νευρικη κι ελεγκτικη αδερφη τι κανω.
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7

νευρικη κι ελεγκτικη αδερφη τι κανω.

ειναι 25 χρονω και περα απο το νοικοκυριο δεν εχει αλλες ασχολιες στη ζωη της περα απο το να παει στη παραλια και να βγει για καφε. και παλι οχι με φιλες. καθε μερα νευρα με το που σηκωνεται και σε μενα και στη μανα μου. συγνωμη που θα το πω μια φορα δε κρατηθηκα και της αναψα αναποδη. με ειχε στησει στο ενα μετρο και ελεγε τα δικα της. το αστειο? οτι εχει σπουδασει ψυχολογος τρομαρα της. περιμενει να της ερθει η δουλεια ως δωρο εξ ουρανου. δε ξερω τι κομπλεξ κουβαλαει αλλα γω να χαλασω την υγεια μου σκοπο δεν εχω. παντα ετσι ητανε αλλα με το που εγω φτιαχνω τη ζωη μου οπως μπορω χειροτερεψε η κατασταση. κι αλλοι της εχουν κανει παρατηρησεις αλλα μυαλο δε βαζει. το παιζει ο αρχηγος της οικογενειας ο αποφασιζω και διαταζω φαση. αμα σπασουν τα νευρα μου και τα φρένα μου και της δωσω κανα μαθημα καλο θα φταιω? ποσο ακομα να υπομενω. ευχαριστω.

Antonis8
    Guest
    Ναι, αν της δώσεις ένα γερο μάθημα, αν εννοείς τη χειροδικια, θα φταίς αποκλειστικά εσύ. Δεν είναι λύση η χειροδικια.

Οταν ενήλικα αδέρφια μένουν στο ίδιο σπίτι, είναι φυσιολογικό να υπάρχουν προστριβες. Φαίνεται όμως πως ούτε εσύ ούτε εκείνη έχετε ιδιαίτερη εκτίμηση ο ένας στον άλλο. Σίγουρα είναι ψυχοφθορο να έχεις κάποιον να σε κρίνει ακαταπαυστα μέσα στο ίδιο σου το σπίτι. Αλλά αν γενικά έχετε διαφορετικούς χαρακτήρες και δεν παιρνει από λόγια, δεν έχεις και πολλές επιλογές πέρα από το να την αγνοησεις και να υπερασπιζεσαι τον εαυτό σου όποτε κρίνεις απαραίτητο.

Antonis8
    Guest
    Α λες ότι τη χτυπησες ήδη. Είσαι σοβαρός φίλε; Ζητάς και τα ρέστα δλδ. Ντροπή σου. Προφανώς για να σε κρίνει η κοπέλα κάτι θα βλέπει πως πάει στραβά με σένα.

Antonis8
    Guest
    Εσύ είσαι ο νευρικός και ο επικίνδυνος προφανώς. Το δείχνουν οι πράξεις σου και τα γραφόμενα σου.

Κωστή προφανώς δεν μπορείς να διαχειριστείς τον θυμό σου. Αναζήτησε βοήθεια από ειδικό, ως τότε μη διανοηθείς να ξαναχτυπήσεις την αδερφή σου ή οποιονδήποτε άλλον.

Senior Member
    Κώστα, δεν υπάρχει δικαιολογία για τη βία. Ηρέμησε και ξεκόλλα με τη μάνα σου και την αδερφή σου επιτέλους! Μπορεί να έχουν πολλά άδικα, αλλά κι εσύ που έχεις μία Α ηλικία ακόμα μαζί τους κάθεσαι και μένεις. Αν θεωρείς ότι έχει άδικο και σε πρήζει ή και ότι την στηρίζεις κι αυτή ξύνει το τέτοιο της, σήκω φύγε να δει κι αυτή πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.

Ωστόσο ο άνθρωπος ενηλικιώνεται και ψήνεται στη ζωή πραγματικά όταν φεύγει από την πατρική οικογένεια και αναλαμβάνει τον εαυτό του, εκεί μαθαίνει και βάζει όρια, εσείς φαίνεται ότι δεν έχετε κανένα οικογενειακώς! Τον τελευταίο καιρό βλέπω στα μηνύματά σου ότι έχεις ξεφύγει. Έχεις πολύ μεγάλη πίεση και το καταλαβαίνω, αλλά με ευχολόγια ή με νεύρα δεν καταφέρνεις κάτι, το δίκιο σου χάνεις και τον εαυτό σου φθίρεις πρώτα από όλα. ΚΑι το ξαναλέω: Η βία δεν δικαιολογείται με τίποτα, όσο κι αν θεωρείς ότι ο άλλος σε φέρνει στα όριά σου. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις αυτό που σου είχα πει και από τα πρώτα σου θέματα: Βρες ένα τρόπο ένα βήμα τη φορά μεσοπρόθεσμα να βάλεις σειρά στο οικονομικό και να πας να μείνεις μόνος σου ή με την κοπέλα σου. Πολλά πράγματα θα μπουν σε σειρά αυτομάτως από εκεί και πέρα. Στο μεταξύ αφού δεν συνεννοείστε ρε παιδάκι μου τι κάθεσαι και μπαίνεις σε συζητήσεις; Απλά μην τους μιλάς καν όταν αρχίζουν τα δικά τους.

Senior Member
    Μπορώ να πω κάτι; Μόνο αυτό θα πω για να μην χαλάσω το θέμα του παιδιού με τα δικά μου... Θέλω να πω ότι εκπλήσσομαι ευχάριστα που ακόμα κι οι άντρες καταδικάζουν τη βίαιη συμπεριφορά...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...