Results 16 to 30 of 96
Thread: Αλλαγή συμπεριφοράς
-
03-09-2019, 13:03 #16
[QUOTE=Remedy;1065311]συμφωνω με τον γιωργο.
επισης, επιμενεις να μιλας για το 'απ το σπιτι σου στο σπιτι της", ενω η συνολικη σας διαδρομη ειναι πολυ μεγαλυτερη και τ ην επιβαρυνεται μονη της, κι αν απ το σπιτι σας χρειαζεται υπεραστικο για να πατε στην αθηνα, ακομα χειροτερα....
δεν ξερω αν αρκουν οι καφεδες, γιατι τωρα μας ειπες για την τοσο μεγαλη αποσταση.
δεν ειναι μονο τα λεφτα κι ας σου ζητησε λεφτα.
ειναι οτι αισθανεται οτι σε εχει αναλαβει πακετο για τις εξοδους σας λες και ειναι σωφερ σου, ενω δεν ειναι.
γιατι δεν παιρνεις ενα αμαξι να τελειωνεις και να μην υποχρεωνεσαι σε κανεναν, αφου μενεις και μακρια;[/QUOTE
Ο μισθός που έχω δεν μου το επιτρέπει. Θα αρχίσω να παίρνω τότε τα λεωφορεία απλά το θεωρώ αδικία γιατί της έχω προσφέρει τόσα και εκείνη κοιτάζει τη βενζίνη και τα λεφτά
- 03-09-2019, 13:09 #17
νομιζω οτι εχετε διαφορετικη εκτιμηση για τα "τοσα" που της εχεις προσφερει.
μπορει να εχεις δικιο, αλλα μπορει να εχει κι εκεινη.
σε καθε περιπτωση το καλυτερο θα ηταν να ανεξαρτητοποιηθεις, εφοσον δεν τα βρισκετε. ισως ετσι εκτιμησεις περισσοτερο το οτι σου προσεφερε κι εκεινη ισως εκτιμησει περισσοτερο την παρεα σου.
03-09-2019, 13:15 #18
03-09-2019, 15:19 #19
04-09-2019, 04:22 #20
Κοιτα το αμαξι τρωει πολυ βενζινη,ειδικα αθηνα..οποτε αν δν ειναι ανετη οικονομικα καλα κανει και ζηταει..εφοσον διναι η μοναδικη στην παρεα π εχει αμαξι,αρα σημαινει οτι πατε μονο με το δικο της.
04-09-2019, 07:06 #21
Εγώ διαφωνώ και με remedy και με George γιατί καλά τα λένε να δεις και τη δική της πλευρά , αλλά οι ίδιοι δεν βλέπω να στέκονται στη δική σου και βασικά σε αντιμετωπίζουν σαν να μην καταλαβαίνεις την καημένη τη φίλη σου που έγινε και καλά ταξιτζου επειδή στη χάση και στη φέξη σε παει κάποια μικρή απόσταση.
Κατ' εμέ η φίλη σου δεν εκτίμησε ιδιαίτερα τη βοήθεια που της είχατε προσφέρει στο παρελθόν. Αρνητικό είναι επίσης το ότι παρόλο που κανείς την κίνηση να κεράσεις καφέ και να δώσεις λεφτά για τη βενζίνη, δεν εκτιμά ούτε αυτό.
Στη φιλία από τα σημαντικότερα πράγματα είναι η αλληλοβοήθεια και η προσφορά. Όταν για αυτά ζητούνται ανταλλάγματα έχω φύγει χθες. Συμπεριφορές σαν της φίλης σου μου έχουν τύχει και αυτό σήμαινε είτε πως το άλλο πρόσωπο καλά ήξερε να παίρνει αλλά όχι να δίνει ή πως απλά δεν υπήρχε τελικά και πολύ ενδιαφέρον, συμβαίνει και αυτό.
Επισης επειδή μένω Αθήνα και έχω όχημα, παρακάμψεις 5-10 λεπτών με φυσιολογική κίνηση δεν κοστίζουν 10eu βενζίνη εκτός και έχει σπορ αμάξι 2500 κυβικά.που τα βρήκαν τέτοια νούμερα δεν ξέρω."Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."
