Results 46 to 50 of 50
Thread: τι τραβαω για μια αγαπη.
-
04-09-2019, 21:40 #46
Εμένα ο γιατρός μου λέει ότι δεν έχουμε καμία σχέση οι πανικουλιδες με σχιζο κλπ μας παρομοίασε σαν μια απλή γρυπη με έναν διαβητικό.
Δεν είναι το ίδιο νομίζω η σχιζοφρένεια είναι τραύμα στον εγκέφαλο ενώ εμας η αγχωδης διαταραχή είναι νευροφυτικης φύσεως και ο εγκέφαλος δεν παράγει αρκετή σεροτονίνη.
- 04-09-2019, 22:03 #47
Στην σχιζο προκαλει περισσοτερο ντοπαμινη. Δεν ξερω γιατι οι ψυχιατροι αναφερονται σε αυτα ετσι και αλλιως υπαρχουν σε αγγλικη βιβλιογραφια οι διαφορες. Εχω γνωρισει ανθρωπους των 3 διαφορετικων ανωθεν διαγνωσεων και τολμω να πω οτι εκεινοι δυσκολευονται περισσότερο να εμπιστευτουν τον γιατρο για να ξεκινησουν την αγωγη, να την διατηρησουν και σιγουρα ενας αγχωδης σκετο δεν μπορει να συννενοηθει με ενα σχιζο σε επεισοδιο. Υπαρχουν ανθρωποι που ξεκινησαν με διαγνωση Ιδεοψυχαναγκαστικης αλλα χρειαστηκαν και αντιψυχωτικα στην αγωγη τους. Πολλες φορες και οι ψυχιατροι κατα τη διαρκεια της παρακολουθησης αντιλαμβανονται καλυτερα σε ποιο cluster εντασεται ο ασθενης που βασανιζεται.
* και εμενα γριπη την αποκαλεσε μεχρι που απο το αγχος ειχα οπτικη παραισθηση αρα θα μπορουσα να φουνταρω. Περασα μειζον καταθλιψη που με εφτασε αβυσσο και τελικα βρεθηκε 1 σωστος σε 3 συνεδριες να καταλαβει πως εχω διπολικη. Για αυτο δεν πιστευω οτι μονον οι ταμπελες και ο καταλογος που εχουν μπουσουλα αρκει."Make sure your worst enemy isn't you"
04-09-2019, 22:50 #48
05-09-2019, 00:01 #49
Γεια σου Κωστα!!
Φανταζομαι θα ηρθες στο αμην για να κοινοποιησεις το θεμα σου σε ανθρωπους που δεν σας γνωριζουν κ να ζητησεις την συμβουλη τους.
Ισως πιστευεις πως η αποψη μας ειναι πιο αντικειμενικη.
Αντικειμενικοτητα νομιζω δεν υπαρχει σε τετοια ζητηματα γιατι ειναι ενα θεμα που εχει να κανει με γουστα, πεποιθησεις, στερεοτυπα πανω στον ερωτα του καθενος.
Νομιζω ο ερωτας κ η αγαπη σου δοκιμαζονται κ θα δοκιμαστουν απο τριτους κ απο αυτο που ονομαζουμε κοινωνια.
Παντα αυτο γινεται οταν καποιος φευγει απο την "πεπατημενη".
Γνωμονας σου σ'αυτη την καταιγιδα πρεπει να ειναι η ευτυχια σου κ της κοπελας σου. Αν μπηκε νερο στο αυλακι κ βλεπετε πως ειναι κατι περισσοτερο απο ενθουσιασμος κ απο οτι βλεπω απο το δοσιμο συναισθηματικο κ στηριξη ειναι κατι παραπανω καλεισαι να αγωνιστεις για την σχεση σου.
Τις θυσιες που χρειαζεται να κανεις θα τις αποφασισεις μονος.
Αν ειστε αληθινοι μεταξυ σας δεν εχεις να φοβηθεις τπτ. Η κοπελα σου εκανε βηματα εμπιστοσυνης προς το μερος σου κ συ δεν την προδωσες. Αυτο ειναι μεγαλο δωρο σε καποιον που ισως βιωσε την μοναξια κ την ενοχη της ψυχικης παθησης.
Οι ψυχικες παθησεις εινσι δυσκολο κομματι αλλα η αποδοχη κ η αγαπη για τον καθενα ειναι βαλσαμο.
Υ.Γ Ας μη περιθωριοποιουμε ανθρωπους κ ομαδες ανθρωπων που ετυχε να εχουν μια ιατρικη ταμπελα. Ο πυρηνας σε ολους μας ειναι αυτος του ανθρωπου με οτι συνεπαγεται για τις αναγκες του για αγαπη, συντροφικοτητα, γαληνη
Η ταμπελοποιηση των σχιζοφρενων ως την καθαρη τρελα μου θυμιζει την κατηγορια των φαρισαιων στον Ιησου για υβρη κ αμαρτια.
Οι μεν δεν ηταν συνειδητοι της δικης τους αμαρτιας κ υποκρισιας κ οι συγχρονοι της δικης τους καθημερινης τρελας.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
09-11-2019, 15:10 #50