Results 16 to 30 of 30
Thread: Συγκάτοικιση
-
04-09-2019, 14:28 #16
Εγώ θεωρώ οτι ένα ζευγάρι μοιράζεται τα πάντα. Το δικό μου δικό μου το δικό σου δικό σου, εμένα δεν μου κάθεται καλά. Αν δεν έχω εγώ λεφτά, αναλβανει εκείνος αν δεν έχει αυτός εγώ. Ένα ταμείο το σπίτι. Δεν είναι λεφτά του ή λεφτά μου, είναι λεφτά μας. Τουλάχιστον, έτσι νομίζω εγώ.
- 05-09-2019, 11:26 #17
ΑΛΛΟ να αναλαβει οταν δεν εχεις, κι αλλο να ειναι κοινα τα λεφτα.
κοινα λεφτα σημαινει οτι και μια υπερβολη να θελει να κανει, οπως να παρει να ειδος πολυτελειας, η να παιξει τζογο, μπορει να παρει απο τα λεφτα σου σαν να του ανηκουν, και το ιδιο κι εσυ.
το να μην εχεις και να βοηθαει, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ,δεν ειπαμε ο ενας να πειναει κι ο αλλος να κανει κομποδεμα, αλλα και παλι απο τα δικα του λεφτα βοηθαει, οχι απο "κοινο" πορτοφολι.
05-09-2019, 12:17 #18
Να σου πω. Εμείς έχουμε ουσιαστικά ένα ταμείο. Προσπαθούμε να βγάλουμε τις υποχρεώσεις. Εγώ επιτρέπονται στον εαυτό μου μια πολυτέλεια είτε τα νύχια είτε τα μαλλιά μου. Αυτός το ίδιο, ένα βιβλίο ή ένα ζευγάρι παπούτσια ξέρω γω. Ο ένας ρώτα τον άλλον αν βγαίνουμε να κάνουμε αυτό το "περιττό" έξοδο, αν μου πει, ξέρεις κάτι, θες να περιμένεις λίγο γιατί έτυχε αυτό τώρα; θα πω οκ, περιμένω, το ίδιο κάνω και γω. Το οικονομικό είναι ένα μεγάλο θέμα σε εν αζευγαρι η σε έναν γάμο και φέρνει γκρίνια και τσακωμούς. Εγώ μεγάλωσα μαθημενη πως δεν μπορεί να υπάρξει ένα κοινό πορτοφόλι, ακόμα και σε μια σχέση γονέα παιδιού. Έχω άσχημα βιώματα. Και το να μου δίνει ο άντρας μου όλο τον μισθό του για να διαχειριστώ τα έξοδα και το σούπερ μάρκετ ξέρω γω, μου δίνει μεγάλη χαρά.
Ένα μικρό παράδειγμα, για να μην πολυλογώ, ήρθε στα χέρια του άντρα μου ένα μεγάλο ποσό για μας. Μου τα έδωσε όλα, και μου είπε να τα κάνω ότι θέλω, να πάρω ότι θέλω και να καλύψω τις τρύπες μας. Να τα διαχειριστώ γιατί εγώ ξέρω τις ανάγκες του σπιτιού, τι λείπει τι χρειαζόμαστε τι λογαριασμούς έχουμε.
05-09-2019, 13:10 #19
νομιζω εχεις πει οτι ειστε παντρεμενοι.
το ειπα και στην αρχητ ης συζητησης, οτι αυτο ειναι διαφορετικο και λογικο να υπαρχει κοινο πορτοφολι (η και οχι).
τα παιδια συζουνε...
μια συμβιωση δεν ξερεις ποτε αν θα κρατησει για παντα κι αν θα οδηγησει σε γαμο η σε χωρισμο κι ο ενας παιρνει τα διπλα λεφτα απο τον αλλο...
λογικο να τα βρισκουν για τα θεματα επιβιωσης, αλλα το δικαιο ειναι να εχει ο καθενας δικο του πορτοφολι για να ξερουν τι τους γινεται σε περιπτωση που χωρισουν..
05-09-2019, 15:52 #20Πες το μου και αυτόGuestΚαλησπέρα remedy συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες.Ναι εννοείται σε περίπτωση που χρειαστώ η τύχει κάτι θα μου δώσει η θα μου δανείσει κάποια λεφτά. Γενικά δεν θεωρώ δίκαιο σε αυτήν την φάση συγκάτοικισης που βρισκόμαστε το κοινό ταμείο ειδικά όταν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά χρημάτων. Και το λέω από την μεριά αυτού που έχει το χαμηλότερο μισθό και όχι τον υψηλότερο!
Σε ευχαριστώ πολύ!
05-09-2019, 15:56 #21Πες το μου και αυτόGuestΚαλησπέρα Σονια και εγώ αυτής της άποψης είμαι να υπάρχει ένα "πρόγραμμα" μισά μισά για τα βασικά έξοδα του σπιτιού. Έτσι και αλλιώς ποτέ δεν ειμασταν ζευγάρι που μετρουσαμε τι δίνει ο ένας η ο άλλος απλά πάντα προσπαθούσα να είναι όλα μισά μισα.
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!
