Results 1 to 12 of 12
-
11-09-2019, 00:17 #1
---------------
----------------
Last edited by blackmark; 13-09-2019 at 17:02.
- 11-09-2019, 00:57 #2
Καλησπέρα αγόρι μου.καταρχήν καταλαβαίνω πως νιώθεις απολύτως. Εγώ έμαθα για την απιστία του πατέρα μου όταν ήμουν πολυ μικρη περίπου 8 με 9.
Ήταν ένα πληγμα για μένα όπως είναι και για σένα τώρα.
Δεν χρειάζεται να βαζεις ταμπελες εινα πολυ ασχημο για ολους σας.από που κι ως που εσύ εχασες την τιμή σου?εσυ δεν εφταιξες σε κάτι.
Μεγάλο λάθος των γονιων σου που σας μίλησαν για αυτο αφού τυπικα δεν έχουν σκοπο να χωρισουν και θα είναι ολα όπως πριν.
Δεν χρειάζεται όμως να νιώθεις τόσο θυμο γι όλο αυτό. Είμαστε άνθρωποι. Κάποια στιγμή θα κανουμε λαθη όλοι.
Μεσα σε ένα γάμο και σε μια σχέση υπάρχουν και αυτά.
Ισως είσαι μικρός ακόμη για να καταλάβεις όλο αυτό που γίνεται. Εγώ πλεον στα 31 δεν θα είχα κανένα πρόβλημα με αυτο γιατί μεγαλωνοντας βλέπεις τη ζωή με άλλο μάτι. Κάπου κανανε λάθος και οι δύο και φτασανε ως εδώ.
Εσύ όμως δεν χρειάζεται να επηρεαστεις από όλο αυτό αρνητικά.είσαι 21 πια.αν δεν θες να μεινεις μαζί τους μπορείς να βρεις μια δουλειά και σιγά σιγά να μεινεις μόνος.ασε το χρόνο να σε βοηθησει και νομίζω όλα θα πάνε καλά.
11-09-2019, 01:53 #3
Λοιπόν, σου φαίνεται βουνό. Μου έχει συμβεί παρόμοιο. Αυτό που εχω να σου πω είναι, ότι προσπάθησε για αρχή να μη νιώθεις ντροπή για κανέναν από τους δύο γονείς σου. Κάποια στιγμή, ο χρόνος θα περάσει, θα κάνεις και εσύ σχέσεις όμορφες/ άσχημες και όσο και αν τωρα σου φαίνεται βλακεία που θα σου πω, οι γονείς σου θα είναι γονείς σου. Στο πιο πρακτικό, εγώ σε εκείνη τη μαυρίλα-όχι ακριβώς ίδιο- γνώρισα τους δύο πιο γαματους φίλους αλλα ήταν κάτι που ήθελα να κάνω, για αυτο βαλε τα δυνατά σου. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένας φίλος, που θα σε τραβήξει το μαυρο σκοτάδι από τη ψυχή σου. Γιατί στην ουσία οι γονείς μας είναι η ρίζα μας για αυτο έχεις πάθει σοκ.
Επίσης μη παίζεις το ρόλο του κριτή, προσπάθησε να είσαι μια ήρεμη δύναμη Όχι για τους δικούς σου σε αυτή τη φάση αλλά για τον μικρό σου αδερφό.
Σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλα άσχημα σκηνικά, που δε το εύχομαι, αλλά και εκεί εσύ προσπάθησε να είσαι η ενωτική δύναμη. Οι μεγάλοι άνθρωποι σε ηλικία λόγω γιαγιά/παππού/ μπαρμπαδων δε χωρίζουν εύκολα, αν και θα έπρεπε. Γενικά αφιερώσουν στο μικρό σου αδερφό και όχι στο τι κάνουν οι γονείς σου και πως θα το παλέψουν. Προχωράμε.
Δεν είσαι μόνος σου σε αυτό, αυτό να θυμάσαι.
11-09-2019, 09:16 #4
αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να το παρεις αλλιως, γιατι εισαι ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ!!
πρωτα απ ολα εισαι ολοκληρος ανδρας, δεν εισαι κανενα παιδακι για να κλαψουριζεις που χωριζουν οι γονεις σου!!!!
