Results 16 to 24 of 24
-
16-01-2009, 18:03 #16
Σοφία και στα δύο posts σου, είπες πράγματα που μίλησαν στην ψυχή μου. Τα λόγια σου ήταν σαν να είναι δικά μου... Δεν ξέρω πως να το πω, μάλλον πως να το εκφράσω αυτό με λόγια... κατα κάποιο τρόπο ταυτίστηκα μαζί σου!
Όχι πως δεν ευχαριστώ τα υπόλοιπα παιδιά για αυτά που μου είπαν. Ίσα ίσα που με βάση τα λόγια όλων σας αλλά και την δική μου σκέψη έγραψα \"Μπορεί να λέω (στον εαυτό μου) ότι αυτός δε μου κάνει επειδή είναι πολύ δύσκολο να ανοιχτώ σαν άνθρωπος\"
Κατά κάποιο τρόπο έκανα μια φορουμιακή ψυχανάλυση :)
- 17-01-2009, 08:48 #17
Παιδια αν επιτρεπεται τι προσεγγιση ψυχοθεραπευτικη ακολουθειτε?Εγω εχω δοκιμασει στο παρελθον γνωσιακη επειδη ηταν και η πιο συντομη παρολα αυτα δεν ειδα κανενα αποτελεσμα.Τη θεωρω αλλη μια αμερικανια πατατα καθως στερειται μελετη ψυχοπαθολογιας η οποια στηριζεται σε ψυχοδυναμικες θεωρησεις και στην εξελιξη της προσωπικοτητας.δε δινει εμφαση στο συναισθηματικο κομματι του ανθρωπου το οποιο και γενναει τις νευρωσεις αλλα μονο στο γνωστικο και γενικα προσπαθει να βαλει τον ανθρωπινο ψυχισμο σε καλουπι.Τωρα εχω ξεκινησει ψυχοδυναμικη η οποια ειναι πιο εις βαθος.
17-01-2009, 13:04 #18
καλημερα σε ολους ..να κανω μια ερωτηση πρωτων η δημοσια ψυχοθεραπεια (δωρεαν ) εχει βοηθησει κανεναν..δευτερων υπαρχει ψυχοθεραπεια ποθ να θεραπευει το αγχοσ και τα ψυχοσωματικα?δεν εχω κανει ποτε ψυχοθεραπεια και δεν εχω ιδεα..το μονο που ξερω ειναι οτι ιδιωτικα ειναι αρκετα ακριβα και δεν εχω αυτη την δυνατοτητα...
18-01-2009, 12:43 #19
Υπάρχουν διάφορες σχολές ψυχοθεραπείας Αν έχω καταλάβει καλά χωρίζονται σε 3 μεγάλες ομάδες
- υποστηρικτική (εκεί ο θεραπευτής προσπαθεί να απαλύνει τον πόνο σου)
- γνωσιακή (εκεί διδάσκεσαι κάποιες τεχνικές χαλάρωσης)
- ψυχαναλυτική (εκεί ανακαλύπτεις κάποια πράγματα για τον εαυτό σου)
Τώρα όλα αυτά ανακατεύονται μεταξύ τους - σε μια συνεδρία πιθανόν να γίνονται όλα μαζί
Η γνωσιακή δεν είναι αμερικανιά-πατάτα όπως είπε ο/η velout. Είναι πολύ σημαντικό για κάποιον που παθαίνει κρίσεις πανικού να καταλάβει ότι αν αισθάνεσαι ότι δε μπορεις να ανασάνεις τότε ανασαίνεις πάρα πολύ γρήγορα οπότε απολύτως φυσιολογικά ζαλίζεσαι οπότε αγχώνεσαι ακόμα πιο πολύ οπότε ανασαίνεις ακόμα πιο γρήγορα κ.ο.κ.
Κάποιοι άνθρωποι το διαισθάνονται από μόνοι τους αυτό το κυκλικό φαινόμενο και μπορούν να το κοντρολάρουν. Αυτοί θα πουν ότι η ψυχοθεραπεία είναι μπούρδα και δε βοηθήθηκαν κλπ.
Κάποιο άλλοι θα πούν \"εγώ δε θέλω φιλική συμπαράσταση επί πληρωμή\" και θα απορρίψουν και αυτοί την ψυχοθεραπεία.
Μερικοί αισθάνονται ότι είναι πολύ ψαγμένοι και ξέρουν πολύ καλά τον εαυτό τους και τους είναι δύσκολο να δεχτούν ότι \"δεν ξέρουν την μαύρη τους την τύφλα\" (αυτή την φράση την λέει μερικές φορές ο ψυχαναλυτής μου για \"άλλους\" αλλά μάλλον εννοεί εμένα lol)
18-01-2009, 19:38 #20
Μερικοί αισθάνονται ότι είναι πολύ ψαγμένοι και ξέρουν πολύ καλά τον εαυτό τους και τους είναι δύσκολο να δεχτούν ότι \"δεν ξέρουν την μαύρη τους την τύφλα\" (αυτή την φράση την λέει μερικές φορές ο ψυχαναλυτής μου για \"άλλους\" αλλά μάλλον εννοεί εμένα lol)
XA XA ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ foinika ΗΣΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΤΣΤΟΠΙΣΤΙΚΟΣ...