04-09-2019, 08:41 #22
καλημερα.
η παρακαμψη ειναι το να την παει σπιτι της.
η συνολικη διαδρομη ομως, δεν ειναι να την παει σπιτι της , πανε βολτες, πανε και αθηνα, ενω μας λεει οτι χρειαζεται υπεραστικο λεωφορειο για αθηνα, που σημαινει οτι μενουν αρκετα μακρια.
αυτα, οσον αφορα ττις αποστασεις.
για το θεμα το ουσιαστικο, ΘΑ συμφωνουσα αν οντως ηταν στην χαση και στην φεξη κι αν οντως η προσφορα στην φιλη ειναι σημαντικη.
δλδ.
ειναι θεμα ποσοτικο και συγκριτικο , καθαρα.
εγω καταλαβαινω οτι η φιλη με το αμαξι ειναι σχεδον αποκλειστικη της παρεα και δενε χει και αγορι, ενω η φιλη εχει αγορι (που σημαινει οτι εχει κι αλλες επιλογες αν θελει να βγει).
ασχετως αγοριων , μας λεει οτι αυτο συμβαινει εδω και τρια (αριθμος 3) χρονια.
τι σημαινει αραγε "οχι και πολυ συχνα";; και μια φορα τη βδομαδα η στις 10 μερες να βγαινουν, ειναι παρα πολλες φορες εδω και τρια χρονια. για μετρα...
τι σημαινει αραγε "κερναω καφεδες πολλες φορες"; εχει καφε οπου ο καφες εχει 2 ευρω.
ποσους καφεδες;;; δλδ αν εχει κερασει και 20 καφεδες και η αλλη εχει δωσει σε βενζινες 1000 ευρω, ΜΟΝΟ για δικες τους εξοδους, αυτα τα 3 χρονια, ειναι συγκρισιμο;
λεει την εξυπηρετουσαν στο παρελθον. ποσο συχνα δλδ; αν την εξυπηρετησαν 20 φορες στο συνολο, κιαυτη την εχει αναλαβει αποκλειστικα για εξοδους και εχουν βγει 300 φορες, συγκρινεται;;;
μιλαω μονο για οικονομικα μεγεθη, οπως ειδες.
οσον αφορα την φιλια, δεν ξερω τι σχεσεις εχουν καιτ ι απραπονα εχει η μια απ την αλλη, γι αυτο και ρκατω επιφυλαξη για την αλλη πλευρα.
για να ειμαι ειλικρινης, αυτο που μου στραβωσε ηταν οταν η φιλη εδω, ειχε σαν επιχειρημα οτι το αγορι της αλλης της κανει δωρα και της πληρωνει βενζινες. απο ε κει συμπερανα οτι αλοιθωριζει ως προς την ευθυκρισια της και κανει ασχετους συμψηφισμους ως προς το τι "υποχρεωση" μπορει να εχει ως προς την φιλη..
υ.γ. την κινηση να δωσει καποια λεφτα για την βενζινη την εκανε τωρα που εχουν προβλημα, αν το εκανε εξ αρχης, ισως να μην ειχαν προβλημα.
04-09-2019, 09:02 #23
Πάντως είναι γεγονός ότι όταν κάποιος στην παρέα έχει αμάξι και οι άλλοι όχι, κάποιοι έχουν την τάση να τον αντιμετωπίζουν σαν ταξί. Το λέω από εμπειρία.
Ίσως να μην είναι θέμα χρημάτων, αλλά θέμα αντιμετώπισης που στράβωσε η άλλη και ζήτησε τελικά τα χρήματα.
04-09-2019, 09:15 #24
Ο τρόπος που μιλάτε μεταξύ σας εντωμεταξύ δεν δείχνει φίλες. Φαντάζομαι ότι αν είχα φτάσει στο σημείο να θεωρώ την άλλη εκμεταλλεύτρια και να της ζητήσω τα λεφτά για την βενζίνη, δεν θα την ήθελα πια για φίλη και το ίδιο και από την πλευρά σου, αν με είχε αποκαλέσει η αλλη έτσι και μου ζητούσε χρήματα δεν θα είχα πια καμιά όρεξη να βγω μαζί της για καφέ.
