να τον βγάλω απ\'το μυαλό μου? και πώς αφου δε μπορώ! - Page 10
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 10 of 11 FirstFirst ... 891011 LastLast
Results 136 to 150 of 157
    Senior Member
    Originally posted by krino
    Originally posted by weird
    Μα Κρίνο,
    λεει η κοπέλα οτι στην αρχή δεν είχε πρόβλημα, αν και η ίδια αναφέρεται σε αυ΄τά που εχει κάνει ως \"πολλά και όχι καλά\".

Μετά σε καποιο σημείο δεν της άρεζε να βρίσκονται με άλλους, επειδη τον ερωτευτηκε και ένιωθε μάλιστα λερωμένη, λεει για όλο αυτό, κι έψαχνε και κάποιου είδους εξιλέωση, ζητώντας του έχουν αποκλειστικά οι δυό τους σχέση με συναισθηματική επένδυση...

Εκείνος επέμενε να φέρνει κανεναν φίλο του που και που, λέγοντάς της οτι ήταν υποχρεωμένοι επειδη τους έδωσε το σπιτι!

Γράφει συχνά, οτι το υπέμενε γιατί φοβόταν μηπως τον χάσει. Γυρνούσε τα βράδια σπίτι κι έκλαιγε.

Στις τωρινές της προσπάθειες να αποκομπεί απο αυτόν τον άνθρωπο, την παιρνει τηλέφανα, κι επιμενει να γινουν όπως ηταν πριν όλα...

Μηπως διαβαζουμε διαφορετικες ιστορίες?

οχι ιδιες διαβαζουμε.
    Απλα νομιζω οτι η φιλη μας καπου εχασε την μπαλα, ενω το υπολοιπο τημ ηξερε απο την αρχη και που πηγαινε και τι εκανε.

Δεν δικαιολογω τον τυπο, ισως και να την εξευτελιζε με συστημα.
    Ισως μετα να μαζευοταν ολοι και να λεγανε παμε να πηδηξουμε την πηνελοπη η βαριεστε???
    Οχι μωρε παμε για καφε....

Εδω στεκομαι λοιπον και λεω οτι ειναι πολυ κλασικο να γινει ενα τετοιο σκηνικο και δεν πρεπει να του δινουμε αλλες διαστασεις περα απο αυτο που εγινε.

Εκανε η φιλη μας οτι εκανε, δεν της αρεσε (παρολο που ειχε σκοπο να αλλαξει την συμφωνια) και το σταματησε.

Για μενα εφοσον ολα αυτα γινονταν εν γνωσει της κανενας δεν μπορει να κατηγορησει κανενα.
    Και σε αυτο δεν προσθετει κατι ουτε το κλαμα, ουτε τα λερωματα.
    Εντάξει,
    το βλέπουμε λίγο διαφορετικά.
    Για μένα ενα \"εν γνώσει\" δεν αρκεί για να αφαιρέσει την στάμπα της εκμετάλλευσης απο την όλη ιστορία,
    διότι γνωρίζω οτι δεν θα πρέπει να ανακατεύω την γνώση με τα λοιπά ψυχολογικά φαινόμενα,
    που φαίνεται να έχει ακρετά μέσα της η ιστορία αυτή.
    Εξάλλου,
    ένας άλλος κανόνας όρασης που υοιθετώ, ειναι να μην μπλέκω τα όμοια με τα ανόμοια και να μην τα εξομοιώνω.
    Κι εδώ, υπάρχει σαφέστατα μια πιο ευάλωτη θέση, κι αυτή είναι της κοπέλας.
    Το οτι είναι σε πιο ευάλωτη θέση, είναι κρίσιμο για να κριθεί η όλη κατάσταση έξωθεν, μα δεν σημαίνει για την ίδια οτι είναι εξ ορισμού θυμα εκμετάλλευσης...
    ΟΛΑ είναι στο δικό της το χέρι.

Αλλα δεν χρειάζεται να το συνεχίσουμε,
    ειμαι σίγουρη οτι πολλοί θα το βλέπουν με την δική σου οπτική και άλλοι τόσοι με την δική μου.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Banned

για άλλους, απαιτείται χρόνος και κόπος να το μάθουν.

Μπορει οποιος θελει να φαει ολη του την ζωη να μαθαινει.
    Μπορει επισης να φαει και μια συζητηση λιγων λεπτων η ωρων.
    Σε καθε περιπτωση οτι και να συμβει η καθε κινηση εχει το αντιστοιχο κοστος.

Επειδη το κοστος αυτο η φιλη μας δεν θα το μοιραστει, αλλα θα το παρει εξ ολοκληρου στη πλατη της, για αυτο λεω τοση ωρα οτι δεν εχει να κανει με το τι εκανε η παρεα της.

Πιστευω οτι το ζητημα λυθηκε προς το παρον με το καλυτερο τροπο.
    Επισης οπως ειπα στη φιλη μας, να παει αμεσα σε ψυχολογο για να λυσει τετοια η παρομοια ζητηματα.

Οσον με αφορα σε οτι στραβο μου εχει τυχει, ποτε δεν κατηγορησα τους αλλους για αυτο παρα μονο τον ιδιο μου το εαυτο.
    Το να εξωραισω το προβλημα και να πω τι κακοι ανθρωποι που υπαρχουν με αποπροσανατολιζει απο το προβλημα, που αυτο θα ειναι πως πιαστηκα ετσι κωτσος....

Senior Member
    Συμφωνώ μαζί σου Κρίνο και επαυξάνω,
    μα θέλω να ξεκαθαρίσω,
    οτι μιλώντας για εκμετάλλευση, δεν οδεύω στο να ενοχοποιήσω άλλους για την όποια δυσάρεστη κατάσταση έζησε η φίλη μας, κάνοντάς την να αναλάβει λιγότερο την ευθύνη του ίδιου της του εαυτου...

Το κάνω, για να μπορέσει να δει πιο καθαρά μερικές πτυχές της ιστορίας, που ίσως είναι επώδυνο να δει μόνη της.

Γιατί αν δει οτι άφησε τον εαυτό της διαθέσιμο προς εκμετάλευση, θα συνειδητοποιησει ,
    οτι όπως έχω χιλιοπει ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ
    να μην επαναληφθεί.

Το για ότι μου συμβαίνει να κατηγορώ μόνο εμένα, το βρίσκω λίγο επικίνδυνο.

Θα πρότεινα το \"Σε ότι μου συμβαίνει, μπορώ να ασκώ επιρροή προς το δικό μου συμφέρον\"¨
    κκαι το
    \" Ποτέ δεν φταίνε μόνο οι άλλοι για το κακό που μου κάνανε,
    αλλα φταίω ΚΑΙ εγώ, που με άφησα να το πάθω\"

Senior Member
    Προσπαθείς να αποφεύγεις τους εξωραισμούς αλλα νομίζω οτι τους βλέπεις εκεί που δεν υπάρχουν.
    Ειναι κι αυτό μια παγίδα στρέβλωσης της πραγματικότητας,
    ετσι πιστεύω.

Senior Member
    Κgana
    Να σου πω ακόμα…
    Το ότι κάποιος βρίσκεται σε μια ευάλωτη θέση, επειδή πχ. Νιώθει εξάρτηση από κάποιον άλλο, ή έχει ακάλυπτες συναισθηματικές ανάγκες που επιδιώκει να ικανοποιήσει με λάθος τρόπο, δεν σημαίνει ότι παρόλαυτά δεν μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του από το να πάθει κακό ή το να τον εκμεταλλευτούν άλλοι.
    Από εκει και πέρα, πιστεύω ότι απαραίτητη προυπόθεση της εξέλιξής μου,
    Είναι να μπορέσω να ΔΩ καθαρά όλα τα κομμάτια της ιστορίας μου, ακόμα και τα πιο επώδυνα, και τα λάθη μου, και τα λάθη των άλλων,
    Ώστε να μπορέσω να κινηθώ με περισσότερη διάυγεια και αυτογνωσία στο μέλλον.

Senior Member

Banned

ακουσε,
    οι αλλοι που μου κανανε κακο, ερχονται και παρερχονται.
    Ουδολως με ενδιαφερε ποτε να δω αν φταιει αλλος.
    Γιατι ειτε φταιει ειτε οχι, ο αποδεκτης της τελικης πατατας ειμαι ΕΓΩ και μονο εγω.

