ψυχολόγος ή ψυχίατρος;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Junior Member

Exclamation ψυχολόγος ή ψυχίατρος;

Καλησπέρα. Είμαι πλέον δεύτερο ετος στο πανεπιστήμιο, ενώ πέρασα το πρώτο γεμάτη άγχος, χωρίς φίλους και γενικότερα η ζωη μου δεν ηταν καθόλου σαν αυτή που είχα φανταστεί. Συγκεκριμένα, το υπερβολικό άγχος μου φτάνει στο σημείο εμετού. Κάθε φορά που χρειάζεται να βγω απ'το σπίτι (και πολλές φορές για το τίποτα) αγχώνομαι πάρα πολύ και θέλω να κάνω εμετό, δεν μπορώ να αναπνεύσω και τρέμω και απλά καταληγω να ακυρώνω τα πάντα. Όταν βρίσκομαι εκτός σπιτιού, κυρίως σε καποιον δημόσιο χώρο, το πρώτο που κοιτάζω ειναι να δω που είναι η τουαλετα σε περίπτωση που χρειαστεί για να τρέξω προς αυτή. Όλο αυτο μου έχει στοιχίσει άπειρα πραγματα, εμπειρίες, φίλους κλπ, ακόμα και τη σχολή μου. Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι αλλά αν μου μπει η ιδέα, μου έρχεται εμετός κατευθείαν. Ακόμη, λογω αυτου, δεν τρώω σχεδόν καθόλου διότι τα περισσότερα φαγητά μου προκαλούν αηδία αλλά και έχω κάποια θέματα στο στομάχι (πόνος, καούρες). Έτσι, μετά από πολλά χρόνια υπερβολικού άγχους, (το θέμα αυτό το έχω απ'το γυμνάσιο απλα υπέθεσα πως ίσως θα έφευγε μόνο του όταν θα πήγαινα πανεπιστήμιο, λογω αλλαγης πόλης κλπ) αποφάσισα να ζητήσω βοήθεια από κάποιον ειδικό. Το θέμα είναι όμως πως πιστεύω πως δεν θα βοηθηθώ μόνο μέσω ψυχοθεραπείας αφού όπως ανέφερα, η αναγούλα μου προκαλείται σχεδόν μόνη της, συνήθως χωρίς να το σκεφτώ και δεν φεύγει. Μπορεί ο ψυχολόγος να με παραπέμψει σε ψυχίατρο αν χρειαστεί; Εσείς τι μου προτείνετε, να παω σε ψυχολόγο ή ψυχίατρο, αφού απο οσο έχω δει κάνει και ψυχοθεραπεία και φαρμακοθεραπεία.;

george1520
    Guest
    Ψυχολόγο! Ξεκίνησε τις συνεδρίες, συζήτησε... Θα αναθεωρήσεις πολλά πράγματα και θα δεις την ζωή διαφορετικα! Αν χρειαστεί να παρεις χάπια θα σε παραπέμψει σε ψυχίατρο.

Τν αναγούλα τν έχεις σε καθημερινή βαση είναι μόνιμη?

Junior Member
    περίπου... γενικότερα έχω σχεδόν πάντα άγχος. Αναγούλα έχω όταν αυτό το άγχος γίνεται λίγο πιο έντονο ή αν απλά το σκεφτώ, συνήθως.

Quote Originally Posted by Maeiantal View Post
    περίπου... γενικότερα έχω σχεδόν πάντα άγχος. Αναγούλα έχω όταν αυτό το άγχος γίνεται λίγο πιο έντονο ή αν απλά το σκεφτώ, συνήθως.
    Σε καταλαβαίνω και εγώ τα ίδια παθαίνω.... Αφού πλέον δεν είναι διαχείρισημο όλο αυτό καλά είναι να επισκεφθεις έναν ψυχολόγο θα σε βοηθήσει πολύ αν και εγώ το παλεύω μόνος μου όσο μπορώ

george1520
    Guest
    Εγω είχα θέμα με το στομάχι μου χρόνια.. Με χαπι προστασια για το στομάχι συν χαπι για τον πονο.. Υπήρχαν μέρες που έτρωγα ελάχιστα.. Άρχισα ψυχανάλυση και είδα διαφορά ..

Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Εγω είχα θέμα με το στομάχι μου χρόνια.. Με χαπι προστασια για το στομάχι συν χαπι για τον πονο.. Υπήρχαν μέρες που έτρωγα ελάχιστα.. Άρχισα ψυχανάλυση και είδα διαφορά ..
    Τι θέμα είχες με το στομάχι??

george1520
    Guest
    Ένιωθα πως είχα ένα μαχαίρι καρφωμένο εκεί. Έχω κάνει και ομοιοπαθητική μαζί με ψυχανάλυση. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι όντως βοήθησε η ομοιοπαθητική.