"Καλημερα,αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι για μένα καλή..." - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast
Results 76 to 90 of 93
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Sunny View Post
    @eleni.p
    Συμφωνώ εν μέρει σ'αυτό που λες γιατί η ενασχόληση με το θεμα εντείνει τελικά το πρόβλημα των ιδεοψυχαναγκαστικων.
    Διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ όμως σ'αυτήν την περίπτωση.Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες και το να λες σε κάποιον "Ε και τι έγινε μωρέ να ήταν νυχτεριδες στο σπίτι σου και να σε τσίμπησαν?Δε θα πάθεις κάτι." είναι τεράστιο λάθος αν βέβαια γνωρίζεις ότι πολλές νυχτερίδες μεταφέρουν θανατηφόρες ασθένειες που αν δεν προληφθούν εγκαίρως οδηγούν σε βασανιστικο θάνατο.
    Δεν είναι η δική μου άποψη εκεί στηρίζεται η γνωσιακή να δεις ένα θέμα καθσρα χωρίς άγχος και να το εξετάσεις με λογική δεν υποτιμώ τον φόβο σου είναι κάτι που κόλλησε στο μυαλό σου κ το καταλαβαίνω απόλυτα αλλά πες μου πόσους ανθρώπους ξέρεις να μπήκαν στο σπίτι τους νυχτερίδες κ πόσοι τελικά πέθαναν απ αυτό το περιστατικό? Εγώ σου λέω ένας άλλη 99 στους 100 όμως δεν πεθσν από ένα τσιμπημα νυχτερίδας αυτό κάνει η ιψδ ψάχνει αυτό το 1%γθα να κολλήσει σε θέματα που δεν μπορεί να υπάρξει βεβαίωση κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί 100%οτι δεν θα σε τσιμπήσει νυχτερίδα δεν θα σε δαγκώσει σκύλος δεν θα σε τσιμπήσει φίδι κλπ αλλά εσύ αγχώνεσαι μόνο με την νυχτερίδα γιατί εκεί κολλάς το μυαλό σου προσπάθησε να σκεφτείς άλλιως είναι πολύ δύσκολο αλλά προσπάθησε πες ΟΚ μπορεί κ να τύχει ΟΚ όπως μπορεί κ να πέσει κ μια γλάστρα το κεφάλι μου...

Senior Member
    Ώπα ώπα! @george1520 !!
    Μην πανικοβαλλουμε τον κόσμο!Η λυσσα είναι εξαφανισμένη στη χώρα μας από το 2014 και δεν είπα ποτέ ότι οι νυχτεριδες της περιοχής μου έχουν λυσσα!!!Αλλα απλως οτι ειναι πολλες.Αν είχαν δε θα έβγαινα από το σπίτι μου!!Χαχαχα!

Πες το μου και αυτό
    Guest
    Καλησπέρα σας, φίλοι μου.Πώς είστε?
    Ήθελα να μοιραστώ ότι αισθάνομαι αρκετά καλύτερα και όποτε μου έρχονται σκέψεις σχετικά με τη φοβία μου για τη λυσσα, καταφέρνω να τις αντιμετωπίσω με πολύ μεγαλύτερη επιτυχία.Καθως και περνάω διαστήματα κατά τα οποία νοιώθω πολύ καλα!Σ'αυτό έχουν συνδράμει καθοριστικά τα καινούρια πράγματα που εχω κάνει για τον εαυτό μου.
    Όμως!Μ'έχει πιάσει μια ακόμα ανησυχία και θα ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας.Αν θέλετε ακούτε,αν θέλετε γράφετε επίσης.Ευχαριστω όπως και να'χει.

