Results 406 to 420 of 1696
Thread: Οριακή μου αγάπη Vol. 2
-
04-09-2020, 19:53 #406
εε ναι ρ φιλεεε χαχαχ εδω κ πολυ καιρο τραβαει αυτη η ιστορια... οκ φταιει η αγαπη αλλα μηπως φταιει κ η κοπελα καπου.. στο οτι εχει γαει κολημα μηπως κ αυτο ειναι κακο... την μεγαλυτερη ζημια σε μας την κανουν κακα δικα μας κ οχι των αλλων.. των αλλων θα σε επιρεασουν λιγο αλλα θα φυγει δν ειναι τπτ
- 04-09-2020, 21:57 #407
04-09-2020, 22:07 #408
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Αίολο. Κι εγώ άκουσα από θεραπευτή τα λόγια "δεν με νοιάζει τι είναι αυτός, με νοιάζεις εσύ" . Ομως, εμένα με ένοιαζε (και με νοιάζει) τι "είναι αυτός". Γιατί προσπαθησε πολύ και ως ένα βαθμό πέτυχε να συγχωνευτούμε, οπότε "αυτός" είχε γίνει "εγώ", τουλάχιστον τους πρώτους μήνες. Εξαλλου η επίδρασή του πάνω μου ήταν και μάλλον είναι ακόμα τόσο έντονη, που συγγενείς και φίλοι που δεν γνωρίζουν τίποτα για εκείνον λενε οτι "άλλαξα ξαφνικά".
Γι αυτό θα ήταν αδύνατον να καταλάβω ποιά είμαι εγώ (η νέα εγώ) αν δεν καταλάβαινα πρώτα τι είναι αυτός και γιατί έχει τέτοια επίδραση πάνω μου.
04-09-2020, 22:14 #409
04-09-2020, 22:26 #410
Να δείτε τώρα τι συμβαίνει με μας. Τυχαίνει να εχουμε ένα κοινό χομπι, σχετικά σπάνιο, μέσα απο το οποιο γνωριστήκαμε κιόλας. Αυτό μας ενθουσιαζει και τους δυο. Οπότε οι συζητήσεις μας ήταν πάνω σε αυτό κυρίως. Είναι αλήθεια ότι, όταν προσπάθησα να συζητήσω για άλλα πράγματα, μου επανέφερε την κουβέντα στο χόμπι αυτό. Αλλά σκέφτηκα ότι έτσι κι αλλιώς τα άλλα πράγματα τα συζητάω και με άλλους ανθρώπους, ενώ τα περί χόμπι σπανίως βρίσκω κάποιον να τα συζητήσω. Κι έτσι, το έχω αποδεχτεί οτι θα συζητάμε μόνο αυτό.
04-09-2020, 22:39 #411
05-09-2020, 01:22 #412
Καλησπέρα σας,
Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον το συγκεκριμένο θέμα καθώς έχω την υποψία ότι η σύζυγος ενός πολύ κοντινού μου προσώπου έχει οριακή διαταραχή προσωπικότητας και οι ιστορίες σας και οι γνώσεις που έχετε πάνω στο θέμα είναι εξαιρετικά βοηθητικές. Ελπίζω να μπορέσω με κάποιον τρόπο να τον βοηθήσω να απαγκιστρωθεί από τη γυναίκα αυτή διότι ήδη τον έχει καταστρέψει ψυχικά και όλοι οι κοντινοί του πλεον φοβόμαστε για το τι μπορεί να γίνει αν συνεχιστεί αυτή η σχέση. Κατανοώ βέβαια ότι αυτό θα είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί πρέπει πρώτα από όλα ο ίδιος να δει καθαρά αυτό που συμβαίνει, πράγμα που σε αυτή τη φάση και με τα σοβαρά προσωπικά προβλήματα που τον ταλαιπωρούν και προϋπήρχαν αυτής της σχέσης αλλά και πολλαπλασιάστηκαν κατά την διάρκειά της, το βλέπω σχεδόν αδύνατον.
Έτσι λοιπόν θα ήθελα να ρωτήσω όλους εσάς που καταφέρατε να απομακρυνθείτε από τέτοια πρόσωπα, πέρα από την προσωπική συνειδητοποίηση οτι "δεν παει άλλο αυτή η κατάσταση", υπήρξε κάτι που μπορεί να σας είπε ένας κοντινός σας άνθρωπος που γνώριζε τι συμβαίνει ή κάποιος τρόπος με τον οποίο σας βοήθησε/κινητοποίησε να το λήξετε;
Κοινώς, θεωρείτε ότι υπάρχει κάποιος αποτελεσματικός τρόπος ένας τρίτος να βοηθήσει το θύμα ενός οριακού να συνειδητοποιήσει τι του συμβαίνει και πόσο τοξικό είναι όλο αυτό;
05-09-2020, 02:45 #413
05-09-2020, 03:00 #414
Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς λέγοντας «υποψία», αλλά νομίζω πως απαραίτητη προϋπόθεση για να δεχτεί ο φίλος ή/και συγγενής σου βοήθεια, θα ήταν να (ανα)γνωρίσει ο ίδιος πρώτα το πρόβλημα της συζύγου. Θα το πω αλλιώς δίνοντας ένα προσωπικό παράδειγμα: εάν κάποιος (έστω πολύ καλός φίλος) μου έλεγε κατά το διάστημα που δεν είχα συνειδητοποιήσει το μέγεθος ή - μάλλον καλύτερα - τη φύση του προβλήματος «κοίτα, νομίζω πως η κοπέλα σου σού καταστρέφει τη ζωή για τους λόγους α, β, γ ...», μάλλον θα του έλεγα να κοιτάξει τις υποθέσεις του και να μην ασχολείται.
05-09-2020, 03:02 #415
Ξέρω, κάποιος θα μπορούσε να το πει ηλίθιο, αλλά η άρνηση είναι άρνηση...
05-09-2020, 03:16 #416
Ίσως θα μπορούσες να τον κατευθύνεις έμμεσα να υποψιαστεί το πρόβλημα π.χ. κάνοντας του δώρο ένα βιβλίο σχετικό με το θέμα ή κατευθύνοντάς τον με τρόπο να διαβάσει ιστοσελίδες όπως η παρούσα. Ίσως κατάφερνε να δει τον εαυτό του στις περιπτώσεις που περιγράφονται εκεί.
05-09-2020, 03:43 #417
05-09-2020, 08:21 #418
Γειά σου Καλυψώ. Εγώ δεν μπορώ να βοηθήσω πολύ γιατί δεν έχω απομακρυνθεί, με την έννοια ότι η ιστορία συνεχίζεται. Βέβαια επειδή ξεκινήσαμε από απόσταση, δεν είχαμε ποτέ κανονική σχέση. Οπότε μπορούσα να τα σκέφτομαι αυτά εξ αρχής. Πιστεύω πάντως πως ο,τι και να μου πει ένας τρίτος δεν θα με επηρέαζε. Το λέω γιατί την υπόθεση γνωρίζουν μόνο 2-3 στενοί φίλοι, οι οποίοι μου είπαν να ξεκόψω, αλλά δεν τους άκουσα. Από όσο βλέπω εδώ είναι τρομερά δύσκολο για όλους να ξεκόψουν γιατί πραγματικά πρόκειται περί εθισμού.
05-09-2020, 08:24 #419
Ποιο ειναι αυτο το πολυ σπανιο χόμπι που έχετε βρε παιδιά και γιατι ειναι σπανιο ειλικρινα μου τραβηξε το ενδιαφέρον
05-09-2020, 08:40 #420
Καλημέρα και σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου.
Λέγοντας "υποψία" εννοώ ότι δεν μπορώ να είμαι σίγουρη ότι οι συμπεριφορές της για τις οποίες μαθαίνω είναι αυτό κι όχι κάτι άλλο.
Ναι αναγνωρίζω πολλά από οσα περιγράφετε αλλά δεν είμαι μέσα στη σχέση τους, ζούν και μακριά και σε όλο αυτό να προσθέσω ότι κι εκείνος έχει πολλά δικά του άλυτα προβλήματα τα οποία προσπαθεί να "κρύψει" αλλά δεν είναι δύσκολο να τα εντοπίσει κάποιος που τον γνωρίζει. Ένα από αυτά είναι και το να "παίζει" με την αλήθεια και τα γεγονότα κατά πώς τον συμφέρει. Κι εκείνος δηλαδή δεν είναι κανενα αγγελούδι. Έτσι παρόλο που όντως η δική της συμπεριφορά είναι αλλοπρόσαλλη και εξωφρενική δεν μπορώ να ξέρω με ακρίβεια ποιός είναι ο δικός του ρόλος σε όλο αυτό. Διαβάζοντας όλο και περισσότερο για τους οριακούς κάποιες φορές αναρωτιέμαι μήπως τελικά κι ο ίδιος είναι οριακός κι ενώθηκαν οι δυο οριακοί και γίνεται το έλα να δεις. Όλα όσα συμβαίνουν σε αυτή τη σχέση από την αρχή της, είναι μια παράνοια, εντουτοις εκείνος βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πολύ πιο δυσμενή θέση από εκείνη.
Για χρόνια εκείνος αρνιόταν την οποιαδήποτε θεραπεία και στήριξη και τώρα που επιτέλους ζήτησε βοήθεια κι υπάρχει μια ελπίδα να αρχισει να μπαίνει σε έναν δρόμο, παρόλο που αυτό συνέβη δυστυχώς γιατί εκείνη με τα τελευταία της τερτίπια τον αποτελείωσε ψυχικά, εμφανίζεται ξανά εκείνη και προσπαθεί να τα καταστρέψει όλα κι εκείνος δεν μπορεί να της αντισταθεί.
Σε συζητήσεις μας, αναγνωρίζει ότι η όλη σχέση είναι τέρμα προβληματική, ότι οι συμπεριφορές δεν είναι φυσιολογικές, λέει ότι πρέπει να χωρίσει αλλά όσες φορές το έχει προσπαθήσει πάντα στο τέλος γυρνάει. Τώρα όμως που υπάρχει μια ελπίδα να αρχίσουν να μπαίνουν κάποια πράγματα σε σειρά για εκείνον είναι ίσως πιο σημαντικό από ποτέ να μείνει μακριά της κι όλοι οι κοντινοί του προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να τον βοηθήσουμε να τα καταφέρει.