ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 9 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 126
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Eagle guy View Post
    Οι τύποι με το μενταγιόν έχουν χιλιάδες μάρτυρες που δεν αρνήθηκαν την πίστη τους ακόμα και όταν τους ξέσκιζαν τις σάρκες με μαχαίρια ή τους έβαλαν σε πυρακτωμένες καμίνους? Δεν είναι το ίδιο. Για να μην πω για θαύματα ιάσεων που τα παραδέχονται ακόμα και γιατροί (ενδεικτικά δες το βιβλίο "Τα Νέα Θαύματα του Αγίου Ραφαήλ").
    ολες οι θρησκειες , οι αιρεσεις, αλλα και οι "φιλοσοφιες" εχουν θαυματα, αλλα και μαρτυρες. δεν το ηξερες;
    επομενως;;; ισχυουν ολες;;;
    κι αν ναι, γιατι να ειναι καποιος χριστιανος και οχι βουδιστης η οτιδηποτε αλλο;

Senior Member
    Αυτό δεν είναι επιχείρημα. Εκτός από τους Χριστιανούς υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι που θυσιάστηκαν για τις θρησκευτικές τους ή ιδεολογικές τους πεποιθήσεις. Ποιος από αυτούς κατέχει την μοναδική αλήθεια?

Senior Member
    Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Εκτός από τους Χριστιανούς υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι που θυσιάστηκαν για τις θρησκευτικές τους ή ιδεολογικές τους πεποιθήσεις. Ποιος από αυτούς κατέχει την μοναδική αλήθεια?
    Ισως η αληθεια είναι μοναδικη, ισως καποτε ηταν γνωστη σε ολους και ισως καποτε καποιος ειπε <<αυτό δεν μου αρεσει ας το αλλαξουμε>> και ετσι η μια και μοναδικη αληθεια… κατακερματιστηκε σε ''ψευτικα'' δογματα αλλα που εχουν μεσα τους ψηγματα αυτης της αληθειας.

Senior Member
    Μάρτυρες σε αριθμούς τέτοιους όπως αυτούς που παρήγαγαν οι Χριστιανοί επί Ρωμαικής Αυτοκρατορίας δεν έχει κανείς. Για να μην πω για βγάλσιμο δαιμόνων μέσα από ανθρώπους, που δεν το πέτυχε κανένα άλλο σύστημα πίστης, αλλά αυτό πρέπει να το πιστεύεις για να το δεχτείς. Όποιος θέλει να το ψάξει ας γκουγκλάρει απλά "Μαρία η δαιμονισμένη". Άλλο όμως να απορρίψεις το Χριστιανισμό γιατί προτιμάς ένα άλλο ηθικό σύστημα ή γιατί θεωρείς ότι δεν υπάρχουν αρκετές αποδείξεις, και άλλο να βρίζεις όλους τους Χριστιανούς γιατί αντιτίθενται στην ελεύθερη σεξουαλικότητα ή στον υλισμό ή ότιδήποτε άλλο.

Senior Member
    Όμως, αν θέλετε να απορρίψετε αυτή τη θρησκεία, μην προσπαθείτε να καταρρίψετε αυτά που λέω εγώ, γιατί εγώ δεν τα ξέρω όλα. Ρωτήστε κάποιους ιερείς ή μοναχούς όλα αυτά που αμφισβητείτε σε αυτή τη θρησκεία, και σε περίπτωση που δε σας γεμίσουν οι απαντήσεις, μην πιστέψετε! Αλλά γιατί μου φαίνετε να σας ενοχλεί απλά ότι κάποιος είναι πιστός? Στην τελική, ασ' τον τρελό στην τρέλα του

Senior Member
    Μάρτυρες σε αριθμούς τέτοιους όπως αυτούς που παρήγαγαν οι Χριστιανοί επί Ρωμαικής Αυτοκρατορίας δεν έχει κανείς. Για να μην πω για βγάλσιμο δαιμόνων μέσα από ανθρώπους, που δεν το πέτυχε κανένα άλλο σύστημα πίστης, αλλά αυτό πρέπει να το πιστεύεις για να το δεχτείς. Όποιος θέλει να το ψάξει ας γκουγκλάρει απλά "Μαρία η δαιμονισμένη". Άλλο όμως να απορρίψεις το Χριστιανισμό γιατί προτιμάς ένα άλλο ηθικό σύστημα ή γιατί θεωρείς ότι δεν υπάρχουν αρκετές αποδείξεις, και άλλο να βρίζεις όλους τους Χριστιανούς γιατί αντιτίθενται στην ελεύθερη σεξουαλικότητα ή στον υλισμό ή ότιδήποτε άλλο.
    Για τους χιλιάδες που μαρτύρησαν εξ' αιτίας του Χριστιανισμού έχεις να κάνεις κάποιο σχόλιο? Αυτό με την "Μαρία την δαιμονισμένη" δεν θα το σχολιάσω. Δλδ...έλεος! Παρεμπιπτόντως, εγώ δεν έβρασα κανέναν, και δεν έχω πρόβλημα στο να πιστεύει ο καθένας ότι θέλει. Δεν είμαι όμως υποχρεωμένος να αποδέχομαι ή να σέβομαι τις απόψεις των enemies of reason

Senior Member
    Νομίζω η αρχή είναι η προαίρεση του καθενός. Όταν κάποιος ξεκινάει με τη θέληση να "αποδείξει" ότι δεν υπάρχει Θεός, τότε ό,τι θαυμα και να δει, δε θα το πιστέψει. Αν υπάρχει καλή διάθεση για αναζήτηση, τότε νομίζω υπάρχει και χώρος για διάλογο.

Δεύτερον, καλό θα ήταν αφού κάνουμε την αναζήτησή μας, να πάρουμε θέση για κάτι. Δηλαδή πολλοι (ίσως απο θρησκοφοβία) λενε πράματα που έχουν απαντηθεί και είναι πασίγνωστα πριν μπουν στην διαδικασία να το ψαξουν. Άλλοι πάλι μιλάνε ω σα να κατέχουν την απόλυτη αλήθεια πχ λεει ο αλλος... εεε ξέρω οτι είναι παραμύθια η θρησκεία σου , μα πόσο υπερηφάνεια έχει αυτο το πραμα? Ξερει, δηλαδη έχει γνωση, ουαου κι εμεις τοσα χρονια δε το βλεπαμε... ε στειλε τις αποδειξεις βρε φιλε, μη τις κρατας για σενα :)

Άλλο αστείο, λενε οτι η θρησκεία μας, αντιτίθεται στην ελευθερια (σεξουαλικη υλικη κτλ), μα το αντιθετο προσπαθεί να κανει η θρησκεία, να σε ελευθερώσει από το πάθος, οχι να σου πει μην χρησιμοποιείς υπολογιστη ή μη κανεις σεξ ... ΑΛΛΑ μην εισαι ΔΟΥΛΟΣ σε αυτά. Ή μηπως αμφιβάλει κανεις οτι σήμερα μακριά από τα πιστεύω μας, φτασαμε να ειμαστε δουλοι των παθών μας?

Ψυχή, δε μπορω να βγαλω ενα τεχνολογικο όργανο και να σου δειξω στην οθονη οτι υπάρχει ... αλλα θα πω το εξής ... αν πιστεύεις οτι ειμαστε απλα μια αλληλουχία φυσικών δομών της ύλης και κανόνων/αντιδράσεων .. τοτε γιατι νιώθεις φιλε μου οτι ζεις οτι υπάρχεις? Ο καθένας μας το νιώθει το γνωρίζει ότι δεν είμαστε μια αντίδραση δομών όπως ενα υπολογιστής που μπορεί να προσομοιώσει την ύπαρξη ... αλλα ζεις νιώθεις οτι εχεις υπόσταση... λες υπάρχω... αλλα δε μπορεις να το αποδείξεις :) ... αυτη είναι η ψυχή.

Senior Member
    Όμως, αν θέλετε να απορρίψετε αυτή τη θρησκεία, μην προσπαθείτε να καταρρίψετε αυτά που λέω εγώ, γιατί εγώ δεν τα ξέρω όλα. Ρωτήστε κάποιους ιερείς ή μοναχούς όλα αυτά που αμφισβητείτε σε αυτή τη θρησκεία, και σε περίπτωση που δε σας γεμίσουν οι απαντήσεις, μην πιστέψετε! Αλλά γιατί μου φαίνετε να σας ενοχλεί απλά ότι κάποιος είναι πιστός? Στην τελική, ασ' τον τρελό στην τρέλα του
    Δεν συνηθίζω να συμμερίζομαι απόψεις ατόμων που θεωρούν ότι είναι εκπρόσωποι ενός υπερφυσιού και παντοδύναμου όντως

Senior Member
    Quote Originally Posted by black angel View Post
    Ισως η αληθεια είναι μοναδικη, ισως καποτε ηταν γνωστη σε ολους και ισως καποτε καποιος ειπε <<αυτό δεν μου αρεσει ας το αλλαξουμε>> και ετσι η μια και μοναδικη αληθεια… κατακερματιστηκε σε ''ψευτικα'' δογματα αλλα που εχουν μεσα τους ψηγματα αυτης της αληθειας.
    ισως να τα βγαζεις κι απ το μυαλο σου...

εννοω, οτι υποθεσεις χωρις καμια αποδειξη, μπορουμε να κανουμε πολλα εκατομυρια, αλλα δεν βγαζει καπου αυτο...
    αυτο δεν δειχνει ποια ειναι αυτη η περιβοητη "μοναδικη αληθεια".

btw, εγω πιστευω οτι υπαρχει μια και μοναδικη αληθεια , απλα δεν ειμαστε σε θεση να την ξερουμε και οσοι επιμενουν οτι την ξερουν, απλα προσπαθουν να ποδηγετησουν τους υπολοιπους, οπως εχουν κανει ΟΛΕΣ ανεξαιρετως οι θρησκειες σε βαθος των αιωνων...

Senior Member
    Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Δεν συνηθίζω να συμμερίζομαι απόψεις ατόμων που θεωρούν ότι είναι εκπρόσωποι ενός υπερφυσιού και παντοδύναμου όντως
    Τότε, μην τις συμμεριστείς! Αλλά δώσε τους μια ευκαιρία, λέγοντάς τους αυτά που λες εδώ. Μπορεί να ακούσεις απαντήσεις που δεν περίμενες. Αλλά αν το πάμε το θέμα με τα θύματα της κάθε θρησκείας, τότε ο αθεισμός σε πολύ λιγότερα χρόνια κυριαρχίας του έχει σκοτώσει δεκάδες εκατομμύρια κόσμο (μπολσεβίκοι, Σοβιετικοί, Μάο, Ερυθροί Χμερ)

Senior Member
    Quote Originally Posted by Georgewww View Post
    Νομίζω η αρχή είναι η προαίρεση του καθενός. Όταν κάποιος ξεκινάει με τη θέληση να "αποδείξει" ότι δεν υπάρχει Θεός, τότε ό,τι θαυμα και να δει, δε θα το πιστέψει. Αν υπάρχει καλή διάθεση για αναζήτηση, τότε νομίζω υπάρχει και χώρος για διάλογο.
    ...
    δεν χρειαζεται να αποδειξει κανεις κατι που πιστευει πως δεν υπαρχει.
    δλδ, πιστευω οτι δεν εισαι κλεφτης. πρεπει να το αποδειξω κιολας;;;; αν καποιος επιμενει οτι εισαι κλεφτης, εκεινος πρεπει να το αποδειξει.

αυτος που επιμενει οτι υπαρχει και το ξερει καλα, πρεπει να το αποδειξει και οσο κι αν χτυπιεστε, τετοια αποδειξη δεν υπαρχει.
    ειναι θεμα που πρεπεικανεις να πιστεψει τυφλα και αναποδεικτα, η να μην πιστεψει, αναλογα με το τι κουβαλα στο κεφαλι του...

Senior Member
    Τότε, μην τις συμμεριστείς! Αλλά δώσε τους μια ευκαιρία, λέγοντάς τους αυτά που λες εδώ. Μπορεί να ακούσεις απαντήσεις που δεν περίμενες. Αλλά αν το πάμε το θέμα με τα θύματα της κάθε θρησκείας, τότε ο αθεισμός σε πολύ λιγότερα χρόνια κυριαρχίας του έχει σκοτώσει δεκάδες εκατομμύρια κόσμο (μπολσεβίκοι, Σοβιετικοί, Μάο, Ερυθροί Χμερ)
    βρε παιδι μου.
    πιστευεις οτι ενας ανθρωπος ενηλικος που εχει μεγαλωσει και θητευσει σε ελληνκο σχολειο, σε ελληνικη οικογενεια, υπαρχει περιπτωση να μην εχει δωσει "την ευκαιρια" στην θρησκεια να του πει τι εννοει;;;
    και να μην θελει, του την εχουν βαλει κι απ τα αυτια την ευκαιρια!!!!
    εσυ, γιατι δεν μπορεις να δεχτεις οτι καποια ατομα και εδωσαν ευκαιριες και ακουσαν και διαβασαν και κατεληξαν οτι οι θρησκειες ειναι κατασκευασματα χαλιναγωγησης και μπαρουφες;

Senior Member
    Εδώ κάνεις μία ατυχή σύγκριση, διότι τα εγκλήματα των Μαο, Χμερ, Στάλιν κλτ, δεν έγιναν στο όνομα του αθεϊσμού αλλά αποτελούσαν πρακτική εδραίωσης του πολιτικο-οικονομικού συστήματος. Κυνηγούσαν τους εχθρούς του συστήματος και όχι τους χριστιανούς. Σε αντίθεση με τα εγκλήματα του χριστιανισμού που έγιναν στο όνομα του Χριστιανισμού.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    βρε παιδι μου.
    πιστευεις οτι ενας ανθρωπος ενηλικος που εχει μεγαλωσει και θητευσει σε ελληνκο σχολειο, σε ελληνικη οικογενεια, υπαρχει περιπτωση να μην εχει δωσει "την ευκαιρια" στην θρησκεια να του πει τι εννοει;;;
    και να μην θελει, του την εχουν βαλει κι απ τα αυτια την ευκαιρια!!!!
    εσυ, γιατι δεν μπορεις να δεχτεις οτι καποια ατομα και εδωσαν ευκαιριες και ακουσαν και διαβασαν και κατεληξαν οτι οι θρησκειες ειναι κατασκευασματα χαλιναγωγησης και μπαρουφες;
    Πολύ σωστό αυτό! πολλά χρόνια τα τρώγαμε στην μάπα όλα αυτά, ίσως γι αυτό δεν θέλω να ακούσω κι άλλα

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    ισως να τα βγαζεις κι απ το μυαλο σου...

εννοω, οτι υποθεσεις χωρις καμια αποδειξη, μπορουμε να κανουμε πολλα εκατομυρια, αλλα δεν βγαζει καπου αυτο...
    αυτο δεν δειχνει ποια ειναι αυτη η περιβοητη "μοναδικη αληθεια".

btw, εγω πιστευω οτι υπαρχει μια και μοναδικη αληθεια , απλα δεν ειμαστε σε θεση να την ξερουμε και οσοι επιμενουν οτι την ξερουν, απλα προσπαθουν να ποδηγετησουν τους υπολοιπους, οπως εχουν κανει ΟΛΕΣ ανεξαιρετως οι θρησκειες σε βαθος των αιωνων...
    μαααα…. ότι εχουμε πετυχει σαν ανθρωποτητα, το εχουμε πετυχει απο υποθεσεις και θεωριες που όταν ειπωθηκαν δεν ειχαν αποδειχτεί!

οι οραματιστες είναι αυτοι που κανουν την αλλαγη όχι οι αρνητες!

πλακα εχει στην αρχη δειχνεις να διαφωνεις και μετα συμφωνεις απολυτα με αυτό που εγραψα…

Page 5 of 9 FirstFirst ... 34567 ... LastLast