Οταν κανω εσωτερικες σκεψεις, δεν κανω δημοσιογραφικη δουλεια για να αποκαλυψω τους φταιχτες αλλα για να εντοπισω τα λαθη μεσα μου.

Ως εκ τουτου, σε καθε περιπτωση εχω μαθει να ασχολουμε πρωτα με την δικη μου καμπουρα σε ζητηματα που με αφορουν και οχι με τους αλλους.

Senior Member

ακουσε,
    οι αλλοι που μου κανανε κακο, ερχονται και παρερχονται.
    Ουδολως με ενδιαφερε ποτε να δω αν φταιει αλλος.
    Γιατι ειτε φταιει ειτε οχι, ο αποδεκτης της τελικης πατατας ειμαι ΕΓΩ και μονο εγω.

Οταν κανω εσωτερικες σκεψεις, δεν κανω δημοσιογραφικη δουλεια για να αποκαλυψω τους φταιχτες αλλα για να εντοπισω τα λαθη μεσα μου.

Ως εκ τουτου, σε καθε περιπτωση εχω μαθει να ασχολουμε πρωτα με την δικη μου καμπουρα σε ζητηματα που με αφορουν και οχι με τους αλλους.
    Ούτε εγώ επιδίδομαι σε ένα κυνήγι φταιχτών και ενόχων.
    Προτιμώ ωστόσο, να μην αποκόβομαι απο την ΣΥΝΟΛΙΚΗ εικόνα,
    η οποία εμπεριέχει όχι μόνο τη δική μου συμμπεριφορά, αλλα και την αλληλεπίδρασή της με το περιβάλλον μου και τις διάφορες συμπεριφορές των ανθρώπων γύρω μου.

Και μέλημά μου δεν είναι ούτε η \"αποενοχοποίησή μου\" απο τις όποιες ευθύνες μου, ούτε ο \"εξωραισμός\" της πραγματικότητας ή μάλλον του εγώ μου.

Σίγουρα, η ανευρεση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ μέσα απο την πλήρη και σφαιρική όραση της κατάστασης είναι μια λεπτή δουλειά που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και αποβαίνει επώδυνη, αν και μακροπρόθεσμα, ωφέλιμη...

Αυτό τουλάχιστον λειτουργεί σε εμένα, και με βοηθά.
    Ο καθένας όμως έχει τον δικό του τρόπο να εξελίσσεται, οποτε σεβομαι και αυτό που μου λες εσύ.

Senior Member
    Originally posted by kgana
    weird τι σημαίνει εξωραϊσμός? για ποιόν το έλεγες γιατί εγώ δε κατάλαβα..
    και θέλω να δώ τα λάθη μου φυσικά.
    Είμαι σίγουρη οτι θέλεις να δεις τα λάθη σου, φαίνεσαι άνθρωπος αρκετά ανεχτικός στις διάφορες απόψεις...

Θα σου εξηγήσω τί εννοούσα.

Οπως διάβασες, εστίασα και στο δικό σου το κομμάτι, αλλα και στο κομμάτι που αφορά το μερίδιο ευθύνης του Π.
    Ο Κρίνο απεναντίας λεει οτι το καλύτερα να κοιτάς μόνο το δικό σου κομμάτι, αυτά που έκανες εσύ και να μην ασχολείσαι με εκείνο του άλλου. Βλέπει σε αυτό εναν κίνδυνο εξωραισμού της κατάστασης υπέρ εσού ( του τύπου , είμαι το καημένο θύμα, ενώ στην ουσία κι εσυ έχεις ευθύνη για ότι συνέβη).
    Εγω λοιπόν πάνω σε αυτό του απάντησα, οτι καμιά φορά το να μην ασχολούμαστε καθόλου με διάφορες πτυχές των καταστάσεων, βλέποντας πιθανούς τέτοιους κινδύνους, είναι το ίδιο παραπλανητικό όσο και το να ρίχνουμε όλη την ευθύνη στους άλλους.
    Αφού στην τελική, εμείς είμαστε υπεύθυνοι γαι το αν θα δουμε ΚΑΘΑΡΑ την κατάσταση ή θα την εξωραίσουμε ή θα κοιτάξουμε μόνο ένα μέρος αυτής.

Senior Member
    Kgana ,

Αυτό που είναι για μένα σημαντικό,
    δεν είναι το αν ήταν ή όχι \"σωστό\" αυτό που κάνατε.

Δεν πιστεύω στο αντικειμενικό \"σωστό\".

Πιστεύω όμως οτι αν εσύ δεν το έκανες σ υ ν ε ι δ η τ ο π ο ι η μ έ ν α, για να το απολαύσεις πχ. αλλα το έκανες για να προσελκύσεις φίλους ( και να έχεις αφορμή να φευγεις απο το σπίτι σου), δίχως να σου λέει κάτι το ίδιο το σεξ καθ\' αυτό, ή το έκανες παραβιάζοντας τα στυναισθήματα και τα θέλω σου, όταν πχ. σου έλεγε να φέρει και κανέναν φίλο του ενώ του είχες πει οτι δεν ήθελες και μετά πονούσες και πληγωνόσουν, όλα αυτά σημαίνουν,
    οτι κάπου δεν άκουσες εσένα και δεν σου έδωσες όλη την φροντίδα που χρειαζόσουν, δεν έθεσες κάποια όρια...

Και είναι τόσο ανθρώπινα όλα αυτά,
    όλοι τα παθαίνουμε μέχρι να ωριμάσουμε,
    ειδικά αν περνάμε δύσκολα οικογενειακά προβλήματα ή αν για κάποιον άλλο λόγο είμαστε ευάλωτοι.

Παρόλαυτά,
    και παρά την μυστήρια έλξη που νιώθεις γι αυτόν, μπόρεσες να τον απομακρύνεις και μπράβο σου.

Τώρα είναι καιρός πιστεύω, να κοιτάξεις εσένα ακι να ασχοληθείς με εσένα...
    Να μάθεις να ικανοποιείς με τους κατάλληλους τρόπους τις όποιες ανάγκες σου,( για παράδειγμα αναφέρεις οτι χρειάζεσαι μια ουσιαστική σχέση, τι καλύτερο απο το να την διεκδικήσεις με τον κατάλληλο τρόπο και απο ένα περισσότερο κατάλληλο άτομο)
    να μιλήσεις για το πως αισθάνεσαι για όλη αυτή την ιστορία,
    για τις σχέσεις σου μέσα στην οικογένεια...

Κι ένας ειδικός, είτε αυτός είναι ψυχολόγος,
    είτε αυτος είναι κοινωνικός λειτουργός,
    θα είναι καλό να είναι δίπλα σου για να σε βοηθήσουν να εκτιμήσεις σωστά την όλη κατάσταση και να δουλέψεις για τον εαυτό σου.

Banned
    οπως εγραψα και πριν το πρωτευον ειναι να προσανατολιστει στο δικο της κομματι η φιλη μας.
    Το πως επαιξε ο \"συντροφος\" της εχει ενα ενδιαφερον σχολιασμου, αλλα σε δευτερο επιπεδο και για αλλους λογους που στην παρουσα φαση δεν βοηθανε στο να προχωρησει.

Το δευτερο επιπεδο εχει να κανει με τους ανθρωπους που συμπλεομαι αποκλειστικα και αφορα αν θες το μελλον.
    Μου αρεσει να τεμαχιζω τα προβληματα για να μπορω να τα πιανω κομματι κομματι και ετσι να μην φαινονται σαν ενα βαρυ ατελειωτο φορτιο.

Banned

Πιστεύω όμως οτι αν εσύ δεν το έκανες σ υ ν ε ι δ η τ ο π ο ι η μ έ ν α, για να το απολαύσεις

Πιστευω οτι ειναι πολυ γενικολογο αυτο αν οχι αυθαιρετο.
    Πιστευω επισης οτι αρκετα πραγματα στη ζωη μας τα κανουμε ασυνειδητα με την εννοια οτι δεν ξερουμε πως θα μας βγουν και παμε με καλη διαθεση στην αρχη ασχετως το που καταληγουν (εκει που δεν θελουμε παντως).

Η εννοια του εξερευνω γινεται κατω απο ορους που η συνειδηση παιζει ελαχιστο ρολο.

