Results 16 to 26 of 26
Thread: ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ Η' ΨΥΧΩΣΗ?
-
15-01-2009, 15:04 #16
το ωραιο ειναι οτι βαζω τον εαυτο μου να εθετει αυτα που εχω μέσα τα διαβαζω και εγω... ξανα γραφω και βιβλιο εδω και 10 χρονια που τωρα δεν τολμω να τοα ανοιξω με τη σειρα να τα διαβασω μερικεσ φορεσ νιωθω οτι δε μιλαω εγω...
- 15-01-2009, 15:39 #17
Originally posted by ilsa
sabb-- Ειμαι ενα αδύναμο άτομο ψυχολογικα δεν έχω αυτοπεποιθηση αυτοεκτίμηση και αυτο με έκανε να δώ έκει κάποια πράγματα, απο σύμπτωση ίσως εβγαιναν πράγματα ή τελικα έγω τελικά τα δημιουργουσα με την ασχημη διαθεσή μου. Τα λές όμορφα και απευθύνεσαι σε ψυχες δυνατές που ξέρουν τι γλύκα της ζωης και δεν χρειάζονται να ρωτήσουν. Μην απορείς όμως γιατί νέα ατομα πέφτουν σε αυτή την παγίδα, στις μέρες εχουν αλλοιωθεί πολλα πραγματα στον ψυχισμό τον ανθρώπων και δεν είναι ουτοπίες.Μπηκα εδω για να ακουσω(να διαβάσω) και όχι να ιοθετήσω θεωρίες, όπως και όλοι μας πιστευω.
Γινεσαι καυστικος όμως περι δυσπεψίας...και δεν πρέπει. ΤΟ ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΙΝΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑ.
Καλή δύναμη
15-01-2009, 21:10 #18
Weird καταλαβαίνω τον τρόπο που σκέφτεσαι κ ευχαριστώ για το ότι είσαι ευγενής δεν με ενδιαφέρει να μάθω το μέλλον όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω το δικαίωμα να λέω τη γνώμη μου κ όλα αυτά που έχω δοκιμάσει κ έχω μάθει στη ζωή μου.όσο για τα δύσπεπτα αγγελάκια μίλησα για αγγέλους όποιος μπορεί να απαντήσει αν υπάρχει θεός. ποιός ειναι κ ποιά είναι η παρουσία του στη γη; όπως όλοι είμαστε ενέργεια έτσι είναι κ αυτός απλά είναι η καθαρή αγάπη.αρκετοί επιστήμονες αρχίζουν να κατανοούν ανοί γει η συνειδητότητά τους κ για αυτό κάνουν το πείραμα Σερν για να βρουν το σωματίδιο του Θεού κ πως άρχισε η ζωή.Δεν γίνεται τόσοι σημαντικοί επιστήμονες να πιστευουν απόλυτα στο θεό όπως κ αν τον ονομάζει ο καθένας.κ οι ενεργειακοί να μιλούν για αυτό εδώ κ χρόνια.ενέργεια ο Θεός ενέργεια οι ψυχές μας ενέργεια κ όσοι ήρθαν για να βοηθήσουν τη μετάβαση στη νέα εποχή.άλλωστε μέχρι το 2012 θα είναι το ορόσημο αν ζω θέλω να δω τη γη κ τους συνειδητούς ανθρώπους ,δεν προσπαθώ να πείσω κανένα. saab πιστεύω ότι έχεις κάθε δικαίωμα να διαφωνείς χωρίς ειρωνείες.αν υπάρχει έστω κ μία στο εκατομύριο πιθανότητα να είναι έτσι εγώ θέλω να γίνω θεραπεύτρια να βοηθήσω τον εαυτό μου κ όσους μπορώ.
15-01-2009, 22:01 #19
Originally posted by ΜΑΤΙΝΑ
Weird καταλαβαίνω τον τρόπο που σκέφτεσαι κ ευχαριστώ για το ότι είσαι ευγενής δεν με ενδιαφέρει να μάθω το μέλλον όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω το δικαίωμα να λέω τη γνώμη μου κ όλα αυτά που έχω δοκιμάσει κ έχω μάθει στη ζωή μου.όσο για τα δύσπεπτα αγγελάκια μίλησα για αγγέλους όποιος μπορεί να απαντήσει αν υπάρχει θεός. ποιός ειναι κ ποιά είναι η παρουσία του στη γη; όπως όλοι είμαστε ενέργεια έτσι είναι κ αυτός απλά είναι η καθαρή αγάπη.αρκετοί επιστήμονες αρχίζουν να κατανοούν ανοί γει η συνειδητότητά τους κ για αυτό κάνουν το πείραμα Σερν για να βρουν το σωματίδιο του Θεού κ πως άρχισε η ζωή.Δεν γίνεται τόσοι σημαντικοί επιστήμονες να πιστευουν απόλυτα στο θεό όπως κ αν τον ονομάζει ο καθένας.κ οι ενεργειακοί να μιλούν για αυτό εδώ κ χρόνια.ενέργεια ο Θεός ενέργεια οι ψυχές μας ενέργεια κ όσοι ήρθαν για να βοηθήσουν τη μετάβαση στη νέα εποχή.άλλωστε μέχρι το 2012 θα είναι το ορόσημο αν ζω θέλω να δω τη γη κ τους συνειδητούς ανθρώπους ,δεν προσπαθώ να πείσω κανένα. saab πιστεύω ότι έχεις κάθε δικαίωμα να διαφωνείς χωρίς ειρωνείες.αν υπάρχει έστω κ μία στο εκατομύριο πιθανότητα να είναι έτσι εγώ θέλω να γίνω θεραπεύτρια να βοηθήσω τον εαυτό μου κ όσους μπορώ.
2. Το αν υπάρχει τελικά ή όχι Θεός , είναι μια συζήτηση που δεν θα έπαιρνα μέρος, το θεωρώ ανούσιο. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει - και κατά την γνώμη μου πολύ καλά κάνεις και πιστεύεις σε ενεργειακά πεδία, αλλά μην τα μπλέκεις με θεούς και δαίμονες.
3. Το 2012 αν δεν μου συμβεί κάτι άλλο , εγώ θα ζω και βάζω στοίχημα ό,τι θέλεις και μ\'όποιον θέλεις γι\' αυτό.
4. Η ειρωνική μου προσέγγιση για τους ..αγγέλους που μας προστατεύουν, οφείλεται καθαρά στην αντίθεση μου, να προσπαθούμε να βοηθήσουμε κάποιον που έχει εγκλωβιστεί σε μεταφυσικές, υπερφυσικές, εξωφυσικές, παραφυσικές μελλοντολογικές αναζητήσεις που κατά πάσα πιθανότητα του δημιούργησαν και έμμονες ιδέες, κι εμείς να θέλουμε να τον θεραπεύσουμε... με αγγελάκια.. Είναι σαν να προσπαθούμε να θεραπεύσουμε τον καρκίνο με νέες νεοπλασίες..(!)
Σου αναγνωρίζω την καλή πρόθεση, επίτρεψε μου όμως να εκφράζω την αντίθεση μου για την μεθοδολογία...
16-01-2009, 10:19 #20
Με ολο το σεβασμο που εχω απεναντί σου και όχι μονο γιατι μου ρίχνεις 21 χρονια αλλα που ασχολείσαι με ανθρωπους. Αλλα αυτο που σκεφτομαι είναι οτι εδω μέσα βρίσκονται ανθρωποι που δεν ξερουν βασικά πράγματα περι όλων αυτών που αναφέρεις.. και το γνωρίζεις καλύτερα απο εμένα αυτό, και απο το πιο μικρό να πω την εξέλιξη του ανθρώπου (και εγώ μέσα). Οποτε το να πείσεις έναν ανθρωπο με ψυχολογικά προβλήματα οτι ο κοσμος που ζεις δεν δίνει σημασία για αυτό που αισθάνεσαι και σκέφτεσαι φοβασαι και δεν μπορεί να συγχωρέσει κανείς τα λάθη που έκανες, παρα μόνο μια ντουζίνα χάπια σου αξιζουν για να καταλάβεις τι σου γίνετε. Τοτε σίγουρα τον εστειλες απο εκεί που ήρθε.
Γνωμη μου εως φυσικα ενα σημειο ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ γιατι μετα απο ένα σήμειο και μετά δεν έχεις επιλογή και το λέω αυτό γιατί ο αδερφός μου πάσχει απο σχιζοφρένεια.
Να κανω την εξης απλή ερώτηση γιατι λες οτι το 2012 θα ζεις? μελλον είναι αυτό δεν το γνωρίζεις ακριβως.
16-01-2009, 10:30 #21
isla
α σου μιλήσω ανοιχτά, είναι η γνώμη μου και πιστεύω οτι οφείλω να σου την πώ.
Δεν είμαι ειδικός και σίγουρα, μπορεί να πέφτω έξω.
Νομίζω οτι αυτά που λες πάνω στα λόγια του SAbb ελάχιστη σχέση έχουν με τα όσα είπε ο ίδιος.
Παρερμηνεύεις, αυτό που ο άλλος λέει, το μπλέκεις με αυτό που έχεις στο μυαλό σου εσυ
και να σου πω την αλήεθεια, δεν βλέπω εγώ προσωπικά συνοχή και ειρμό στα λεγόμενα σου και δεν βγάζω νόημα απο αυτά.
Είναι καλό, εφόσον βλέπεις οτι κάνεις κακό στον εαυτό σου, κι οτι κάπου, ισως να μην μπορείς να επικοινωνήσεις το μέσα σου με το έξω, να επισκεφτείς έναν ειδικό που θα σε ακούσει και θα σε βοηθήσει να βρεις τον δρόμο, να ξεμπερδευτείς.
Φιλιά και καλή επιτυχία στις όποιες προσπάθειές σου.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
16-01-2009, 12:25 #22
Originally posted by ilsa
Με ολο το σεβασμο που εχω απεναντί σου και όχι μονο γιατι μου ρίχνεις 21 χρονια αλλα που ασχολείσαι με ανθρωπους. Αλλα αυτο που σκεφτομαι είναι οτι εδω μέσα βρίσκονται ανθρωποι που δεν ξερουν βασικά πράγματα περι όλων αυτών που αναφέρεις.. και το γνωρίζεις καλύτερα απο εμένα αυτό, και απο το πιο μικρό να πω την εξέλιξη του ανθρώπου (και εγώ μέσα). Οποτε το να πείσεις έναν ανθρωπο με ψυχολογικά προβλήματα οτι ο κοσμος που ζεις δεν δίνει σημασία για αυτό που αισθάνεσαι και σκέφτεσαι φοβασαι και δεν μπορεί να συγχωρέσει κανείς τα λάθη που έκανες, παρα μόνο μια ντουζίνα χάπια σου αξιζουν για να καταλάβεις τι σου γίνετε. Τοτε σίγουρα τον εστειλες απο εκεί που ήρθε.
Γνωμη μου εως φυσικα ενα σημειο ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ γιατι μετα απο ένα σήμειο και μετά δεν έχεις επιλογή και το λέω αυτό γιατί ο αδερφός μου πάσχει απο σχιζοφρένεια.
Να κανω την εξης απλή ερώτηση γιατι λες οτι το 2012 θα ζεις? μελλον είναι αυτό δεν το γνωρίζεις ακριβως.
Τέλος για το 2012, η παράθεση μου αναφέρεται σε εσχατολογικά σενάρια τα οποία θεωρώ εντελώς ανόητα, η κάθε είδους εσχατολογία μέχρι σήμερα διαψεύσθηκε παντοιοτρόπως, και πάνω σ\' αυτή την κατεύθυνση καταθέτω και την διαφωνία.μου. Αν πρόσεξες γράφω \"αν δεν μου συμβεί κάτι άλλο\", άρα προφανώς και δεν ξέρω να θα ζω ή όχι κι όπως και έγραψα και σε προηγούμενο πόστ, αυτή είναι κι η μαγεία της ζωής..Να μην ξέρεις..Αλλά αν ζω το 2012, εγώ θα εξακολουθώ να υπάρχω και μαζί με μένα και ο υπόλοιπος κόσμος ...
16-01-2009, 15:52 #23
ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ μόνο όσα ήθελα να διαβάσω και όσα με απασχολουν κρατησα.Δεν κανω επιθεση. Εδω σου λεω οτι δεν ξερω τι μου γινετε!Ο λογος που λεω αυτα στο Sabb ειναι γιατι ο ανθρωπος που αρραβωανιάστηκα προσπαθουσε μεσω της θρησκέια Παλιοημερολογήτης να ξεπερασει τα δικα του ψυχολιγικα με χαιρετισμους της παναγιας κάθε βραδυ, δευτερα παρασκευη νηστεια, με γεμίζει ενοχες και λου λεει οτι με εχει κυριευση ο διαβολος όταν θελω να κανω ερωτα μαζι του. Και στην προσπαθεια μου να ακυρωσω τον εαυτο μου γιατι τον αγαπαω ή μαλλον νιώθω ασφαλεις εκει συμφωνώ μαζί του. Η γνώμη πανω σε αυτό είναι οτι όντως με τη θρησκεία μπορείς να λύσεις πράγματα αλλα δεν μπορω όυτε εγω να δεχτώ κάποιες φορες οτι πρέπει να τιμωρηθώ για κάτι που δεν φταιω.
Sabb εχω σκεφτει οτι μπορει και εγώ να έχω ένα ανολογο πρόβλημα σαν τον αδερφό μου, του εμφανίστηκε πριν 3χρονια με τραγικα σκηνικά! Παιζει ο κληρονομικός παραγοντας? κληρονομικό ειναι ? η δημιουργείται και κατα τη διάρκεια της ζωής?
