Results 46 to 60 of 126
-
01-09-2019, 15:34 #46Antonis8Guest
Όχι, θα ήμουν "θρησκοφοβικος"οπως λες αν απαιτουσα οι πιστοί να μην έχουν δικαιώματα,καθως και αν τους επιτιθομουν. Δεν το κάνω, αντίθετα οι πιστοί όπως βλέπεις άνοιξαν ένα επιθετικό θέμα και προσβάλλουν όσους δεν πιστεύουν. Και το πιστοί βέβαια οφείλει να μπει σε εισαγωγικά,γιατί χριστιανοί σίγουρα δεν είστε, δεν τηρείτε την Αγία Γραφή,μόνο ο,τι σας συμφέρει. Δεν πάει έτσι, η υποκρισία στον χριστιανισμό πληρώνεται.
Αν δεν έχεις σοβαρά επιχειρήματα,μην ξεκινάς συζητήσεις με θέσεις που αδυνατεις να αποδείξεις.
- 01-09-2019, 17:00 #47
Ξεκίνησε η όλη συζήτηση από την ύπαρξη και προέλευση της ψυχής σαν προβληματισμός και καταλήξαμε να αναλύουμε την ντανα ιντερνασιοναλ......
01-09-2019, 18:33 #48
01-09-2019, 18:36 #49
Με άλλα λόγια, δεν υπήρξε αυτό που λές, δλδ η πρόθεση για μία συζήτηση-προβληματισμό περί ψυχής, αλλά η πρόθεση ακύρωσης μίας επιστήμης και το κατανοώ αυτό
01-09-2019, 19:16 #50
α) από έναν κοσμο όχι πολύ μακρυα από τον δικο μας
β) η αθανατη πνοη του σωματος μας
γ) η βαση της είναι καπου μεταξυ εκεινου του κοσμου και του δικου μας
δ) ηξερε από παντα..
ε) οι ψυχολογοι δεν εχουν ιδεα για όλα αυτά.
αυτά πιστευω εγω περι ψυχης
και τειθετε το ερωτημα υπαρχει ενας άλλος κοσμος αορατος, πνευματικος? για μενα η απαντηση είναι ναι
όταν ειχα το 1ο ψυχωσικο επεισοδιο μου γυρισε ο κοσμος αναποδα… χρειαστηκαν αλλα 2 για να καταλαβω την απλη αληθεια, οι φωνες δεν είναι παραισθησεις, δεν είναι δημιουργια ενός αρρωστου μυαλου, είναι κατι άλλο!
φυσικα στην ελλαδα ειμαστε ακομα στο δωσε χαπια τελιωσαμε… αλλα στην αμερικη ολο και περισσοτεροι σιγα σιγα το ψιθυριζουν ΔΕΝ είναι παραισθησεις, είναι η συνδεση της ψυχης με αυτόν τον αορατο πνευματικο κοσμο.
01-09-2019, 22:31 #51
01-09-2019, 23:14 #52
01-09-2019, 23:34 #53
Το αντιληφθηκα αυτό απλά ήταν σαρκαστικό σχόλιο....Και ποιος θεωρεί ότι ένας ψυχοθεραπευτής μπορεί να θεραπεύσει την ψυχική ασθένεια όταν αυτή προέρχεται καθαρά από δαιμονική κατάληψη? Κατά μεγάλο ποσοστό κανείς από αυτούς δεν πιστεύει στην ύπαρξη του Θεού οπότε πως μιλούν για ψυχή ενώ είναι κάτι που δόθηκε από τον ιδιο το Θεό?