Παρατήρησα λοιπόν χθες δύο σπυράκια δίπλα δίπλα στο χέρι μου.Το μυαλό μου λοιπόν αυτομάτως πήγε σε τσιμπήματα νυχτεριδας καθώ ένα απόγευμα νωρίς ενώ κοιμόμουν άκουσα έναν ήχο στο δωμάτιό μου, ο οποίος όμως μπορούσα να διακρίνω ότι ήταν εντόμου.Τωρα λοιπόν σκεφτομαι: πρωτον,πες οτι δεν κατάλαβες οτι σε τσίμπησε νυχτεριδα δεν θα την έβρισκες πουθενά μέσα στο σπίτι ή μήπως συνομωτησε το σύμπαν για να δραπετεύσει χωρίς να τη δεις?(χαχαχα),δεύτερον μοιάζουν με απλά σπυράκια(όπως αυτά που έχω ξαναβγαλει)και δεν είχαν και πληγή από όσο ειδα,τρίτον σκέφτηκα να επισκεφθώ ένα φαρμακείο για να ζητήσω τη γνώμη ενός πιο ειδικού αλλά μόνο στη σκέψη ντρεπομαι(Πόσο μάλλον να πάω σε νοσοκομείο ή γιατρό γι'αυτό το λογο!Επίσης δεν ειναι λυση αυτη καθε φορα που θα εντοπιζω κατι "υποπτο".Και τέλος το γεγονός και μόνο ότι ντρέπομαι,από όσο έχω διαβάσει και από άλλες περιπτώσεις αρρωστοφοβιας,δείχνει σε μεγάλο βαθμό ότι ο φόβος μου είναι μη ρεαλιστικός και ότι το καταλαβαίνει εν μέρει αυτό το μυαλό μου.).

Ελπίζω να μη σας κούρασα.Πώς σας φαίνονται όλα αυτά?
    Καλησπέρα sunny!
    Έχω ακούσει πολλές φοβίες αλλά φοβία για λύσσα από τσίμπημα νυχτερίδας πρώτη φορα ακούω :D

Τα σπυράκια μπορεί να είναι από πολλούς λόγους, το πιο πιθανό είναι αφού σου μοιάζουν για τσίμπημα και άκουσες και το έντομο να είναι κάποιο έντομο αλλά με τίποτα νυχτερίδα.
    Καταρχήν το τσίμπημα της δεν είναι ένα απλό τσίμπημα ενός άλλου μικρού έντομο είμαι σίγουρη ότι θα καταλάβαινες την διαφορά.
    Μην ντρέπεσαι να πας σε ένα φαρμακείο να ρωτήσεις τι είναι αυτό, ίσως χρειαστεί και κάποια αλοιφή να βαλεις.Η και σε έναν δερματολόγο.
    Μην πεις βέβαια ότι νομίζεις ότι είναι τσίμπημα νυχτερίδας γιατί θα φρικάρει ο άνθρωπος [emoji14]
    Ξέρω ότι είσαι και εσύ σίγουρη ότι δεν είναι αυτό που σκέφτεσαι απλά θέλεις να το μοιραστείς με κάποιον.

Senior Member
    Καλημέρα @πες το μου κι αυτο ! :)
    Σε ευχαριστώ πολύ για την ευγενική σου απαντηση.Καθως και για την προτροπή σου.
    Η αλήθεια είναι πως πήρα το θάρρος να επισκεπτώ τον φαρμακοποιό μου(άνθρωπος με πολλά χρόνια στη δουλεια)και του εξέφρασα τη φοβία μου(δεν κολωνω ;) χαχαχα!).Ειχε στάση γεμάτη σεβασμό και κατανοηση και μου ειπε οτι κάτι θα με τσίμπησε,φυσικά και όχι νυχτεριδα,ίσως χρειαστεί μια αλοιφη(αλλά ούτε καν απαραιτητα)και ότι δε χρειάζεται καν να πάω κάπου να το δουν.Ουτε καν δερματολόγο.
    Η απαντηση σου και ο τροπος διαχειρισης σου με έκαναν να αιαθανθω πολυ ομορφα,αληθεια. <3
    Χαχαχα!!Είδες?Τα πάντα να είσαι προετοιμασμένος/-η ν'ακουσεις μέσα σ'αυτό το forum! ;)

