Results 1 to 13 of 13
Thread: Η μια φοβία μετα την άλλη
-
18-08-2019, 20:35 #1
Η μια φοβία μετα την άλλη
Γεια σας,
Ξεκίνησαν πάλι οι φοβίες μου κλασσικά. Όλα ξεκίνησαν όταν με απέλυσαν από την δουλειά άρχισαν πάλι τα άγχη οικονομικά είμαι χάλια. Περιμένω να πιάσω δουλειά αλλά από Σεπτέμβρη λογικά αν όλα πάνε καλά. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε με πόνο στον αυχένα έχω θέμα όλο το άγχος είναι εκεί συσσωρευμένο με εξέτασε φυσικοθεραπευτής και μου είπε να αρχίσω φυσικοθεραπείες. Περνάει αυτό μετά άρχισα να βγάζω λίγες μελανιές στα μπούτια που δεν με πονούσαν άρχισα να σκέφτομαι διάφορα έχουν υποχωρήσει τώρα. Μετά αρχίζει το έντερο μου πόνος αριστερά χαμηλά το στομάχι μου δεν πήγαινα τουαλέτα ή και αν πήγαινα έκανα ελάχιστα ( σόρρυ για αυτό ). Μετά με τσιμπάει ένα κουνούπι ενώ ήμουν έξω για καφέ και αρχίζω φαγούρα μετά από λίγο βλέπω κοκκινίλες σαν μικρά σπυράκια και πήγα στο νοσοκομείο μήπως είναι αλλεργία. Ενδοφλέβια μου χορήγησαν fenistil και ορο. Αν και είχα πάει στο δερματολογικό μου είπαν xozal για 20 μέρες μου φάνηκε φουλ υπερβολή αυτό μου είπαν στο παθολογικό. Και σήμερα ενω ήμουν οκ βέβαια ανησυχούσα για το τσίμπημα αν μου έχουν φύγει εντελώς πήγα για μπάνιο και παθαίνει ανακοπή μια γιαγιά και εκεί αρχίζει το άγχος οι φοβίες μου μην πάθω κάτι και εγώ.. έχω κάνει εξετάσεις πριν 3 μηνες αιματολογικές και καρδιογράφημα όλα καθαρά μια χαρά. Τι σκατα με πιάνει ώρες και φορές δεν ξέρω. Σας έχουν τύχει κάτι από όλα αυτά? :/
- 18-08-2019, 20:43 #2george1520Guest
Το άγχος στον καθένα μας χτυπάει διαφορετικά .. Γιατί δεν βλέπεις όλο αυτό απο την θετική του πλευρά; Απο Σεπτέμβρη θα έχεις δουλεια; Πόσες μέρες είναι μέχρι τοτε; Μια ανάσα.
*Αυτο με την γιαγια ομολογώ οτι δεν μου έχει τύχει.
18-08-2019, 20:52 #3
18-08-2019, 21:01 #4george1520GuestΚάνεις κάτι για όλα αυτα; π.χ. Ψυχολογο;
18-08-2019, 21:48 #5
18-08-2019, 21:49 #6
αμα μενεις αθηνα πηγαινε σε κψυ
18-08-2019, 23:23 #7
σήμερα γύρισα από νοσοκομείο ήμουνα από το πρωί με συμτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου........! δεν μπορούσα να μιλήσω καλά.. είχα παράλυση από την μια μεριά και είχε στραβώσει ελάχιστα το στόμα μου.... και είχα και έντονο μούδιασμα στην γλώσσα..... μαζί με σφίξιμο στο σαγόνι...... και δυνατή κεφαλαλγία που έγινε μετά ημικρανία.... μου κάνανε κάποιες εξέτασης αίματος.... ούτε καν αξονική..... και μου είπαν να πάω σε ένα νευρολόγο... να το ψάξω πολύ αυτό το πρόβλημα... και με βεβαίωσαν ότι αυτό δεν είναι εγκεφαλικό.. το λες και σαν πολύ δυνατή κρίση πανικού.... αλλα με τέτοια συμτώματα τους φάνηκε εντελώς παράξενο... τα γράφω αυτά για να δείτε παιδιά ότι το άγχος μας καταστρέφει όλους.... επίσης είχα και 38 πυρετό και ανεβασμένη πίεση.... ήμουνα όλη μέρα εκεί χωρίς να πάρω ούτε μισό ξανάξ..... γύρισα σπίτι και δεν πήρα..... και ας υπόφερα.......! ήπια ένα panadol πέρασε λίγο το κεφάλι μου.... αλλα τα χερια μου τα νιώθω full αδύναμα....
το χειρότερο είναι όμως όταν πας εκεί και βλέπεις στα επείγοντα 10 άτομα με εγκεφαλικό.... έναν τύπο τον είχαν εκεί έξω στο κρεβάτι με ορο και καθετήρα... ήταν εκεί γύρο αρκετός κόσμος... και ο άνθρωπος ήθελε βοήθεια γιατί του έπεσε ο καθετήρας κάτω και δεν μπορούσε να μιλήσει καν.... κανεις δεν πήγαινε να βοηθήσει.... όλη καθόντουσαν και κοιτάγανε..... και εκκινεί την ώρα παρόλο το άγχος που είχα... πήγα και τον βοήθησα τον άνθρωπο... να το βάλει πάνω στο κρεβάτι... εκκινεί την στιγμή μπροστά μου έπαθε εγκεφαλικό......... πραγματικά σοκ... και η άλλοι απλά να χαζεύουν πήγα άμεσος και ειδοποίησα γιατρό......
