Results 16 to 30 of 68
Thread: Μια δυσκολη σχέση! Βοήθεια
-
17-08-2019, 15:00 #16
Ο ρατσισμός του προς ποιούς ακριβώς ανθρώπους είναι Tatiana; Στους μη θρησκευόμενους και στους άθεους;
- 17-08-2019, 15:18 #17
Η εκκλησία δε διδάσκει αυτά που κάνει ούτε αυτά που γράφουν μερικοί ως κατηγορίες. Καλό θα είναι γενικά πρώτα να μελετάμε ένα σύστημα τουλάχιστον την θεωρία του και μετά να το κρίνουμε με βάση τα πραγματικά δεδομένα.
Στην ουσία τώρα. Εγώ προτείνω να τον βοηθήσεις να πάει παρακάτω. Μη τον εγκαταλείψεις εύκολα. Δε μου αρέσει η νοοτροπία ότι στο πρώτο συννεφάκι "άντε γεια". Είμαι της παλιάς σχολής εγώ, όταν χαλάει κάτι ... το φτιάχνουμε.
Να μιλήσεις με τον πνευματικό σας που υποθέτω είναι κοινός, αν δεν είναι, να γίνει. Αν βλέπεις τέτοιες απόψεις και από αυτόν τότε να αλλάξετε πνευματικό, σε αυτό θα σε βοηθήσει κάποιος άλλος της εκκλησίας , πάνε και στον μητροπολίτη άμα χρειαστεί, οι παπάδες που είναι φωτισμένοι και διαβασμενοι μια χαρά θα βοηθήσουν.
Είναι ιερή υποχρέωση να κάνεις έρωτα με την γυναίκα σου και γενικά να την φροντίζεις όσο μπορείς. Και να μην ακούω μπουρδολογιες ότι η εκκλησία λέει αυτό και εκείνο κτλ. Η εκκλησία λέει ότι οι πατέρες, δηλαδή να γίνουμε θυσία για τον άλλο, να ευχαριστούμε τον/την σύζυγό μας, να αγαπάμε πάνω από εμάς κτλ αυτά αν τα κάνει, μιας και θέλει να είναι καλός χριστιανός, θα γίνει αξιολατρευτος, άρα μάλλον καθοδήγηση θα έλεγα θέλει προς τον δρόμο της εκκλησίας μιας και ο δρόμος που πήρε, είναι ανάποδος.
Μιλά με τον πνευματικό και αν δε σε ικανοποιεί ρωτά τους γύρο σου και βρες ένα φωτισμένο γέροντα που σε αυτον εύκολα θα υπακούσει και ο δικό σου, είμαι σίγουρος ότι έτσι θα βρείτε μια καταπληκτική λύση ;)
Η εκκλησία διδάσκει ότι και οι δύο δρόμοι , έγγαμος ή μοναχός/καλόγερος είναι το ίδιο και προς τον ίδιο προορισμό, επιλέγεις μια φορά ένα από τα δύο και μενεις-υπομενεις εκεί. Αλλά τιμας τις υποχρεώσεις σου χωρίς παράπονο.
Μη χάσεις χρόνο, δράσε γρήγορα και με αγάπη, πριν γίνει αγανάκτηση.
17-08-2019, 17:50 #18
Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ για τις απαντησεις! Δεν έχω σταματήσει να σκέφτομαι , μέρα νύχτα αυτό το θέμα στο μυαλό μου ! Δεν θα με πείραζε κάτι σε φυσιολογικά πλαίσια αλλά πραγματικά σε πολλά είναι τόσο απόλυτος ! Ήταν ένας άνθρωπος χαρούμενος για δίψα για ζωή και τώρα ένας άλλος ! Εγώ έχω ταξιδέψει πολύ και επίσης μεγάλωσα σε μια οικογένεια που μου έμαθε ότι όλοι είμαστε το ίδιο και πως η αγάπη κ ο σεβασμός επιβάλεται για κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως φυλής/ θρησκείας/ χρωματος/σεξουαλικού προσανατολισμού κ κτλ σε αντίθεση με τον σύντροφό μου που δεν θέλει κανέναν πέραν από χριστιανούς, λέει εύχομαι τα καλύτερα για αυτούς αλλά δεν θέλω επαφές η οτιδήποτε άλλο που και αυτό με περιορίζει λόγω του ότι έχω φίλους άθεους , ομοφυλόφιλους από άλλες θρησκείες ! Επίσης σκέφτομαι και το μετά να κάνω παιδί μαζί του κ να μην μπορούμε να του δώσουμε μια σωστή βάση ? Δεν γίνεται αυτό
Όπως πολύ σημαντικό για μένα είναι πως θα παντρευτώ και τους δικούς του μαζί με αυτόν μιας και πάντα ακούει τον πατέρα του πράγμα που με εξοργίζει ! Ενώ με έχει βοηθήσει σε πολλά πράγματα στην ζωή μου ( φοβίες , κρίσεις πανικού ) πλέον δεν ξέρω αν αντέχω ! Όπως επίσης δεν θέλω να αλλάξω τον εαυτό μου η αυτά που μου αρέσει να κάνω !
17-08-2019, 17:58 #19
Καλησπέρα george και εγώ είμαι της απόψεις να μην τα παρατάω ευκολα , πίστεψέ με προσπαθώ συνεχώς ! Έχουμε κοινό πνευματικό και είναι η μόνη μου λύση ώστε να λύσουμε τα προβλήματα μας αλλά το κακό είναι πως μετά από λίγες μέρες ξεκινάει τα ίδια ! Θεωρώ ότι είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος που όντως είναι μπερδεμένος , φοβάται μη και τυχόν κανει κάτι λάθος και δεν σωθεί η ψυχή του και καταλαβαίνω τον φόβο του αλλά δεν γίνεται έτσι να ζει, ο Χριστός είναι αγάπη , σεβασμός , ένωση , εμένα μου βγάζει ηρεμία , γαλήνια συναισθήματα και όχι το αντίθετο! Αν τα βρει με τον εαυτό του και καταλάβει τι συμβαίνει τότε θα είναι οντως εκπληκτικός γιατί έχει πολύ ομορφο χαρακτήρα ! Μεχρι να γίνω όμως γυναίκα του αρνείται να κάνουμε σεξ ! Εγώ όμως είμαι ένας νέος άνθρωπος που θέλω και έχω ανάγκη να το κάνω ! Δλδ είναι καλύτερο κάποιος να αυνανίζεται στα κρυφά παρά να κάνει σεξ με τον άνθρωπο του ?
Ο πνευματικός μας είναι εξαιρετικός κ άνθρωπος που καταλαβαίνει τον σύγχρονο κόσμο
Αλλά δυστυχώς ακούει συνεχώς ομιλίες και από άλλους πατερες αλλά φυσικά και τον δικό του τον πατέρα και πάλι μπερδεύεται και κάνει όλα όσα κάνει !
17-08-2019, 18:19 #20
Επίσης παιδιά να πω πως έχω συζητήσει πάρα πολλές φορές μαζί του , με όμορφο τρόπο η θα νευριάσει γιατί κάτι δεν του αρέσει η απλά θα λυθεί για λίγο το κάθε πρόβλημα !
Γενικώς έχει γίνει απαιτητικός
Το τελευταίο που με έφερε σε ανεξέλεγκτα όρια και αποφάσισα να γράψω είναι πως εδώ και δύο χρόνια έχουμε ένα σκυλάκι μέσα στο σπίτι , ήθελε πάρα πολύ έναν σκύλο και έτσι εγώ τον βρήκα και του τον έκανα δώρο
Ήταν ξετρελαμενος κ όλα ήταν μια χαρά ! Πριν περίπου 7 μήνες άφησε την δουλειά του γιατί οι συνθήκες ήταν πραγματικά ανυπόφορες κ αποφασίσαμε ότι αυτός λόγω χρόνου θα αναλάβει τις βόλτες και εγώ λόγω το ότι έχω μια πολύ καλή δουλειά θα αναλάβω οικονομικά και όλα πάλι ήταν σουπερ
Πριν έναν μήνα όμως στα καλά καθούμενα μου είπε πως κουράστηκε κ δεν μπορεί άλλο να ασχολείται με το σκυλί και πως θέλει να τον δώσουμε , εγώ σοκ ούτε για πλάκα να το ακούσω , ζω με το σκυλί μας 2 χρόνια το μεγάλωσα και μετα θα τι παρατήσω ? Μαλώσαμε παρά πολύ αλλά του είπα ωραία εσύ δεν θα έχεις καμία ανάμιξη θα τα αναλάβω όλα εγώ κ από εδώ κ πέρα είναι δικό μου σκυλί και προχθές παιδιά μου λέει κάποια στιγμή θα πρέπει να τον δώσεις , δεν γίνεται να κάνουμε οικογένεια και να έχουμε μέσα στο σπίτι σκυλί εγώ εκεί έφτασα στα όρια μου έγινε χαμός και πήρα την απόφαση να γράψω
17-08-2019, 18:33 #21
Λυπάμαι που στο λέω αλλά τα "συμπτώματα " είναι κοινά σε όσους γίνονται φανατικοί. Και ο άνθρωπος που περιγράφεις είναι φανατικός. Είναι σα να περιγράφεις τον γνωστό μου στις αρχές του μπλεξίματος με το παπαδαριό. Έφτασε στο σημείο να έρχεται σπίτι μου και να απαιτεί να βγάλω έξω τον σκύλο μου για να κάτσει γιατί απ ότι έλεγε ο Θεός έπλασε και τα ζώα αλλά έπλασε ανώτερο τον άνθρωπο άρα δεν μπορούσε να δεχτεί ότι ο σκύλος θα ήταν μέσα στο σπίτι μαζί μας. Με ανάγκασε κάποια στιγμή να του πω χύμα ότι εγώ τον σκύλο εδώ θα τον έχω, αν δεν σου αρέσει, μην ξαναρθεις.
Αυτό που περιγράφεις είναι αρρώστια δεν είναι πίστη. Ο άνθρωπος σου προφανώς είχε πολύ ανάγκη να πιαστεί από κάπου και έτσι είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει οποιαδήποτε βλακεία του πουν προκειμένου να βρει ανακούφιση στα πιθανά ψυχολογικά που αντιμετωπίζει.
Ο δικός μου γνωστός εκτός από ρατσιστής με οτιδήποτε κινούνταν και δεν ασπαζόταν τα δικά του πιστεύω, έγινε και βρωμιάρης...από ένα σημείο και μετά μας έλεγε οτι δεν είναι σωστό να κάνουμε κάθε μέρα μπάνιο γιατί ερχόμενοι σε επαφή με το σώμα μας μπαίνουμε σε πειρασμούς!!!! Επίσης και αυτός έλεγε οτι αγαπάει όλο τον κόσμο απλά δεν θέλει να τους συναναστρέφεται εφόσον δεν πιστεύουν τα ίδια.
Κατά την γνώμη μου οι άνθρωποι που πιάνονται τόσο πολύ και φανατίζονται από θρησκείες (όποιες κι αν είναι αυτές) χρειάζονται ψυχ. υποστήριξη και βοήθεια. Το μόνο που θα μπορούσα να σου πω αν θες να επιμείνεις στην προσπάθεια είναι να τον πείσεις να δει ψυχολόγο.
17-08-2019, 18:35 #22george1520GuestΠριν βάλουμε ένα σκύλο μέσα στο σπίτι σκεφτόμαστε τα πάντα. Το μέλλον μας, τα οικονομικά μας, ότι κάποια στιγμή ίσως αρρωστήσει κτλ. Ο σκύλος είναι μέλος της οικογένειας. Έχει συνδεθεί μαζί σας, σας λατρεύει κι αν αλλάξει σπίτι, οικογένεια θα του στοιχίσει πολύ! Είναι ένα θέμα το οποίο με τρελαίνει. Όποιος δεν είναι άξιος να αγαπήσει ένα ζώο, δεν είναι αξιος να αγαπήσει γενικά. Συγνώμη που είμαι τόσο κάθετος, αλλα μην δεχτείς να δώσεις τον σκύλο. Τον έχετε τοσο καιρό.. δεν συνδέθηκε μαζί του;
17-08-2019, 18:43 #23
1ον μετά το γάμο ΔΕΝ υπακούμε στους γονεις, απλα τους ακουμε, οικογενεια ειναι ο αντρας με την γυναικα, ΚΑΝΕΝΑΣ αλλος, ΟΧΙ οι γονεις, αυτο λεει και η εκκλησια.
Να πεις στον πνευματικό οτι αν δε συνέλθει ο δικος σου, τον χωριζω. Νομιζω θα κουνηθει ;) (άλλωστε το σκεφτεσαι)
2ον Χριστιανος και να λεει ετσι για το σκυλακι δε γινεται. Είναι σε λαθος δρομο. Ειναι σε οπαδικο παραλήρημα μαλλον και οχι στην ουσια του χριστιανισμου, να τα πεις αναλυτικά στον πενυματικό σας. Γενικά αχαριστία μυρίζομαι. Να τα πεις και στον ιδιο αναλυτικα, οτι αυτο κι εκεινο, συνελθε αλλιως την κανω, ξεκαθαρα, ευγενικά αλλα σταρατα, οπως πρεπει να κανει μια καλη χριστιανή ;)
3ον Που σας βρίσκουν τοσο καλες γυναίκες κι εγω μπλεκω με τις παλαβες? :) Να ξερω που να συχνάζω γιατι μαλλον κατι λαθος κανω χαχαχ Εκτος αν μας κρυβεις κατι :P (ελα πες την αληθεια, το βραδυ θελεις να τον σφάξεις και να πουλησεις τα νεφρα του για να παρεις iphone xs max 512 ε?)
17-08-2019, 19:29 #24
Ελισάβετ δυστυχώς και εγώ του μίλησα για φανατισμό αλλά προφανώς και δεν μπορεί να καταλάβει , με περνάει για τρελή κ θεωρεί ο φανατισμένος είναι μόνο κάποιος πχ που θα σκότωνε για την θρησκεία
Στεναχωριέμαι παρά πολύ γενικώς αλλά και ειδικα σε ότι έχει να κάνει με το σκυλάκι μας
Δλδ δεν θα ήταν αμαρτία να δώσεις μια ψυχούλα και είναι αμαρτία οτιδήποτε άλλο ?
Γενικώς πολλές φορές θεωρώ τα " φτιάχνουν" έτσι ακριβώς όπως θέλουν τα πράγματα κ επίσης για αυτούς υπάρχει πάντα δικαιολογία αλλά για όλους τους άλλους ποτέ ! Όσο για ψυχολόγο δυστυχώς αποκλείεται να πάει λόγω το ότι ο χριστιανισμός σου λέει έχεις τον πνευματικό σου!
17-08-2019, 19:33 #25
Καλησπέρα george φυσικά πως πρέπει να σκεφτόμαστε τα πάντα ! Εγώ μεγάλωσα με σκύλο όποτε για μένα είναι κάτι υπέροχο που ξανά έχω μέσα στο σπίτι ! Δεν υπάρχει περίπτωση να τον δώσω δεν μπορώ να σκεφτώ να μπαίνω σπίτι και να μην είναι μεσα! Γενικώς τα λατρεύω τα ζωάκια και βοηθάω όσο μπορώ τα αδέσποτα! Απλά ο σύντροφός μου δεν το βλέπει έτσι! Εδώ ο πατέρας του μας τον έφερε με το έτσι θέλω σπίτι ( ακόμα δεν ζούσαμε μαζί και τον είχε στην αυλή του ) απλά μας πήρε ένα απόγευμα τηλ και λέει η τον δίνεις η πάρτε τον εκεί , μου σκάβει τα χώματα
Όποτε καταλαβαίνεις τι άνθρωποι είναι κ αυτοί
17-08-2019, 19:38 #26
Εγώ το ξέρω αυτός όμως φαίνεται να κάνει ότι τον συμφέρει , εδώ στανατησε να μου μιλάει για προβλήματα που έχει , οικονομικά/ ψυχολογικά η οτιδήποτε άλλο κ συμβουλεύεται μόνο τον μπαμπά του και τον πνευματικό μας
Φυσικά και είναι σε λάθος δρόμο ! Αν έκανε την προσευχή του , πήγαινε εκκλησία για την δική του γαλήνη κ ηρεμία εγώ θα χαιρομουν αλλά αυτός φτάνει σε άκρα και αλλάζει ! Έχω μιλήσει στον πνευματικο μας και συνεχώς τοννμαλωνει και τον συμβουλεύει αλλά όπως είπα και πιο πάνω καταλαβαίνει το λάθος γίνεται όπως ήταν κ μετά ξανά τα ίδια !
Χαχαχαχαχαχ όχι δεν θέλω νεο i phone αλλά μια ρομπότ σκούπα να σκουπίζει κάθε μέρα γιατί τα έχω παίξει τελευταία ????
17-08-2019, 19:48 #27
Δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη χρησιμοποιώντας λογικά επιχειρήματα σε κάποιον φανατισμένο. Άνθρωπος που δεν μπορεί να δείξει αγάπη -πρόσεχε όχι να μιλά για αγάπη έτσι θεωρητικά, αλλά να ΔΕΙΞΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ αγάπη- σε ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα, δεν μπορεί να αγαπήσει κανέναν.
Φυσικά και τα φτιάχνουν έτσι όπως θέλουν στο μυαλό τους τα πράγματα. Δεν είπε ποτέ ο Χριστός να ξεχωρίζεις τους ανθρώπους ανάλογα με το χρώμα, την φυλή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους ή οτιδήποτε άλλο. Ίσα ίσα, τα αντίθετα είπε. Γιαυτό μιλάμε για φανατισμό κι όχι για πίστη.
Απ όσα λες, προσωπικά θεωρώ ότι έχεις κάνει πολλές προσπάθειες και να πας με τα νερά του και να τον συνεφέρεις και να κουβεντιάσεις τι σε ενοχλεί. Και για να μαι και ειλικρινής δεν θεωρώ πως έχεις και δικαίωμα να επιμείνεις παραπάνω. Ο καθένας μας είναι ελεύθερος να ακολουθεί τον δρόμο που τον εκφράζει και που γουστάρει. Δεν είσαι σωτήρας κανενός για να του δείξεις τον "σωστό" δρόμο, κι ούτε είσαι σε θέση εσύ ή ο οποισδήποτε να γνωρίζεις τον "σωστό δρόμο" για τον άλλον. Αυτό που είναι δικαίωμα σου και υποχρέωση προς τον εαυτό σου είναι να επιλέγεις και συ κατά πόσο σε εκφράζει αυτός ο δρόμος και συμβαδίζει με τον δικό σου.
17-08-2019, 19:57 #28
Φυσικά και έχω κάνει πολλές προσπάθειες , του έχω μιλήσει , του έχω δώσει παραδείγματα και γενικώς πολλά ακόμα όπως επίσης ναι έχω πάει πολλές φορές με τα νερά του !
Φυσικά και δεν έχω δικαίωμα να τον αλλάξω
Ακριβώς επειδή πιστεύω στην ελευθερία του κάθε ανθρώπου έτσι κ αυτός είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει
Αλλά αν δω ότι δεν μπορώ άλλο που το σκέφτομαι αρκετά αλλά θα χωρίσω !
17-08-2019, 21:46 #29
17-08-2019, 21:52 #30george1520GuestΑπο την στιγμή που έχεις κάνει τις προσπάθειες σου θα πρέπει να δεις και τον εαυτό σου. Είσαι μικρή. όταν κάποιος θέλει ένα ανθρωπο στην ζωή του κάνει ότι μπορεί για να τον κρατήσει.. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Κάτι που λείπει σε σας, δυστυχώς.
*Μην μάθω ότι φυγατε το σκυλάκιιιιιιιιιιιιιιιιιιι ιι