Πες το μου και αυτό
    Guest
    Καλημέρα @πες το μου κι αυτο ! :)
    Σε ευχαριστώ πολύ για την ευγενική σου απαντηση.Καθως και για την προτροπή σου.
    Η αλήθεια είναι πως πήρα το θάρρος να επισκεπτώ τον φαρμακοποιό μου(άνθρωπος με πολλά χρόνια στη δουλεια)και του εξέφρασα τη φοβία μου(δεν κολωνω ;) χαχαχα!).Ειχε στάση γεμάτη σεβασμό και κατανοηση και μου ειπε οτι κάτι θα με τσίμπησε,φυσικά και όχι νυχτεριδα,ίσως χρειαστεί μια αλοιφη(αλλά ούτε καν απαραιτητα)και ότι δε χρειάζεται καν να πάω κάπου να το δουν.Ουτε καν δερματολόγο.
    Η απαντηση σου και ο τροπος διαχειρισης σου με έκαναν να αιαθανθω πολυ ομορφα,αληθεια. <3
    Χαχαχα!!Είδες?Τα πάντα να είσαι προετοιμασμένος/-η ν'ακουσεις μέσα σ'αυτό το forum! ;)
    Καλημέρα Sunny μου :)

Χαίρομαι που δεν κολώνεις και οντως είπες για την νυχτερίδα χάχαχα!

Και επίσης χαίρομαι που πήγες τελικά και σου διαβεβαίωσε ότι δεν είναι τίποτα, αν και ήμουν σίγουρη για αυτό!

Εύχομαι σήμερα να είσαι καλύτερα!!

Senior Member
    @Πες το μου και αυτό
    Θα βάλω τα δυνατά μου!
    Αν και το πρόβλημα με τον ιδεοψυχαναγκασμο είναι ότι οσες διαβεβαιωσεις και αν παρεις(ακόμα και από ειδικους)δεν ησυχαζεις.Προσπαθω όμως να μην το κάνω αυτό και είμαι ικανοποιημένη που πήρα το θάρρος να φροντίσω τον εαυτό μου διαψεύδοντας έστω κι αυτήν την πολύ μικρή πιθανότητα!Γιατί ok ψυχαναγκαστική ξε ψυχαναγκαστική,δε μπορούμε να τα αφήνουμε και ολα στην τυχη. ;)
    Είμαι πιο ήρεμη τώρα.

Senior Member
    Σ'ευχαριστώ για τις απαντήσεις @eleni.p .
    Θα προσπαθήσω και με τον τρόπο που πρότεινες.

Senior Member
    Σ'ευχαριστώ για τις απαντήσεις @eleni.p .
    Θα προσπαθήσω και με τον τρόπο που πρότεινες.
    Τίποτα πρέπει να μην παίρνεις βεβαιώσεις να μένεις με την ανησυχια ώστε να πέσει το άγχος..!!!

Banned
    εγω καποτε ειχα κολλημα με τα σκουριασμένα αντικείμενα ημουν τοσο επικεντωμενη σ αυτό το φοβο που ολο με κατι χτυπαγα κ νομιζα ότι θα παθω τετανο.περιμενα μες το αγχος ένα μηνα για να δω αν θα πεθανω μετα τσουπ εμφανυστικε κ η φοβια με την λυσσα με γραντζουνισε ένα αδεσποτο κι αμεσως το μυαλο μου ετρεξε να βρει κατι τρομακτινο να με φοβησει παλι.μετα ξαφνικα σε μια καφεταιρια εσπασαν κατι ποτήρια μπροστα μου τσουπ το μυαλο παλι ετρεξε να βρει μια φοβια τωρα ηταν τα γυαλια.ισως καποιο μικροσκοπικο κομματακι να βρίσκεται πανω μου να μην το βλεπω αλλα με καποιο τροπο να το φαω κ να πεθανω κοκ κοκ παντα υπαρχει κατι παντα.το προβλημμα δεν είναι ουτε τα γυαλια ουτε η λυσσα ουτε οι βρωμιες στον δρομο ουτε η σκουρια ουτε η χλωρινη ουτε οι αρρώστιες.το προβλημμα είναι ότι για καποιο λογο το μυαλο παντα πηγαινει στο πιο τρομακτικο σεναριο.για ποιο λογο το κανει αυτό???για να με προστατεψει..από τι???μαλλον απ τον θανατο μαλλον απ την απομονωση.το προβλημμα είναι ότι φοβομαστε υπερβολικα.πρεπει να αλλαξει ο τροπος σκεψης κι αυτό μπορει να το κανει μονο η γνωσιακη πιστευω αρκει να είναι καλα καταρτισμένος ο γιατρος

