Results 1 to 7 of 7
Thread: ΠΛΗΞΗ ΚΑΙ ΔΥΣΘΥΜΙΑ
-
09-09-2019, 21:57 #1
ΠΛΗΞΗ ΚΑΙ ΔΥΣΘΥΜΙΑ
Καλησπερα σας.....Απαλευτη πληξη και δυσθυμια με κατακλυζει ολη την ημερα...συναιχεια παλευω με τροπους να σπαω τη δυσθυμια μου και την πληξη...αλλα φαινεται οτι δε μπορω να απολαυσω τιποτα....δεν παιζουν πολλα απο παρεες....ενω δεν εχω βρει κατι να ασχολουμε η να με ενδιαφερει.....πιο πολυ μηχανικα ζω....με αυτα τα δεδομενα δεν υπαρχει κανενα νοημα στην υπαρξη μου σκεφτομαι....ειμαι σε απελπισια....μονο το αλκοολ βοηθουσε καποτε αλλα μετα απο ξαρτηση επαθα ηπατοπαθεια.....ξερω οτι ειναι καταθλιψη ολα αυτα αλλα το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει διεξοδος...αναλογη εμεπειρια γνωμη κανεις?
- 09-09-2019, 22:10 #2Πες το μου και αυτόGuest
Καλησπέρα Θάνο! Εννοείται πως υπάρχει διέξοδος.. Έχεις επισκεφτεί κάποιον ειδικό να μιλήσεις?
09-09-2019, 22:14 #3
φίλε η ζωή δυστυχώς είναι ενας αγώνας και πολλοί εκει εξω που το παίζουν χαρούμενοι βράζουν στο ζουμί τους . Προσπάθησε βήμα βήμα να ανακάμψεις . Μην βάζεις στο μυαλό σου την απόλυτη ευτυχία και πως θα πας θα την αποκτήσεις την επόμενη εβδομάδα . Αυτο δεν μπορει να συμβεί . Προσπάθησε να δυναμώνεις πνευματικά μέρα με τη μέρα . Κάνε κάθε μέρα λίγη γυμναστική ακόμα κι αν σου προκαλεί βαρεμάρα . Μακροχρόνια θα σε βοηθήσει αρκετά . Μην τα παρατάς , δεν είσαι ο μόνος που νοιώθει έτσι .
09-09-2019, 22:18 #4
Γειά σου Θάνο. Θα σου πρότεινα να επισκεφθείς το συντομότερο δυνατόν κάποιον ψυχίατρο. Είμαστε πολλοί που νοιώθουμε έτσι όπως είπε και ο Kido. Εφόσον αναγνωρίζεις ότι δεν είσαι καλά το οφείλεις στον εαυτό σου να λάβεις βοήθεια.
09-09-2019, 22:32 #5
thanx για τα μυνηματα παιδια....εχω παει σε ψυχιατρο και παροτι παιρνω κ φαρμακα λιγα πραγματα αλλαξαν...ειναι πολλα τα θεματα και κυριως η ελλειψη ενασχολησης που με βυθιζει σε αυτη τη ψυχολογια και δεν ειμαι κ σε θεση να δουλεψω λογω της κακης ψυχολογιας κοπωσης.....αυτο που ειπε ο kido για γυμναστικη οσες φορες προσπαθησα ειχε πραγματι αποτελεσμα,ενω οι ψυχολογοι μου ειπαν για δραστηριοτητες αναγκαστικα τα δοκιμασα αλλα πλεον εχω πεσει κ χρειαζεται και μια δυναμη για να γινουν αυτα και σπασιμο της τεμπελιας που εχω......μαλλον περνω καταθλιπτικο επεισοδιο χωρις να ειχα βγει εντελως απ το προηγουμενο.....αλλα απ τοτε 6 χρονια που χα ξαναπαθει αναλογο δεν μπορω να πω οτι ημουν ποτε οπως πριν παθω καταθλιψη κ αυτο με απογοητευει και της περιοδου με αλκοολ οπου πραγματικα εννοιωθα ευχαριστηση,οπως κ χει θενξ
17-09-2019, 10:21 #6
Ερέθισμα. Είσοδος -> σκέψη -> συναίσθημα -> αντίδραση, συμπεριφορά.
Ερέθισμα που ερμηνεύεται θετικά = Θετικές σκέψεις, θετικά συναισθήματα, θετικές πράξεις
Ερέθισμα που ερμηνεύεται αρνητικά = Αρνητική σκέψη ή Διαχείριση, συναίσθημα, πράξη.
Τα ερεθίσματα = τα καύσιμα μας.
Επιλογή του τρόπου που θα διαχειριστούμε ή θα απαντήσουμε στα ερεθίσματα = Κίνηση, Εξέλιξη, Χαρακτήρας, Ζωή
Απουσία ερεθίσματος = Ανυπαρξία, Ανηδονία, Πλήξη => Ησυχία, ακινησία, Συνήθεια, ανοχή στην πλήξη, ανοχή στην ανυπαρξία.
Παίρνεις έναν σκύλο. Τι θα κάνεις; Θα τον ταίσεις, θα τον παίξεις, θα τον χαιδέψεις, θα τον βγάλεις στο πάρκο να τρέξει να παίξει, να κοινωνικοποιηθεί, να γνωρίσει άλλα σκυλάκια. Τι θα γινόταν αν το κλείδωνες σε ένα δωμάτιο ολημερίς και πότε πότε μονάχα να του πετάς ένα μπωλ φαί;
Ας πούμε πως ο σκύλος είσαι εσύ.
Τα ερεθίσματα είναι τα καύσιμά μας, υπάρχουμε. Μην χτίζεις άλλο φανταστικές φυλακές.
18-09-2019, 02:37 #7
Last edited by thanosP; 18-09-2019 at 02:53.