Results 1 to 5 of 5
-
17-08-2019, 00:06 #1
σφίξιμο στο σαγόνι με δυσκολία στην ομιλία......
καλησπέρα.... όπως γράφω στον τίτλο έχω πολύ έντονο σφίξιμο στο σαγόνι αδυναμία στο δεξί χέρι-πόδι και έχω λίγο δυσκολία όταν μιλάω... δηλαδή πολλές φορες έχω και μπερδεμένη ομιλία.... μου έχει γίνει εμμονη ιδέα ότι έχω πάθει η θα πάθω εγκεφαλικό.... τι είναι αυτό το πράγμα τώρα ρε παιδιά??? εκεί που τα είχα ξεπεράσει όλα και ήμουνα καλά τώρα άρχισαν αυτά τα περίεργα και δεν παλεύετε....
είναι δυνατόν το άγχος να φέρει σφίξιμο στο σαγόνι και προβλήματα στην ομιλια? πριν πολλούς μήνες είχα γρηγορη ομιλία αλλα όχι αυτό το πράγμα.... τρέμω μήπως από το xanax έπαθα κάτι...... περνω 0.5 την ημερα εδω και 2 χρονια.....δεν νιοθω να εχω ανχος. ουτε κριση πανικου εχω παθει..... αλλα εχω αυτα τα περιεργα.....
- 17-08-2019, 13:00 #2
Ακη,
Το έχομε ξαναπεί!
Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες σε αξιόπιστα sites, ότι η μακροχρόνια χρήση όλων αυτης της κατηγορίας φαρμάκων, και ιδιαίτερα των βενζοδιαζεπινων, τους προκαλούν παρόμοια
συμπτωματα!
Είναι εκδηλώσεις ενός αποσταθεροποιημενου νευρικού συστήματος, που λειτουργεί υπό την επιρροή μιας ξένης ουσίας.
Όσες εξετάσεις και αν έκαναν, δεν τους βρήκαν κάτι παθολογικο.
Δυστυχώς, δεν μπορώ να σου δώσω συμβουλές τι να κάνεις για να απεξαρτητοποηθεις από αυτό, καθώς τα παίρνεις πολύ καιρό, και οποιαδήποτε αλλαγή μπορεί να σε οδηγήσει σε απροβλεπτη κατάσταση.
Προσπάθησε να βρεις κάποιον ειδικό γιατρό, με μεγάλη όμως εμπειρία σε αυτό το θέμα, μήπως μπορέσεις και βρεις κάποια άκρη.
Αυτή είναι η γνώμη μου.
17-08-2019, 15:53 #3
Καλησπέρα Κώστα, ψάχνοντας για της μακροχρόνιες συνέπειες του xanax μια αξιοπιστη σελίδα που αναφέρει τα πάντα αναλυτικά ειναι εδω: https://www.drugs.com/sfx/xanax-side-effects.html
Η εξέτασης αίματος που εκανα πρόσφατα ηταν καλες εκτός απο την TSH που ήταν στο 7.6 και τα αντισώματα CRP 13 επίσης ειχα και λιγο ανεβασμένο ασβέστιο... Δεν περνω συμπληρώματα ουτε πίνω και τρώω πολλα γαλακτοκομικά...αρκετα περιεργο..
για τον θυροειδή ξεκίνησα αγωγή... με θυροξίνη...... αλλα νομίζω από τότε ξεκίνησε και το σφίξιμο στο σαγόνι.....! είναι το πιο σπαστικό που περνάω αυτή την στιγμή.... μου χαλάει όλη την διάθεση..... το μονο πράγμα που με ανακουφίζει είναι ένα κολάρο το οποιο προκαλεί υπεραιμία και νιώθεις μια ζεστη...!Last edited by akis1; 17-08-2019 at 16:17.
17-08-2019, 16:48 #4
Ωραία,
Ρύθμισε τότε πρώτα τον θυρεοειδή που η απορρύθμιση του επειρεαζει το νευρικό σύστημα ούτως ή άλλως, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται διαφορα συμπτώματα, και μετά βλέπουμε.
Ένα άλλο site που βοηθά στην σταδιακή απεξάρτηση από βενζοδιαζεπινες, είναι νομίζω το benzobudies!
Ακόμη εάν ξέρεις καλά αγγλικά, ρίξε μια ματιά στο βιβλίο της baylisa frederic, Recovery and renewal και την εμπειρία της απο την λήψη και διακοπή της βενζοδιαζεπινης, και τα συμπτώματα που είχε όλο αυτό το διάστημα.
