Results 1,006 to 1,020 of 1696
Thread: Οριακή μου αγάπη Vol. 2
-
25-12-2020, 20:46 #1006
Σου έχω στείλε απάντηση σε μήνυμα στον λογαριασμό σου....
- 25-12-2020, 20:48 #1007
25-12-2020, 21:09 #1008
26-12-2020, 00:23 #1009
Ναι, θα τελειώσει, αλλά μόνο αν της αφαιρέσεις τα εργαλεία με τα οποία της επιτρέπεις να σε ελέγχει. Δεν είναι αρκετό απλώς να μην επιδιώκεις την επαφή. Πρέπει να σαμποτάρεις κάθε δυνατότητα επικοινωνίας. Μην την αφηνεις να σε πλησιάσει. Μπλόκαρε τη παντού. Αν το κάνεις, το πιο πιθανό είναι να τη δεις κάποια στιγμή γι αυτό που πραγματικά είναι και να αισθανθείς πιο ισχυρός, οπότε θα διακρινεισ και θα αντιμετωπίσεις δυναμικά οποιαδήποτε χειριστική συμπεριφορά. Εγώ αυτό έκανα και με βοήθησε. Της επέτρεψα βέβαια μετά από δυο και πλέον μήνες να με πλησιάσει άπαξ για στρατηγικούς λόγους (για να ξερει τι συνέπειες θα υπάρξουν αν μου δημιουργήσει πρόβλημα στο χώρο εργασίας. Είχε ήδη αρχίσει να κάνει βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση...). Δεν αισθάνομαι πλέον κάτι γι αυτήν. Πώς το λένε οι Αμερικανοί; «Δεν διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες!» :)
26-12-2020, 01:36 #1010
Ναι, μ' έχει πάει πίσω το ότι δεν την έχω σβήσει από παντού. Το μόνο που κατάφερα ήταν να διαγράψω συνομιλίες γιατί φρίκαρα όταν έβλεπα πώς με χειραγωγούσε.
26-12-2020, 01:47 #1011
26-12-2020, 02:28 #1012
Καλησπερα σε όλους και χρόνια σας πολλά με υγεία. Epsilon και aeolus74, σας χαιρετώ ιδιαιτέρως.
OD1, συμφωνώ σ'αυτά που γράφεις και είναι καλό που αποκαλύφθηκαν κάποια πράγματα,ώστε να απομυθοποιήσεις πλήρως αυτή τη κοπέλα και να τη ξεπεράσεις πιο εύκολα. Σου έτυχε λουκούμι. Καλή δύναμη.
Θα ήθελα να σχολιάσω αυτές τις σκέψεις που παραθετεις και θα τις πάρω με τη σειρά.
Νομίζω ότι πολλοί survivors ,αν όχι όλοι,που μπλέκουν με άτομα που έχουν διαγνωστεί με κάποια διαταραχή του Β πλέγματος,περνούν από το στάδιο "Μήπως είμαι εγώ ο οριακός, νάρκισσος κτλ.;" Αυτό ίσως οφείλεται στη πλύση εγκεφάλου που δεχθήκαμε, στις προβολές και στις κατηγορίες. Πιστεύω ότι παίζει κάποιο ρόλο και η προσωπική έλλειψη αυτοεκτίμησης του καθενος μας.Οταν δεν είσαι για κάτι σίγουρος ή δεν έχεις σαφη εικόνα,μπορεί πανεύκολα ένας master της χειραγώγησης να σε κάνει να πιστέψεις μέχρι και οτι ο ήλιος δύει απο την ανατολή.
Το δεύτερο που αναφέρεις είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της ίασης μας μέσω της ψυχοθεραπείας και αναγαγεται στα παιδικά μας χρόνια. Είναι πολύ δύσκολη διαδικασία αλλά εκεί είναι όλη η ουσία και εκεί πρέπει να εστιάσουν όλοι οι survivors. Υπάρχει λόγος που πέσαμε στη λακκούβα και δε μπορούμε να ξεκολλήσουμε.
Αυτό με το αρχείο επισης σωστοτατο. Εγώ υπήρξα θύμα ghosting, και ο μοναδικός τρόπος να πάρω κάποιες απαντήσεις ήταν μέσω της οποιας έρευνας μπορούσα να κανω, αφού δε μπορούσα να επικοινωνήσω πια μαζί της. Κι έμαθα πραγματάκια και ποιος ξέρει τι άλλο μου είχε κρυψει.
Το τέταρτο και πέμπτο που γράφεις, πάνε μαζί. Εμείς είμαστε αυτοί που δεν βάζουμε τα όρια μας κι ετσι η συμπεριφορά τους απέναντι μας είναι εκμεταλλευτική. Πολυ σωστό. Αν προστατεύσεις τον εαυτό σου δεν υπάρχει περίπτωση να σε πληγωσει ο άλλος.
Τέλος τι εννοείς, εκεί στο τέλος που γράφεις ότι βιώνουν τις συνέπειες της συμπεριφοράς τους και ας μην φαίνεται εκ πρώτης όψεως;
Καλή μας δύναμη και χρόνια πολλά!
26-12-2020, 02:44 #1013
Χρόνια πολλά. Κι εγώ είχα φτάσει στο σημείο να ρωτάω τον ψυχολόγο μου μήπως είμαι εγώ οριακή και ησύχασα μόνο όταν μου είπε κατηγορηματικά πως δεν είμαι.
Στο τέλος, ο OD νομίζω εννοεί ότι "θα βιώσουν τις συνέπειες της συμπεριφοράς τους , αφού τελικά θα πεθάνουν μόνοι και δεν θα τους θέλει κανείς"
26-12-2020, 10:24 #1014
Εμένα δε με βοηθάει. Άλλωστε τα θυμάμαι όλα με λεπτομέρεια. Επίσης τα μοτίβα στον τρόπο σκέψης και στη συμπεριφορά είναι λίγο πολύ όμοια σε αυτές τις περιπτώσεις. Από τη στιγμή που διαπιστώσει κανείς το πρόβλημα, εξηγούνται τα πάντα αν τα βάλεις κάτω. Το βασικό είναι όπως είπε κι ο OD1 να βεβαιωθούμε ότι δεν έχουμε εμείς το θέμα.
Το θρεντ έχει τρομερό υλικό για μελέτη όντως.Last edited by The sound of silence; 26-12-2020 at 10:58.
26-12-2020, 10:52 #1015
Αυτό που βλέπω στη δική μου περίπτωση είναι ότι παρότι ασχολείται με χίλιαδυο πράγματα, γνωρίζει τόσο κόσμο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που την αγαπούν κτλ έρχεται συχνά πυκνά στην επιφάνεια ένα αίσθημα κενού και μοναξιάς. Η αδυναμία ψυχικής-συναισθηματικής σύνδεσης με τους ανθρώπους, λόγω βαθύτερου αισθήματος αναξιότητας και φόβου εγκατάλειψης, οδηγεί αυτά τα άτομα σε ένα φαύλο κύκλο απ' τον οποίο δυστυχώς δεν μπορούν να βγουν γιατί δε θέλουν να κοιτάξουν σοβαρά το τι συμβαίνει μέσα τους, παραμυθιάζουν τον εαυτό τους, οπότε συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο. Εκεί νομίζω έγκειται και η δυσκολία να βελτιωθεί αισθητά η κατάσταση. Είναι καλό ερώτημα το γιατί αποφεύγουν να δουλέψουν με τον εαυτό τους ενώ φαίνεται να αναγνωρίζουν ότι κάτι δεν πάει καλά.
26-12-2020, 11:23 #1016
Ο δικός μου λέει συνέχεια ότι αισθάνεται "πολύ μόνος". Εννοείται πως περιβάλλεται από αρκετούς ανθρώπους και ξέρω ότι τον αγαπούν και τον προσέχουν, αλλά ο ίδιος δεν το νιώθει έτσι. Επίσης, αν τυχόν του πω καλά λόγια λέει πως είμαι υπερβολική και πως δεν τα πιστεύει (την ίδια στιγμή με τον τρόπο του τα αποζητάει).
26-12-2020, 22:43 #1017
Θα σου απαντήσω ξεκινώντας με ένα δικό σου παράδειγμα. Μπορείς να φανταστείς την ψυχολογική ταραχή, την απόγνωση και την αβεβαιότητα στην οποία περιέρχεται κάποιος που αισθάνεται την ανάγκη να «πείσει» τον συνομιλητή του για τη δύση του ήλιου στην ανατολή μόνο και μόνο για να αυτοεπιβεβαιωθεί; Μπορείς να φανταστείς το κενό και την απώλεια που αισθάνεται αυτό το άτομο νομίζοντας πως το εχθρεύεται όλος ο κόσμος; Πόσο άσχημα αισθάνεται για τον εαυτό του; Μπορείς να φανταστείς πόσο πρέπει να προσπαθήσει κάποιος για να αυτοεκπαιδευτεί να αντιδρά με τρόπο που στους υπολοίπους φαίνεται αυτονόητος; (Αν υποθέσουμε βεβαίως πως έχει επισκεφτεί ψυχίατρο/ψυχολόγο). Σε μια από τις σχετικά ήρεμες συζητήσεις που είχα μαζί της μου είχε πει πως απορεί και αυτή με τη συμπεριφορά της (κάτι παρόμοιο ανέφερε και άλλος φίλος εδώ). Δεν ήξερε πού οφειλόταν, αλλά αυτό που ήξερε σίγουρα ήταν πως όταν διατύπωνα την παραμικρή κριτική (ή αυτό που ίδια αντιλαμβανόταν ως κριτική), αισθανόταν πως της συντρίβω το είναι! Μιλάμε για ασήμαντα ζητήματα… Τότε ήταν που άρχιζε να χτυπά κόκκινο η κατάθλιψη, που έκλαιγε χωρίς λόγο και που αισθανόταν απλώς απάθεια. Σε αυτήν την κατάσταση βρίσκονται μια ολόκληρη ζωή, από μικρά παιδιά. Το ότι πεθαίνουν με αυτά τα συναισθήματα, στην ουσία μόνοι τους, μου φαίνεται πως είναι το λιγότερο. Ίσως να είναι και λύτρωση. Ακόμη κι αν υποθέσουμε πως δεν μπορούν να βρεθούν στη θέση του άλλου λόγω έλλειψης εμπάθειας και πως είναι εντελώς απαλλαγμένοι από τέτοιες «έγνοιες» που βασανίζουν μόνον εμάς τους αδύνατους, 65-70 χρόνια ευθιξίας, θυμού, διαρκών συγκρούσεων, ψευδαισθήσεων σχετικά με το ποιοι είναι και γενικότερης ψυχολογικής ταραχής νομίζω πως είναι βαρύ τίμημα.
Νομίζω πως την έχω ξεπεράσει. Δεν αισθάνομαι πως μου λείπει με κάποιο τρόπο και ανατριχιάζω στη σκέψη και μόνο πως θα μπορούσα ακόμη να είμαι μαζί της. Βεβαίως, αυτά που έμαθα γι᾽ αυτήν είναι τερατώδη, αλλά από μια άποψη δεν εκπλήσσομαι... Ασχολούμαι εμμέσως μαζί της διότι θέλω να μοιραστώ καταστάσεις που πέρασα, αισθανόμενος πως ίσως βοηθώ.
26-12-2020, 22:46 #1018
Αναφέρθηκα στη διατήρηση αρχείου όχι για να θυμάται κάποιος τι άκουσε. Αυτό δεν ξεχνιέται. Όποιος γνώρισε τέτοιο άτομο, έχει τη γνώση του κακού και του κακού. Η διατήρηση του αρχείου (αποδείξεις, τηλεφωνήματα, πληροφορίες) είναι για να αποφεύγονται κακοτοπιές σε πιο πρακτικές καταστάσεις.
26-12-2020, 23:58 #1019
Ο όρος «εμπάθεια» που χρησιμοποίησα παραπάνω, ήταν λάθος. Ο σωστός όρος στα ελληνικά είναι «ενσυναίσθηση», στα αγγλικά «empathy» εξ ου και το λάθος μου.
27-12-2020, 01:27 #1020
Ναι κατάλαβα πώς το εννοείς, έχω κρατημένα κάποια πράγματα που κάνουν μπαμ και γενικά πληροφορίες και λεγόμενα που μπορώ να χρησιμοποιήσω αν ποτέ χρειαστεί, ελπίζω να μη χρειαστεί. Απλά απαντούσα στην epsilon για το θέμα των γραπτών μηνυμάτων που διέγραψα γιατί σε μια φάση έμπαινα στον πειρασμό να ανατρέχω σε παλιότερες συνομιλίες και πάθαινα σοκ με το πώς με χειριζόταν ενώ εγώ προσπαθούσα να καταλάβω γιατί συμβαίνουν αυτά κι ένιωθα τύψεις όταν αντιδρούσα.
Εντωμεταξύ διαπίστωσα ότι στο μικρό διάστημα που επανήλθε συγκυριακά (και καλά) η επικοινωνία μας πρόσφατα, όλως τυχαίως είχε απομακρυνθεί από τον άλλον και αφού είδε ότι δεν έδωσα συνέχεια ξαναγύρισε εκεί. Αυτή η διαπίστωση με βοηθάει ακόμα περισσότερο.