Εμένα μου δίνετε την αίσθηση ότι το πρόβλημα μεταξύ σας προυπήρχε και ήταν βαθύτερο και το αμάξι είναι απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι τώρα.
04-09-2019, 10:31 #25
Δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει αλλά όσον αφορά τη φίλη της, μεγεθύνεις τα γεγονότα υπέρ της και όσον αφορά την θεματοθέτρια τα μειώνεις. Για παράδειγμα τους πολλούς καφέδες τους έκανες 20 σε 3 χρόνια επί 2 = 40ευ και τις όχι τακτικές διαδρομές 3 λεπτά μέχρι το σπίτι της, τις έβγαλες 1000ευ βενζίνη και 100 φορές το χρόνο. Δεν βάζω μέσα διαδρομές "πάμε μαζί αθήνα" γιατί είναι συμφωνημένες και είτε έτσι είτε γιουβέτσι πάλι θα τις έκανε η "φίλη". Σε περίπτωση που δεν έγινε αυτό κατανοητό, αν πούμε εμείς οι δύο πάμε βόλτα στον Πειραιά από Αθήνα για καφέ, την διαδρομή θα την κάνω είτε έρθεις μαζί μου στο αμάξι,είτε όχι. Η έξτρα διαδρομή θα είναι να έρθω να σε πάρω επειδή μένεις και εσύ Αθήνα και να σε γυρίσω μετά.
Εγώ μάλλον έχω διαφορετικές εμπειρίες και τα βλέπουμε από άλλη οπτική γωνία τα πράγματα. Δεν είχα τόσο πρόβλημα με άτομα που με ήθελαν ταξιτζή, είχα με άτομα που ενώ τους έχω βοηθήσει, όταν ήρθε η σειρά τους τσίνισαν γρήγορα. Στην τελική πάντα όταν κάποιος δεν έχει μέσο και μπορώ, τον διευκολύνω γιατί χρήμα ξαναβγάζουμε, χρόνο ποτέ."Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."
04-09-2019, 10:34 #26
04-09-2019, 10:42 #27
διαφωνουμε καθετα.
ΔΕΝ θα πηγαινε η αλλη ετσι κι αλλιως αθηνα!
θα πηγαινε επειδη θα εβγαιναν μαζι!
επομενως, και οι δυο επωφελουνται απο ολοκληρη την διαδρομη, αλλα πληρωνει μονο αυτη πουε χει το αμαξι.
για να το καταλαβεις να στο πω διαφορετικα.
η διαδρομη ειναι συμφωνημενη, δεν συμφωνησαν να πληρωνει μονη της τις βενζινες.
πες οτι δεν ε χει αμαξι η δεν εχει ορεξη να οδηγησει, και θα παρουν ταξι.
τι θα πληρωσει; την διαδρομη απο το ενα σπιτι στο αλλο;
ΟΧΙ, ολοκληρη την διαδρομη θα την πληρωσουν και οι δυο!
επομενως, γιατι τωρα που βαζει η αλλη συνεχεια το αμαξι της, πουε ιναι ετσι κι αλλιωςμια μεγαλη προσφορα στην παρεα τους, πρεπει να επιβαρυνεται μονη της το εξοδο;;; δεν παει για δικη της δουλεια εκει, μαζι βγαινουν!
επισης, να σκεφτεις οτι ειναι διαφορετικο το να βγεις ΜΙΑ η ΜΕΡΙΚΕΣ φορες για καφε και φυσικα δεν θα σκεφτεις οτι εβαλες εσυ τις βενζινες και διαφορετικο να γινεται συστηματικα, να πηγαινεις ξερω γω 50 χλμ την φορα, και ο αλλος να κερναει ποτε ποτε τον καφε...
