Βενζοδιαζεπινες-Αδυναμο ανοσοποιητικο
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4
    Senior Member

Βενζοδιαζεπινες-Αδυναμο ανοσοποιητικο

Καλησπερα παιδια....Εχει παρατηρησει ή ξερει κανεις αν η χρόνια χρηση αγχολυτικων(ζαναξ κλονοτριλ) προκαλει αδυναμο ανοσοποιητικο?Προσωπικα εχω την εντυπωση οτι με εχει βλαψει η καθημερινη χρηση στο ανοσοποιοητικο...εδω κ 4 χρονια που τα παιρνω,,,,,αλλα δε μπορω να τα διακοψω

Senior Member
    καλησπερα φιλε μου... μονο βενζοδιαζεπινες περνεις? τα ιδια και εγω 3 χρονια περιπου με xanax καθε μερα......

μπορω να σου πω πως μονο εθισμο κανουν πραγματικα και ειναι ενας εφιαλτης το να τα κοψεις..... γενικα σε σχεση με τα αντικαταθλιπτικα και αντιψυχοσικα ειναι πιο ασφαλες σχετικα..... ετσι μου εχει πει γιατρος...... γενικα ξερω ατομα που περνουν 20+χρονια.... καθε μερα....

εγω αυτα που εχω παθει ειναι να μπερδευω πολλες φορες της λεξεις και να εχω μια δυσκολια στην ομιλια... και μια γενικη αδυναμια ποδι-χερι απο την μια μερια.. δεν ξερω αν ειναι σιγουρα ομως απο το xanax.... παντως πολλες φορες φοβαμαι οτι θα παθω εγγεφαλικο ισως φταει οτι φοβαμαι πολυ και τα εχω ολα αυτα..... γενικα οσο καιρο δεν εδινα σημασια καλητερα ημουν.......

γενικα θελω να σταματησω να περνω βενζο αλλα δεν μπορω..... αφου τα αλλα φαρμακα δεν κανουν τπτ..... ολα τα αντικαταθλιπτικα εχω δοκιμασει και ειναι μονο παρενεργειες.....

αντιψυχωσικα δεν περνω γιατι εχω θυροιδη και στην περιπτωση μου που εχω και σπασμους μυοκλονιες δεν μπορω να παρω τετοια φαρμακα..... ασε που δεν εχω και κατι σοβαρο για να τα παρω.... απλα ανχος και ζαλαδες κλπ εχω.... αλλα για καποιο περιεργο λογο κρισης πανικου δεν εχω πια... μονο ψυχωσοματικα ειναι το προβλημα μου..... που δεν ξερω αν ειναι και ψυχωσοματικα η ΣΚΠ γιατι μου ειπε γιατρος οτι θα το ψαξουμε αφου ρυθμιστη ο θυροιδης.... αλλα απο τοτε που περνω θυροξινη εχω γινει 30 φορες χειροτερα.....

Senior Member
    Η μακροχρόνια χρήση seropram, μου είχε εξασθενήσει το ανοσοποιητικο, και εκδηλώθηκε με σημαντική πτώση των λευκών αιμοσφαιριων, από 5500 στα 3700 μέσα σε 2 χρόνια.

Το ίδιο συνέβη και με τα ηπατικα μου ένζυμα, που αυξήθηκαν περαν των φυσιολογικων τιμών.

Μόλις τα διεκοψα, ευτυχώς, όλες οι τιμές αποκατασταθηκαν.
    Ελπίζω να μην έχω πάθει άλλες, μη μετρήσιμες ζημιές!

Senior Member
    Quote Originally Posted by kostas62 View Post
    Η μακροχρόνια χρήση seropram, μου είχε εξασθενήσει το ανοσοποιητικο, και εκδηλώθηκε με σημαντική πτώση των λευκών αιμοσφαιριων, από 5500 στα 3700 μέσα σε 2 χρόνια.

Το ίδιο συνέβη και με τα ηπατικα μου ένζυμα, που αυξήθηκαν περαν των φυσιολογικων τιμών.

Μόλις τα διεκοψα, ευτυχώς, όλες οι τιμές αποκατασταθηκαν.
    Ελπίζω να μην έχω πάθει άλλες, μη μετρήσιμες ζημιές!
    Το ιδιο επαθα και εγω απο αντικαταθλιπτικο στα ηπατικα ενζυμα δυστυχως