Ο πάτος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22

Thread: Ο πάτος

Senior Member

Ο πάτος

Κλαίω κάθε μέρα.
    Κάθε μέρα δεν κάνω τίποτα ζήτημα νά βγω νά βρώ κάποιο φίλο.
    Δεν έχω σχέση.
    Μένω μόνη.
    Ούτε με την οικογένειά έχω επαφές.
    Δουλειά δεν έχω ούτε μπορώ νά ψάξω.
    Νοιώθω παντελώς χαμένη και δεν ξέρω τώρα πια πώς νά ζήσω ακριβώς.
    Ούτε βρίσκω δύναμη για νά ζητήσω βοήθεια.
    Δεν έχω δύναμη για τίποτα.

Senior Member
    Καλησπέρα, είσαι στα χειρότερα της κατάθλιψης ε? Πόσο καιρό σου συμβαίνει αυτό? Πηγαίνεις σε κανέναν ψυχολόγο? Παίρνεις κάποια αγωγή? Στη φάση που καταλαβαίνω πως βρίσκεσαι, μάλλον χρειάζεσαι και τα δύο.
    "Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."

Senior Member
    Δεν ρωτάω κάτι..απλά ήθελα κάπου νά τά γράψω.να τα μοιραστώ.
    Μέσα μου ξέρω Με ποιους τρόπους θά άλλαζαν κάπως αυτά αλλά δεν υπάρχει ενέργεια, κίνητρα

Senior Member
    Όχι δεν πάω πουθενά.
    Δεν έχω πάει σε ειδικό.
    Αλλά μάλλον είμαι στα χειρότερα και αυτό ίσως ξεκινάει πολλά πολλά χρόνια πρίν...
    Τώρα τελευταία κάθομαι και τά σκέφτομαι αρκετά Όλα..

Quote Originally Posted by ladybird12 View Post
    Όχι δεν πάω πουθενά.
    Δεν έχω πάει σε ειδικό.
    Αλλά μάλλον είμαι στα χειρότερα και αυτό ίσως ξεκινάει πολλά πολλά χρόνια πρίν...
    Τώρα τελευταία κάθομαι και τά σκέφτομαι αρκετά Όλα..
    Σε καταλαβαινω απόλυτα. Είχα φτάσει και εγώ στον πάτο και ακόμη εκει είμαι δηλαδή αλλά παλευω.δεν μπορείς να παραδοθείς έτσι. Πρέπει να κάνεις κάτι για σένα
    Εφόσον ξέρεις τι πρέπει να κάνεις βρε την δυναμη παλεψε και καταφερε το.

george1520
    Guest
    Ειμαι της άποψης να μην βάζουμε ταμπέλες. Κατάθλιψη κτλ. .
    Το γεγονός ότι καθησες και έγραψες αυτα που αισθάνεσαι... Το γεγονός οτι καταλαβαίνεις πως ολα αυτα δεν είναι φυσιολογικα για σενα να ξέρεις ειναι μια αρχή για να το αλλάξεις. Τι ηταν αυτό που σε έριξε τώρα; Από ότι κατάλαβα απο αυτα που έγραψες πρέπει να πέρασες καποια περιστατικά. Αυτη την περίοδο τι είναι αυτό που σε έριξε;

Senior Member
    Και εγώ είμαι της άποψης να μην εθελοτυφλούμε. Όταν έχω αγχώδη διαταραχή, θέλω να ξέρω πως έχω αγχώδη διαταραχή και όχι να κάθομαι να βασανίζομαι και να λέω γιατί μου έτυχε αυτό και τι μου συμβαίνει. Και το λέω αυτό βλέποντας άτομα χρόνια να ταλαιπωριούνται και να ακούνε χαζομάρες του στυλ "υπάρχουν και χειρότερα" "τα παραλες" "ολα θα πάνε καλα" "μα πως την έχεις δει έτσι" "η ζωη ειναι ωραία" "μην αγχώνεσαι" "κόψε το άγχος" κλπ κλπ

ladybird12 , βρες τη δύναμη να ζητήσεις βοήθεια...δεν υπάρχει λόγος να το καθυστερείς,
    "Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."

Senior Member
    Quote Originally Posted by Αποστολια View Post
    Σε καταλαβαινω απόλυτα. Είχα φτάσει και εγώ στον πάτο και ακόμη εκει είμαι δηλαδή αλλά παλευω.δεν μπορείς να παραδοθείς έτσι. Πρέπει να κάνεις κάτι για σένα
    Εφόσον ξέρεις τι πρέπει να κάνεις βρε την δυναμη παλεψε και καταφερε το.
    Δεν ξέρω πώς νά βρώ τή δύναμη νά το παλέψω και επίσης δεν ξέρω από πού νά αρχίσω. Τό νά πάω πχ για περπάτημα .. μου κάνει καλό.ομως δύσκολα κάνω και αυτό.

Senior Member
    Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο που έγινε τώρα. Είναι πράγματα που έγιναν και γίνονται.
    Δεν μπορώ νά αναζητήσω δουλειά γιατί αισθανομαι άχρηστη.. ενώ παλαιότερα δεν αισθανομουν έτσι.
    Έφυγα από μία σχέση πολλών χρόνων και το μυαλό μου είναι κολλημένο ακόμα εκεί.
    Με προβληματίζει το τί θά κάνω γενικότερα και ότι δεν μπορώ νά κάνω τίποτα.
    Γενικώς δεν ξέρω από πού νά το πιάσω.
    Ίσως τό ότι τά σκέφτομαι όλα μαζί είναι λάθος
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Ειμαι της άποψης να μην βάζουμε ταμπέλες. Κατάθλιψη κτλ. .
    Το γεγονός ότι καθησες και έγραψες αυτα που αισθάνεσαι... Το γεγονός οτι καταλαβαίνεις πως ολα αυτα δεν είναι φυσιολογικα για σενα να ξέρεις ειναι μια αρχή για να το αλλάξεις. Τι ηταν αυτό που σε έριξε τώρα; Από ότι κατάλαβα απο αυτα που έγραψες πρέπει να πέρασες καποια περιστατικά. Αυτη την περίοδο τι είναι αυτό που σε έριξε;

Senior Member
    Δεν ξέρω πώς νά βρώ τή δύναμη νά το παλέψω και επίσης δεν ξέρω από πού νά αρχίσω. Τό νά πάω πχ για περπάτημα .. μου κάνει καλό.ομως δύσκολα κάνω και αυτό.
    δεν ξερεις απο που να αρχισεις και δεν λειτουργεις κανονικα στην ζωη σου.
    χρειαζεσαι βοηθεια και οχι ιδεες.
    θα συμφωνησω με γεοδιμ.
    πρεπει να απευθυνθεις σε εναν ψυχοθεραπευτη ΑΜΕΣΑ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by geodim View Post
    Και εγώ είμαι της άποψης να μην εθελοτυφλούμε. Όταν έχω αγχώδη διαταραχή, θέλω να ξέρω πως έχω αγχώδη διαταραχή και όχι να κάθομαι να βασανίζομαι και να λέω γιατί μου έτυχε αυτό και τι μου συμβαίνει. Και το λέω αυτό βλέποντας άτομα χρόνια να ταλαιπωριούνται και να ακούνε χαζομάρες του στυλ "υπάρχουν και χειρότερα" "τα παραλες" "ολα θα πάνε καλα" "μα πως την έχεις δει έτσι" "η ζωη ειναι ωραία" "μην αγχώνεσαι" "κόψε το άγχος" κλπ κλπ

ladybird12 , βρες τη δύναμη να ζητήσεις βοήθεια...δεν υπάρχει λόγος να το καθυστερείς,
    Αυτά τά άκουγα και εγώ πολλές φορές "ελα πρέπει νά σκέφτεσαι θετικά"
    "Έλα γιατί δεν είσαι χαρωπή"

Πρέπει νά βρω τή δύναμη νά ζητήσω βοήθεια.
    Πρέπει νά τή βρω.. έχω καθυστερήσει πάρα πολύ.
    Σας ευχαριστώ όλους που μου απαντατε.

Junior Member
    Ο πάτος για μένα είχε φτάσει κ παραπέρα σκέψου ... δεν κοιμόμουν δεν έτρωγα ήμουν κλεισμένη σε ένα σκοτεινό δωμάτιο κ δεν έβγαινα παρα μόνο για ν πάω τουαλέτα. Είχα τρελαθεί.. ήταν ξέσπασμα πολλών χρονων πίεσης .. μέχρι που είπα δεν αντέχω άλλο πρέπει ν γίνω καλά δεν αντέχω άλλο έτσι κ ζήτησα βοήθεια ειδικού ήταν δύσκολα γιατί ήθελα απλά ν βρω ένα κουμπί κ όλα ν γίνουν καλά να εξαφανιστεί η θλίψη , ο πονος, η πίεση κ η μοναξιά που ένιωθα. Αλλά αν εμείς οι ίδιοι δεν ψάξουμε τι μας ρίχνει κ να σηκωθούμε ν πατήσουμε στα πόδια μας ποιος θα το κάνει ; Κανεις ... άντε στην καλύτερη η οικογένεια μας ή αν έχουμε καλούς φίλους να μας παρακινήσουν. Στην δίκη μου περίπτωση δεν είχα τίποτα από τα 2.. εγώ θα σου πω το εξης.. το οφείλεις στον εαυτό σου να σηκωθείς. Δεν γίνονται μαγικά μέσα σε μια μέρα θα κανεις προσπάθειες κ μικρά βήματα αλλά μην τα παρατάς! Μπορείς να τα καταφέρεις!

george1520
    Guest
    Quote Originally Posted by geodim View Post

Εσυ μπορείς να διαχειριστείς την ταμπέλα σου... Αλλος άνθρωπος ομως δεν μπορεί να το κάνει. Γιατί οταν φοράς μια ταμπέλα την αποδέχεσαι και δεν κάνεις τίποτα για να την βγάλεις. Λες αυτο ειμαι και δεν μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό. Δεν είμαστε ολοι άνθρωποι το ιδιο και κάποια θεματα ειναι πολυ λεπτά. Άσε που κάποιοι δεν ειναι σε θεση καν να το ακούσουν..

Και για να ρωτήσω... Εδω στο φόρουμ μαζεύτηκαν οι ειδικοί που μοιράζουν ταμπέλες; Εσυ εχεις αυτο, εσυ αυτο... Κτλ; Αν ειναι να μην πηγαίνουμε στους ειδικούς, να μας φορατε τις ταμπέλες και όποιος θελει να τις βγάλει... Εεε δεν θα εχετε και την λύση;

george1520
    Guest
    Και έχω περάσει κατάθλιψη και ειμαι σε ενα καλύτερο στάδιο. Και εγω εχω ακούσει αυτά που λες και το έχω αναφέρει σε πολλα ποστ. Να λενε "ο ταδε δεν έχει πόδια και προσπαθεί, εσενα ποιο ειναι το προβλημα σου", "ο αλλος δεν έχει να φαει " κτλ.. Ειναι δύσκολο να βρεις ανθρωπο να σε καταλάβει. Μονο αν το έχουν ζησει ή αν το ζουν εκεινη την περίοδο. Η ταμπέλα όμως δεν βοηθάει πουθενά.. ΠΟΥΘΕΝΑ. Προσπαθώ μεσα από ερωτήσεις και ενθάρρυνση να βοηθήσω τον αλλον να θελει να βοηθήσει τον εαυτό του.. οχι να τον "θαψω" με την ταμπέλα που δεν εχω δικαίωμα να του φορέσω.γιατι δεν είμαι ειδικός. Θα τον παροτρύνω όμως να παει σε ενα ειδικό..

george1520
    Guest
    Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο που έγινε τώρα. Είναι πράγματα που έγιναν και γίνονται.
    Δεν μπορώ νά αναζητήσω δουλειά γιατί αισθανομαι άχρηστη.. ενώ παλαιότερα δεν αισθανομουν έτσι.
    Έφυγα από μία σχέση πολλών χρόνων και το μυαλό μου είναι κολλημένο ακόμα εκεί.
    Με προβληματίζει το τί θά κάνω γενικότερα και ότι δεν μπορώ νά κάνω τίποτα.
    Γενικώς δεν ξέρω από πού νά το πιάσω.
    Ίσως τό ότι τά σκέφτομαι όλα μαζί είναι λάθος
    Για ολα αυτά που αισθάνεσαι έχεις μιλήσει; Σε κάποιον ειδικό;
    Να ξέρεις πως πολλοί άνθρωποι τα έχουν περάσει και τα περνάνε. Δεν είσαι μόνη σου. Τονθεμα ειναι αν θες να κάνεις κατι να αλλάξει ολο αυτό. Να φύγεις τον σταυρό που κουβαλάς. Ή μάλλον να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου. Θες;

Page 1 of 2 12 LastLast