Εμμονή με τον πρώην τι να κάνω?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
    Πες το μου και αυτό
    Guest

Εμμονή με τον πρώην τι να κάνω?

Καλησπέρα παιδιά! Και συγνώμη προκαταβολικά για το σεντονι αλλά είναι μπερδεμένη ιστορία και θέλω την γνώμη σας.
    Έχω μια ξαδέρφη 3 χρόνια μεγαλύτερη με την οποία κάναμε πολύ παρέα πριν 5 χρόνια.ειχε μια σχέση 6 χρόνια χώρισε πολύ άσχημα και από τότε αποφάσισε να αλλάξει πόλη και μετακόμισε, βρηκε δουλειά και μένει μόνιμα εκεί εδώ και 3 χρόνια. Κρατάμε επαφές όλα αυτά τα χρόνια τελευταία βέβαια αραιωσαν όχι επειδή έγινε κάτι απλά με την δουλειά σχολή και η απόσταση μας έκανε να απομακρυνθουμε. Πριν 2 εβδομάδες μου στέλνει μηνυμα, μιλάμε και μου λέει ότι θελεο να κανονίσει να έρθει πριν τα Χριστούγεννα εδώ που μένουμε να μας δει (έχει και άλλους φίλους και γνωστούς εδώ γιατι εδώ μεγαλώσαμε και οι δύο). Με την ευκαιρία που μετακομίζω με το αγόρι μου σε λίγο καιρό της είπα ότι με χαρά μπορεί να μεινει σε εμάς και να κανονίσει την άδεια της για Νοέμβριο που θα έχουμε τελειώσει και εμείς με το σπίτι.πριν 3 μέρες με παίρνει με Skype να με ρωτήσει κάτι άσχετο και εκεί έπαθα πλάκα γιατί πρώτη φορά είδα το σπίτι της. Έχει παντού φωτογραφίες και πράγματα με τον πρώην! Ήταν στο σαλόνι όταν μιλούσαμε και είδα πίσω φωτογραφίες τους μαζί στον τοίχο και στο τραπεζάκι μια κούπα με τα ονόματα τους! Παιδιά σοκαρίστηκα και την ρώτησα γιατί έχεις αυτές τις φωτογραφίες ακόμη?και μου λέει τον αγαπάω ακόμη δεν τον έχω ξεχάσει και θέλω έτσι να τον έχω δίπλα μου.και αρχίζει εκεί να μου λέει ότι ποτέ δεν τον ξεπέρασε ότι έλεγε ψέμματα τόσο καιρό και ότι πάει σε ψυχολόγο και ψυχίατρο για να ξεπεράσει αυτήν την εμμονή.
    Το πρόβλημα τώρα είναι ότι εγώ δουλεύω μαζί με την καινούργια κοπέλα του πρώην της!και θα μένουμε και πολύ κοντά γιατί αυτή μου βρήκε τώρα το σπίτι που θα μετακομίσουμε! Δεν το ήξερα πριν λίγους μήνες το έμαθα οτι είναι μαζί και μένουν και μαζί και χάρηκα γιατί είναι ένα πολύ ταλαιπωρημενο κορίτσι και αυτός ένα πολύ καλό παιδί. Με αυτόν ποτέ δεν είχα ιδιαίτερες σχέσεις τα τυπικά οπότε τον πετύχω στον δρόμο ας πούμε.
    Στην ξαδέρφη μου δεν έχω πει τίποτα γιατί δεν μου έχει ρωτήσει ποτέ τόσα χρόνια τι κάνει ο συγκεκριμένος και πίστευα ότι τον ξεπέρασε γιατί μάθαινα κιόλας από την ίδια ότι έχει προχωρήσει και ήταν και πολύ καλά με τα λεγόμενα της και δεν πίστευα ποτέ ότι θα μου έλεγε ψέμματα γιατί ξέρω ότι με εμπιστευοταν!
    Τι να κάνω τώρα ρε παιδιά? Να της πω ότι δεν γίνεται να έρθει ενω έχει κανονίσει την άδεια της και είναι μέσα στην τρελή χαρά ? Να της πω την αλήθεια? Και αν την πληγωσω πολύ και απομακρυνθεί?να της πω να έρθει και στην πορεία να της εξηγήσω? Άμα έρθει δεν υπάρχει περίπτωση να μην τους δεις μαζί γιατί τα σπίτια είναι πολύ πολύ κοντά!

Senior Member
    Να της πεις αυτά που μας λες εδώ, ότι θέλεις να έρθει στο σπίτι σου αλλά να ξέρει όλα τα παραπάνω, εφόσον σου είπε κι αυτή για την εμμονή που την ταλαιπωρεί.

Εγώ θα της έλεγα όλη την αλήθεια πριν έρθει . Με αυτό τον τρόπο και θα ήμουν ειλικρινής μαζί της αλλά επίσης θα μπορούσε να αποφασίσει εάν τελικά θα έρθει ή οχι . Διότι εάν έρθει εκεί και το μάθει μπορεί να τα βάλει με σένα μετά ότι και καλά γιατί δεν της το είπες κλπ και να πάθει καμιά υστερία . Πες της πως έχει η κατάσταση να είσαι κι εσύ ήσυχη . Γνώμη μου πάντα .

Senior Member
    καλησπέρα και από εμένα και εγώ αυτό θα σου πω να πεις την αλήθεια...εγώ στη θέση σου θα της έλεγα ότι τόσα χρόνια με τα λεγόμενα σου πίστευα πως είχε τελειώσει η ιστορία αυτή για σένα και έτσι δεν υπήρχε λόγος να σου θυμίσω παλιές ιστορίες αλλά τώρα που έμαθα την αλήθεια πιστεύω πως πρέπει και εσύ να μάθεις την αλήθεια....εγώ αυτό θα έκανα γνώμη μου και μένα εσύ θα αποφασίσεις τι θα κάνεις...ελπίζω να βοηθησα

Senior Member
    να της πεις την αληθεια, αλλα να την συμβουλευσεις να μην ερθει, γιατι η εμμονη της μπορει να την σπρωχνει στο να ερθει, που σιγουρα θα ειναι λαθος για εκεινην και θα ταλαιπωρηθει πολυ αν τυχον τους δει...

Πες το μου και αυτό
    Guest
    Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σήμερα της μίλησα της είπα την αλήθεια και αντέδρασε πολύ καλά!είπε ότι θα το σκεφτεί άμα θέλει να έρθεις μέχρι τότε!
    Ευχαριστώ πολύ και πάλι όλους σας!!