Οριακή μου αγάπη Vol. 2 - Page 89
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 89 of 114 FirstFirst ... 3979878889909199 ... LastLast
Results 1,321 to 1,335 of 1696
    Quote Originally Posted by GeorgeGr1 View Post
    Μια συμβουλή, μην μετανοιώνετε ποτε για ότι δώσατε. Χαλάλι και να μην το βιώνετε σαν μια περίοδο πόνου, αλλά σαν γνώση που πιθανώς να μην μάθαινες ποτε ούτε για τον εαυτό σου ούτε για τους άλλους, μια γνώση που σίγουρα θα σε κάνει καλύτερο γονιό -φίλο - σύντροφο, αλλά μόνο αν το δεις σαν γνώση και χαμογελάσεις.
    Εγώ έχω αποκοπεί τελείως πλέον στο 100% και αν μου εδινες την επιλογή να μην το περνούσα όλο αυτό, θα σου έλεγα όχι.
    Όσοι είναι ακόμα μέσα στην κατάσταση πολύ δύσκολο να το δουν έτσι. Αλλά προσωπικά έχοντας προχωρήσει μπροστά θα συμφωνήσω σε αυτά που λες. Με την υποσημείωση ότι είναι περίοδος πόνου κι ως τέτοια βιώνεται. Κάποια στιγμή έρχεται η λύτρωση της αποδοχής όπου αντιλαμβάνεται κανείς πόση γνώση για τον εαυτό του και τις σχέσεις με τους ανθρώπους έχει αποκομίσει. Βέβαια παίζει ρόλο φαντάζομαι και η σοβαρότητα της σχέσης ή το διάστημα της ταλαιπωρίας που υφίσταται κάποιος στο κατά πόσο θα το δει από αυτήν την οπτική εν τέλει.

Quote Originally Posted by The sound of silence View Post
    Όσοι είναι ακόμα μέσα στην κατάσταση πολύ δύσκολο να το δουν έτσι. Αλλά προσωπικά έχοντας προχωρήσει μπροστά θα συμφωνήσω σε αυτά που λες. Με την υποσημείωση ότι είναι περίοδος πόνου κι ως τέτοια βιώνεται. Κάποια στιγμή έρχεται η λύτρωση της αποδοχής όπου αντιλαμβάνεται κανείς πόση γνώση για τον εαυτό του και τις σχέσεις με τους ανθρώπους έχει αποκομίσει. Βέβαια παίζει ρόλο φαντάζομαι και η σοβαρότητα της σχέσης ή το διάστημα της ταλαιπωρίας που υφίσταται κάποιος στο κατά πόσο θα το δει από αυτήν την οπτική εν τέλει.
    Και βέβαια ο σημαντικότερος ρόλος είναι ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ψυχικά σε αυτήν την σχέση. Κι ας κόπτονται αυτοί οτι επενδυουν και στο παίζουν και υπερευαισθητοι και πληγωμενοι. Μεγάλοι ηθοποιοί, ψεύτες και πλανοι. Κοινωνιοπαθητικά πλανοι. Έτσι αστέρι μου εκεί; Όλα μπαίνουν σε μια σειρά τελικά. Κανένας άνθρωπος στον κόσμο δεν αξίζει αυτό το παραμύθι. ΚΑΝΕΝΑΣ!

Το χειρότερο απ'όλα είναι ότι σου προβάλλουν ότι εσύ είσαι τελικά αυτός που δεν γουστάρεις και ότι δεν είναι σημαντική για σένα αυτή η σχέση. Καθαρή προβολή και ενοχοποίηση. Αυτοί είναι που τα ξεχνάνε όλα αυθημερόν και προχωράνε φτάνοντας στο στάδιο της "αποδοχής" (και καλά) σε χρόνο dt, ενώ πριν από λίγες μερες/ώρες δε μπορούσαν να ζήσουν μακρυα σου ούτε δευτερόλεπτο και ήταν απελπισμενοι όσο δεν πάει.Για τέτοια αληθινή επένδυση ψυχης μιλάμε. Μη μας γαματε τη ψυχή όμως ρε πουστη μου με τις ενοχές. Καντε ότι θέλετε αλλά σεβαστείτε τη ψυχή και τις ζωές μας

Senior Member
    Quote Originally Posted by Ήλιος μεγάλος και ζεστός View Post
    Το χειρότερο απ'όλα είναι ότι σου προβάλλουν ότι εσύ είσαι τελικά αυτός που δεν γουστάρεις και ότι δεν είναι σημαντική για σένα αυτή η σχέση. Καθαρή προβολή και ενοχοποίηση. Αυτοί είναι που τα ξεχνάνε όλα αυθημερόν και προχωράνε φτάνοντας στο στάδιο της "αποδοχής" (και καλά) σε χρόνο dt, ενώ πριν από λίγες μερες/ώρες δε μπορούσαν να ζήσουν μακρυα σου ούτε δευτερόλεπτο και ήταν απελπισμενοι όσο δεν πάει.Για τέτοια αληθινή επένδυση ψυχης μιλάμε. Μη μας γαματε τη ψυχή όμως ρε πουστη μου με τις ενοχές. Καντε ότι θέλετε αλλά σεβαστείτε τη ψυχή και τις ζωές μας
    Ρε συ Ήλιε, όμως... Σου μιλάω κι εγώ σαν c-ptsd που πιστεύω ότι είμαι. Δεν κάνεις κι εσύ τα ίδια; Θέλω να πω, εγώ στον εαυτό μου αναγνωρίζω ότι κάνω τα ίδια με τους οριακούς. Κι εγώ ας πούμε του υπόσχομαι αιώνια αγάπη και την ίδια στιγμή γράφω σε σας στο φόρουμ τους προβληματισμούς μου. Και σε όλους πριν από αυτόν, αιώνια αγάπη υποσχόμουν. Και την ώρα που το έλεγα, το εννοούσα, δεν ήταν ότι δεν το πίστευα. Και όλους εγώ τους άφηνα, τελικά. Γιατί ξυπνούσα ένα πρωί και δεν τους ήθελα άλλο. Είναι σαν να βλέπω τον καθρέφτη μου με αυτά που κάνει αυτός (και πιο πολύ με όσα φοβάμαι μην κάνει στο μέλλον, με βάση αυτά που διαβάζω για τους οριακούς).

Senior Member
    Είναι σοκαριστικο για τον ψυχισμό ενός ανθρώπου όταν εγκαταλείπεται ως ο χειρότερος ενώ την προηγούμενη μέρα πίστεψε ότι αγαπήθηκε ως ο καλύτερος. Αλλά γίνεται ακόμα χειρότερο όταν πιστέψει ότι φταίει κι όλας γι αυτό.

Quote Originally Posted by Epsilon View Post
    Ρε συ Ήλιε, όμως... Σου μιλάω κι εγώ σαν c-ptsd που πιστεύω ότι είμαι. Δεν κάνεις κι εσύ τα ίδια; Θέλω να πω, εγώ στον εαυτό μου αναγνωρίζω ότι κάνω τα ίδια με τους οριακούς. Κι εγώ ας πούμε του υπόσχομαι αιώνια αγάπη και την ίδια στιγμή γράφω σε σας στο φόρουμ τους προβληματισμούς μου. Και σε όλους πριν από αυτόν, αιώνια αγάπη υποσχόμουν. Και την ώρα που το έλεγα, το εννοούσα, δεν ήταν ότι δεν το πίστευα. Και όλους εγώ τους άφηνα, τελικά. Γιατί ξυπνούσα ένα πρωί και δεν τους ήθελα άλλο. Είναι σαν να βλέπω τον καθρέφτη μου με αυτά που κάνει αυτός (και πιο πολύ με όσα φοβάμαι μην κάνει στο μέλλον, με βάση αυτά που διαβάζω για τους οριακούς).
    Δεν έχω καμμία σχέση εγω με αυτά που λες.
    Από κάποια στιγμή και μετά υπάρχει και κάτι το οποίο λέγεται, ανθρωπιά, φιλότιμο, ενσυναισθηση, καλή ψυχή, δεν ξέρω πεσ 'το όπως θες. Τελικά ίσως είναι αφέλεια, αθωότητα, βλακεία, αυτοκαταστροφή.
    Μέχρι πριν γνωρίσω αυτον τον άνθρωπο οι σχεσεις μου ήταν ήρεμες και ανθρώπινες. Είχα πάντα τον φόβο της εγκατάλειψης, αλλά δεν είχα καθόλου τον φόβο της οικειότητας. Τώρα τον απέκτησα κι αυτόν. Με άλλαξε πολύ αυτή η κατάσταση και είδα ότι υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές και άνθρωποι πολύ άσχημοι για να το πω ευγενικά. Ο πυρήνας μου δεν πρόκειται να αλλάξει , αλλά η συμπεριφορά μου στις σχεσεις άλλαξε προς το χειροτερο. Ήπια όλη τη πίκρα από το δηλητήριό της γιατί η ψυχή μου ήταν ανοιχτή και δεκτικη, ανυποψίαστη!
    Και πήρα κάτι από τη πονηριά, το μίσος και κυρίως, τη κενότητά της.