το 2*20= 40 το εβαλα επιτηδες για να σχολιασω οτι η συνεισφορα της φιλης μπορει να ειναι ΤΟΣΟ μικρη, η εν πασει περιπτωσει, τρομερα μικροτερη απο της αλλης, κι αυτο γιατι δεν εχουμε αναλυτικα στοιχεια! εχεις εσυ; υποθεσεις κανω.μπορει να ειναι κι αλλιως, αλλα δεν το ξερουμε.
εγω ειμαι αρνητικα προκατειλλημενη στο να τα θεωρησω ολα υπερ της και μονο που συνεκρινε την προσφορα του φιλου της αλλης, που ακμια σχεση δενε χει με την συζητηση αυτη.
υ.γ. 1000 ευρω, και λιγα εβαλα για 3 χρονια.
αν καθε φορα θελει 10 ευρω βενζινη και βγαινουν μια φορα τη βδομαδα για αθηνα, ειναι πολλα παραπανω απο 1000
04-09-2019, 10:57 #28george1520GuestΑπο την στιγμή που δινει σαν επιχείρημα "μα αφου δουλεύει γιατι μου την λεει για την βενζίνη" τα αλλα ολα για μενα είναι δευτερεύοντα.. Πηρε αυτοκίνητο για να εξυπηρετεί τον εαυτό της, οχι τους άλλους. Δεν εχει καμια υποχρέωση να ειναι παντα ο ταξιτζής της υπόθεσης. Και δεν είναι μονο θεμα χρημάτων. Φαινεται (που μπορεί να μην ισχύει) οτι την εκμεταλλεύεται και αυτο ειναι οτι χειρότερο. Να εχει η καθε μια το δικο της μεσο και από εκεί και περα θα δειτε αν η σχέση σας έχει όντως γερες βάσεις ή αν όλο αυτό ήταν το κουδουνάκι για να δειτε τι δεν παει καλα.
04-09-2019, 11:01 #29
ακριβως.
το ενα επιχειρημα ηταν "αφου δουλευει γιατι συζηταει για βενζινες" ενω ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ!
και το αλλο επιχειρημα ηταν "εχει φιλο που της κανει δωρα και της δινει και για βενζινη"..
δλδ... συνεταιρο τηνε χει ο φιλος και πρεπει να συμψηφιζει τι παιρνει απο τον φιλο της;
απο τα ακυρα επιχειρηματα συμπεραινω οτι καποιον λακκο εχει η φαβα και οτι εχει πολλα και διαφορα παραπονα και η φιλη της..
04-09-2019, 11:02 #30
Συμφωνώ για την συμφωνημένη διαδρομή.
Εγώ πχ επειδή έχω αμάξι, κάποιο διάστημα που δούλευα μακριά από τον τόπο που έμενα και πήγαινα με το αυτοκίνητο, έκανα εξυπηρέτηση σε μια άλλη κοπέλα και την έπαιρνα μαζί μου κάπου από την διαδρομή. Η κοπέλα προσφέρθηκε να μοιραζόμαστε την βενζίνη αλλά δεν δέχτηκα φυσικά γιατί αυτή τη διαδρομή εγώ θα την έκανα έτσι κι αλλιώς αφού πήγαινα για δουλειά, δεν μου έκανε κόπο ή εξτρα έξοδο να την παίρνω μαζί μου. Από μόνη της επειδή ένιωθε υποχρεωμένη κάποια στιγμή μου έκανε ένα δώρο.
Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό όμως από το να κανονίζουμε ΜΑΖΙ να πάμε για καφε κι αυτό να γίνεται για χρόνια. Από μόνη της η θεματοθέτρια θεωρώ ότι θα έπρεπε να χει προσφερθεί να πληρώνει κάποιες φορές την βενζίνη. Και με τους φίλους μας/ φίλες μας, δεν βγάζουμε τεφτέρι να μετράμε, ούτε καθόμαστε να υπολογίζουμε αν πρέπει να το γεμίσουμε με βενζίνη ή πόσο κατανάλωσε για την τάδε διαδρομή. Όταν ο άλλος πληρώνει βενζίνη, προσφερόμαστε μια στο τόσο να το γεμίζουμε κι εμείς και να είμαστε οκ.