02-09-2019, 02:39 #54MrgilleasGuestΕδω εχεις αδικο.μοναχος δεν ειμαι για να μην εχω υπολογιστη και ο υπολογιστης στις μερες μας ειναι απαραιτητος για τα παντα οπως να κανεις φορολογικες δηλωσεις απο τον υπολογιστη,να διαβασεις μια συνταγη για ενα γλυκο που θελεις να φτιαξεις, να πας καπου με το gps.τα χεις συγκεχυμενα στο μυαλο σου η σωστη χρηση του υπολογιστη δεν βλαπτει θεολογικα η λαθος χρηση βλαπτει οπως να βλεπει κανεις τσοντες,να παιζει διαδικτυακα τζογο,να αγοραζει οπλα και ναρκωτικα απο το darknet αυτο ναι ειναι λαθος χρηση.μαθε να ξεχωριζεις τις απολαυσεις και την καλη χρηση απο την κακη χρηση.οπως μου λες θα κοιμηθω θα κοιμηθεις και συ δε εισαι αιωνιος εδω δεν θα πεθανουν μονο οι αλλοι και συ θα ζεις για παντα.το οτι δεν πιστευεις δεν με ενδιαφερει καθολου ουτε προσπαθω προσωπικα να σε προσυλητισω και αν θες να πεταξεις καθε θρησκευτικο απο τη ζωη σου προτιμησε την πολιτικη κηδεια οπως κανουν και τοσοι αθεοι στην Ελλαδα εμενα δεν με αφορα αν θα πας καλα στην αλλη ζωη με αφορα μοναχα ο εαυτος μου και οπως εγω σεβομαι εσενα για τις αποψεις σου ετσι πρεπει να σεβεσαι και συ τον συνανθρωπο σου που πιστευει σε κατι και οχι να τον χαρακτηριζεις χαζο και ναειρωνευεσαι αυτα που λενε τα πιστευω του γιατι ετσι δεν δειχνεις εξυπνος και μορφωμενος ανθρωπος αλλα ουτε και ανεκτικος με τους αλλους απλα δειχνεις ενα ρατσιστη με καθε πιστο.εμενα προσωπικα δεν με νοιαζει ουτε τι κανουν οι τρανσεξουαλ ουτε οι γκει ουτε ο καθε ανθρωπος στο κρεβατι του εφοσον δεν ενοχλει εμενα ας κανει οτι θελει δειγμα που δειχνει ανωτερωτητα και σαφως οχι ρατσισμο οπως δειχνεις εσυ στους πιστους και κοροιδευεις την πιστη μου.θα ηθελα σε ενα μουσουλμανο να ελεγες για το μωαμεθ κατι θα εβλεπες πως θα σε περιλαβε θα σου κοβε στη στιγμη το κεφαλι.Το οτι κα οι Χριστιανοι κανουν καποιες αμαρτιες δεν σημαινει οτι η θρησκεια μας ειναι λαθος ,ανθρωποι ειμαστε και ολοι αμαρτανουμε μη κατηγορουμε τη θρησκεις για σφαλματα των πιστων.Ο Χριστιανισμος διδαξε την ισοτητα την αγαπη μεταξυ των ανθρωπων και εδωσε θετικα σημεια στον κοσμο.το οτι εχω καποια ψυχολογικα δεν μου φταιει η θρησκεια οπως λες για αγχος δεν φταει η θρησκεια γι αυτο μιας και πιτσιρικας ημουν χλιαρος στην πιστη αλλαμε βοηθαει η θρησκεια να εχω ενα αποκουμπι και ενα στηριγμα και να προσπαθησω να φερομαι με πιο πολυ αγαπη στον πλησιον μου ξερω οτι ειναι λιγακι δυσκολο αλλα προσπαθω.και επειδη κατηγορεις τους Χριστιανους ως κακους ανθρωπους που θελουν λαμογιες και απολαυσεις το ιδιο και χειροτεροι μπορει να ειναι οι αθεοι οι οποιοι επειδη δεν πιστευουν πουθενα δεν τους κραταει κατι και ετσι κανουν το κακο πιο ευκολα.Ερευνες εχου δειξει οτι οι πολυ θρησκευομενοι ανθρωποι σπανια μπλεκουν σε συμμοριες και εγκληματικες πραξεις λογω του οτι φοβουνται μην δεν πανε καλα στην αλλη ζωη και τους βαζει φρενο σε κακες πραξεις.θα σε προλαβω γιατι μπορει να μου πεις οτι και γιοι ιερεων κανουν κακα πραγματα δε αντιλεγω αλλα πιθανον αυτος ο γιος να μην πιστευε ιδιαιτερα και ας ειχα πατερα ιερεα ή να εχει παραβατικο χαρακτηρα απο μικρος
02-09-2019, 03:26 #55MrgilleasGuestΟπως επισης να προσθεσω η θρησκεια δεν ακυρωνει την ιατρικη δεν ειπε ποτε η θρησκεια μακρια απο φαρμακα και απο γιατρους.η θρησκεια ερχεται συμπληρωμα με τους γιατρους.Οταν καποιος εχει καρκινο ή αγχος ή οτιδηποτε φυσικα και θα παει σε γιατρο δεν ειπε ποτε η θρησκεια μακρια απο γιατρους.αυτα τα λεει μια αιρεση οι σαιεντονολογοι που λενε μακρια απο φαρμακα και ηταν αιτια να πεθανει ο γιος του τραβολτα(ειναι σαιεντονολγος) σε ηλικα 16 ετων απο ασθενεια που ηταν αντιμετωπισιμη με τα φαρμακα.Και ποτε δεν ειπε ο Χριστος να υποφερει ο κοσμος αλλα ειπε οτι οταν δεν αγανακτας με κατι που σου συμβαινει και στρεφεσαι στο Θεο σου σβηνει καποιες αμαρτιες.δεν ειπε να βασανιζομαστε αλλα να βοηθαμε τον πλησιον μας ο εχων δυο χιτωνες να δωσει το ενα σε ενα φτωχο δεν ειπε να τον αφησουμε στη μοιρα του και να βασανιζεται.οποιος τηρει πραγματικα τις εντολες του Θεου και οχι κατονομα Χριστιανος φερεται καλα στον πλησιον και τον βοηθαει οταν εχει δυσκολιες γιατι ο ιδιος ο Χριστος αυτο μας ειπε να βοηθαμε τον πλησιον μας οταν εχει αναγκη και οχι νατον αφημουμε στο ελεος να βασανιζεται και να υποφερει.αλλο ενα δειγμα οτι εχεις παρερμενευσει πολλα στο θεμα θρησκεια και τα χεις στο μυαλο σου ανω κατω
02-09-2019, 08:39 #56
02-09-2019, 09:34 #57Antonis8GuestΠρώτον, ποιος σου είπε ότι μόνο οι μοναχοί πρέπει να αποστρέφονται τα υλικά αγαθά; Κάθε χριστιανός οφείλει να αποστρέφεται την τεχνολογία γιατί δημιουργείται απλώς για να κολακέψει την ανθρώπινη ματαιοδοξία και να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των ανθρώπων. Ο χριστιανος δεν πρέπει να στοχεύει σε μια εύκολη ζωή ούτε να έχει GPS,ούτε κινητά. Όλα αυτά είναι περιττά και σε αποστρεφουν από το δοξάζεις το θεό.
Δεύτερον,σε νοιάζει μόνο ο εαυτός σου; Και αυτοαποκαλεισαι χριστιανός;
Τρίτον,όλοι θα πεθάνουμε,απλώς εσύ θεωρείς πως όταν όταν πεθάνεις θα συναντήσεις το θεουλη,ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα. Είσαι ένας αφελής που απλώς πήρε έναν τυχαίο μύθο ανάμεσα σε όλους τους υπόλοιπους που έχουν εφεύρει οι άνθρωποι,και επειδή τυχαίνει να γεννήθηκες στην Ελλάδα,έγινες χριστιανός ορθόδοξος. Γιαλαντζι βέβαια γιατι δεν τηρείς όσα λέει η θρησκεία σου. Φαντάζομαι και σεξ για απόλαυση κανεις και διασκεδάζεις κλπ. Όλα αυτά δεν συνάδουν με την Αγία Γραφή.
Και μην προσπαθείς να μου πεις ότι εγώ δεν καταλαβαίνω τη θρησκεία όταν έχω πτυχίο επ αυτού. Αμφιβάλλω αν έχεις διαβάσει ολόκληρη την Αγία Γραφή. Δεν τηρείς ούτε τα μισά από όσα αναφέρονται.
Τέταρτον, πραγματικά θα αστειεύεσαι. Δώσε μου τις πηγές σου. Τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας έγιναν και γίνονται από πιστούς. Τολμας να λες πως οι πιστοί δεν κάνουν εγκλήματα σε μια εποχή που ο φονταμενταλισμός είναι σε έξαρση; Προφανώς κοιτάς επιλεκτικά τα δεδομένα.
Πέμπτον,δεν εκφράστηκα ρατσιστικά προς κανέναν πιστο,την άποψη μου εκφράζω, βάσει ερευνών, πως πρόκειται για χαμηλότερης αντίληψης άτομα. Πήγαινε πουλα αλλού την δήθεν ανωτερότητα σου όταν είσαι απλά ένα αφελές άτομο που έτυχε να γεννηθεί σε ένα χριστιανικό περιβάλλον. Αν είχες γεννηθεί σε μια χώρα που η κυρια θρησκεία είναι ο βουδισμός,τώρα θα μας έλεγες πόσο καλός είναι ο Βούδας. Και όχι δεν πρόκειται για διαφορετικά ονόματα του ίδιου Θεού,είναι εντελώς διαφορετικές θρησκείες.
02-09-2019, 10:34 #58
Αντώνη, τα επιχειρήματά σου είναι λογικά. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι και σωστά. Δεν έχεις καταλάβει πως η Ορθοδοξία είναι πρωτίστως βίωμα και όχι λογική αναζήτηση περί Θεού. Και τον τελευταίο καιρό εγώ προσωπικά νιώθω ότι με έχει βελτιώσει και ως άνθρωπο. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι για να είναι κάποιος Χριστιανός πρέπει να μην έχει μειονεκτήματα ή να μη χρησιμοποιεί την τεχνολογία. Επίσης, λες ότι απλά έτυχε κάποιος να γεννηθεί εδώ και να γίνει Χριστιανός. Όμως, επειδή έχω ζήσει στο εξωτερικό, και έχω μάθει κάποια πράγματα σχετικά με τις ιεραποστολές, η Ορθοδοξία κερδίζει και πολλά άτομα που έχουν γεννηθεί με άλλη θρησκεία αλλά κάποια στιγμή τη γνωρίζουν. Όλοι αυτοί λοιπόν είναι ηλίθιοι θρησκόληπτοι? Και ο Κωλοκοτρώνης που έλεγε ότι πολεμούσε για "του Χριστού την πίστη την Αγία"? Κι αυτός ηλίθιος? Καλά, φαντάζομαι πόσο ηλίθιοι και θρησκόληπτοι είναι ένα σωρό Άγιοι και Μάρτυρες που βασανίστηκαν φρικτά και δεν πρόδωσαν την πίστη τους (πχ άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη, Τεσσαράκοντα Μάρτυρες, κλπ).
02-09-2019, 11:54 #59
Ακριβώς! Δεν είναι θέμα λογικής, είναι μία υποκειμενική στάση-πεποίθηση που την πιστεύετε γιατί αυτό σας βοηθά, και καλά κάνετε αφού σας βοηθά. Όπως ακριβώς κάποιος που θα κρεμάσει στον λαιμό του ένα "ενεργειακό" μενταγιόν, και θα νοιώθει καλά με αυτό, επειδή απορροφά συμπαντική ενέργεια και ισορροπεί τις ενέργειες του σώματός του!!! Και καλά κάνει και αυτός αφού τον βοηθάει. Ε! τώρα εσύ βλέπεις να υπάρχει κάποια σοβαρότητα στον τύπο με το μενταγιόν?
02-09-2019, 12:09 #60
Οι τύποι με το μενταγιόν έχουν χιλιάδες μάρτυρες που δεν αρνήθηκαν την πίστη τους ακόμα και όταν τους ξέσκιζαν τις σάρκες με μαχαίρια ή τους έβαλαν σε πυρακτωμένες καμίνους? Δεν είναι το ίδιο. Για να μην πω για θαύματα ιάσεων που τα παραδέχονται ακόμα και γιατροί (ενδεικτικά δες το βιβλίο "Τα Νέα Θαύματα του Αγίου Ραφαήλ").