Καλή συνέχεια.
17-08-2019, 19:06 #5
Γνωρίζω για την απεξάρτηση απλα εχω δοκιμασει τα παντα και είναι αδύνατον να κόψω το xanax.. έχω πάει και σε κορυφαίους γιατρούς που μου ειχαν δώσει αναλυτικές οδηγίες διακοπής... Αν και ο γιατρός μου που με παρακολουθεί μου λεει μπορω να το κόψω κατευθείαν και δεν θα πάθω τπτ... Εγω παλι αν δεν παρω το πρωί με το που ξυπνάω ειμαι σε ένα έντονο ανχος χωρις λογο... Δεν μπορω με τπτ να νιοσω χαλαρός... Μου ειπε να το περνώ μονο οταν είναι ανάγκη το θεμα ειναι οτι συνέχεια ειμαι σε ενα εντονο ανχος αλλα δεν παθαίνω ποτε κριση πανικού... Απλα εσθανομαι ενα εντονο σφιξιμο στο κεφαλι... Κλασσικα δλδ συμτοματα ανχους και μετα μου μενει αυτο το σφιξιμο στο σαγόνι... Που εκει αρχιζει και η δυσκολία στην ομιλία......
Ο φοβος όμως που εχω ειναι μήπως το xanax προκαλεί εγκεφαλικά επεισόδια... Ειμαι 27 και σκέφτομαι καθημερινά το εγγεφαλικο αρχικα ξεκίνησαν καπια συμτοματα στο χερι-ποδι μουδιασμα και αδυναμια ιδικα το χερι πολλες φορες αρχιζει και ποναει και αλλες φορες μπορει να μην μπορω να το κινήσω για καπια δευτερόλεπτα... Ο ενδοκρινολόγος μου ειπε αφου ρυθμίσουμε τον θυρεοειδή μετα θα παω σε νευρολόγο να κανω ηλεκτρομυογραφιμα
Της τελευταίες μερες επίσης σκευτομε απο τον φοβο μου να επισκεφθώ ένα νοσοκομείο και να πω αυτο που εσθανομαι γτ τρεμω καθημερινά απο αυτο τον εντονο φοβο.. ιδικα οταν με πιάνει η ζαλαδα σε συνδιασμό με την εντονη αδυναμια και σφιξιμο στο σαγόνι και η δυσκολία στην ομιλία εκεί πραγματικά φρικαρω... Αρχιζω και βλεπω κάπως σκοτεινά και με ενοχλει το φως και εκει ειναι που λέω παει δεν θα την βγάλω...
Προχτές κου συνέβει μεσα στον υπνο μου κάτι περίεργο όπως κοιμόμουν ξαφνικα ένιωσα οτι επαθα εγγεφαλικο προσπαθούσα να κουνηθώ ειχε μείνει η γλώσσα μου κατω και δεν μπορουσα να την κουνισω ενιοσα ενα απιστευτα δυνατο σφιξιμο στο κεφαλι κάτι ανεξήγητο προσπαθουσα να φοναξω βοήθεια και να ανοιξω τα ματια αλλα ηταν αδύνατον... Αυτό κράτησε περιπου κανα 5λεπτο μετα ξύπνησα και ολα ηταν καλα... Σκευτικα μετα οτι θα ειναι Μόρα η απο αυτα τα ζωντανά ονειρα που σε ξυπνάνε με εντονο τρόμο.... Πραγματικα με τοσο φοβο που εχω μου εχει γινει αρωστοφοβια δεν μπορώ να απολαύσω ομορφα την ζωη μου... Ειναι βασανιστικο ολο αυτό... Και το χειρότερο οτι νομίζουμε ολοι οτι ειναι στο μυαλο μου ολα αυτα και να με βεβαιονουν οτι είμαι υγιείς ελα όμως που αν δεν πηγενα για εξέτασεις δεν θα ήξερα οτι η tsh εχει φτάσει τοσο υψηλά γενικα αρκετοι γιατροι που εχω πάει και τους λεω για το xanax το βρίσκουν μια χαρά στην δοσολογια που το περνώ κανείς δεν μου ειπε κοψε το η οτι θα πάθεις κάτι... Αυτο που μου λενε ειναι οτι ειναι ασφαλες μεχρι 0.5mg