Results 16 to 22 of 22
Thread: σκεψεις εν ωρα πανικου
-
04-02-2009, 20:35 #16
Originally posted by Φοίβη
Originally posted by Angie
Ίσως έχεις δίκιο Φοίβη μου. Βρίσκω λογικά αυτά που λες, αν κρίνω από το γεγονός ότι έχω έναν άνθρωπο που πηγαινοέρχεται στο νοσοκομείο για αιμοκάθαρση και άλλο ένα άτομο στην οικογένεια που πάσχει από άνοια. Το τελευταίο μάλιστα ήταν υπεύθυνο για τις νέες κρίσεις πανικού. Ναι! οφείλω να πω ότι δεν αντέχω τις ασθένειες, ούτε τα νοσοκομεία, αλλά δυστυχώς αυτά έχω κερδίσει από τη ζωή μου... Λάθος επιλογές; Αυτό μάλλον είναι το πιο σίγουρο. Α! να μην το ξεχάσω. Όχι, δεν κάνω ψυχοθεραπεία. Θα ήθελα όμως να ξεκινήσω, αρκεί να βρω έναν καλό ψυχαναλυτή. Σ\'ευχαριστώ που απάντησες στο μήνυμά μου!
Απο την άλλη, εσύ είσαι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να ανακαλύψει τι έχουν να σου πουν αυτοί οι πανικοί, για ποιό λόγο υπάρχουν στη ζωή σου, ποιό κουδουνάκι σου χτυπάνε και θέλουν να τους ακούσεις. Το έχω πει ξανά και θα το πω πάλι. Πιστεύω οτι έχουν έρθει για έναν πολύ καλό λόγο στη ζωή σου και θέλουν να τους ακούσεις.
Πιστεύω επίσης οτι με έναν καλό ψυχοθεραπευτή θα μπορέσεις εσύ η ίδια να ανακαλύψεις και αποκρυπτογραφήσεις το μήνυμα που φέρνουν στη ζωή σου.
- 05-02-2009, 15:44 #17
Έχεις συσχετίσει τις κρίσεις με τις ασθένειες γιατί τότε σε επισκέφθηκαν πρώτη φορά, όταν αρρώστησε ο άντρας σου. Δεν ήθελες καθόλου να δεχτείς ούτε οτι ο άντρας σου είναι άρρωστος ούτε οτι υπάρχει μια πιθανότητα να κινδυνεύει και το παιδί σου. Το αρνήθηκες όσο μπορούσες, το έπαιζες καραγκιόζης μέχρι που ήταν ασφαλές να τσακίσεις. Και ήταν ασφαλές όταν εκείνος άρχισε να νιώθει καλύτερα.
Οι πανικοί έχουν μια μαεστρία στο να αποκρύπτουν το μήνυμά τους. Δεν ξέρεις τι θέλουν να σου πουν τώρα, αλλά πιστεύω οτι η απάντηση υπάρχει μέσα σου, παρόλα αυτά. Προς το παρόν ακούω οτι τα μόνα πράγματα για τα οποία είσαι σίγουρη είναι απο τη μια οτι τρελαίνεσαι με την ιδέα να κινδυνεύσει το παιδί σου και απο την άλλη οτι ίσως να μην είσαι αρκετά δυνατή για να αντιμετωπίζεις τέτοιες καταστάσεις. Είναι έτσι?Μάκια...
05-02-2009, 19:03 #18
Originally posted by Φοίβη
Έχεις συσχετίσει τις κρίσεις με τις ασθένειες γιατί τότε σε επισκέφθηκαν πρώτη φορά, όταν αρρώστησε ο άντρας σου. Δεν ήθελες καθόλου να δεχτείς ούτε οτι ο άντρας σου είναι άρρωστος ούτε οτι υπάρχει μια πιθανότητα να κινδυνεύει και το παιδί σου. Το αρνήθηκες όσο μπορούσες, το έπαιζες καραγκιόζης μέχρι που ήταν ασφαλές να τσακίσεις. Και ήταν ασφαλές όταν εκείνος άρχισε να νιώθει καλύτερα.
Οι πανικοί έχουν μια μαεστρία στο να αποκρύπτουν το μήνυμά τους. Δεν ξέρεις τι θέλουν να σου πουν τώρα, αλλά πιστεύω οτι η απάντηση υπάρχει μέσα σου, παρόλα αυτά. Προς το παρόν ακούω οτι τα μόνα πράγματα για τα οποία είσαι σίγουρη είναι απο τη μια οτι τρελαίνεσαι με την ιδέα να κινδυνεύσει το παιδί σου και απο την άλλη οτι ίσως να μην είσαι αρκετά δυνατή για να αντιμετωπίζεις τέτοιες καταστάσεις. Είναι έτσι?
06-02-2009, 12:39 #19
Όχι, Angie, δεν σου επιτίθεμαι. Λυπάμαι αν ο τρόπος που εκφράστηκα σου έδωσε αυτή την εντύπωση και για την αναστάτωση που, ίσως, αυτό σου προκάλεσε.
Ούτε και καταλαβαίνω κάτι περισσότερο απο αυτά που καταλαβαίνεις εσύ. Άν είχα κάποια παραπάνω ιδέα απο σένα για το τι και γιατί συμβαίνει να είσαι σίγουρη οτι θα σου το έλεγα και θα σε ρωτούσα αν σου κάνει. Χαίρομαι όμως που δικαιωματικά θύμωσες και μου το είπες γιατί έτσι μου έδωσες την ευκαιρία να σου εξηγήσω τις προθέσεις μου.
Είμαι σίγουρη 100% οτι έχεις πάρει τις καλύτερες αποφάσεις που θα μπορούσες και οτι οι πανικοί σου έχουν χτυπήσει την πόρτα για ένα πάρα πολύ καλό λόγο. Δεν αμφισβητώ τις πράξεις σου, αντίθετα τις δέχομαι και προσπαθώ να σε ακούσω προσεκτικά και να καταλάβω τι έχει συμβεί. Πιστεύω οτι αυτό ίσως διευκολύνει και εσένα να ανακαλύψεις κάποια πράγματα σχετικά με αυτό που σου συμβαίνει, αν φυσικά το θέλεις, οκ?
Με το καινούριο μήνυμα που μου έστειλες, καταλαβαίνω οτι όταν άρχισε όλη αυτή η ιστορία με τον άντρα σου σου δόθηκε η εναλλακτική να την αποφύγεις. Να τον αφήσεις και να γυρίσεις στο χωριό σου, κοντά σοτυς δικούς σου ανθρώπους. Κανένας τους όμως δεν κατάλαβε οτι σου ήταν αδύνατον να παρατήσεις τον άντρα σου, να προκαλέσεις επιπλέον πόνο χωρίζοντάς τον απο το παιδί του. Παρόλο που ήδη περνούσατε δύσκολα, λόγω της πεθεράς σου, που χωνόταν ανάμεσά σας, παρόλο που ήσουν μόνη σε έναν κόσμο που γινόταν κομμάτια, εσύ πήρες την απόφαση να μείνεις κοντά στον άντρα σου και να του σταθείς σε όλο αυτό. Όπως το βλέπω εγώ, αυτή η απόφαση χρειάστηκε πολλά κότσια για να την πάρεις, Angie. Μου φαίνεται πραγματικά πολύ δύσκολη.
Εσύ όμως την πήρες και τώρα τώρα βρίσκεσαι αντιμέτωπη με τις συνέπειες οι οποίες εμπεριέχουν δυστυχώς και την άνοια της πεθεράς σου. Είσαι αναγκασμένη να φροντίζεις, να εξυπηρετείς και να καθαρίζεις(ναι καταλαβαίνω τι εννοείς) έναν άνθρωπο που μόνο προβλήματα σου έχει δημιουργήσει ως τώρα. Αν δεν είχες πάρει εκείνη την απόφαση, εκείνη τη στιγμή, τίποτα απο όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί. Η ζωή σου θα ήταν διαφορετική.
Αλλά δεν θα γινόταν να κάνεις κάτι διαφορετικό, δεν γινόταν να αφήσεις τον άντρα σου. Πήρες την καλύτερη απόφαση, Angie. Όπως σου είπα και πρίν, δεν το αμφισβητώ καθόλου. Θέλω όμως να σε ρωτήσω αν το αμφισβητείς εσύ ή κάποιος άλλος απο το περιβάλλον σου, γιατί έχω αυτή την αίσθηση. Μπορεί όμως και να κάνω λάθος, οκ? Και φυσικά δεν χρειάζεται να μου απαντήσεις, αν δεν θέλεις.Μάκια...
06-02-2009, 13:35 #20
Φοίβη δεν ξέρεις πως είναι για μένα να γυρίζω ξανά στο παρελθόν που κλείνει μέσα του τόσο πόνο. Αυτή τη στιγμή που σου γράφω κλαίω...Ίσως όμως αυτό να είναι καλό γιατί έχω πολύ καιρό να κλάψω... Ναι! οι περισσότεροι αν όχι όλοι μου λένε ότι δεν θα άντεχαν ούτε λεπτό στη θέση μου. Οι γονείς μου τότε ήθελαν να φύγω μαζί τους. Δεν τους κακίζω όμως. Ποιος γονιός θέλει να βλέπει το παιδί του να τραβάει τόσες δυσκολίες... Φαντάσου ότι όταν έρχονταν οι δικοί μου απο το χωριό για να μείνουν λίγες μέρες να μας δουν, η πεθερά μου τους έκανε τη ζωή κόλαση. Τους ρωτούσε στα ίσα πότε θα φύγουν. Δεν ήταν καλός άνθρωπος Φοίβη και παρόλο που αρρώστησε συνεχίζει να είναι έτσι. Δεν ήθελε ποτέ να έρχονται φίλες μου στο σπίτι. Σε όλες μιλούσε άσχημα και βέβαια τα έλεγε όπως ήθελε στον άντρα μου. Απλά όλοι μου λένε ότι πληρώνω την απόφαση που δέχτηκα να μείνω με πεθερά στο ίδιο σπίτι. Δεν ήξερα όμως Φοίβη ότι θα αντιμετώπιζα τέτοια κακία...και τώρα όλο αυτό το σύνδρομο πανικού που με έχει καταβάλλει...Τώρα για το αν το αμφισβητώ εγώ... δεν μπορώ να σου απαντήσω τώρα Φοίβη...Πονάω πολύ...
06-02-2009, 13:58 #21
Πονάς πολύ, καλή μου. Έχει μαζευτεί πολύς πόνος και δάκρυα μέσα σου όλο αυτό τον καιρό και τώρα βγαίνουν στην επιφάνεια. Έχεις περάσει τόσες δυσκολίες, ζούσες σε μια καθημερινή κόλαση, στο ίδιο σπίτι με έναν άνθρωπο κακό που έκανε ο, τι περνούσε απο το χέρι της για να σου στερήσει κάθε χαρά. Έδιωχνε με τον τρόπο της τους γονείς σου και τις φίλες σου μακριά σου. Έβαζε λόγια στον άντρα σου για σένα. Και εξακολουθεί να είναι κακός άνθρωπος, παρόλο που αρρώστησε.
Είσαι μόνη σου αντιμέτωπη με όλη αυτή την κακία, και ακούς και απο πάνω οτι ήταν δική σου απόφαση να μείνεις στο ίδιο σπίτι μαζί της και τώρα την πληρώνεις.
Πού να το ήξερες όμως, Angie μου, οτι θα είχες να κάνεις με τόση κακία? Πόυ να το φανταζόσουν, καλή μου?Μάκια...
06-02-2009, 19:42 #22
Κάποια στιγμή ο πόνος θα φύγει Φοίβη... Τότε θα δω κι εγώ αλλιώς τα πράγματα. Είναι λίγο νωρίς ακόμα. Το πιστεύεις αυτό που θα σου πω; Υπάρχουν άνθρωποι που εμπαίζουν την κατάστασή μου. Με ενημέρωσαν τηλεφωνικά γι\'αυτό. Δεν πειράζει όμως... Έχουν κι αυτοί υποχρεώσεις...Κάποια στιγμή θα έρθει και η σειρά τους. Κάποιοι άλλοι θα εμπαίζουν αυτούς... Ετσι είναι! ρόδα και γυρίζει... Τώρα θα προσπαθήσω να ξαναβρώ τον εαυτό μου και να ασχοληθώ με το παιδί μου!!!
Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα?
30-07-2025, 04:06 in Με καφέ και συμπάθεια....