Senior Member
    Δεν έχω καμμία σχέση εγω με αυτά που λες.
    Από κάποια στιγμή και μετά υπάρχει και κάτι το οποίο λέγεται, ανθρωπιά, φιλότιμο, ενσυναισθηση, καλή ψυχή, δεν ξέρω πεσ 'το όπως θες. Τελικά ίσως είναι αφέλεια, αθωότητα, βλακεία, αυτοκαταστροφή.
    Μέχρι πριν γνωρίσω αυτον τον άνθρωπο οι σχεσεις μου ήταν ήρεμες και ανθρώπινες. Είχα πάντα τον φόβο της εγκατάλειψης, αλλά δεν είχα καθόλου τον φόβο της οικειότητας. Τώρα τον απέκτησα κι αυτόν. Με άλλαξε πολύ αυτή η κατάσταση και είδα ότι υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές και άνθρωποι πολύ άσχημοι για να το πω ευγενικά. Ο πυρήνας μου δεν πρόκειται να αλλάξει , αλλά η συμπεριφορά μου στις σχεσεις άλλαξε προς το χειροτερο. Ήπια όλη τη πίκρα από το δηλητήριό της γιατί η ψυχή μου ήταν ανοιχτή και δεκτικη, ανυποψίαστη!
    Και πήρα κάτι από τη πονηριά, το μίσος και κυρίως, τη κενότητά της.
    Α! Εγώ αντιθέτως είχα πάντα φόβο οικειότητας και ποτέ εγκατάλειψης. Με κανέναν δεν αφέθηκα πάρα πολύ. Ίσως γι αυτό δεν έχω αφήσει ούτε αυτόν να πλησιάσει πολύ, οπότε δεν έχω βιώσει άσχημη συμπεριφορά. Αλλοπρόσαλη συμπεριφορά ναι (που βγάζει νόημα μόνο αν μελετήσεις την οριακή). Άσχημη, όχι.

Senior Member
    Αυτό εν μέρη όμως ισχύει, όλοι μας πάνω κάτω το παραδεχόμαστε ότι είχαμε επαφές ξέροντας ότι δεν θέλαμε να γίνει κάτι σοβαρό παραπέρα επειδή ήταν αυτό που ήταν. Έτσι το ενοιωθα κι εγώ και αρκετοί απ ότι έχω διαβάσει εδώ. Ο οριακός το βλέπει αυτό. Δεν είναι μονόπλευρα όλα, σου λέει αφού είμαι αυτό που είμαι και σου κάνω τη ζωή κόλαση γιατί δεν με αποκλείεις; Και εκεί είναι που σου λέει ότι είσαι προβληματικός

Γιατί είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν θελαμε κάτι σοβαρο, εγώ τουλάχιστον; Το βήμα που ήταν να κανω ήταν πολύ μεγάλο και με κόστος. Επιπλέον απέναντι μου δεν ήξερα τι είχα. Δεν είχα ιδέα απ όλα αυτά που συζητάμε εδώ μέσα. Δεν ήξερα καν τη διαφορά ψυχιάτρου και ψυχολόγου. Μάλλον ο οριακός ειναι αυτός που συνείδητα ή όχι ψάχνει το εν δυνάμει ακατόρθωτο και ανέφικτο. Κι όταν είναι να φύγει ξέρει τι πρέπει να πει για να σε ενοχοποιήσει. Σε έχει ήδη διαβάσει και μάθει για σενα από τις πρώτες μέρες. Αν είσαι και χάπατο σαν και μένα, την έχεις πιει τη πορτοκαλαδα και ζητας και συγγνώμη κιόλας

Senior Member
    Έχει κανείς άποψη το πώς πρέπει να συμπεριφερθω κατά τη διάρκεια αυτών των διαστημάτων κενότητας; Πώς δίνει κάποιος βοήθεια;

Quote Originally Posted by Dpath View Post
    Έχει κανείς άποψη το πώς πρέπει να συμπεριφερθω κατά τη διάρκεια αυτών των διαστημάτων κενότητας; Πώς δίνει κάποιος βοήθεια;
    Ίσως να τη βοηθούσες με το ασχοληθείτε μαζί με κάτι που της αρέσει πολύ και που είναι πολυ ικανή και ταλαντούχα. Κάτι που αγαπάει πολύ και που θέλει να το μοιραστεί. Να νιώσει ότι ξεφεύγει από τη καθημερινότητα. Να της ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση και το ηθικό. Αυτό θα της δώσει κίνητρο. Εγώ ετσι το παλεύω με μένα.

Senior Member
    Γιατί είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν θελαμε κάτι σοβαρο, εγώ τουλάχιστον;
    Νομίζω ότι ο George εννοεί ότι η συμπεριφορά που βλέπαμε κλόνισε την εμπιστοσύνη μας ότι μπορεί να γίνει κάτι σοβαρό με αυτές. Όχι δλδ απαραίτητα ότι δεν το θέλαμε. Αυτός ο κλονισμός επηρέασε τη συμπεριφορά μας η οποία ερμηνευτηκε ως συμπεριφορά απομάκρυνσης ....κοκ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Dpath View Post
    Κάποιος που δεν αναζητά βοήθεια είναι δύσκολο να δεχτεί οποιαδήποτε βοήθεια. Αλώστε έχει αναφέρει ότι θεωρεί εσένα το πρόβλημα. Πάντως να ξέρεις ότι αν μιλάμε για bpd δε μπορείς να βοηθήσεις, εκτός εάν αποδεχτεί το πρόβλημα και ξεκινήσεις θεραπεία.

Senior Member
    Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Κάποιος που δεν αναζητά βοήθεια είναι δύσκολο να δεχτεί οποιαδήποτε βοήθεια. Αλώστε έχει αναφέρει ότι θεωρεί εσένα το πρόβλημα. Πάντως να ξέρεις ότι αν μιλάμε για bpd δε μπορείς να βοηθήσεις, εκτός εάν αποδεχτεί το πρόβλημα και ξεκινήσεις θεραπεία.
    Αυτό βλέπω

Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Νομίζω ότι ο George εννοεί ότι η συμπεριφορά που βλέπαμε κλόνισε την εμπιστοσύνη μας ότι μπορεί να γίνει κάτι σοβαρό με αυτές. Όχι δλδ απαραίτητα ότι δεν το θέλαμε. Αυτός ο κλονισμός επηρέασε τη συμπεριφορά μας η οποία ερμηνευτηκε ως συμπεριφορά απομάκρυνσης ....κοκ.
    Κατι που θα γίνει με μαθηματική ακρίβεια λοιπόν. Προδιαγεγραμμένο

Page 89 of 114 FirstFirst ... 3979878889909199 ... LastLast