Συγκάτοικιση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 30
    Πες το μου και αυτό
    Guest

Συγκάτοικιση

Καλησπέρα παιδιά είμαι νέο μέλος χάρηκα που σας βρήκα! Στην πορεία θα ανοίξω και άλλα θέματα να μάθετε περισσότερα για εμένα!
    Στο θέμα μας τώρα, είμαι 25 σε μια σχέση 7 χρόνια περίπου από το λύκειο και φέτος αποφασίσαμε να συγκατοικισουμε.. Σε λίγες μέρες ξεκινάμε για να ψάξουμε έπιπλα και τα λοιπά..
    Αυτό που θα ήθελα να σας ρωτήσω είναι τι θεωρείται ότι ειναι καλύτερο - είτε βάση εμπειρίας η απλά άποψης - όσο αφορά το οικονομικό κομμάτι? Είναι καλύτερο να υπάρχει ξεχωριστό ταμείο η κοινό? Δεν έχουμε κάνει κάποια συγκεκριμένη συζήτηση με το αγόρι μου για αυτό το θέμα είμαστε και οι δύο πολύ ανεξάρτητοι και δουλεύουμε από μικροί με ότι αυτό συνεπάγεται. Όσο αφορά μέχρι τώρα σε εξόδους εκδρομές και ταξίδια είναι σχεδόν μισά μισά κάτι θα πληρώσω εγώ κάτι εκείνος. Σε ότι αφορά το σπίτι σκεφτόμουν να τα χωρίσουμε και εκεί μισα μισά δλδ πχ εγώ ενοίκιο και αυτός σουπερμάρκετ και έξοδα σπιτιού!
    Θα χαρώ να ακούσω τις εμπειρίες και τις συμβουλές σας!

Senior Member
    καλησπερα.
    τα ιδια λεφτα βγαζετε;

Πες το μου και αυτό
    Guest
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    καλησπερα.
    τα ιδια λεφτα βγαζετε;
    Καλησπέρα remedy! Όχι δεν βγάζουμε τα ιδια! Εγώ είμαι στον βασικό μισθό περίπου άλλες φορές λίγο παραπάνω ανάλογα τα μεροκάματα που θα κάνω! Αυτός είναι περίπου στο διπλάσιο!

Quote Originally Posted by Πες το μου και αυτό View Post
    Καλησπέρα remedy! Όχι δεν βγάζουμε τα ιδια! Εγώ είμαι στον βασικό μισθό περίπου άλλες φορές λίγο παραπάνω ανάλογα τα μεροκάματα που θα κάνω! Αυτός είναι περίπου στο διπλάσιο!
    Και γιατί να βάζεις τα μισά εσυ?

Member
    Εγω θα συμφωνούσα στα μισά πάντως
    .. από τη στιγμή που θα μείνουν μαζι πιστεύω ότι αυτό είναι και δίκαιο και για τους δύο ανεξάρτητα με το πόσο βγάζει ο καθένας.

Quote Originally Posted by Nelia_ View Post
    Εγω θα συμφωνούσα στα μισά πάντως
    .. από τη στιγμή που θα μείνουν μαζι πιστεύω ότι αυτό είναι και δίκαιο και για τους δύο ανεξάρτητα με το πόσο βγάζει ο καθένας.
    Κοίτα αν μοιραζοσαστε στα μισά τις δουλειές του σπιτιού(μαγείρεμα, πλυσιμο ρουχων,σίδερωμα,ξεσκονισμα και ότι άλλο συνεπάγεται ένα σπίτι τότε ναι ας μοιραζοσαστε και τα εξοδα)

Πες το μου και αυτό
    Guest
    Καλησπέρα Nelia! Και εγώ κάπως έτσι το σκέφτομαι.

Πες το μου και αυτό
    Guest
    Quote Originally Posted by Αποστολια View Post
    Κοίτα αν μοιραζοσαστε στα μισά τις δουλειές του σπιτιού(μαγείρεμα, πλυσιμο ρουχων,σίδερωμα,ξεσκονισμα και ότι άλλο συνεπάγεται ένα σπίτι τότε ναι ας μοιραζοσαστε και τα εξοδα)
    Καλησπέρα Αποστολια! Η αλήθεια είναι ότι θα μοιραζόμαστε τις δουλειές. Ενώ έμενα με τους γονείς μου είχα χώρο ανεξάρτητο δικό μου σε αυτό το σπίτι σαν ισόγειο φαντάσου και αρκετές φορές ερχόταν και το αγόρι μου εκεί και μέναμε.Δεν του είχα πει κάτι απλά τα έκανε γιατί έτσι έμαθε από το σπίτι του. Έκανε και εκεί δουλειές πιάτα σκούπισμα κτλ όσο πχ εγώ ήμουν δουλειά. Και κάπως έτσι έχουμε συμφωνήσει και τώρα. Εγώ έχω περίεργο ωράριο δουλειάς άλλοτε πρωί άλλοτε βράδυ και σχολαω αργά οπότε θα κάνει και αυτός ότι δουλειά χρειάζεται το σπίτι σκούπισμα μαγείρεμα κτλ.

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Καλησπέρα!
    Θα έλεγα αυτός να βάλει λίγο παραπάνω από εσένα,καθώς εσύ παίρνεις μόνο τον βασικό μισθό και εκείνος τα διπλά.

Για να πω την αλήθεια,χωρίς να σε προσβάλλω όμως,γέλασα με το username σου.
    Mου θύμισες την συγχωρεμένη την Τζέσυ Παπουτσή.(Σε κάποιες σειρές έλεγε συχνά πυκνά ''Πες το μας κι αυτό'')

Πες το μου και αυτό
    Guest
    Καλησπέρα whyalwaysme!καμιά προσβολή,το αντίθετο γιατί ακριβώς από εκεί το "εκλεψα" μου έχει κολλήσει εδώ και πολλά χρόνια αυτή η ατάκα:D
    Όσο αφορά το θέμα μας τώρα αυτό προτείνει και ο ίδιος λίγο πολύ από ότι έχω καταλάβει σε κάποιες συζητήσεις αλλά εγώ θα ήθελα να είναι όσο πιο "δίκαιο" γίνεται και για τους δύο.ισως αυτό οφείλεται στο ότι έχω μάθει από μικρή να είμαι ανεξάρτητη να διαχειρίζομαι τα χρήματα μου και μου βγαίνει αυθόρμητα!

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Καλησπέρα whyalwaysme!καμιά προσβολή,το αντίθετο γιατί ακριβώς από εκεί το "εκλεψα" μου έχει κολλήσει εδώ και πολλά χρόνια αυτή η ατάκα:D
    Όσο αφορά το θέμα μας τώρα αυτό προτείνει και ο ίδιος λίγο πολύ από ότι έχω καταλάβει σε κάποιες συζητήσεις αλλά εγώ θα ήθελα να είναι όσο πιο "δίκαιο" γίνεται και για τους δύο.ισως αυτό οφείλεται στο ότι έχω μάθει από μικρή να είμαι ανεξάρτητη να διαχειρίζομαι τα χρήματα μου και μου βγαίνει αυθόρμητα!
    Από ποια σειρά της για την ακρίβεια?
    Καταλαβαίνω το αίσθημα δικαίου που εχεις,αλλά σκέψου όμως πως εσύ π.χ. σε καποια δική σου αναγκη,μπορεί να μείνεις στριμωγμένη οικονομικα και μόνο με τον βασικό,δεεεν...
    Οποτε για αυτό ίσως αξίζει να βαζει εκείνος λίγο παραπάνω.

Πες το μου και αυτό
    Guest
    Quote Originally Posted by WhyAlwaysMe? View Post
    Από ποια σειρά της για την ακρίβεια?
    Καταλαβαίνω το αίσθημα δικαίου που εχεις,αλλά σκέψου όμως πως εσύ π.χ. σε καποια δική σου αναγκη,μπορεί να μείνεις στριμωγμένη οικονομικα και μόνο με τον βασικό,δεεεν...
    Οποτε για αυτό ίσως αξίζει να βαζει εκείνος λίγο παραπάνω.
    Πρώτη φορά το άκουσα σε ένα θεατρικό έργο που έπαιζε και είχα πάει με την μαμά μου!και αργότερα στους σταύλους της Εριέττα ζαιμη:D
    Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σού!

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Πρώτη φορά το άκουσα σε ένα θεατρικό έργο που έπαιζε και είχα πάει με την μαμά μου!και αργότερα στους σταύλους της Εριέττα ζαιμη:D
    Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σού!
    Δεν κάνει τίποτα!

Στάβλοι επική σειρά.

Senior Member
    καλημερα,
    νομιζω το δικαιο ειναι να βαζετε απο μισα, κι αν στριμωχτεις να σου κανει καποιο δανειο η εστω δωρεά... αλλα το να συμπτιξετε τα πορτοφολια, εφοσον παιρνετε τοσο διαφορετικα λεφτα, δεν το βρισκω τοσο δικαιο και ισως καποτε γινει προβλημα.
    μια συγκατοικηση, δεν ειναι και γαμος, καποτε μπορει να αλλαξουν τα πραγματα (χτυπα ξυλο) και τοτε θα θελε ο καθενας να ξερει τι εχει απο την δουλεια των τοσων χρονων..
    αν βεβαια γινει γαμος η συγκατοικηση, εκει νομιζω οτι χωραει και η λυση του κοινου πορτοφολιου, ειναι θεμα του καθε ζευγαριου πως θα το ρυθμισει.

Senior Member
    Γεια σου θεματοθέτρια, νομίζω ότι σωστά τα σκέφτεσαι.
    Κανονήστε τα περίπου μισά μισά, να ξέρετε συγκεκριμένα ότι το τάδε βασικό έξοδο το πληρώνω εγώ, το τάδε εσύ και από εκεί και πέρα το βλέπετε και στην πράξη πως θα πάει. Εντάξει, δεν θα τα βάλετε και στο ζύγι να μετράτε και το 10λεπτο, αλλά αν τα έχετε λίγο πολύ μοιρασμένα και ξεκάθαρα... οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους λένε : )

Page 1 of 2 12 LastLast