16-01-2009, 18:35 #24
Κοπέλα μου καλή, κανένα ίχνος επιθετικότητας δεν έχω σε αυτά που σου γράφω. Άνησύχησα απλώς, γι αυτό σου έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου....
Βλέπω οτι έχεις τόσα πολλά να πείς, να βάλεις σε μια τάξη, να ξεκαθαρίσεις...
Οτι έχεις μεγάλη ανάγκη να ανοιχτείς και να λάβεις φροντίδα...
Γι αυτό σου πρότεινα τον ειδικό, να δεις που θα ξεμπερδευτείς και θα βρεις τον δρόμο της γαλήνης...
Πολλά απο όσα έγραψες δεν τα κατάλαβα, όπως αυτό που αινιγματικά μου είπες για το παρόν( για ποιο λόγο νιώθεις οτι δεν το φτάνεις).
Επίσης , όταν είδα πως μέσα απο τα λόγια του Σάββα έβγαλες το συμπέρασμα οτι σου λέει να πας να χαπακωθείς, κι εκεί ανησύχησα, γιατί αυτό ήταν μια μίξη των όσων είπε με τις δικές σου σκέψεις για το τι μπορεί να σκεφτόταν ενώ τα έγραφε, πιστεύω.
Είναι πολύ βαρύ για σένα , να νιώθεις σημαντική για τους άλλους, αλλα να μην μπορείς να αγγίξεις τον ίδιο σου τον εαυτό και να νιώσεις την αξία σου...
Είναι δύσκολο να παλέυεις να βγεις απο το λούκι των ταρώ και να είσαι με εναν σύντροφο που σε παρομοιάζει με το διάβολο, που έχει κάνει το μεταφυσικό ασπίδα προστασίας και αδιέξοδό του ταυτόχρονα, που σε κάνει να ακυρώνεις τον εαυτό σου...
Πάνε σε κάποιον ψυχολόγο ή ψυχίατρο να σε βοηθήσει, εγώ αυτό προτείνω. Ρώτα τον και για ότι σε απασχολεί σχετικά με το θέμα του αδερφού σου και την κληρονομικότητα.
Να πάνε όλα καλά εύχομαι!
Ειμαστε εδώ να σε ακούμε.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
16-01-2009, 23:33 #25
Πως μπορεί να μπλέκει κάποιος την αγάπη προς την/τον σύντροφο του με τον δογματισμό των θρησκευτικών του πεποιθήσεων ? Πως μπορεί να ενοχοποιεί αυτήν/ αυτόν που υποτίθεται αγαπά όταν θέλει να εκδηλώσει έμπρακτα την αγάπη της/του με τον έρωτα ? Λες πως τον αγαπάς και σε πιστεύω..Είσαι σίγουρη πως εκείνος σ\' αγαπά το ίδιο ? Ή βάζει τους χαιρετισμούς και την νηστεία πάνω από σένα ? Αν μπορέσεις να δώσεις απαντήσεις σ\' αυτά τα ερωτήματα ίσως καταλάβεις σε ποιο βαθμό η σχέση σου με τον αρραβωνιαστικό σου είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο ή όχι. Γνώμη μου είναι πως κατά πάσα πιθανότητα παίζει καταλυτκό ρόλο στο μπλέξιμο σου με τα ταρώ, τις μελλοντολογικές σου ανησυχίες , την προσπάθεια σου να αποκωδικοποιήσεις τα θέλω και πρέπει του συντρόφου σου. Θα σου το πω ωμά : Επαναπροσδιόρισε το τι προσδοκάς από αυτή τη σχέση , δες σε βάθος χρόνου πίσω σου πότε ξεκινούν τα δικά σου προβλήματα κι αν σχετίζονται καθ\' οιονδήποτε τρόπο με τον σύντροφο σου. Πιστεύω πως μ\' αυτό τον τρόπο, ίσως δεις πιο καθαρά τις αιτίες των δικών σου δεινών κι έτσι επανεξετάσεις με άλλο μάτι την σχέση σου.
Όσο για το θέμα της σύνδεσης κληρονομικότητας με τις ψυχώσεις, σου παραθέτω ένα ενδιαφέρον thread του φόρουμ που ίσως σε βοηθήσει : http://e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=1927
22-01-2009, 15:59 #26
Ξερεις αρχισα να μην συμφωνω και να δειχνω λίγο προβληματισμένη βλέπω αλλαγή..
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία