Results 1 to 15 of 16
Thread: Το έχει πάθει κανεις άλλος;
-
16-09-2019, 23:09 #1
Το έχει πάθει κανεις άλλος;
Γεια σας!Τελευταια έχω ένα καινούργιο σύμπτωμα άγχους το οποίο με ταλαιπωρεί πολύ...σωματικά όπως λένε οι γιατροί είμαι καλά,έχω κάνει ένα σωρό εξετάσεις,όλες καθαρές,τα έχω ξαναπεί.Εδω και μερικές μέρες λοιπόν έχει συμβεί 4-5 φορές να μην μπορώ να παρω ανάσα για 1-2 δευτερόλεπτα...εκεί που κάθομαι χαλαρα νιώθω σαν να ξερενεται ο λαιμός και το στόμα μου και σαν να μην μπορώ να κουνήσω την γλώσσα μου για να αναπνεύσω ή να καταπιώ...Έχει τύχει μάλιστα να τρώω και να αισθανθώ ότι αδυνατώ τελείως να καταπιώ,αλλά μετά από κανα δυο δευτερόλεπτα μου περνάει.Εκεινη την ώρα βέβαια νομίζω πως πνίγομαι,πράγμα που είναι τρομακτικό.Νιωθετε κι εσείς πως σας κόβεται η ανάσα;Επίσης επειδή έχω θέμα με το διάφραγμα μου και αναπνέω δυο μήνες σχεδόν αποκλειστικά απο το στόμα,ίσως να φταιει κι αυτό...τι λέτε;
- 16-09-2019, 23:36 #2
και αυτη που ηξερα σταβο διαφραγμα ειχε αλλα απ οτι παρατηρουσα πλακωνοταν στους καφεδες συνεχεια αλλα οτι αναπνευε απ το στωμα δε μου το ειχε πει οποτε καταλαβαινεις τι ενοω.
17-09-2019, 02:04 #3
Παίζουν ρόλο οι καφέδες δηλαδή;
17-09-2019, 02:15 #4
πραγματικά που κολλάνε τωρα η καφέδες με το διάφραγμα.... πινε κοπελα μου κανονικά τον καφε σου μην ακούς οτι να ναι....
εμένα σαν ξυροστομια μου ακούγετε όλο αυτό..... σίγουρα θα πέζει μεγαλο ρολο και το διάφραγμα θα πρότεινα να πας σε σε εναν γιατρό ννα το φτιάξεις αυτο... γιατί ειναι κουραστικό να μην μπορείς να πάρεις ανάσα απο την μύτη....
17-09-2019, 12:28 #5
Μου έτυχε ακριβώς το ίδιο το καλοκαίρι όπως ακριβώς το περιγράφεις. Δεν έχω διάφραγμα αλλά έχω άγχος. Μάλιστα με έπιανε και την ώρα που ήθελα να κοιμηθώ και ήταν φοβιστικό. Μετά σταμάτησε από πολύ καιρό και με εσωτερική ψυχανάλυση (του στυλ δεν ειναι τίποτα είναι η ιδέα σου κτλ) αλλά μια φοβία με το φαγητό μου είχε μείνει. Μετά με έπιασε άλλο ψυχοσωματικό (που δεν ειναι και τόσο πολυ ψυχοσωματικο παγιδευμένος αέρας στο έντερο) και ξέχασα τη φοβία. Τώρα μου τη θύμισες...
17-09-2019, 22:03 #6
Ευχαριστω για τις απαντήσεις σας παιδιά!Ακη λογικά ξηροστομία έχω,καθώς όλη μέρα αναπνέω από το στόμα και δεν έχω καθόλου σάλιο,αλλά δεν παύει να είναι τρομακτικό όλο αυτό
glamshine4ever χαίρομαι που ακούω πως δεν το παθαίνω μόνο εγώ!Πολλες φορές νιώθω ότι αν καταπιώ φαγητό θα μου κατσει στον λαιμο αλλά αυτό κυρίως συμβαίνει όταν τρώω γρήγορα.Εκει που τρομάζω πολύ βέβαια είναι όταν νιώθω πως ούτε καν μπορώ να αναπνεύσω από το στόμα
18-09-2019, 23:03 #7
Καλησπερα. Εγω που εχω πολυ εντονη ξηροστομια οταν αναπνεω απο το στομα ξεραινεται τελειως ο λαιμος μου και πολλες φορες κολλαει. Οταν τρωω οσο πιο στεγνα τοσο πιο δυσκολο ει αι να καταπιω. Εγω εχω βρει που οφειλεται. Εχω ενα συνδρομο που εχει ξηροστομια και ξηροφθαλμια. Αυτα ειναι τα κυρια χαρακτηριστικα του. Αυτο βεβαια δεν σημαινει πως εχεις το ιδιο.. υπαρχουν πολλοι διαφορετικοι λογοι για να υπαρχει ξηροστομια. Να μασας τσιχλες χωρις ζαχαρη και οχι καυτερες. Υπαρχει στα φαρμακεια ειδικη "γελη "λεγεται για το προβλημα αυτο.
23-09-2019, 21:22 #8
Αυτό μάλλον αντιμετωπίζω κι εγώ τώρα, παγιδευμένος αέρας στο έντερο...πόνοι που δεν μ'εχουν ξαναπιάσει ποτέ στα πλευρά πίσω και κάτω από τα πλευρα μπροστα...ειδικά μετα το φαγητό και το βράδυ όταν πέφτω στο κρεβάτι, κοιμαμαι 3 μερες τωρα μόνο απο 4 ωρες και σηκώνομαι απο τους πονους...σήμερα ξεκινησα ibutin πρωί βράδυ μου είπε ο γιατρος και λίγη μαρμελαδα για την δυσκοιλιότητα...εσύ τι συμπτώματα είχες? έτσι πονούσες?