Senior Member

Πιστευω οτι ειναι πολυ γενικολογο αυτο αν οχι αυθαιρετο.
    Πιστευω επισης οτι αρκετα πραγματα στη ζωη μας τα κανουμε ασυνειδητα με την εννοια οτι δεν ξερουμε πως θα μας βγουν και παμε με καλη διαθεση στην αρχη ασχετως το που καταληγουν (εκει που δεν θελουμε παντως).

Η εννοια του εξερευνω γινεται κατω απο ορους που η συνειδηση παιζει ελαχιστο ρολο.
    Είναι όμορφο το άνοιγμα στην εμπειρία, όπως το περιγράφεις,
    και σίγουρα έχει μέσα του ρίσκα...

Σίγουρα κάποια πράγματα τα κάνουμε συνειδητά, κάποια λιγότερο συνειδητά και κάποια τελειως ασυνείδητα, είτε απο επιλογής, είτε επειδή πολύ απλα αφηνόμαστε έρμαια καταστάσεων και ξενων θελήσεων.

Στο βαθμό που μπορούμε πάντως, τα όρια τα χαράσσουμε εμείς.

Παντως πιστεύω οτι κάποια πράγματα, αξίζουν, μόνο όταν πηγάζουν μέσα απο την ελεύθερη θέλησή μας, την αγάπη και τον σεβασμό που τρέφουμε για τον εαυτό μας, αλλιώς χάνουν την αξία τους.

Δεν νομίζω οτι εν προκειμένου πρόκειται απλά περί μίας ατυχούς κατάληξης,
    αφού έχουν εμφιλλοχωρήσει πολλά άλλα ζητήματα στο μεταξύ,
    στα οποία κάποιος μπορεί να αποφασίσει να σταθεί και κάποιος άλλος όχι.
    Κάποιον μπορεί να τον βοηθάει να τα δεί όλα και σε λεπτομέρεια, καποιον να τον βοηθά να τα δει σε κομμάτια και εστιάζοντας.

Εχει να κάνει με το είδος, τον τρόπο, την εμβέλεια, τον ρυθμό και το χρώμα της όρασης του καθενός.
    Θέματα καθαρά προσωπικά δηλαδή.

Το ωραίο με το φόρουμ, είναι οτι συναντιούνται τόσα διαφορετικά είδη όρασης αναμεταξύ τους.

Κι αυτός που εκθέτει το θέμα του,
    ξέρει πια τις διάφορες οπτικές γωνίες.
    Δεν μπορούμε να αδικήσουμε καμία, όλες είναι ισάξιες και χρήσιμες:))

Banned
    weird

εχω ξαναπει οτι ειμαι οπαδος του να ακολουθουμε τα παθη μας χωρις φοβο αλλα με ... παθος!

Δεν διαφωνω ακριβως μαζι σου, ισως εχω μια λιγο μετατοπισμενη ματια στο θεμα.
    Φυσικα δεν λεω οτι η αποψη μου ειναι η εφαρμοσιμη για απαντες.

φυσικα και θεωρω την αποψη σου και χρησιμη και ισαξια.

:)

Senior Member
    Κρίνο μου,
    μου αρέσει πολύ το μότο σου...( Ζήσε με πάθος )
    Ειμαστε διαφορετικοί, λειτουργούμε διαφορετικά...
    Δεν έχω κάτι με τον κοφτερό και λίγο συγκεντρωτικό τρόπο σου,
    ισα ίσα ,
    μπορεί κι εμενα να μου φανεί χρήσιμος και πρακτικός στο να ξεμπερδεύω απο δικές μου δύσκολίες...
    και μου έχει ήδη φανεί δηλ.

Απλά,
    οταν γράφω προβάλλω κυρίως τον δίκο μου τρόπο,
    αυτό δηλ. που μπορεί καλύτερα να κάνει ο καθένας μας για τον εαυτό του,
    ακόμα κι αν κατα καιρούς βοηθήθηκε πολύ κι απο τους \"τρόπους\" των άλλων.

Χεχε
    δεν θα μακρυγορήσω άλλο.

Page 10 of 11 FirstFirst ... 891011 LastLast