Results 61 to 75 of 215
Thread: Βουλιμία=δυστυχία ...
-
04-02-2009, 17:14 #61
δεν ξέρω κατά πόσον βοηθάει τελικά αυτό ρε συ κρίνε μου...είχα μια συνάδελφο στο γραφείο που είναι βουλιμικη..αποφάσισε να βάλει δακτύλιο για να λύσει το πρόβλημα και το αποτέλεσμα? έφτασε να είναι παραπάνω κιλά απο όσα ήταν....άλεθε όλες τις τροφές στο μπλέντερ και κατέβαζε απίστευτες ποσότητες......το θέμα είναι να το πάρεις απόφαση, να κάνει το μυαλό σου το \"κλικ\" που λένε...μετά μπορεις να βάλεις και δακτύλιο και ότι άλλο θες να κάνεις...το πρόβλημα δεν θα λυθεί με τον δακτύλιο...
- 04-02-2009, 17:19 #62
Originally posted by dodis
δεν ξέρω κατά πόσον βοηθάει τελικά αυτό ρε συ κρίνε μου...είχα μια συνάδελφο στο γραφείο που είναι βουλιμικη..αποφάσισε να βάλει δακτύλιο για να λύσει το πρόβλημα και το αποτέλεσμα? έφτασε να είναι παραπάνω κιλά απο όσα ήταν....άλεθε όλες τις τροφές στο μπλέντερ και κατέβαζε απίστευτες ποσότητες......το θέμα είναι να το πάρεις απόφαση, να κάνει το μυαλό σου το \"κλικ\" που λένε...μετά μπορεις να βάλεις και δακτύλιο και ότι άλλο θες να κάνεις...το πρόβλημα δεν θα λυθεί με τον δακτύλιο...
αμα η φιλη σου θελει να γινει 200 κιλα και λουκετο να βαλει θα βρει τροπο να φαει απο τα αυτια.
:P
Εγω ομως εχω φιλη με μεγαλο προβλημα και σε πρωτη φαση εχασε 30 κιλα και καταρχην ηρθε σε ενα λογαριασμο και συνεχιζει να χανει.
Επισης ο δακτυλιος δεν ειναι για παντα, ειναι για να καταφερεις να μαθεις να τρως και να ερθει το σωμα σου σε μια ισορροπια.
Τωρα αν δεν μπορεις, η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα και μας χαιρεταει μια και εξω.
04-02-2009, 17:20 #63
Originally posted by krino
Originally posted by λίτσα
αλλά τι να το κάνεις όταν μασαμπουκώνεις όση γυμναστική και να κάνεις δεν γίνεται τίποτα.
τοτε ετοιμασου για δακτυλιο, πιστεψε με ειναι χειροτερο σεναριο απο αυτα που κανεις σημερα.
Αν δεν μπορεις να βαλεις φερμουαρ (η τελικα να κανεις κατι για αυτο) θα στο βαλει η επιστημη....
04-02-2009, 17:25 #64
λες να φτάσω σε αυτό το σημείο;είπαμε 75 κιλά είμαι
Παιρνω ομως αφορμη οτι εσυ λες οτι υπαρχει προβλημα και σαν τετοιο σε βεβαιωνω οτι αν δεν το αντιμετωπισεις η ταση ειναι να χειροτερευει.
Τωρα σε τι ρυθμους δεν το γνωριζω.
04-02-2009, 17:39 #65
είμαι 29 και 1.69.το πρόβλημα δεν το έχω απλά με το πάχος αλλά με τον τρόπο που το λαμβάνω και τον τρόπο που σκέφτομαι να το αποβάλλω.αν σταματήσω να τρώω θα γίνω πάλι ανορεκτική αν συνεχίσω να τρώω θα γίνω παχύσαρκη.θα μου πεις μέση λύση δεν υπάρχει; υπάρχει και την γνωρίζω δυστυχώς όμως ο φόβος είναι πιο δυνατός από την θέληση στην προκειμένη περίπτωση.
04-02-2009, 18:15 #66
ο δεικτης μαζας σου ειναι 26.2 και το οριο για να εισαι υπερβαρη ειναι 25.
Δηλαδη εχεις ξεεπρασει κατα λιγο το οριο...
Αν σταθεροποιηθεις στα 65 θα εισαι οκ, ισως και 60-62.
Αλλα εχω την εντυπωση οτι χρειαζεσαι περισσοτερη κινηση.
Εχεις σκεφτει κολυμβηση??
04-02-2009, 18:31 #67
Originally posted by krino
ο δεικτης μαζας σου ειναι 26.2 και το οριο για να εισαι υπερβαρη ειναι 25.
Δηλαδη εχεις ξεεπρασει κατα λιγο το οριο...
Αν σταθεροποιηθεις στα 65 θα εισαι οκ, ισως και 60-62.
Αλλα εχω την εντυπωση οτι χρειαζεσαι περισσοτερη κινηση.
Εχεις σκεφτει κολυμβηση??
04-02-2009, 18:38 #68
τωρα δουλειες εχουμε ολοι, αλλα ολοι δεν εχουμε προβληματα.
Σου ειπα κολυμβηση γιατι θα σε βαλει σε ενα ριθμο.
Ε τωρα αμα δεν μπορεις κατσε οπως εισαι.
Δεν μπορεις να τα εχεις ολα στη ζωη ξερεις....
Αν και γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να βρεις χρονο για σενα.
04-02-2009, 19:08 #69
σε ευχαριστώ για αυτά που γράφεις με βοηθούν όσο δεν φαντάζεσαι.έχω δοκιμάσει τα πάντα εκτός από τον δακτύλιο και ευχομαι να μην φτάσω σε αυτό το σημείο.κάθε προσπάθεια όμως που κάνω μένει στην μέση γιατί φοβάμαι μην γίνω πάλι ανορεκτική έτσι στην απελπισία μου κάνω και απελπιστικές σκέψεις.ποιός άλλωστε δεν κάνει.κάθε μέρα που περνάει λέω στον εαυτό μου πως είναι και η τελευταία που έφαγα όμως δεν μπορώ να αντισταθώ.εδώ και μερικές μέρες έχω σταματήσει να τρώω τα βράδυα και η κοιλίτσα μου έχει πέσει.φοβάμαι όμως μήπως το βράδυ γίνει και μεσημέρι γίνει και πρωί αλλά τότε σκέφτομαι δεν θα ήταν καλύτερα να γίνω πάλι 47 κιλά;αλλά μετά ένα κλικ στο μυαλό μου και λέω καλύτερα 75 χωρίς πάλι διατροφικές διαταραχές.ουφ κουράστηκα πάω να απλώσω ρούχα μπας και χάσω καμμιά θερμίδα.
Καταλαβαίνω το φόβο σου,να μην γυρίσει πάλι το μυαλό σου σε εκείνο το περιέργο τρυπάκι της \"ανορεξικής απληστίας\". Μην κάνεις την αρχή, δεις αποτελέσματα που θα σου αρέσουν (χασιμο κιλών) και μετά εθιστείς και θέλεις κι άλλο και προσηλωθείς πάλι στην μανία του να χάσεις κιλά... Το φρένο είναι η οικογένειά σου,αν θέλεις η ώριμη πλευρά σου, εκείνητης μάνας, που σου μιλάει και σου λέει, φιλενάδα, δεν σε παίρνει να κάνεις \"τρέλες\".
ΟΜΩΣ
πιστεύω οτι μπορείς να βρεις ποια είναι η αιτία που βαζεις κιλα. ( λόγοι συναισθηματικού δηλ ψυχολογικού περιεχομένου ή η φαρμακευτική σου αγωγή) και μαζί με εναν ειδικό, να αντιμετωπίσετε αυτή την αιτία με πρόγραμμα διατροφής ισορροπημενο ωστε να τα χάσεις σταδιακά. Φυσικά θα σου προτεινω και γυμναστικη, επειδη για μενα η γυμναστική είναι τρόπος ζωής.
Δεν είσαι πια η ίδια. Εχεις ωριμασει. Δεν θα ξανακυλήσεις στη διαταραχη. Απλά θα φροντίσεις την υγεία σου, μετονα αποκτήσεις ενα βαρος φυσιολογικών πλαισίων.
Αν γίνει σταδιακά η απώλεια των κιλών πιστεύω οτι θαδιατρέχεις μικρότερο κίνδυνο.
Εμπρός λοιπόν!
Ξεκίνα :)Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
04-02-2009, 19:16 #70
φέρτα(τα ρούχα αν κατάλαβα σωστά)θα στα ξεπετάξω στο λεπτό είμαι expert στις δουλειές του σπιτιού.
όσο για τους γιατρούς πόσο άλλο πια θα με βαρεθούν στο τέλος και έχω αρχίσει και εγώ η ίδια να βαριέμαι με αυτούς.
μήπως πρέπει να πάρω την ζωή στα χέρια μου; πάντως με βοηθάτε όλοι σας πάρα πολύ έστω και με αυτόν τον τρόπο και σας ευχαριστώ για αυτό.δεν έχω φίλους και νιώθω χαρούμενη που επικοινωνώ έστω και έτσι.οι μόνοι που έχω είναι η οικογένειά μου και τα παιδιά μου.να είστε τώρα και για πάντα καλά.
μήπως να έτρωγα και κάτι πέρασε η ώρα και ξεχάστηκα:):):)
τους λόγους που τρως παραπανίσια μονη σου τους λες.. σου λείπει η κοινωνική ζωή, οι φίλοι, οι σχέσεις φιλίας και αγάπης. Εχεις κενά, που καλύπτεις με την στιγμιαία ηδονή του φαγητού...
Καμιά φορά αν τα παραπανίσια μας κιλά είχαν φωνή θα έβγαζαν πολύ πόνο και δάκρυ...ΑκΟΥ λοιπόν το σώμα σου καλή μου,κατι θελει να σου πει.
Κι οταν μαθεις κι αλλους τρόπους να \"ταιζεις\" τον εαυτό σου, θα παψεις να τρως λαιμαργα το φαγητό για να καλυπτεις τα κενά.
Υπάρχουν κι αλλες τροφές, αόρατες.
Δεν αμφιβάλλω για ταπόσα παίρνεις απο την οικογένεια σου.Απλαλεω οτι ισως ναμηναρκουν μόνο αυτά,μακροπρόθεσμα.
Εχεις κι άλλες ανάγκες, που βρίσκονται πέρα απο το ρόλο της μάνας και της συζύγου.
Βρες, ευχαριστη παρεούλα, ατομα να μιλάς, να συζητάς καινα σ ακούνε και τότε θα δεις οτι θα συμβαίνει όλη την ώρα! Θα ξεχνας να φας ή να τσιμπολογήσεις.
Μακια.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
04-02-2009, 19:23 #71
είμαι 29 και 1.69.το πρόβλημα δεν το έχω απλά με το πάχος αλλά με τον τρόπο που το λαμβάνω και τον τρόπο που σκέφτομαι να το αποβάλλω.αν σταματήσω να τρώω θα γίνω πάλι ανορεκτική αν συνεχίσω να τρώω θα γίνω παχύσαρκη.θα μου πεις μέση λύση δεν υπάρχει; υπάρχει και την γνωρίζω δυστυχώς όμως ο φόβος είναι πιο δυνατός από την θέληση στην προκειμένη περίπτωση.
Χμμ
Αν σταματησεις να τρως και μένεις με τις ωρες νηστική, θαγίνεις ανορεκτική.