23-09-2019, 22:12 #9
Στο αριστερό μέρος κάτω από τα πλευρα πόνος και αισθημα πληρότητας. Ρέψιμο συνέχεια σε σημείο αν δεν το κάνω θα σκάσω. Πήρα buscopan γιατί ενοιωθα πως τρέμει το έντερο και γενικά τα γαστρεντερικό. Στο ξαπλωμα με ανακουφίζει να κάθομαι στο πλάι. Δυσκοιλιότητα δεν έχω αντιθέτως αλλά είχα και διάρροια σε επτά μέρες 3 φορές. Σήμερα πάλι πονάω ενώ χτες ήμουν περδικι νόμιζα πως το ξεπέρασα.
23-09-2019, 23:40 #10
Προβιοτικά έχεις δοκιμάσει? Είδα πριν λίγο σε μια διαφήμιση ένα και λέω να το πάρω..σε 7 μερες λέει στρώνει το πεπτικό...θεραπεία για όλα αυτά τα ψυχοσωματικά έχεις πάρει?Εγώ τα έχω αποφύγει χρόνια τωρα , αλλά μάλλον δεν πάει άλλο..
24-09-2019, 08:20 #11
Χτες ξεκίνησα τα προβιοτικα από το φαρμακείο θυμάμαι μου τα είχε δώσει η γαστρεντερολογος γιατί αυτό με το αέριο το είχα και περισυ. Επίσης ξεκίνησα γνωσιακή μαζί με ύπνωση δεν έχω ακόμα να πω κάτι είμαι στην αρχή όταν θα έχω θα σου πω. Έχω τελματώσει και γω με αποκορύφωμα το φετινό καλοκαίρι και χρειάζομαι βοήθεια.
18-10-2019, 11:26 #12
Θα περιμένω τα νέα σου...
21-10-2019, 11:52 #13
Πήγα σε γαστρεντερολόγο που μου συνέστησε κολονοσκόπηση και την έκανα. Βρήκαν δυο πολύποδες μικρούς και αναμένω αποτελέσματα βιοψίας. Επίσης κάνω μια 14μερη θεραπεία με χάπια για το στομάχι από Αμερική και μπορώ να πω πως βοηθάνε ειδικά από την 5η μέρα ήταν καλύτερα το στομάχι μου. Ο πόνος στο έντερο εξαφανίστηκε μετά την κολονοσκόπηση (η γιατρός δε βρήκε τίποτα σε εκείνο το σημείο που πονούσα). Η ψυχοθεραπεία μου αρέσει και μπορώ να πω με έχει βοηθήσει στο 60% να εκλογικεύω αυτό που νοιώθω. Μέσα μου νοιώθω ένα εσωτερικό τρέμουλο σε διάφορα σημεία (του πεπτικού) που πάει και έρχεται...βοήθειά μας τι να περιγράψω νοιώθω 80 χρονών γριά μόνο εδώ τα λέω και στον ψυχαναλυτή, οι δικοί μου ούτε να ακούσουν γι αυτά.
21-10-2019, 13:59 #14
Γειά σας! Αυτό με τον πόνο που λέτε αριστερά τον είχα κι εγώ.. πηγα σε γαστρεντερολογο που μου είπε ότι μάλλον είναι σαν σύνδρομο ευερεθιστου εντέρου.. Και να πάρω προβιοτικα.. Τέλος πάντων πέρασε κάποια στιγμή.. Με ξαναπιάσε πριν 2 βδομάδες με πόνο στα πλάγια και πίσω στη μεση.. Πηγα σε ορθοπεδικο και σε νευρολόγο, δεν βρήκαν κάτι.. Μάλλον μυοσκελετικο είπαν.. Σαν ψύξη.. Τωρα με έχει πιάσει σαν μούδιασμα και πονος σε δεξί χέρι και πόδι.. Πως να ξαναπάω πάλι στους γιατρούς? Και να τους πω τι? Με πιάνει κάτι, πάω στο γιατρό γιαυτό και μόλις περάσει με πιάνει κάτι άλλο.. Που δν το είχα όταν πήγα για να το έλεγα.. Δεν ξέρω τι να κανω... Είναι κουραστικό όλο αυτό.. Διαβάζω και στο ίντερνετ, το μεγαλύτερο λάθος, αλλά δεν μπορώ να το σταματήσω.. Επίσης ξέρει κάποιος να μου πει γιατί όλα αυτά μου γύρισαν τόσο έντονα ακριβώς στον 1 χρόνο? Πέρσι ξεκίνησε και όλος ο μήνας έτσι μου πήγε..
21-10-2019, 20:03 #15
Είναι κουραστικό σε καταλαβαίνω...το βιώνω και γω κάνω τις ασκήσεις ψυχραιμίας μου βγαίνω έξω δουλεύω σαν τρελή πάω εκδρομές όλα τα κάνω αλλά οι εμονες φοβιες εκεί καλά κρατούν ...εύχομαι να μας ξεχάσουν όλους. Και μένα περισυ μου είχαν πει μυοσκελετικό ειναι ο πόνος αριστερά μετά από μια πληθώρα εξετάσεων.