Results 1 to 15 of 66
Thread: χωρισμός μετα απο 5 χρόνια γαμου
-
18-07-2019, 11:39 #1
χωρισμός μετα απο 5 χρόνια γαμου
με την γυναίκα μου γνωριστήκαμε πριν 7 χρόνια τα 2 αραβωνισμένοι από την αρχή είχα καλές σχέσεις με τούς δικούς της μέχρι την ημέρα που τους είπαμε ότι αποφασίσαμε να παντρευτούμε ο πατέρας της αρχίσετε να λέει αερολογίες ότι έχει έναν αδελφό ανύπαντρο και δεν μπορεί να γίνει αυτό δεν είσαστε και έτοιμοι (η ηλικίες μας ήταν εγώ 43 και 35 τότε της είπα να φύγουμε και να πάμε να μείνουμε άλλου κοντά στην δουλειά μου και επίσης επειδή δεν εργαζόταν της είχα βρει και δουλειά πάλι βρήκαμε τοίχο έχουμε σπίτι και θα πάτε άλλου ελάτε εδώ να μείνετε να κάνουμε τον γάμο και όλα περασμένα ξεχασμένα πειστικά( 1 λάθος) γιατί συμφώνησα με την γυναικά μου όταν ξανά γίνουν τα ίδια θα φύγουμε μετά από 4 χρονιά "έφυγε ο πατέρας μου και δεν έχω ούτε μάνα ούτε αδέρφια μετά από αυτό άρχισαν πάλι τα ίδια τότε τούς είπα ότι φεύγουμε ( ειρωνεία ο πληθυντικός ) εσύ φύγε εδώ είναι το σπίτι μου μου είπε μπροστά στους δικούς της καμιά αντίδραση από εκείνους. Ενώ έψαχνα για σπίτι να φύγω δεν το έδινε καμία σημασία μόλις βρήκα και έφυγα με παίρνει 10 φορές την ήμερα να μου πει ότι με αγαπάει και γυρίσω πίσω
.
- 18-07-2019, 11:47 #2
Το ερώτημα πιο ειναι?
Αν ειναι να γυρισεις... να γυρισεις αλλα βαλε κανονες ... κυριως συμπεριφοράς... .εγω θα τους ελεγα...
εσεις ειστε οικογενεια, εγω ειμαι πλεον μονος, αν ειναι να με κανετε ξανα να νιωθω σα ξενος, καλυτερα να μεινω εδω που ειμαι..
πιστευω οτι θα καταλαβουν.
όταν λες μενετε εκει... εννοεις σε καποιο σπιτι δικο σας (πανω κατω οροφος απο το σπιτι του πεθερου) ή στο ιδιο σπιτι με τα πεθερικα?
Παιδια εχετε?
18-07-2019, 12:03 #3
ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και τις επισημάνσεις. Απάνω αυτοί κάτω εμείς είχαμε βάλει κανόνες άλλα τούς παραβίαζαν τον τελευταίο χρόνο και επειδή εγώ είμαι αυτόνομο άτομο (ζούσα πριν μονός μου στο ενοίκιο)προσπάθησαν να επηρεάσουν όπως φαίνεται με επιτυχία την κόρη τούς το ερώτημα είναι αφού δεν φεύγει από το σπίτι της γιατί παίρνει τηλ και sms
18-07-2019, 12:11 #4
νομιζω οτι και βολευτηκε και κακα τα ψεματα ειναι ωραιο να εχεις κοντα τους γονεις σου, αλλα προφανως σε θελει κιολας, αν δεν εχεις μεγαλο θεμα ... θα ελεγα ειναι καλη περιπτωση να εισαι κι εσυ εκει.. αλλα φυσικα οχι να σου σπανε τα νευρα ή να παραβιαζουν τους κανονες που θετετε. Και φυσικα ... εσυ και η γυναικα ειστε τωρα η οικογενεια .. οχι τα πεθερικα/γονεις της. Αν κανετε παιδια δε θα ειναι μεγαλη βοηθεια? Βολευει παρα πολυ...
Εγω να σου πω την αληθεια αν και δεν εχω προσωπικη εμπειρια... θα της εκανα κανα παιδακι για να ασχολουντε με αυτο.. μετα μαλακωνουν ολοι μαζι ;) δε το ψηνετε? (φυσικα υποθετω οτι με την κοπελα τα πατε καλα, αποτι καταλαβα).. σιγα μην αφηνα να με χωρισουν τα πεθερικα, ... στριμωξε την κι εσυ λιγο, (μη νιωσει οτι την εγκαταληπεις γιατι θα κολησει πιο πολυ στους γονεις μετα,συνεχεια απο κοντα να την εχεις, με πολυ αγαπη)
(γνώμη μου)
18-07-2019, 12:24 #5
ξέχασα να σου αναφέρω ότι έχουμε υπογράψει συναινετικό μετά από εκβιασμό των δικών της ότι θα την αποκλήρωναν από την περιουσία τούς και ότι αν φύγει θα πεθάνουν εγώ είδα τον άνθρωπο και όχι την περιουσία μήπως αυτό πιστεύανε είμαι 2 μήνες στο σπίτι που νοικιάζω και δεν έχει έρθει πως θα το ψήσουμε όπως είπες το παιδί με τηλεπάθεια
18-07-2019, 12:37 #6
Διαφωνώ κάθετα με τη συμβουλή του Georgewww Δημήτρη. Η γυναίκα είναι εξαρτημένη από την οικογένειά της, δεν έχει μάθει να σκέφτεται σαν ενήλικη. Δεν τους βάζει όρια και όπως το περιγράφεις, αν γυρίσεις εκεί ποτέ δεν θα τους βάλει. Πως να ξεκινήσεις οικογένεια όταν μεταξύ του άντρα της και των γονιών/αδερφιών της προτιμάει τους γονείς και τα αδέρφια; Μεθαύριο θα έχουν λόγο ακόμα και για το μεγάλωμα του παιδιού και θα γίνεται το δικό τους.
Θέσε της το δίλειμμα, αν με αγαπάς πάρε τις αποφάσεις σου και έλα μαζί μου μακριά. Και μην ακούω αυτές τις μαλακίες ότι μάνα είναι μόνο μία κτλ κτλ, διότι με κάτι τέτοια στην Ελλάδα ζούμε 100 χρόνια πίσω από τα γομάρια. Αν δεν είναι σωστή η μάνα, να τη χέσω. Αν έρθει μαζί σου και μάθει να βάζει όρια, με τον καιρό θα αποκατασταθεί και η επικοινωνία και κάποιες ισορροπίες με τους γονείς και τα αδέρφια της, αλλά αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα 40 χρονών μαντράχαλοι να ακούνε τους παραλογισμούς των γονιών. Βάλε κάποιο χρονικό περιθώριο να αποφασίσει κι αν διαλέξει τους γονείς κόψε κάθε επικοινωνία. Αν προτιμήσει τους γονιους, είναι καμμένη υπόθεση.
18-07-2019, 12:50 #7
ρεαλιστική και αληθινή παρέμβαση σου το έθεσα το δίλημμα αλλά μου λέει περίμενε θα φτιάξουν τα πράγματα τώρα που μου το λες ούτε ο αδερφός της 45 χρονων δεν είχε ποτέ σχέση με γυναίκα μάλλον από τον ίδιο λόγο
18-07-2019, 13:12 #8
Δυστυχώς η ελληνική οικογένεια κάνει συναισθηματικους εκβιασμούς. Ειδικά αν της παίζουν το παιχνίδι, αν φύγεις θα πεθάνω, ε πρέπει να σαι κάπως σκληρός για να πεις εγώ τη ζωή μου εσύ τη ζωή σου. Δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις και πολλά. Προσπάθησε ίσως να της εξηγήσεις ότι οι γονείς της έζησαν τη ζωή τους, κάναν τις επιλογές τους. Είναι σειρά της να δημιουργήσει τη δική της οικογένεια. Αν δεν θέλει, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Όμως το να μένετε όλοι σε ένα σπίτι, θεέ μου, είναι άκρως τοξικό.
18-07-2019, 13:15 #9
Θέλει να μείνει εκεί για να γλιτώσει έξοδα; τους βοηθάει σε όλα; νιώθεις ασφαλής; ούτε καν για παιδί αν δεν συμφωνησετε σε κάτι. Θα φρικάρεις επί 100 μετά. Αφού σε έδιωξε να σκεφτεί καλά τι μπορεί να αλλάξει για να είστε μαζί. Έχασε εκείνην τον πατέρα της ή εσύ; Συγνώμη δεν έχω καταλάβει.
"Make sure your worst enemy isn't you"
18-07-2019, 13:53 #10
Πιστεύω το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου. Κόψε την επαφή για λίγο καιρό και σκέψου ποια είναι τα δεδομένα σου. Η γυναικα σου προφανώς δεν έχει ενηλικιωθεί και είναι εξαρτημένη από τους γονείς της, οι οποίοι και την χειρίζονται. Η ενηλικίωση είναι υπόθεση του καθενός. Πώς να την κάνεις να ωριμάσει με το ζορι;
18-07-2019, 13:58 #11
Σε συμβουλο για ζευγαρια εχετε σκεφτει να πατε? Ισως ως πιο ειδικος να προτεινει λυση αλλα να εχει και κύρος ωστε να τον ακουσουν ολοι. Εγω ειμαι παντα υπερ της συναινεσης και της επιείκειας, ως ενα σημειο, το λεω επειδη καποιοι διαφωνουν μαζί μου, δε πιστεύω σε αυστηρούς κανόνες ("κοψε επαφη", "οι γονεις ή εγώ" κτλ.) μεσα σε μια σχεση που υπαρχει αγάπη, και πιστευω πρεπει να παλεψεις αρκετα για να μη την χαλασεις.. δε νομιζω οτι βρισκουμε τοσο ευκολα αλλη αγαπη στη ζωη μας .. για να τα παραταμε "ευκολα".
(και μιλαμε παντα οχι με το τι ειναι το ιδανικο και το τελειο.. .αλλά ποια ειναι η εναλλακτικη)
(προσωπικά θα πηγαινα σε συμβουλο με την κοπελα για το πως θα διαχειριστούμε την κατασταση και δε θα εγκατέλειπα (αν υπάρχει αγάπη) , άποψή μου παντα).
18-07-2019, 16:53 #12
Καλησπέρα και πάλι εγω έχασα τον πάτερα μου και είμαι μονός στον κόσμο για αυτό υπάρχει αυτή η αντιμετώπιση από αυτούς γιατί σου λέει ότι και να του κάνουμε δεν φεύγει από το σπίτι άλλα δεν υπολόγισαν ότι η αυτοπεποίθηση και η υπερηφάνεια είναι ανώτερα από χρήματα και σπίτια
18-07-2019, 17:11 #13
Θα περίμενε κανείς το αντίθετο (και συνήθως έτσι γίνεται από καλά πεθερικά) ότι δηλαδή θα σε αγκαλιαζαν με ακόμα περισσότερο ζήλο, αν δυστυχώς είναι έτσι όπως τα λες , λυπάμαι, μα και πάλι δε θα μου άρεσε να χωρίσετε εξαιτίας αυτών, θα πάλευα για την κοπέλα στη θέση σου, ο Θεός θα είναι μαζί σου. Η υπερηφάνεια δεν είναι καλό πράμα , ας το πούμε αξιοπρέπεια καλύτερα, άλλο τι ένα άλλο το άλλο.
Αντε κάνε ρομαντικές κινήσεις να πάρεις το κορίτσι, .. με τελεσίδικα και απειλές δε γίνεται. Μη τι αφήνεις. Ψηστο ;) Κάθε μέρα :) εγώ αυτό θα έκανα, γέμισε ο κόσμος ανθρώπους μονάχους, μη προστεθείς στο club [emoji6]
(Ταπεινή μου άποψη)
18-07-2019, 17:27 #14
πάλεψα όσο μπορούσα άλλα η πάλη είναι ένας εναντίον ενός εδώ είναι 4 εναντίον ενός αμφίρροπος αγώνας
18-07-2019, 17:56 #15
Λυπάμαι για την απώλεια σου. Άλλο να σε αγκαλιαζαν και άλλο να σου επιβάλλονται. Εκεινη οφείλει να καταλάβει σε τι θέση βρίσκεσαι. Μπράβο σου που έφυγες. Κατ εμε εκεινη πρέπει να έρθει κοντά σου και να τους κόψει τον αέρα. Αφού δεν νιώθεις καλά με το ζόρι θα νιώσεις; καλή δύναμη σου εύχομαι. Υγεία. Άνθρωπο να σε εκτιμήσει για όλα σου!!!!!
"Make sure your worst enemy isn't you"