Αγχος - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 44 of 44

Thread: Αγχος

Senior Member
    Quote Originally Posted by nightwalker77777 View Post
    Είναι ένα μεγάλο θέμα αυτό με το άγχος και το φαγητό
    Η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί λίγο με όσα έγραψες. Αρχικά κατάλαβα ότι το άγχος σου πυροδοτούνταν από το ενδεχόμενο να μη φας καλά εκεί όπου θα πήγαινες. Αλλά μήπως είναι τελικά μια αμφίδρομη διαδικασία;

Γενικά όταν είσαι σε κατάσταση άγχους δεν τρώω καλά απλά τώρα το άγχος συνδέεται με το ότι θα φύγω από το σπίτι για επιστρέψω στην πόλη που σπουδάζω και φοβάμαι ότι δεν θα τρωω καλά

Senior Member
    Γενικά όταν είσαι σε κατάσταση άγχους δεν τρώω καλά απλά τώρα το άγχος συνδέεται με το ότι θα φύγω από το σπίτι για επιστρέψω στην πόλη που σπουδάζω και φοβάμαι ότι δεν θα τρωω καλά
    Και γιατί να μην τρως καλά στην πόλη όπου σπουδάζεις; Υπάρχει οικονομικό πρόβλημα;

Όχι λόγω του άγχους μου

Senior Member
    Όχι λόγω του άγχους μου
    Μισό λεπτό γιατί μπλέχτηκε το σώβρακο με τη γραβάτα.

Λες ότι δεν τρως όταν έχεις άγχος. Λες επίσης ότι αγχώνεσαι στην ιδέα ότι δε θα τρως καλά. Και απαντάς στην ερώτησή μου «γιατί να μην τρως καλά;» λέγοντας ότι αυτό θα συμβεί λόγω άγχους.

Μπερδεύτηκα ... Μήπως εννοείς ότι υπάρχουν στη ζωή σου, στην πόλη των σπουδών ειδικά, διάφορες πηγές άγχους που θα κόψουν την όρεξή σου για φαγητό; Και ότι η σκέψη αυτή σε γεμίζει άγχος από τώρα;

Όχι το άγχος προκλήθηκε επειδή αύριο θα φύγω από το πατρικό μου και θα επιστρέψω στην πόλη που σπουδάζω. Και επειδή όλο το καλοκαίρι έμεινα κλεισμένη μέσα στο σπίτι μου το έχω συνηθίσει και νιώθω ότι δεν θέλω να φύγω για αυτό προκλήθηκε και το αγχος

Senior Member
    Όχι το άγχος προκλήθηκε επειδή αύριο θα φύγω από το πατρικό μου και θα επιστρέψω στην πόλη που σπουδάζω. Και επειδή όλο το καλοκαίρι έμεινα κλεισμένη μέσα στο σπίτι μου το έχω συνηθίσει και νιώθω ότι δεν θέλω να φύγω για αυτό προκλήθηκε και το αγχος
    Το ότι θα επιστρέψεις εκεί σημαίνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Πώς το αντιμετώπισες προηγουμένως;

Το πέρασα πάλι πέρυσι για 1η φορά.. Δεν έκανα κάτι τρομερό πήγα μια φορά σε ψυχολόγο αλλά δεν πήγε πολύ καλά γιατί η κουβέντα στράφηκε αλλού και απλά εμένα στην θεία μου βγαίναμε καμία φορά είχα και τις ξάδερφε μου και μετά είχα πάει και 1 εβδομάδα στον αδερφό μου και μετά ξεκίνησε η σχολή και άρχισα να βρίσκω τον εαυτό μου.... Αν και αυτή την στιγμή νιώθω πολύ χάλια, κάνω αρνητικές σκέψεις και θέλω να βάλω και τα κλάματα..

Senior Member
    Αν και αυτή την στιγμή νιώθω πολύ χάλια, κάνω αρνητικές σκέψεις και θέλω να βάλω και τα κλάματα..
    Εντάξει, ησύχασε, όλα θα πάνε καλά.