05-09-2019, 16:02 #22Πες το μου και αυτόGuestΚαλησπέρα vickympou! Δεν το σκέφτομαι έτσι όπως ακριβώς το λες δλδ τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά σου. Σκέφτομαι ότι είναι καλύτερο να υπάρχουν ξεχωριστά ταμεία από την άποψη να γνωρίζουμε ο καθένας τι έχει το μπορεί να πληρώσει και από εκεί και πέρα βλέπουμε και στην πορεία πως πάει. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι δύσκολα ένας μήνας οικονομίκα για κάποιον από τους δύο και να μην βοηθήσει ο αλλος είτε αφορά το σπίτι είτε κάτι προσωπικά.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση!
06-09-2019, 01:19 #23
Έτσι όπως τον παρουσιάζεις εδώ πρόκειται για αρκετά σωστό άνθρωπο, πιστεύω ότι γενικά στο σύνολο εξόδων της ζωής σας, όχι μόνο σπιτιού, θα προσφέρει από μόνος του αρκετά παραπάνω. Καλύτερα ρώτησε τον ίδιο, συζήτησε το μαζί του και θα τα βρειτε
11-09-2019, 11:14 #24
Δεν πάει πάντα έτσι, μία θα δίνεις εσύ, μία αυτός και όποτε έχετε ανάγκη θα ζητάτε ο ένας από τον άλλον. Ναι μεν ανεξαρτησία, αλλά στο ίδιο σπίτι είστε, όλα τα έχετε κοινά.
Μην τον ντρέπεσαι, όποτε χρειάζεται θα ζητάς και θα σου ζητάει. Δεν είναι πρόβλημα αυτό. Αυτά τα προγράμματα λίγο δύσκολα να αντέξουν
11-09-2019, 14:48 #25
Εγω έχω μια λίγο διαφορετική οπτική γωνία, αν πχ βγάζω εγώ 1000 και η σύντροφος 500 και έχουμε ένα έξοδο 400 ευρώ, δεν θεωρώ λογικό να βάλουμε από 200 και εγώ να είμαι χαλαρουά και τι έγινε και η άλλη να μετράει τα λεφτά της. Οπότε θα έλεγα να κάνετε επιλογές εξόδων που να μπορούνί να στηρίξουν τη λογική "μισά μισά". Έτσι κανείς δε θα νιώθει πως στριμώχνεται. Αν τώρα για παράδειγμα ο φίλος σου θέλει ντε και καλά τον ωραίο καναπέ που κάνει 600eu και δεν συμβιβάζεται με τίποτα, ας βάλει περισσότερα να τον πάρετε, αλλά ξεκάθαρα πράγματα μη λέει μετά εγώ έβαλα περισσότερα για "εμάς" το έκανα.
Τέλος όσων αφορά το οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, εδώ μιλάμε για ερωτική συγκατοίκηση με σχέση χρόνων οπότε περιμένεις και ένα άλλο επίπεδο συνεννόησης/συμφωνίας. Και φυσικά δεν θα περιμένουν τον γάμο για να δοκιμάσουν το μέχρι που μπορούν να συμφωνήσουν και σε τι."Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."
11-09-2019, 22:21 #26
Εγώ αν ήμουν στη θέση σου θα πρότεινα μισά μισά..πρώτον για να είμαι καλά με τον εαυτό μου..δεύτερων για να μην έχει ποτέ το δικαίωμα να μου να εγώ τα πληρώνω...
Έπειτα δεν καταλαβαίνω που κολλάνε τα έξοδα του σπιτιού με της δουλειές του σπιτιού..άσχετο το ένα με το άλλο...επισεις τι θα πει αυτός περνάει τα περισσότερα λεφτά άρα ας βάζει αυτός τα περισσότερα??εφορία είσαι που του κάνει έλεγχο??
Δεν λέω ότι το πρότεινες η το είπες εσύ αλλά είδα ένα τέτοιο σχόλιο...
Το πιο σωστό και το πιο δίκαιο από όλα για μένα είναι μισά μισά..και κυρίως για τους λόγους που προ ανέφερα.
Τώρα από κει και πέρα φυσικά όπως αισθάνεται καλύτερα το κάθε ζευγάρι είναι αυτά..
12-09-2019, 14:45 #27
Κατσε ρε Γιώργο όταν αυτός περνει περισσότερα δεν πρέπει να βαζει και περισσότερα?διαφορετικα ο ένας θα περναει ζωη και κοτα στο σπίτι και ο άλλος θα ζορίζεται οικονομικα.
Και επισης οι δουλειες του σπιτιού δεν θα πρέπει να μοιραζονται αφού και τα οικονομικα όπως λες θα είναι μισά μισα?
12-09-2019, 21:33 #28
Αν είναι να συσχετιζουμε της δουλειές του σπιτιού με τα οικονομικά και με βάση τη λογική εσύ που περνης τα περισσότερα πλήρωνε περισσότερα...άρα εσύ που πληρώνεις λιγότερα κάνε της περισσότερες δουλειές..
Αν θέλουμε να μιλάμε δίκαια και να υπάρχει μια ισορροπία...
Επίσης αν βλέπει τη κοπέλα του που δεν της φτάνουν τα λεφτά μπορεί να της δίνει αυτός...
12-09-2019, 21:35 #29
Εγώ με τη γυναίκα μου έχουμε ένα πορτοφόλι δεν είναι δικά μου η δικά της είναι δικά μας...
Αλλά όπως λέει η ρεμ. πιο πάνω άλλο παντρεμένο ζευγάρι άλλο συγκατοίκηση..
12-09-2019, 21:38 #30
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση