Οριακή μου αγάπη Vol. 2 - Page 28
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 28 of 114 FirstFirst ... 1826272829303878 ... LastLast
Results 406 to 420 of 1696
    εε ναι ρ φιλεεε χαχαχ εδω κ πολυ καιρο τραβαει αυτη η ιστορια... οκ φταιει η αγαπη αλλα μηπως φταιει κ η κοπελα καπου.. στο οτι εχει γαει κολημα μηπως κ αυτο ειναι κακο... την μεγαλυτερη ζημια σε μας την κανουν κακα δικα μας κ οχι των αλλων.. των αλλων θα σε επιρεασουν λιγο αλλα θα φυγει δν ειναι τπτ

Senior Member
    Quote Originally Posted by imperial View Post
    αυτην την οριακη αγαπη πολυ την εχετε λιβανησει ρ παιδια... με πολυ καλο τροπο το λεω
    Και τι σε πειράζει εσένα βρε φίλε μου;

Senior Member
    Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Η άποψή μου είναι ότι όταν κάποιος βγαίνει από μια τέτοια σχέση δεν είναι ικανός να κάνει εστίαση στον εαυτό διότι είναι εξαιρετικά ευάλωτος. Σε αυτή τη χρονική στιγμή η πίεση ως προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να προκαλέσει πρόσθετες ενοχές στο θύμα αλλά και πρόσθετη απογοήτευση διότι του ζητείται να κάνει κάτι για το οποίο δεν είναι ικανός στην παρούσα φάση. Όταν ένας πυγμάχος πέσει απο νοκουτ δεν ανεβαίνει ο κοουτσ για να του πει τι έκανε λάθος αλλά για να τον βοηθήσει πρώτα να πατήσει στα πόδια του. Θα έρθει κι αυτή η στιγμή. Προσωπικά δεν είμαι οπαδός του "takes two to tango" όταν μιλάμε για σχέσεις με ψυχοπαθή άτομα.
    Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Αίολο. Κι εγώ άκουσα από θεραπευτή τα λόγια "δεν με νοιάζει τι είναι αυτός, με νοιάζεις εσύ" . Ομως, εμένα με ένοιαζε (και με νοιάζει) τι "είναι αυτός". Γιατί προσπαθησε πολύ και ως ένα βαθμό πέτυχε να συγχωνευτούμε, οπότε "αυτός" είχε γίνει "εγώ", τουλάχιστον τους πρώτους μήνες. Εξαλλου η επίδρασή του πάνω μου ήταν και μάλλον είναι ακόμα τόσο έντονη, που συγγενείς και φίλοι που δεν γνωρίζουν τίποτα για εκείνον λενε οτι "άλλαξα ξαφνικά".
    Γι αυτό θα ήταν αδύνατον να καταλάβω ποιά είμαι εγώ (η νέα εγώ) αν δεν καταλάβαινα πρώτα τι είναι αυτός και γιατί έχει τέτοια επίδραση πάνω μου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by imperial View Post
    εε ναι ρ φιλεεε χαχαχ εδω κ πολυ καιρο τραβαει αυτη η ιστορια... οκ φταιει η αγαπη αλλα μηπως φταιει κ η κοπελα καπου.. στο οτι εχει γαει κολημα μηπως κ αυτο ειναι κακο... την μεγαλυτερη ζημια σε μας την κανουν κακα δικα μας κ οχι των αλλων.. των αλλων θα σε επιρεασουν λιγο αλλα θα φυγει δν ειναι τπτ
    Σε ποιά ιστορία αναφέρεσαι; Ποια κοπέλα;

Senior Member
    Quote Originally Posted by OD1 View Post
    Πολύ καλά το περιέγραψες. Ξεπέτα. Εγώ δεν μιλάω πολύ και όταν την πρωτογνώρισα μου φάνηκε καλό που γέμιζε τη συζήτηση μιλώντας συνέχεια αυτή. Μιλούσε βέβαια πάντα για τον εαυτό της, αλλά οκ, με βόλευε. Μετά όμως άρχισα να παρατηρώ πως οι δυνατότητες για συζήτηση που δεν σχετιζόταν με αυτή, ήταν περιορισμένες.
    Να δείτε τώρα τι συμβαίνει με μας. Τυχαίνει να εχουμε ένα κοινό χομπι, σχετικά σπάνιο, μέσα απο το οποιο γνωριστήκαμε κιόλας. Αυτό μας ενθουσιαζει και τους δυο. Οπότε οι συζητήσεις μας ήταν πάνω σε αυτό κυρίως. Είναι αλήθεια ότι, όταν προσπάθησα να συζητήσω για άλλα πράγματα, μου επανέφερε την κουβέντα στο χόμπι αυτό. Αλλά σκέφτηκα ότι έτσι κι αλλιώς τα άλλα πράγματα τα συζητάω και με άλλους ανθρώπους, ενώ τα περί χόμπι σπανίως βρίσκω κάποιον να τα συζητήσω. Κι έτσι, το έχω αποδεχτεί οτι θα συζητάμε μόνο αυτό.

Senior Member
    Υπήρξαν φορές στην αρχή της γνωριμίας ή της «σχέσης», σε κάθε περίπτωση πριν αρχίσουν τα παρατράγουδα, κατά τις οποίες διαισθανθήκατε ότι ο «γάτος του Shrek» :)) προσπάθησε να σας προειδοποιήσει / προφυλάξει; Δεν αναφέρομαι σε lovebombing («είσαι τόσο τέλειος/τέλεια που φοβάμαι μη σε χάσω») ούτε σε hoovering («ίσως ήταν λάθος αυτό που έκανα [έμφαση στο ίσως παρακαλώ!], ελπίζω να μην το ξανακάνω»). Αναφέρομαι σε αναλαμπές που συνέβησαν χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Σε στιγμές, κατά τις οποίες, ενώ όλα φαίνονταν να πηγαίνουν καλά, γύρισε και σας είπε κάτι με τρόπο που να υποδηλώνει πως θέλει να σας προστατέψει από τη συμπεριφορά της/του. Κάτι που τότε ίσως ερμηνεύσατε ως άλλη μια στιγμή ανασφάλειας ή ένα είδος αφελούς χαριεντισμού ή απλά το αφήσατε να μπει από το ένα αυτί και να βγει από το άλλο, αλλά σήμερα να έχει μάλλον τη σημασία ενός κραυγαλέου «εγώ σου το είχα πει, ας πρόσεχες».
    Εγώ όχι, δεν βίωσα κάτι τέτοιο. Βιώνω όμως τον τριγωνισμό. Οταν δηλαδή πάει καλά η κατάσταση και μοιάζει να ερχόμαστε πιο κοντά, ξαφνικά θυμάται να μου πει για μια άλλη που του άρεσε - μίλησε - παίζονται και ότι αυτή την πληροφορία θέλει να τη μοιραστεί μαζί μου.

Member
    Καλησπέρα σας,
    Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον το συγκεκριμένο θέμα καθώς έχω την υποψία ότι η σύζυγος ενός πολύ κοντινού μου προσώπου έχει οριακή διαταραχή προσωπικότητας και οι ιστορίες σας και οι γνώσεις που έχετε πάνω στο θέμα είναι εξαιρετικά βοηθητικές. Ελπίζω να μπορέσω με κάποιον τρόπο να τον βοηθήσω να απαγκιστρωθεί από τη γυναίκα αυτή διότι ήδη τον έχει καταστρέψει ψυχικά και όλοι οι κοντινοί του πλεον φοβόμαστε για το τι μπορεί να γίνει αν συνεχιστεί αυτή η σχέση. Κατανοώ βέβαια ότι αυτό θα είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί πρέπει πρώτα από όλα ο ίδιος να δει καθαρά αυτό που συμβαίνει, πράγμα που σε αυτή τη φάση και με τα σοβαρά προσωπικά προβλήματα που τον ταλαιπωρούν και προϋπήρχαν αυτής της σχέσης αλλά και πολλαπλασιάστηκαν κατά την διάρκειά της, το βλέπω σχεδόν αδύνατον.
    Έτσι λοιπόν θα ήθελα να ρωτήσω όλους εσάς που καταφέρατε να απομακρυνθείτε από τέτοια πρόσωπα, πέρα από την προσωπική συνειδητοποίηση οτι "δεν παει άλλο αυτή η κατάσταση", υπήρξε κάτι που μπορεί να σας είπε ένας κοντινός σας άνθρωπος που γνώριζε τι συμβαίνει ή κάποιος τρόπος με τον οποίο σας βοήθησε/κινητοποίησε να το λήξετε;
    Κοινώς, θεωρείτε ότι υπάρχει κάποιος αποτελεσματικός τρόπος ένας τρίτος να βοηθήσει το θύμα ενός οριακού να συνειδητοποιήσει τι του συμβαίνει και πόσο τοξικό είναι όλο αυτό;

Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Να πούμε ότι υπάρχει μία πολύ μεγάλη μερίδα θεραπευτών που ασπάζονται τις μη κατευθυντικές προσεγγίσεις και δεν αποδέχονται τις διαταραχές και συνεπώς δεν δουλεύουν με όρους ψυχοπαθολογίας.
    Ενδιαφέρον. Έχεις πρόχειρο κάποιο λινκ με σχετικές για αυτήν την θεραπευτική κατεύθυνση πληροφορίες;

Quote Originally Posted by Kalypso View Post
    Καλησπέρα σας,
    Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον το συγκεκριμένο θέμα καθώς έχω την υποψία ότι η σύζυγος ενός πολύ κοντινού μου προσώπου έχει οριακή διαταραχή προσωπικότητας και οι ιστορίες σας και οι γνώσεις που έχετε πάνω στο θέμα είναι εξαιρετικά βοηθητικές. Ελπίζω να μπορέσω με κάποιον τρόπο να τον βοηθήσω να απαγκιστρωθεί από τη γυναίκα αυτή διότι ήδη τον έχει καταστρέψει ψυχικά και όλοι οι κοντινοί του πλεον φοβόμαστε για το τι μπορεί να γίνει αν συνεχιστεί αυτή η σχέση. Κατανοώ βέβαια ότι αυτό θα είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί πρέπει πρώτα από όλα ο ίδιος να δει καθαρά αυτό που συμβαίνει, πράγμα που σε αυτή τη φάση και με τα σοβαρά προσωπικά προβλήματα που τον ταλαιπωρούν και προϋπήρχαν αυτής της σχέσης αλλά και πολλαπλασιάστηκαν κατά την διάρκειά της, το βλέπω σχεδόν αδύνατον.
    Έτσι λοιπόν θα ήθελα να ρωτήσω όλους εσάς που καταφέρατε να απομακρυνθείτε από τέτοια πρόσωπα, πέρα από την προσωπική συνειδητοποίηση οτι "δεν παει άλλο αυτή η κατάσταση", υπήρξε κάτι που μπορεί να σας είπε ένας κοντινός σας άνθρωπος που γνώριζε τι συμβαίνει ή κάποιος τρόπος με τον οποίο σας βοήθησε/κινητοποίησε να το λήξετε;
    Κοινώς, θεωρείτε ότι υπάρχει κάποιος αποτελεσματικός τρόπος ένας τρίτος να βοηθήσει το θύμα ενός οριακού να συνειδητοποιήσει τι του συμβαίνει και πόσο τοξικό είναι όλο αυτό;
    Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς λέγοντας «υποψία», αλλά νομίζω πως απαραίτητη προϋπόθεση για να δεχτεί ο φίλος ή/και συγγενής σου βοήθεια, θα ήταν να (ανα)γνωρίσει ο ίδιος πρώτα το πρόβλημα της συζύγου. Θα το πω αλλιώς δίνοντας ένα προσωπικό παράδειγμα: εάν κάποιος (έστω πολύ καλός φίλος) μου έλεγε κατά το διάστημα που δεν είχα συνειδητοποιήσει το μέγεθος ή - μάλλον καλύτερα - τη φύση του προβλήματος «κοίτα, νομίζω πως η κοπέλα σου σού καταστρέφει τη ζωή για τους λόγους α, β, γ ...», μάλλον θα του έλεγα να κοιτάξει τις υποθέσεις του και να μην ασχολείται.

Ξέρω, κάποιος θα μπορούσε να το πει ηλίθιο, αλλά η άρνηση είναι άρνηση...

Ίσως θα μπορούσες να τον κατευθύνεις έμμεσα να υποψιαστεί το πρόβλημα π.χ. κάνοντας του δώρο ένα βιβλίο σχετικό με το θέμα ή κατευθύνοντάς τον με τρόπο να διαβάσει ιστοσελίδες όπως η παρούσα. Ίσως κατάφερνε να δει τον εαυτό του στις περιπτώσεις που περιγράφονται εκεί.

μάλλον θα του έλεγα να κοιτάξει τις υποθέσεις του και να μην ασχολείται.
    Τώρα που το σκέφτομαι, δεν θα του έλεγα μόνο αυτό. Θα προσπαθούσα και να τη δικαιολογήσω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Kalypso View Post
    Έτσι λοιπόν θα ήθελα να ρωτήσω όλους εσάς που καταφέρατε να απομακρυνθείτε από τέτοια πρόσωπα ;
    Γειά σου Καλυψώ. Εγώ δεν μπορώ να βοηθήσω πολύ γιατί δεν έχω απομακρυνθεί, με την έννοια ότι η ιστορία συνεχίζεται. Βέβαια επειδή ξεκινήσαμε από απόσταση, δεν είχαμε ποτέ κανονική σχέση. Οπότε μπορούσα να τα σκέφτομαι αυτά εξ αρχής. Πιστεύω πάντως πως ο,τι και να μου πει ένας τρίτος δεν θα με επηρέαζε. Το λέω γιατί την υπόθεση γνωρίζουν μόνο 2-3 στενοί φίλοι, οι οποίοι μου είπαν να ξεκόψω, αλλά δεν τους άκουσα. Από όσο βλέπω εδώ είναι τρομερά δύσκολο για όλους να ξεκόψουν γιατί πραγματικά πρόκειται περί εθισμού.

Senior Member
    Ποιο ειναι αυτο το πολυ σπανιο χόμπι που έχετε βρε παιδιά και γιατι ειναι σπανιο ειλικρινα μου τραβηξε το ενδιαφέρον

Member
    Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς λέγοντας «υποψία», αλλά νομίζω πως απαραίτητη προϋπόθεση για να δεχτεί ο φίλος ή/και συγγενής σου βοήθεια, θα ήταν να (ανα)γνωρίσει ο ίδιος πρώτα το πρόβλημα της συζύγου. Θα το πω αλλιώς δίνοντας ένα προσωπικό παράδειγμα: εάν κάποιος (έστω πολύ καλός φίλος) μου έλεγε κατά το διάστημα που δεν είχα συνειδητοποιήσει το μέγεθος ή - μάλλον καλύτερα - τη φύση του προβλήματος «κοίτα, νομίζω πως η κοπέλα σου σού καταστρέφει τη ζωή για τους λόγους α, β, γ ...», μάλλον θα του έλεγα να κοιτάξει τις υποθέσεις του και να μην ασχολείται.
    Καλημέρα και σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου.
    Λέγοντας "υποψία" εννοώ ότι δεν μπορώ να είμαι σίγουρη ότι οι συμπεριφορές της για τις οποίες μαθαίνω είναι αυτό κι όχι κάτι άλλο.
    Ναι αναγνωρίζω πολλά από οσα περιγράφετε αλλά δεν είμαι μέσα στη σχέση τους, ζούν και μακριά και σε όλο αυτό να προσθέσω ότι κι εκείνος έχει πολλά δικά του άλυτα προβλήματα τα οποία προσπαθεί να "κρύψει" αλλά δεν είναι δύσκολο να τα εντοπίσει κάποιος που τον γνωρίζει. Ένα από αυτά είναι και το να "παίζει" με την αλήθεια και τα γεγονότα κατά πώς τον συμφέρει. Κι εκείνος δηλαδή δεν είναι κανενα αγγελούδι. Έτσι παρόλο που όντως η δική της συμπεριφορά είναι αλλοπρόσαλλη και εξωφρενική δεν μπορώ να ξέρω με ακρίβεια ποιός είναι ο δικός του ρόλος σε όλο αυτό. Διαβάζοντας όλο και περισσότερο για τους οριακούς κάποιες φορές αναρωτιέμαι μήπως τελικά κι ο ίδιος είναι οριακός κι ενώθηκαν οι δυο οριακοί και γίνεται το έλα να δεις. Όλα όσα συμβαίνουν σε αυτή τη σχέση από την αρχή της, είναι μια παράνοια, εντουτοις εκείνος βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πολύ πιο δυσμενή θέση από εκείνη.
    Για χρόνια εκείνος αρνιόταν την οποιαδήποτε θεραπεία και στήριξη και τώρα που επιτέλους ζήτησε βοήθεια κι υπάρχει μια ελπίδα να αρχισει να μπαίνει σε έναν δρόμο, παρόλο που αυτό συνέβη δυστυχώς γιατί εκείνη με τα τελευταία της τερτίπια τον αποτελείωσε ψυχικά, εμφανίζεται ξανά εκείνη και προσπαθεί να τα καταστρέψει όλα κι εκείνος δεν μπορεί να της αντισταθεί.
    Σε συζητήσεις μας, αναγνωρίζει ότι η όλη σχέση είναι τέρμα προβληματική, ότι οι συμπεριφορές δεν είναι φυσιολογικές, λέει ότι πρέπει να χωρίσει αλλά όσες φορές το έχει προσπαθήσει πάντα στο τέλος γυρνάει. Τώρα όμως που υπάρχει μια ελπίδα να αρχίσουν να μπαίνουν κάποια πράγματα σε σειρά για εκείνον είναι ίσως πιο σημαντικό από ποτέ να μείνει μακριά της κι όλοι οι κοντινοί του προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να τον βοηθήσουμε να τα καταφέρει.

Page 28 of 114 FirstFirst ... 1826272829303878 ... LastLast