Banned
    επισης πιστευω αν τελικα όλα είναι φοβος θανατου τοτε ισως η λυση είναι η ζωη. να ζεις όχι όπως θελουν οι αλλοι αλλα όπως θες εσυ.να ζεις πραγματικα να εισαι ο εαυτος σου ν αγαπας κ ν αγαπιέσαι να εισαι ελευθερος να εκφράζεσαι και αποδεκτος

Senior Member
    Πολύ σωστά για μένα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές όπως τονωση της αυτόπεπηθησης μέσω ασκήσεων θέτοντας υγιή ορια στους δίπλα μας κλπ

Senior Member
    Επίσης θα ήθελα να πω ότι πολλές φορές τα συμπτώματα της ΙΨΔ μοιάζουν με την ΓΑΔ αν δεν κάνεις πολλούς καταναγκασμους μπορεί να έχεις κ ΓΑΔ

Senior Member
    Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις,κορίτσια. :)
    Έχω κάνει μια έρευνα και έχω καταλειξει σε μια ψυχιατρο-ψυχοθεραπευτρια με την οποία θα ήθελα να δοκιμάσω.Θα είναι η πρώτη μου επαφή με την ψυχοθεραπεία.Απλως θα κανω λίγη ακόμα υπομονή καθώς λόγω οικονομικών δυσκολιών,όπως όλοι καταλαβαίνετε,δεν είναι εύκολο να βρεις τα χρήματα έστω και για ένα ραντεβού.Επισης, δε γνωρίζω τη μέθοδο της αλλά σίγουρα θα συζητήσω μαζί της την επιθυμία μου να μην είναι εβδομαδιαίες οι συνεδρίες μας.Δεν πιστεύω ότι χρειάζομαι τόσο εντατικά.

george1520
    Guest
    Το ποσό συχνά χρειάζεται να πηγαίνεις για ψυχοθεραπεία δεν καθορίζεται από κάποιες παραμέτρους. Κάποιος δηλαδή που έχει περισσότερα προβλήματα πρέπει να πηγαίνει πιο συχνά ενώ άλλος όχι. Όταν θα πας θα καταλάβεις πως την περισσότερη δουλειά θα την κάνεις στο σπίτι και όχι εκεί. Όταν αποφασίσετε ποτέ θα πηγαινεις θα πρέπει να είναι σταθερό. Δηλαδή θες κάθε 15? Κάθε 15 τότε. Δεν πρέπει να είναι στον αέρα. Η σταθερότητα βοηθάει πολύ. Θα το δείτε μαζί όμως. Μπράβο σου που πήρες την απόφαση να πας και θα δεις ότι δεν θα μετανιώσεις.

Senior Member
    Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις,κορίτσια. :)
    Έχω κάνει μια έρευνα και έχω καταλειξει σε μια ψυχιατρο-ψυχοθεραπευτρια με την οποία θα ήθελα να δοκιμάσω.Θα είναι η πρώτη μου επαφή με την ψυχοθεραπεία.Απλως θα κανω λίγη ακόμα υπομονή καθώς λόγω οικονομικών δυσκολιών,όπως όλοι καταλαβαίνετε,δεν είναι εύκολο να βρεις τα χρήματα έστω και για ένα ραντεβού.Επισης, δε γνωρίζω τη μέθοδο της αλλά σίγουρα θα συζητήσω μαζί της την επιθυμία μου να μην είναι εβδομαδιαίες οι συνεδρίες μας.Δεν πιστεύω ότι χρειάζομαι τόσο εντατικά.
    Αν έχεις καταλήξει καλό θα είναι να ξέρεις κ την μέθοδο που ακολουθεί το βιογραφικό της το λέει στο λέω γιατί μπορεί να γίνεις χειρότερα από κάποιες μεθόδους κ να χαλάσεις τσάμπα χρόνο κ χρημα

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast