Αρχικά καταχωρημένο από
Vak
Απαντάω σε εσένα κατευθείαν γιατί θεωρώ ανούσιο να ασχοληθώ να απαντήσω σε ένα χωρίς λόγο επιθετικό μήνυμα. Την ανάγκη για φαρμακευτική αγωγή φυσικά και θα την κρίνει ο θεραπευτής και κανένας άλλος. Ούτε εγώ, ούτε εσύ, ούτε οποιοσδήποτε άλλος πάσχει από ΙΔΨ. Όπως είπες στον καθένα δουλεύει διαφορετικά. Αν κάνεις μία έρευνα μέσα στο ίδιο το φόρουμ στο θέμα του ΙΔΨ θα δεις ότι πολλοί λένε πως τα χάπια δεν τους βοηθάνε καθόλου. Σε άλλους πάλι δουλεύουν. Ρώτησα και εγώ τον δικό μου γιατρό και μου είπε ακριβώς αυτό. Δεν έχω κανένα ταμπού με τα χάπια και δε θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι αποτελούν λύση οι εναλλακτικές θεραπείες. Αυτό που λέω με σιγουριά είναι ότι θα πρέπει να επισκεφτεί οπωσδήποτε έναν καλό ψυχίατρο, κάποιον που να ειδικεύεται στην ΙΔΨ και να τον καθοδηγήσει εκείνος. Επίσης σε καμία περίπτωση δε θα προτρέψω κάποιον να πάρει φάρμακα αν δεν έχει δοκιμάσει πριν όλα τα πιθανά σενάρια και αν δεν του το έχει συστήσει κάποιος γιατρός. Αν αυτό θεωρείται οπισθοδρομικό, ας είναι. Από ότι κατάλαβα δεν έχει απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό για αυτόν τον λόγο το πρότεινα αρκετές φορές. Εδώ μοιράζεται ο καθένας τις δικές του εμπειρίες σχετικά με τον ΙΔΨ. Δεν είναι ούτε τόπος κηρύγματος ούτε τόπος πώλησης φαρμάκων. Μπορεί να πιαστεί από κάτι και να βοηθηθεί. Διάβασα για αυτά που περνάει, τον κατανοώ απόλυτα και θέλησα να παρουσιάσω τη δική μου εμπειρία. Επίσης η ΙΔΨ έχει διαφορετικά επίπεδα και διαφορετικά είδη. Μπορεί να μην είμαι σε επίπεδο που χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή αλλά πίστεψε με υπάρχουν μέρες που έχω σκεφτεί πως θα ήταν πιο εύκολο. Αλλά και πάλι στον καθένα λειτουργεί διαφορετικά. Μπορεί να μην έχει σχέση με τη ΙΔΨ αλλά αυτή είναι η ερμηνεία που έχω εγώ δώσει στον δικό μου γολγοθά και που με κάνει να το βλέπω όσο πιο αντικειμενικά μπορώ. Ξαναλέω ότι θα πρέπει να απευθυνθεί σε ειδικό, σε ψυχίατρο που να ειδικεύεται σε τέτοιου είδους διαταραχές και που αυτός θα προτείνει αν χρήζει φαρμακευτικής αγωγής ή όχι.