Άγχος και όχι όρεξη για φαγητό
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Άγχος και όχι όρεξη για φαγητό

Καλησπέρα. Τον τελευταίο χρόνο έχω μπει και εγώ σε αυτόν τον κύκλο του άγχους αλλά γινόταν ανά περιόδους δηλαδή όταν ήταν να γυρίσω σπίτι από την πόλη από όπου σπουδάζω. Και με έπιασε ξανά έντονα στις αρχές Ιουλίου που ήρθα σπίτι. Όλο αυτό με το σπίτι με πιάνει γιατί κλείνωμαι μέσα δεν έχω παρέες και άμα θα βγω, θα βγω με την μητέρα μου. Τέλος πάντων μετά από κάποιο καιρό και πολύ άγχος ηρεμίσα και βρήκα τον ρυθμό μου. Μέχρι που προχθές την Κυριακή το βράδυ έπιασε τον αδερφό μου πολύ άγχος (είμαστε και οι 2 αγχώδης) λόγω εξεταστικής και έτσι όπως τον είδα με έπιασε και εμένα λίγο. Ηρεμίσα αργότερα το βράδυ αλλά κάποια στιγμή ξύπνησα το ξημέρωμα και με έπιασε άγχος αρκετό και το χειρότερο ήταν ότι τι Δευτέρα το πρωί θα ερχόντουσαν 2 φίλοι του αδερφού μου και αυτό με έκανε χειρότερα. Και τώρα είμαι αγχωμένη και από χθες ξεκίνησα να μην τρώω καλά και νιώθω να ανακατεύομαι συν ότι δεν κοιμήθηκα καλά και φοβάμαι απίστευτα ότι όλο αυτό με το φαγητό δεν πάει καλά και ήδη είμαι αδύνατη. Έχετε να προτείνετε κάτι θα το εκτιμούσα πολύ.

Senior Member
    Το άγχος δυστυχώς σε πολλούς φέρνει ανορεξία και τάση για εμετό.Επειδή πέρασα την φάση που περνάς και είμαι επίσης αδύνατη(51 κιλά) πήγα κατευθείαν ψυχίατρο και η κατάσταση μου διορθώθηκε με χάπια.Πριν την αγωγή δε μπορούσα να φάω καθόλου,και έτρωγα με το ζόρι και είχα ανα μπουκιά και αναγούλα,χώρια το ότι είχα κάνει και εμετό κάποιες φορές.
    Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..

Banned
    τι προσαθουσες να φας μηπως κρεας?

Γενικά οποιοδήποτε φαγητό... Και πριν κάποια ώρα ανάγκασα τον εαυτό να φάω ένα τοστ και αυτό έγινε με πολύ δυσκολία και με την βοήθεια νερου

Banned
    δε θα σου αρεσει το τοστ μαλον...

Δεν έχω θεμα απλά δεν είχα όρεξη να φάω και ένιωθα και νιώθω μία αναγούλα και δεν ήθελα και να μείνω και νηστικη οπότε είπα να φάω ένα τοστ

Banned
    αν καθεσε συνεχως δεν ειναι περιεργο γιατι δε πεινας
    το αμαξι πχ θελει καυσιμα οταν κινηται

Σε αυτό έχεις δίκιο..

george1520
    Guest
    Προσπάθησε να βαζεις αυτα που σε βασανίζουν κατω. Να σκέφτεσαι αν όντως αξίζει να αγχώνεσαι. Εγω ειχα θεμα με το στομάχι που για πολλά χρόνια. Καθε πρωί χαπι για προστασία του στομαχιού και μετα αλλο χάπι για να ηρεμήσει. Κι ολο αυτο; Αγχος. Αυτο που με βοήθησε είναι η ψυχανάλυση. Ολα τα προβλήματα, σκεψεις, άσχημες εμπειρίες μαζεύονται εκει. Θα ήταν καλο να μιλήσεις καπου, να δεις τα πράγματα διαφορετικά. Εγω ακόμη εχω θέμα με το άγχος αλλα σε σημείο που μπορώ να το διαχειριστώ. Μην το αφήσεις.