Δεν μπορείς να στρέψεις την προσοχή σου σε κάτι που σου αρέσει ή σε διασκεδάζει; Ο,τιδήποτε κι αν είναι αυτό. Επίσης, νιώθεις να βοηθάει κάπως το να είσαι με παρέα; Έχεις κατ' αρχήν παρέες;

Απ' όσα έγραψες σχημάτισα την εντύπωση ότι η φυσική δραστηριότητά σου είναι μειωμένη. Ίσως να γνωρίζεις ότι η άσκηση, ακόμα και κάποια χειρωνακτική εργασία/απασχόληση, μπορεί να έχει ένα αγχολυτικό αποτέλεσμα. Σου αρέσει έστω ο περίπατος; Εξάλλου τι νυχτοπερπατούλα είσαι;

Χαχαχχα χθες βγήκα έξω.. Αλλά όσο μίλαγα με τα άτομα της παρέας το μυαλό μου πήγαινε στο άγχος και δεν κοιμήθηκα και καθόλου το βράδυ. Αλλά μπορώ να πω τώρα που είμαι στο λεωφορείο για την επιστροφή ακούω και το αγαπημένο μου τραγούδι νιώθω κάπως καλύτερα

Senior Member
    το μυαλό μου πήγαινε στο άγχος και δεν κοιμήθηκα και καθόλου το βράδυ.
    Άσε, κι εγώ ψιλοχάλια. Κάτι με ξύπνησε κατά τις 4 και λαγοκοιμόμουν ως τις 7 που ήρθε η ώρα να σηκωθώ. Αλλά δε νυστάζω καθόλου ως αυτή την ώρα. Μάλλον ήταν γεμάτη η εφεδρική μπαταρία μου.

Αλλά μπορώ να πω τώρα που είμαι στο λεωφορείο για την επιστροφή ακούω και το αγαπημένο μου τραγούδι νιώθω κάπως καλύτερα
    Είδες λοιπόν; Κουράγιο, και, αν αυτό σε βοηθάει κάπως, μη διστάζεις να γράφεις εδώ και να μας «ζαλίζεις» όταν νιώθεις αυτό το άγχος. Πάρε και έναν υπνάκο αν μπορέσεις στο λεωφορείο.

Χαχαχχα ωραία χαίρομαι που θα έχω και κάπου αλλού να λέω τα προβλήματα μου. Καλο χειμώνα μας εύχομαι ^o^

Senior Member
    Χαχαχχα ωραία χαίρομαι που θα έχω και κάπου αλλού να λέω τα προβλήματα μου.
    Γι' αυτό είναι το forum. Και δεν πρέπει να σκέφτεσαι μήπως αυτά που γράφεις φαίνονται σαν γκρίνια ή παραξενιά. Αν το να γράφεις εδώ σε ξαλαφρώνει, τότε αυτό να κάνεις. Βομβάρδισέ μας με πυρηνικά, "nuke them all" που λένε και οι φίλοι μας οι Αγγλοσάξονες.

Πάντως αν, ο μη γένοιτο, σε ζώσουν για τα καλά τα φίδια, ελπίζω να μην έχεις πρόβλημα να ζητήσεις βοήθεια από ψυχολόγο. Το άγχος υποσκάπτει την υγεία αν δεν αντιμετωπιστεί.

Καλο χειμώνα μας εύχομαι ^o^
    Επίσης.

Quote Originally Posted by Vox View Post
    Γι' αυτό είναι το forum. Και δεν πρέπει να σκέφτεσαι μήπως αυτά που γράφεις φαίνονται σαν γκρίνια ή παραξενιά. Αν το να γράφεις εδώ σε ξαλαφρώνει, τότε αυτό να κάνεις. Βομβάρδισέ μας με πυρηνικά, "nuke them all" που λένε και οι φίλοι μας οι Αγγλοσάξονες.

Πάντως αν, ο μη γένοιτο, σε ζώσουν για τα καλά τα φίδια, ελπίζω να μην έχεις πρόβλημα να ζητήσεις βοήθεια από ψυχολόγο. Το άγχος υποσκάπτει την υγεία αν δεν αντιμετωπιστεί.

Επίσης.
    Εδώ θα είμαστε για να λέμε πως τα πάμε. Εγώ κάθε μέρα εδώ θα είμαι ή για να γράφω για το άγχος μου ή και να απαντάω σε άλλους. Να μας πάνε όλα καλά.

Page 3 of 3 FirstFirst 123