πραγματικά ένα πράγμα θα σας πω.... μην πάτε ποτε σε δημόσιο νοσοκομείο στα επείγοντα ιδικα αν ξερεται οτι εχετε ανχος και κρισης πανικου.... το μονο που θα βγει απο αυτη την ιστορια ειναι να γινεται 10 φορες χειροτερα.... οπως και εγω σημερα...... pffff
19-08-2019, 00:37 #8
Ειλικρινά μπορώ να σε νιώσω. Ήμουν στο Ιπποκράτειο στο παθολογικό άστο... Όλο κάτι ηλικιωμένοι ο Κακος χαμός. Ήμουν κομπλέ δλδ είχα πάει γιατί με είχε τσιμπήσει ένα κουνούπι και έβγαλα κόκκινα σπυράκια στα χέρια και στην πλάτη. Τίποτα σοβαρό δλδ και με το που μπήκα ταχυπαλμια ξηροστομια να λέω κάτι εχω... Άγχος φουλ είχαν ιδρώσει τα χέρια μου.... Πανικός περίμενα απλά να φύγω... τώρα πως είσαι? Νιώθεις καλύτερα?
19-08-2019, 00:47 #9
χαλια νιοθω... νιοθω αδυναμο το ενα χερι και το ποδι... και εχω ναυτια και ταση προς εμετο... και μια εσθηση οτι θα μου συμβει ξαφνικα εγγεφαλικο.... δεν μπορω να ηρεμησω.....
ειδικά όταν βλέπεις πως είναι μπροστά σου να παθαίνει κάποιος εγκεφαλικό τότε πραγματικά μονο καλά δεν μπορείς να νιώσεις.....
μου έχει γίνει φοβία σε σημείο που μπορεί να το σκέφτομαι 24 ώρες αυτό το πράγμα......
και πριν το είχα.... αλλα τωρα που το ειδα κιολας καταλαβενεις.....
στον καθενα μας η κριση πανικου εχει και αλλα συμπτώματα ειναι πολυ δυσκολο να το περνας αυτο....
19-08-2019, 01:46 #10
19-08-2019, 01:58 #11
έτσι είναι δυστυχώς.... απλά πρέπει να το διαχειριζόμαστε με τον δικό μας τρόπο όπως μπορούμε.... αλλα τι γίνετε όταν δεν μπορούμε? εδώ είναι το πρόβλημα που η φοβίες επιμένουν και μετά αρχίζουν και τα σωματικά συμτώματα του άγχους...
είμαι 26 και κανονικα δεν θα έπρεπε να φοβάμαι τόσο πολύ για την υγεία μου.... έλα όμως που φοβάμαι... :P
από τα 19 μου ξεκίνησαν διαφορα περίεργα συμτώματα άγχους... έχω κάνει και θεραπεία με φαρμακευτική αγωγή αντικαταθλιπτικά... τα οποια με είχανε βοηθήσει να βρω τον ευατό μου..... κάτι που δεν το περίμενα ότι θα με βοηθούσαν τα φάρμακα... και όμως είχανε αλλάξει όλα προς το καλύτερο.... άρχισα να είμαι ξανά λειτουργικός.... μέχρι που έφτασε η στιγμή να τα σταματήσω μετά από 8χρονια...... και πλέον περνώ μονο xanax κάτι το οποιο δεν θέλω ούτε αυτό να περνώ..... μου βγάζει πλέον άγχος έντονο όταν φεύγει η δράση του....
19-08-2019, 09:38 #12
Εμένα η χειρότερη εμπειρία ήταν στα επείγοντα του Ευαγγελισμού, πήγα γιατί πονούσε το στομάχι και δεν πέρναγε με τίποτα και για κάποιο λόγο με έστειλαν στο καρδιολογικό. Εκεί μέσα είδα μια κατάσταση ότι ναναι, οι γιατροί να τσακώνονται για το αν θα στείλουν ασθενείς σε άλλο τμήμα, να φέρονται άσχημα σε συνοδούς, ένας παππούς απλά τον άφησαν και πέθανε και δεν κατάλαβε κανείς τπτ για ώρα μέχρι που πήγα σε μια νοσηλεύτρια και της είπα ο παππούς μάλλον έφυγε, ένας άλλος έλεγε πονάω δεν μπορω να ανασανω και έκαναν μισή ώρα να πάει κάποιος έστω να τον τσεκαρει και τέτοια ωραία. Τελικά από το καρδιολογικό με έστειλαν στο γαστρεντερολογικο μετά από 2 ώρες.
"Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."
19-08-2019, 12:52 #13
έτσι είναι η κατάσταση στην Eλλάδα στα δημοσια νοσοκομεία.... εγώ είχε τύχει να πάω στα επείγοντα του ευαγγελισμού πριν αρκετά χρονια με μυοκλονικούς σπασμούς που δεν σταμάταγαν για ώρες.... και με δέχτηκαν αμέσως και σε 5 ώρες πήγα σπίτι.... είναι ανάλογα την περίπτωση βασικά και ποσο σοβαρή είναι...