15-02-2009, 15:24 #21
Originally posted by SILIA
καλημερα σε ολους ..να κανω μια ερωτηση πρωτων η δημοσια ψυχοθεραπεια (δωρεαν ) εχει βοηθησει κανεναν..δευτερων υπαρχει ψυχοθεραπεια ποθ να θεραπευει το αγχοσ και τα ψυχοσωματικα?δεν εχω κανει ποτε ψυχοθεραπεια και δεν εχω ιδεα..το μονο που ξερω ειναι οτι ιδιωτικα ειναι αρκετα ακριβα και δεν εχω αυτη την δυνατοτητα...
Μπορεί καποιος παρακαλώ να απαντησει στα παραπάνω??
Ειμαι 30 χρονών, και οσο θυμαμαι τον εαυτο μου,
εχω μια πανταχου παρουσα δειλία
σε συνδυασμο με χαμηλη αυτοεκτιμηση....
Μπορει να μη γινεται αντιληπτη στους αλλους τοσο,
αλλά εμενα με καταδυναστευει μονιμα...
Θα θελα λοιπον τη συμβουλη καποιου ψυχολογου,
ομως οι τιμες ειναι απαγορευτικές για μενα...
Δεν υπαρχει κάποιος δημοσιος φορεας που να προσφέρει τετοιες υπηρεσίες?
Υπάρχει αλλα δεν εχει αποτέλεσμα??
Αυτο περι \"κεντρο ομαδικης\"που ειπώθηκε παραπάνω
Originally posted by Winston_man
Αν εξαιρεσω τον τελευταιο γιατρο μου με τους αλλους εκανα μια \"Επαγγελματικη φιλική συζήτηση\" που δεν με βοηθησε ουσιαστικα και πληρωνα τζαμπα. Ευτυχως σταματησα. Αργα αλλα σταματησα. Με τον τελευταιο εχω βοηθηθει πιστευω οπως και στο κεντρο ομαδικης που παω.
Οτι ειναι ακριβα ειναι δεν λεω οχι. Γιατι δεν ξερω να απαντησω. Τους δικαιολογω απο μια αποψη διοτι σπούδαζαν τοσα χρονια οι ψυχιατροι και γω να μουν τοσο θα χρεωνα. Μας πειραζει επειδη τους τα σκαμε και δεν ειμαστε στη θεση τους. Αν ημασταν ομως ολα θα ταν αλλιως...
Που γίνεται?
Ειναι δωρεαν?
Εχει αποτέλεσμα?
Ευχαριστώ πολύ!
15-02-2009, 19:25 #22
Originally posted by kostas_79
Originally posted by SILIA
Μπορεί καποιος παρακαλώ να απαντησει στα παραπάνω??
Ειμαι 30 χρονών, και οσο θυμαμαι τον εαυτο μου,
εχω μια πανταχου παρουσα δειλία
σε συνδυασμο με χαμηλη αυτοεκτιμηση....
Μπορει να μη γινεται αντιληπτη στους αλλους τοσο,
αλλά εμενα με καταδυναστευει μονιμα...
Θα θελα λοιπον τη συμβουλη καποιου ψυχολογου,
ομως οι τιμες ειναι απαγορευτικές για μενα...
Δεν υπαρχει κάποιος δημοσιος φορεας που να προσφέρει τετοιες υπηρεσίες?
Υπάρχει αλλα δεν εχει αποτέλεσμα??
Αυτο περι \"κεντρο ομαδικης\"που ειπώθηκε παραπάνω
Originally posted by Winston_man
Αν εξαιρεσω τον τελευταιο γιατρο μου με τους αλλους εκανα μια \"Επαγγελματικη φιλική συζήτηση\" που δεν με βοηθησε ουσιαστικα και πληρωνα τζαμπα. Ευτυχως σταματησα. Αργα αλλα σταματησα. Με τον τελευταιο εχω βοηθηθει πιστευω οπως και στο κεντρο ομαδικης που παω.
Οτι ειναι ακριβα ειναι δεν λεω οχι. Γιατι δεν ξερω να απαντησω. Τους δικαιολογω απο μια αποψη διοτι σπούδαζαν τοσα χρονια οι ψυχιατροι και γω να μουν τοσο θα χρεωνα. Μας πειραζει επειδη τους τα σκαμε και δεν ειμαστε στη θεση τους. Αν ημασταν ομως ολα θα ταν αλλιως...
Που γίνεται?
Ειναι δωρεαν?
Εχει αποτέλεσμα?
Ευχαριστώ πολύ!
Γεια σου!!!
εγω εκανα γυρω στουσ 5-6 μηνεσ ψυχοθεραπεια στο κεντρο ψυχικησ υγειασ τησ αγ. παρασκευησ δωρεαν..
με μια υπεεεροχη γιατρο που με βοηθησε πααρα πολυ... η ιδιωτικη ψυχοθεραπεια λογο οικονομικων ηταν αδυνατη για μενα...
ειχα βαρια καταθλιψη και τωρα..ειμαι δυνατη και προχωραω την ζωη μου..
θαυματα δεν γυνονται ..ημαστε ανθρωποι με πληγωμενεσ ψυχεσ αλλα με καλη συνεργασια, ελπιδα..και προσπαθεια..
προχωρασ..και πολυ καλα μαλιστα..
συστινω ανεπιφυλακτα!!...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
15-02-2009, 19:41 #23
http://www.e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=2319#pid43621
http://www.e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=2935#pid59764...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
15-02-2009, 23:35 #24
Αντούλα!! Τι κάνεις?
Σε σκεφτόμουν αυτές τις μέρες, επειδή σε διάβασα πάλι στο θέμα του Αλτερ...
Ευχομαι να είσαι καλά.
Πολλά φιλιά.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή