Results 586 to 600 of 1696
Thread: Οριακή μου αγάπη Vol. 2
-
15-09-2020, 23:26 #586
- 15-09-2020, 23:33 #587
15-09-2020, 23:35 #588
15-09-2020, 23:43 #589
Ναι είχα, δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες βέβαια. Απλά θα μπορούσα να πω ότι αντέδρασα "δυσλειτουργικά" και παρορμητικά περίπου όπως εγραψε και ο Αίολος πιο πάνω. Το μυαλό ενός λογικού ανθρώπου δε μπορούσε να χωρέσει ότι ο ίδιος άνθρωπος που.πριν από λίγα 24ωρα έκοβε φλέβες και ήταν η "αδερφή ψυχή " μου, ο ένας φτιαγμένος για τον άλλο και λοιπά παραμύθια, με κοιτούσε με τόσο μίσος και αδιαφορία και κάλεσε την αστυνομία στη προσπάθεια μου να καταλάβω τι έγινε. Ο άνθρωπος που ήρθαμε τόσο κοντά και με "λάτρευε " Κι όλα αυτά ενώ αυτή τελείωσε τη σχέση. Λειτούργησε εκδικητικά γιατί είχε τη φαντασιοπληκτη εντύπωση ότι την απερριψα. Ουτε καν. Το τι είχα κάνει γι αυτή δεν υπήρχε στο μυαλό της. Έτσι αγαπάνε οι οριακοι. Και φυσικά πολλές ακόμα σημαντικες παραμέτρους έχει η ιστορία μου, που θα φριξετε και θα λέτε γιατί ασχολούμαι ακόμα. Δε τις λέω γιατί όπως είπα και άλλη φορά και οι τοίχοι έχουν αυτιά.
15-09-2020, 23:50 #590
Δεν θα φρίξουμε. Εμείς εδώ καταλαβαίνουμε τι λες. Όσα μπορείς και θέλεις να γράψεις δημόσια, εδώ είμαστε για σένα. Αν σου πω ότι κι εμένα με λέει "αδερφή ψυχή" του, αλλά παράλληλα μου μιλάει για άλλες που παίζονται και θέλει να δείχνω ενδιαφέρον; Σε αστυνομίες δεν έχουμε φτάσει βέβαια.
15-09-2020, 23:52 #591
16-09-2020, 08:44 #592
16-09-2020, 13:28 #593
Σε ό,τι αφορά στον έλεγχο και την τσιγκουνιά, θυμήθηκα δύο πράγματα μόλις σήμερα, τα οποία προέκυψαν κατά τους τελευταίους τσακωμούς μας (είναι καλό που αρχίζω να ξεχνάω; Αλλά και πάλι, τι να πρωτοθυμηθεί κάποιος...).
Σχετικά με το πρώτο: Κάποια στιγμή, επάνω στον καβγά, μου έκανε παρατήρηση σχετικά με τον κακό τρόπο που διαχειρίζομαι την περιουσία μου. Μάλιστα ξεκίνησε λέγοντας "άκου κάτι που ήθελα να στο πω εδώ και καιρό". Βεβαίως, το ζήτημα δεν σχετιζόταν με το θέμα για το οποίο μιλούσαμε πιο πριν, αλλά αυτή το έβγαλε από μέσα της κάνοντας τα απαραίτητα λογικά άλματα.
Σχετικά με το δεύτερο: Μου την είπε αλα Μάρθα Βούρτση για τα ψώνια που έκανε τα Σαββατοκύριακα και το φαγητό που ετοίμαζε. Σε στυλ "Άκαρδε, άσπλαχνε (παρακαλώ, προσθέστε πολύ κλάμα και βαριές πενιές εδώ), πώς τολμάς να μιλάς έτσι σε μένα που ψωνίζω ό,τι καλύτερο για το Κυριακάτικο τραπέζι και που καθαρίζω το σπίτι;!".
Και μη χειρότερα...
16-09-2020, 13:43 #594
16-09-2020, 14:49 #595
Άρα, μάλλον δεν πρόλαβε να εμπλακεί όσο θα ήθελε με τα οικονομικά σου. Πάντως κι εγώ είχα πάθει black out, σταδιακά άρχισα να θυμάμαι καταστάσεις και διαλόγους.
Σχετικά με το δεύτερο: Μου την είπε αλα Μάρθα Βούρτση για τα ψώνια που έκανε τα Σαββατοκύριακα και το φαγητό που ετοίμαζε. Σε στυλ "Άκαρδε, άσπλαχνε (παρακαλώ, προσθέστε πολύ κλάμα και βαριές πενιές εδώ), πώς τολμάς να μιλάς έτσι σε μένα που ψωνίζω ό,τι καλύτερο για το Κυριακάτικο τραπέζι και που καθαρίζω το σπίτι;!".
Και μη χειρότερα...
16-09-2020, 15:43 #596
Εμένα πάλι η Κ. πάντα προθυμοποιειται να πληρώσει και να μου δώσει λεφτά, και να τσακωνομαστε γενικά επειδή πληρώνω, και ας είναι ταμείο ανεργίας και με παιδί που το μεγαλώνει μόνη της με ελάχιστη διατροφή από τον άντρα της. Αλλά σαν κριτήριο, έχω διαβάσει το αντίθετο, ότι είναι πολύ σπάταλοι και όχι σφικτοι με τα χρήματα..
16-09-2020, 21:41 #597
Γι' αυτό νομίζω ότι έχει να κάνει με τα ναρκισσιστικά τους στοιχεία. Δηλαδή οι borderline καλής λειτουργικότητας, που έχουν και υψηλά επίπεδα cover ναρκισσισμού είναι και σφιχτοχέρηδες (έλεγχος γενικά, έλεγχος χρημάτων ειδικά). ΚΑΙ έλεγχος χρημάτων των άλλων!
Οι όχι τόσο υψηλής λειτουργικότητας borderline είναι πιο παρορμητικοί σε όλα τους και στα χρήματα επίσης (είναι οι τύποι που μπορούν να παίζουν καζίνο ή χαρτιά). Τα καλά νέα για σένα είναι ότι αυτό συνεπάγεται και μικρότερο βαθμό ναρκισσισμού, άρα μεγαλύτερη δοτικότητα.
16-09-2020, 21:55 #598
Χάρη, δεν νομίζω πως κάποιος πρέπει να πληροί όλα τα στοιχεία μιας δεδομένης λίστας συμπτωμάτων για να θεωρηθεί ότι πάσχει από ΔΠ. Μάλλον θα παρουσιάζει πολλά ή τα περισσότερα συμπτώματα σε διαφόρους βαθμούς. Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ σε δύο αντιφάσεις.
Η πρώτη έχει ως αφορμή το σημείωμά σου σχετικά με το κριτήριο που αναφέρεις, αλλά αφορά περισσότερο στον χαρακτήρα του φόρουμ. Στην κορυφή της ιστοσελίδας αναφέρεται πως απαγορεύεται «η κάθε είδους διάγνωση». Πράγματι, δεν είναι δυνατόν να κάνει κάποιος διάγνωση από εδώ. Ούτε έχουμε οι περισσότεροι τις γνώσεις για να το κάνουμε. Απλώς συζητούμε κοινές εμπειρίες και αυτό κάνει καλό στην ψυχή, διότι το βάρος μοιράζεται. Όταν υπάρχει κάποιος στην κουβέντα, ο οποίος γνωρίζει πράγματα είτε λόγω σπουδών ή είτε λόγω εντρύφησης (όπως ο Αίολος), τότε αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Από την άλλη, η δομή του φόρουμ είναι τέτοια (π.χ. οι συζητήσεις σχετικά με την «Προσωπικότητα» επιμερίζονται σε συζητήσεις για ΟΔΠ, ΝΔΠ κ.λπ.), ώστε ο χρήστης να οδηγείται εκ της συμμετοχής του σε έναν από τους χώρους του φόρουμ σε ένα είδος de facto «πρώτης διάγνωσης». Με το που μπεις δηλαδή στο «δωμάτιο» σχετικά με την ΟΔΠ, έχεις κάνει ήδη μια πρώτη εκτίμηση για το πρόβλημα. Αυτό μπορεί να είναι παροδηγητικό. Με άλλα λόγια, μπορεί εδώ να συζητούμε για ΟΔΠ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η κοπέλα σου έχει ΟΔΠ ή πως κάποια από αυτά, για τα οποία μιλάμε εδώ, δεν θα μπορούσαν να είναι χαρακτηριστικά κάποιας άλλης ΔΠ. Αυτό βεβαίως δεν αναιρεί το σοβαρό ενδεχόμενο να υπάρχει πρόβλημα, άλλως δύσκολα θα προσγειωνόσουν εδώ.
Η δεύτερη αντίφαση σχετίζεται με το σημείωμά σου καθ᾽ αυτό. Εάν η κοπέλα σου είναι 36, έχει ένα παιδί, μένει με τους δικούς της, είναι στο ταμείο ανεργίας και λαμβάνει ελάχιστη βοήθεια από τον πρώην σύζυγό της, δεν το βρίσκεις τουλάχιστον υπερβολικό να θέλει να σου πληρώνει τα έξοδα; Εμένα για σοβαρή αδυναμία να διαχειριστεί τα οικονομικά της μου φαίνεται. Ουσιαστικά πρόκειται πρόκειται για μια μορφή σπατάλης. Και κάτι ακόμη, μιας και συχνά πυκνά μιλάμε για χειριστική συμπεριφορά και έλεγχο. Οι γονείς μου με κρατούσαν κατά κάποιον τρόπο υπό τον έλεγχό τους δίνοντάς μου χρήματα. Επιμένοντας να τα πάρω, ακόμη και όταν δεν τα χρειαζόμουν. Όταν δεν τα έπαιρνα, υπήρχε πάντα παρεξήγηση με τα σχετικά «δεν καταδέχεσαι;» κ.λπ. Όταν πριν από χρόνια τα βρόντηξα και έφυγα, ένα από τα πρώτα πράγματα που μου είπαν ήταν «εμείς που σε στηρίξαμε οικονομικά όταν ... και όταν ... και όταν».
16-09-2020, 21:58 #599
Δεν είναι απαραίτητο, το αλόγιστο ξόδεμα χρημάτων ανήκει στο κριτήριο (σύμφωνα με το DSM) που αφορά την παρορμητικότητα: "παρορμητικότητα σε τουλάχιστον δύο τομείς που είναι δυνητικά αυτοκαταστροφικοί (π.χ. ξόδεμα χρημάτων, σεξ, κατάχρηση ουσιών, απρόσεκτη οδήγηση, επεισόδια υπερφαγίας)".
Στη δική σου περίπτωση μπορεί να μην υπάρχει το ξόδεμα χρημάτων αλλά υπάρχει η κατάχρηση ουσιών, και πιθανώς σεχ. Ούτε στη δική μου υπήρχε.
16-09-2020, 22:16 #600
Θέλουν να έχουν το έλεγχο σε κάθε πτυχή της ζωής σου. Το οικονομικό αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία θα θεμελιωθεί η αυτονομία και η ανεξαρτησία ενός ανθρώπου, διότι αν δεν υπάρχει οικονομική ανεξαρτησία, δεν μπορεί να υπάρξει κανένα άλλο είδος ανεξαρτησίας και αυτονομίας. Νομίζω ότι έχουμε κατανοήσει ότι και τις δύο αυτές έννοιες τις μισούν θανάσιμα.