επειτα, ποια ειναι η αναξιοπρεπεια βρε παιδακι μου;; το οτι ξεκαθαριζουν οτι θα συμβιωνουν χωρις να εχουν ερωτικες σχεσεις, φιλικα και ειρηνικα, επειδη εχουν παιδι στην εφηβεια και οχι αρκετα λεφτα για 2 νοικοκυρια, ειναι αναξιοπρεπεια;;;
αναξιοπρεπεια ειναι να λενε ψεματα μεταξυ τους και να ειναι με αλλους! αυτο που κανουν τωρα αξιοπρεπεστατο ειναι.
θα πρεπει να σκεφτεις παρα πολυ καλα, ολοκληρος ανδρας ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΠΛΗΓΕΤΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΙΜΗ(!!!!!!!), επειδη η μανα σου εχει γκομενο!!! απο που κι ως που;;;;;;;εσενα κερατωσε;;;; κι αν την εχει κερατωσει κι ο πατερας σου παλιοτερα, τινος η τιμη επληγη; παλι η δικη σου;;; η, δεν μας αφορα τι εκανε ο πατερας, επειδη ειναι ανδρας;;;
δεν σε αφορουν τα ερωτικα των γονιων σου παιδακι μου, οσο κι αν νομιζεις οτι σε αφορουν.
ειδικοτερα δε, επειδη δεν εισαι παιδακι!!
τον πατερα σου ΚΑΙ ΜΟΝΟ αφορα το αν εχει ερωτικη σχεση η μανα σου. ακουσες τι ειπε ο πατερας;;;; " ο αναμαρτητος ..κλπ" και που ξερεις εσυ αν δεν εχει συμβει και στον πατερα σου; νομιζεις οτι ξερεις τα παντα για την ερωτικη ζωη των γονιων σου, επειδη εισαι το πιο κοντινο τους προσωπο;;; πολυ μακρια εισαι νυχτωμενος.
και που ξερεις εσυ αν ειχαν η οχι σεξουαλικες σχεσεις οι γονεις σου;;; αν μετα απο 3 παιδια και 30 χρονια τους τελειωσε το σεξ, θα πρεπει να θαφτει ζωντανη η μανα σου για να μην σε σοκαρει και μαθεις στα 21 σου οτι οι ανθρωποι θελουν να εχουν ερωτικη ζωη, ακομα κι αν εχουν παιδια 20 χρονων;;;;
αυτο που προσπαθω να σου πω, ειναι οτι δεν εχεις κανεναν λογο στα ερωτικα των γονιων σου, επειδη δεν εχεις χρηματα να μεινεις μονος σου..
με γεια σου με χαρα σου να φυγεις οταν μπορεσεις, αλλα το οτι δεν μπορεις ακομα, δεν σε κανει εισαγγελεα στην ζωη τους.
η θεση σου ειναι να συμπαρασταθεις και στους δυο, αλλα ουτε να τους κρινεις ουτε να τους ξεφωνισεις στους συγγενεις σας!!
οριστε μας!!! ακου δεν θα κανει τον ηθοποιο!!!
ποιον νομζιες οτι αφορα το με ποιον πηδιεται η μανα σου και τους απειλεις να τους ξεφωνισεις;;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟ για να το πεις. αφορα αυτους και θα το κρατησεις οσο σου πουν.
και ποιος εισαι εσυ; τι ξερεις για την ερωτικη τους ζωη και θα τους κανεις τον δικαστη; δεν βλεπεις ποσο ηπιος ειναι ο πατερας σου;; δεν καταλαβαινεις οτι ξερει πραγματα που εσυ δεν ξερεις για να ειναι τοσο ηπιος;;
και γιατι καταρρεουν ολα οι γιορτες, οι οικογενειακες στιγμες και δεν ξερω εγω τι αλλο καταρρεει;;;;
η αγαπη των γονιων σου προς εσας δεν εχει καμια σχεση με το κρεβατι τους.
δεν μπορεις να το καταλαβεις στην ηλικια που εισαι;
ειμαι πραγματικα παρα πολυ εκνευρισμενη με τον τροπο που σκεφτεσαι.
11-09-2019, 11:00 #5
και εγώ πιστεύω ότι το πήρες πολύ πιο βαριά από όσο θα έπρεπε.ειναι ενήλικος και πρέπει να φανείς λίγο ώριμος ντροπή δεν είναι για κανέναν είναι επιλογές του καθενός μας...ειδικά σε αυτό το θέμα δεν χρειάζεται να νιώθεις καμία ντροπή και κανένα φταίξιμο εσύ σε κάτι.αυτο αφορά τους γονείς σου και κανέναν άλλον.και ταμπελες ναι δεν πρέπει να βάζουμε σε κανέναν.εσυ απλά αποφάσισε τ θες για το. εαυτό σου αν δεν αντέχεις όλο αυτό η νιώθεις ντροπή απομακρύνσου βρες δουλειά σπίτι και γίνε ανεξάρτητος και θα είστε μια χαρά μακριά και αγαπημένοι που λεμε
11-09-2019, 11:27 #6
Να μείνεις κοντά με τον πατέρα σου, τον χρειάζεσαι. Εγώ δυστυχώς τον έχασα σχετικά μικρός και μετανιώνω που δεν πέρασα περισσότερο χρόνο μαζί του. Είναι διαφορετικό μεν, αλλά τον πατέρα σου τον χρειάζεσαι, οπότε να είσαι κοντά του!
Με τον αδερφό σου να προσέχετε τον μικρό. Είναι σε δύσκολη ηλικία και δεν θέλει και πολύ για να σαλτάρει. Οπότε το νου σας εκεί.
Όσο για εσένα, μεγάλος είσαι πια, σιγα σιγά απλά κοίτα την δουλειά σου. Κοίτα τον εαυτό σου και δούλεψε πάνω σου. Τους γονείς σου δεν μπορείς να τους νταντέψεις, είναι μεγάλοι άνθρωποι. Είναι το πρώτο σοκ, μετά σιγά σιγά θα μπουν όλα σε τάξη!
11-09-2019, 13:09 #7
Εγω δε καταλαβαίνω γιατί εφερες την καταστροφή. Αυτά συμβαίνουν. Και μενα οι γονείς μου χώρισαν όσο ο αδερφος μου ηταν ανηλικος και συνεχίζουμε μεχρι σημερα να ζούμε όλοι στο ίδιο σπίτι χωρίς καυγαδες και εντασεις. Πρέπει να κατανοήσεις οτι το τι κανει η μανα σου με τον πατέρα σου ειναι δική τους δουλειά και δεν αφορα ούτε εσένα ουτε τα αδερφια σου απο τη στιγμή που δεν αλλαζει η στάση απέναντι σας. Και αυτά τα πράγματα ειναι στη ζωή και γίνονται.
Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..
11-09-2019, 14:42 #8
Εγώ καταλαβαίνω την απαγοήτευση που διακατέχει τον blackmark, διότι ένα παιδί αντιλαμβάνεται την οικογένεια ως έναν άρρηκτο δεσμό μεταξύ όλων των μελών και πρώτα και κύρια του ζευγαριού (των γονέων) μεταξύ τους.
Ως ένα σημείο είναι απόλυτα δικαιολογημένα τα συναισθήματα που τον κατακλύζουν. Απλά, αυτό που είναι ανακόλουθο είναι οτι θα πρέπει να υπάρχει σε αυτήν την ηλικία και η λογική σκέψη και ωριμότητα ώστε να κατανοήσει ο blackmark οτι στην ζωή όλα αλλάζουν με τον χρόνο και οτι αυτές οι αλλαγές δεν αναιρούν όλη την δομή των πραγμάτων που υπήρχαν μέχρι τώρα, ούτε ακυρώνουν την αξία τους.
Δηλαδή, αγαπητέ blackmark, το γεγονός της φθοράς μιας σχέσης δεν ακυρώνει ούτε την οικογένεια ούτε ό,τι υπήρξε μέχρι τώρα αλλά και πολλές φορές δεν ακυρώνει ούτε τα συναισθήματα των ανθρώπων.
Στην ζωή όλα αλλάζουν διαρκώς αλλά δεν εξαφανίζονται ούτε ακυρώνονται. Η οικογένειά σας υπάρχει, δεν έχει διαλυθεί και οι γονείς σας.,σας αγαπούν και όπως φαίνεται πονιούνται και αγαπιούνται και μεταξύ τους και απλά έχουν αποδεχθεί και οι δύο οτι μετά από πολλά χρόνια έχει φθαρεί το ερωτικό ενδιαφέρον του ενός για το άλλον.
Γιατί ως ενήλικας άνθρωπος να μην προσπαθήσεις να το δεις αυτό με επιείκεια και να σε καταβάλλει τόσο πολύ ψυχολογικά ώστε να θες να τους εκθέσεις και να τους ρίξεις "βορά" στα κουτσομπολιά και την κακοήθεια του κάθε τυχόντα κακεντρεχή γνωστού και συγγενή;
Τί καλό θα μπορούσε να βγει απ αυτό;
Επίσης, τί σε κάνει να πιστεύεις οτι θα παίζετε θέατρο στις γιορτές και στην καθημερινότητά σας; Κανένα θέατρο δεν θα παίζετε, ο εαυτός σας θα είστε όπως παλιά. Ισχύουν τα πάντα μεταξύ σας και η αγάπη και όλα. Το μόνο που δεν ισχύει είναι η ερωτική σχέση των γονιών σου, κάτι το οποίο δεν νομίζω να σας λείψει διότι δεν γινόταν παρουσία και της υπόλοιπης οικογένειας.
Αν οι γονείς σου έχουν από χρόνια μια καλή συνεργασία μεταξύ τους και μια καλή σχέση. Ξέρεις πόσα ζευγάρια έχουν μια πιστή ερωτική σχέση μεταξύ τους αλλά στην καθημερινότητά τους τσακώνονται και δεν μπορούν να συνενοηθούν και κάνουν την ζωή των παιδιών τους κόλαση; Πάρα πολλά ζευγσρια!
Λοιπόν, εγώ νομίζω οτι πρέπει να φερθείς ψύχραιμα και ώριμα πλέον, εφόσον είσαι πλέον μεγάλο παιδί και να βοηθήσεις τους γονείς σου σε αυτήν την φάση να συνεχίουν να έχουν αυτή την καλή σχέση μεταξύ τους και να γίνει όσο πιο ομαλή γίνεται.
Τίποτα δεν θα αλλάξει μεταξύ σας, αρκεί να το θελήσετε όλοι.
11-09-2019, 14:53 #9Πες το μου και αυτόGuestΡε συ blackmark θα είμαι σκληρή μαζί σόου αλλά νομίζω σου χρειάζεται για να καταλάβεις κάποια πράγματα.
Είσαι ενήλικος, 21 χρόνων άντρας άμα ήσουν σε άλλη χώρα θα ήσουν ήδη ανεξάρτητος και πολύ μακριά από τους γονείς σου και το σπίτι σου..
Τα ερωτικά και η σχέση των γονιών σου μεταξύ τους σου δεν μπορει να καθοριστεί από εσένα..
Είναι ενήλικοι άνθρωποι και επιλέγουν πως θέλουν να ζήσουν την ζωή τους. Θα προτιμούσες να έβλεπες την μαμά σου δυστιχισμενη αλλά να είναιε τον μπαμπά σου για να μην χαλάει η ιδανική εικόνα που έχεις στο μυαλό σου?
Δεν δικαιολογεί η ηλικία σου τον τρόπο που σκέφτεσαι. Οι γονείς σου εκτός από γονείς σου είναι και άνθρωποι με αισθήματα όπως εσύ και βαριούνται κουράζονται είναι δυστυχισμένοι κτλ.
Δεν καταλαβαίνω πως καταστράφηκε η δική σου ζωή από όλο αυτό.
Μπορείς άνετα να φύγεις από το σπίτι οπότε θέλεις και άμα δεν μπορείς θα πρέπει να συμβιβαστείς με αυτήν την κατάσταση χωρίς να κατηγορείς κανέναν.
11-09-2019, 21:53 #10
Το πιο αξιοπρεπές θα ήταν να χώριζαν και μετά αυτή να έπιανε γκόμενο...εκεί κολλάει η αξιοπρεπεια...
Και όταν μιλάει ο θεματοθετης για υποκρισία..εννοεί ότι θα πρέπει να συμπεριφέρονται όλοι ότι δεν τρέχει τίποτα και όλα είναι μέλι γάλα ενώ δεν είναι...
Έχει δίκιο να αισθάνεται προδομένος..
Όσο παράλογο και αν ακούγεται αυτό αλλά θα το πω..
Εμείς τα αγόρια δεν μπορούμε με τίποτα να χονεψουμε ότι μυραζομαστε την μάνα μας με κάποιον άλλον άνδρα πόσο μάλλον με κάποιο γκόμενο...μας πληγώνει αφάνταστα...και ναι η τιμή της μάνας μας είναι και δική μας τιμή...διότι ατιμάζει τη οικογένειά μας..και ναι το ίδιο θα ισχύε και για τον πατέρα αν απιστουσε..
Και αυτό το ότι δεν μπορούν να χωρίσουν για οικονομικούς λόγους εμένα μου φενετε πολύ χαζό...
Τώρα δηλαδή πως μπορούμε και τα βγάζουν πέρα...??
Θα μου πεις ένα ενοίκιο έχουν ένα λογαριασμό νερού και ΔΕΗ πληρώνουν ενώ αν χωρίσουν θα είναι εις διπλούν..
Ε αυτό δεν έπρεπε να τα βάλω από κάτω και να τα λογαριάσει η μητέρα των παιδιών..δηλαδή να πει μια απιστία φέρνει διαζύγιο άρα υπάρχουν συνεπειες και σε ισθημτικο όλα και σε οικονομικό επίπεδο...οκ είχαν προβλήματα με το γάμο τους ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι είναι..οκ τους τελείωσε το σεξ το συναίσθημα το ενα το άλλο...δεν μπορούσαν να κάνουν να το συζητήσουν σαν ζευγάρι???αφού μαθαυτικε η απιστία μεταπως έκατσαν και το συζήτησαν και βρήκαν την υποτιθέμενη λύση??.
11-09-2019, 22:01 #11
Φίλε μου καλησπέρα...το ότι απιστισε η μαμά σου και ότι σε πληγωνη αυτό το καταλαβαίνω απόλυτα...το ίδιο θα νιώθαμε όλοι μας...αλλά οκ δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου...μην το περνεις τόσο κατάκαρδα..και όπως είπε και ο πατέρας σου ο αναμάρτητος των λίθων πρώτος βαλετω..η ζωή συνεχίζεται...όλοι μας έχουμε περάσει δύσκολα και πίστεψέ με πολύ πιο δύσκολα από αυτά που μας περιγράφεις κάποια στιγμή όμως όλα θα διορθωθούνε..γνώμη..
Δεν μπορείς να βρεις κάτι για μερικές ώρες να απασχοληθεις να βγάλεις ένα χαρτζιλίκι να βοηθήσεις και εσύ τον μπαμπά μήπως μπορέσετε να βγείτε σε άλλο σπίτι..???γιατί στην ουσία ο γάμος τους έχει λήξει ήδη όσο και αν συνεχίζουν να ζουν μαζί...και με.λιγη οικονομία ίσως τα καταφέρετε...
Εμένα η μαμά μου όταν χώρισε με τον πατέρα μου δούλευε στα καπνά και μόνη της μας μεγάλωσε τρια αγόρια..και πλήρωνε νικιο ρευμα νερό...δεν σου λέω ότι ζούσαμε στην πολυτέλεια και χωρίς να μας λείπει κάτι αλλά ζούσαμε υσηχα και χωρίς φασαρίες και τέτοια...
Μην στεναχωριέσαι όλα θα πάνε καλά..όλοι οι άνθρωποι περνάμε μαύρες μέρες...πλέον είσαι άνδρας..και πρέπει να μάθεις να αντιμετωπίζεις τη ζωή και της δυσκολίες της...(συγγνώμη αν αυτό ακούγεται σαν κυρηγμα.)αλλά στο λέω φιλικά...
21-09-2019, 01:04 #12
Δεν είναι παράλογα αυτά που νοιώθεις, ειδικά αν ένοιωθες ότι είσασταν δεμένη οικογένεια.
Εγώ σε συμβουλεύω να θέσεις ένα χρονικό διάστημα όπου δεν θα κάνεις τίποτα πάνω σ αυτό το γεγονός, 1-2 μήνες πχ μέχρι να φύγει το πρώτο σοκ, θυμός κτλ που είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι.
Αν είσαι 21 και νοιώθεις όλα αυτά, σκέψου τι θα νοιώσει ο 14χρονος αδερφός σου πάνω στο τοπ της εφηβείας του, των διαβασματων του.
Τέλος όπως ειπώθηκε και πιο πάνω, αυτο που έκαναν οι γονείς σου όσο και να σου φαίνεται διαφορετικά, είναι αξιοπρεπές. Η άλλη λύση θα ήταν να έπαιζαν θέατρο σε εσάς.
Δε νομίζω να τους νοιάζει τι θα πουν οι συγγενείς, μάλλον απλά αν το μάθουν όλοι θα το μάθει και ο μικρός.