Senior Member
    Quote Originally Posted by nightwalker77777 View Post
    Καλησπέρα. Τον τελευταίο χρόνο έχω μπει και εγώ σε αυτόν τον κύκλο του άγχους αλλά γινόταν ανά περιόδους δηλαδή όταν ήταν να γυρίσω σπίτι από την πόλη από όπου σπουδάζω. Και με έπιασε ξανά έντονα στις αρχές Ιουλίου που ήρθα σπίτι. Όλο αυτό με το σπίτι με πιάνει γιατί κλείνωμαι μέσα δεν έχω παρέες και άμα θα βγω, θα βγω με την μητέρα μου. Τέλος πάντων μετά από κάποιο καιρό και πολύ άγχος ηρεμίσα και βρήκα τον ρυθμό μου. Μέχρι που προχθές την Κυριακή το βράδυ έπιασε τον αδερφό μου πολύ άγχος (είμαστε και οι 2 αγχώδης) λόγω εξεταστικής και έτσι όπως τον είδα με έπιασε και εμένα λίγο. Ηρεμίσα αργότερα το βράδυ αλλά κάποια στιγμή ξύπνησα το ξημέρωμα και με έπιασε άγχος αρκετό και το χειρότερο ήταν ότι τι Δευτέρα το πρωί θα ερχόντουσαν 2 φίλοι του αδερφού μου και αυτό με έκανε χειρότερα. Και τώρα είμαι αγχωμένη και από χθες ξεκίνησα να μην τρώω καλά και νιώθω να ανακατεύομαι συν ότι δεν κοιμήθηκα καλά και φοβάμαι απίστευτα ότι όλο αυτό με το φαγητό δεν πάει καλά και ήδη είμαι αδύνατη. Έχετε να προτείνετε κάτι θα το εκτιμούσα πολύ.
    Πριν μπλεξεις με φαρμακα κτλ που οι γιατροι παντα προσπαθουν να μην τα εχουν ως πρωτη λυση (οσο ειναι μικρο το πρόβλημα) θα ελεγα να βγαινεις εξω για τρεξιμο/περπατημα. Είναι συνηθες αυτο που το παθαίνεις με το που γυρίζεις. Γενικά μη μένεις πολυ σπιτι, ειδικα τωρα που ειναι καλοκαιρι. Δοκιμασε να φας φαγητα που σου αρεσουν και ελαφριά, ή να πας εξω να παρεις κατι να φας στο δρομο, εμενα με βολεψε πολυ αυτό. Πανε πχ σε ενα μακρινό φουρνο το πρωι που θελει περπατημα, παρε ενα κουλουρι μια τυροπιτα και φατην στο δρομο. Ε και οσο εισια εξω ολο και καποια/καποιον γνωστή μπορει να πετυχεις για να πατε για καφε, ειδικά αν εισαι σε επαρχία/μικρή πόλη.

Σας ευχαριστώ για τις ιδέες σας και θα ξεκινήσω να τα κάνω. Απλά διαπίστωσα ότι ένα μέρος του άγχους μου προέκυψε και από ότι ήρθαν στο σπίτι μας οι 2 φίλοι του αδερφού μου και δεν είναι ότι και μένουν και πολύ σπίτι απλά σκέφτομαι ωχ ότι σε λίγο θα έρθουν τα παιδιά.. Και ξέρω ότι είναι πολύ χαζός λόγος αλλά μου φέρνει άγχος..

Banned
    Εγώ από το άγχος βγάζω ψυχοσωματικά όπως φαγούρα και εξανθήματα...

Εμένα το ψυχοσωματικο θα μου βγει σε ταχυκαρδία και ο φόβος μην πάθω κάτι αλλά αυτή την φορά δεν ήταν τόσο αυτό αλλά ότι δεν είχα όρεξη για φαγητό

Senior Member
    από άγχος έχασα 30 κιλα σε ενα μηνα.... επειδή δεν μπορούσα να φάω.....

φέτος το καλοκαίρι τσάκιζα κάτι βάφλες χάρηκα που πήρα 3 κιλά και μέσα σε 2 μέρες τα έχασα πάλι.... απαγοήτευση ξανά....

γενικα το ανχος ειναι οτι χειροτερο.......

Είναι ναι το ατιμο

Page 1 of 2 12 LastLast