Αν συνεχίσεις να τρως με τον τρόπο που τρως θα βάλεις κι αλλα κιλά.
Αν σταματήσεις απλα να τρως όπως έτρωγες αλλα αρχίσεις να τρως με εναν νεο και διαφορετικό τρόπο?Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
04-02-2009, 19:34 #72
Ελσα παντως ο δικός σου δείκτης μάζας σώματος για να είναι στα 22 με 23 σημαίνει πως εχεις ενα βαρος \"φυσιολογικό\" σωστά?
Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
04-02-2009, 22:32 #73
weird ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και πρέπει να παραδεχτώ πως σε όλα έχεις δίκιο.είναι και αυτό μια καλή αρχή δεν νομίζεις; το να μπορώ να ξεχωρίσω το σωστό από το λάθος.νιώθω πως τα μάτια μου αρχίζουν να ανοίγουν σιγά σιγά και με βοηθήσατε όλοι για αυτό.λοιπόν την παρασκευή πάω μπουζούκια με παρέα το πήρα απόφαση και ελπίζω να περάσω καλά και ας μην μπω στο μαύρο φόρεμα δεν πειράζει θα μπω στο μαύρο παντελόνι χα χα.το μόνο πρόβλημα είναι πως θα αφήσω τα παιδιά στους παππούδες και αυτό με ενοχλεί λίγο γιατί δεν έχω μάθει να τα αποχωρίζομαι ούτε λεπτό.αλλά πιστεύω πως θα το ξεπεράσω δεν θα αφήσω να με πάρει και αυτό από κάτω.
05-02-2009, 09:53 #74
Originally posted by dodis
δυστυχώς ή ευτυχώς ξέρω...αλλά σου ξαναλέω, μην αγχώνεσαι καλή μου...είναι φαύλος κύκλος...είδες που τελικά είναι όλα στο μυαλό μας( το μυαλό σου δεν δίνει εντολή λόγω της μπουζουκλερι night)? θα δεις πως όλα θα πάνε καλά....βάλτο σαν στόχο του 2009...να καταφέρεις να κάνεις τον εαυτό σου περήφανο, κανέναν άλλον...εσένα μόνο, να το κάνεις δώρο στο Λιτσάκι...
είπαμε...δεν χρειάζεται να πας απο το ένα άκρο στο άλλο....
μια μέση κατάσταση βρε κορίτσι μου, αυτό που σου είπε ο κρίνος με την κολύμβηση δεν είναι καθόλου κακή ιδέα...αυτό θα σε βοηθήσει να μπεις σε έναν ρυθμό, να \"προγραμματιστείς\" λιγάκι...πρόγραμμα και θέληση χρειάζεσαι...αν τα έχεις αυτά, τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους...το δίδυμο υπομονή και επιμονή είναι σωτήριο...!!
05-02-2009, 11:08 #75
έχεις δίκιο και ναι βάζω στόχο το πήρα απόφαση.δεν θέλω από στρογγυλή να γίνω τετράγωνη ή παραλληλόγραμμη και να πάρω σβάρνα όλα τα σχήματα.θα προσπαθήσω και θα τα καταφέρω.έστω και 1 κιλό τον μήνα του χρόνου τέτοια εποχή πρώτα ο Θεός θα είμαι μείον 12 κιλά.τι καλύτερο; είπαμε αργά και σταθερά βήματα.υπερβολές και απελπισμένες κινήσεις τέλος.όσο για τα μπουζούκια την παρασκευή δεν το βλέπω γιατί το παιδί είναι με πυρετό.δεν μου κάθεται με τίποτα να βγω και εγώ λίγο έξω.δεν πειράζει όμως δεν θα με πάρει από κάτω εξάλλου ξέρω τις προτεραιότητές μου.πρώτα η οικογένεια και μετά εγώ.
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....