Εμβοές, δυσκαμψία αυχένος κα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
    Member

Εμβοές, δυσκαμψία αυχένος κα

Οταν τέλειωσα τη θεραπεία με ένα ισχυρό αντιβιοτικό άρχισα να γίνομαι πολύ νευρική με αποτέλεσμα να έχω τρομερά ξεσπάσματα και μεγάλο εκνευρισμό.
    Ανέβηκε η πιεσή μου (11-16) και άρχισε ένα δυνατό βουητό (σα σειρήνα) στο αριστερό αυτί μου. Επίσης είχα πόνο στον αριστερό ώμο-χέρι, δυσκαμψία αυχένα, θολωμένη όραση, αστάθεια και αδυναμία συγκέντρωσης προσοχής και κατανόησης λόγου. Στο γιατρό πήγα για το αυτί που ήταν (και είναι δυστυχώς) το πιο έντονο σύμπτωμα. Εκανα όλες τις εξετάσεις (αξονική εγκεφάλου, τρίπλεξ καρωτίδων, ακτίνες αυχένος) και δεν είχα τίποτα σοβαρό παρα μόνο αυχενικό. Αφού πέρασα απο ΟΡΥΛΑ, ορθοπαιδικό κατέληξα σε νευρολόγο που μου είπε ότι το πρόβλημα είναι νευρολογικό και δε χρειζομαι αυχενικό κολάρο ή φυσιοθεραπιες.
    Ο νευρολόγος μου έδωσε στην αρχή vastarel και atarax και στη συνέχεια antivom και atarax. Τη θεραπεία μου την κρατάει μόνο για 15 μέρες και τώρα θέλει να μου δώσει αντικαταθλιπτική αγωγή.
    Εγώ φοβάμαι γιατί έχω βελτιωθεί με αυτή τη θεραπεία και το μόνο που μου έμεινε είναι η εμβοή και η δυσκαμψία στον αυχένα-αριστερό ώμο.Ψυχολογικά προβλήματα ή προβληματισμούς δεν είχα ούτε έχω. Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσω για μήνες το συνδιασμό antivom και atarax για αυτό θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κανείς ότι τα παραπάνω φάρμακα και ειδικά το atarax θα αποβεί επικύνδυνο για μακροχρόνια λήψη. Τώρα δεν αισθάνομαι ότι πρέπει να πάρω από τώρα αντικαταθλιπτικά. Αν γνωρίζει κάποιος κάτι για τα ως άνω φάρμακα ή έχει παρόμοια εμπειρία ας μου απαντήσει.

Ευχαριστώ

τι αντιβιοτικό πήρες ???

μαλλον εχεις παθει μονιμο νευρολογικο προβλημα απο το αντιβιοτικο και τα αντικαθλιπτικα ειναι για να σου χρυσωσουνε το χαπι......

ΜΗΝ τα παρεις το μονο που θα καταφερεις ειναι να χειροτερεψεις το βουητο.

Βελτιωση μαλον δεν ειδες απο το atarax και το antivom και επισης οποιος σου τα εδωσε μαζι ειναι ηλιθιος καθως το ενα ανταγωνιζεται το αλλο.
    Την βελτιωση το πιθανοτερο την εφερε ο ιδιος ο οργανισμος...

Το χειροτερο απο αυτα που επαθες ειναι το βουητο καθως το εχω και εγω και με εχει φερει πολλες φορες σε αυτοκτονια

Senior Member
    Για να μην αισθανεσαι μονη , εχω και εγω βουητο εδω και δυο μηνες στο αριστερο αυτι και αυτη τη στιγμη φοραω κολαρο, εχω δεμενο το αριστερο χερι γιατι ειχα εντονους πονους στην αριστερη ομωπλατη ... περνω και μυοχαλαρωτικα+αντιφλεγμον� �δη...
    Αν με δειτε , ειμαι σαν να εχω ερθει απο την λωριδα της Γαζας !!!

Τι να κανω θα τα υποστω κ αυτα οπως και τοσα αλλα προηγουμενως ..

Οταν λες θολωμενη οραση τι εννοεις , εγω βλεπω σαν τριχιτσες στο οπτικο μου πεδιο (περισσοτερο στο αριστερο μου ματι) και νομιζω οτι ειναι μυωψια ....

Αυτο που εχω προσεξει ειναι οτι οτι μου συμβαινει , συμβαινει στην αριστερη πλευρα του σωματος , γιατι ??

Senior Member
    Αυτο με το βουιτο το εχω και γω και επισης κατι με τον σβερκο μου.σινεχια κανει κρακ κρακ :P

Member
    κ εγω απο τι θυμαμαι ειχα προβλημα με τον αυχενα με επιασε ιλλιγκος δηλ εντνη ζαλη δεν ξερω αμα ξερετε απο αυτη την παθηση με εδωσε ογιατρος τα αντιβον που σε εδωσε κ εσενα κ σιγα σιγα με περασε..μετα ομως εμφανισου την διαταραχη πανικου κ αρχισα τα αντικαταθλιπτικα και τα ηρεμιστικα που ηταν κ αυτος καπιος λογος απο την φοβια που με επιασε απο τον ιλιγκο.δηλ φοβουμουν μην παθω ιλιγκο κ με επιανε πανικος μονο κ μονο απο τον φοβο μην ξαναπαθω ιλιγκο.δεν ξερω αλλα κ με το αυτι ακουγα κ εγω ενα πολυ μικρο θορυβο που προερχοταν απο την αρωστια..ο ιλλιγκος παρουσιαζεται αν εχεις καπιο προβλημα στο λαβυρινθο του αυτιου η στον αυχενα το γνωστο αυχενικο

Μια παρενεργεια απο τα αντιφλεγμονωδη ειναι το βουητο αμα
    τα περνεις για το βουητο κανεις καπου λαθος.
    Αμα υπαρχει και ιλιγγος μαζι ειναι ξεκαθαρο οτι υπαρχει προβλημα στο λαβυρινθο και τα αντικαθλιπτικα και λοιπα ψυχοφαρμακα δεν κανουνε τιποτα.

Member
    εγω ξερο ομως οτι κ ο ιλλιγκος μπορει να προελθει κ απο ενυονο αγχος κ γενικως απο ψυχικες παθησεις

Senior Member
    kai ayto to boyito sta aytia ti 8a ginei?exei arxisei na me enoxlei

Member
    ξαναρωτα τον γιατρο γιατι το ακους κ αυτος θα σε πει τι να κανεις
    εγω με το αυτι κ το αυχενικο ειχα μονο ιλλιγκο.στο αυτι ειχα μονο εναν ηχο που με επιανε σταδιακα μερικες φορες τη μερα

Δυστηχως το βουητο ειναι ανιατη ΟΡΓΑΝΙΚΗ αρρωστια.
    Σπανια γινεται καλα και ειναι πολυ τραγικη κατασταση...

Εαν δεν σε αφηνει να κοιμηθεις, απο την αυπνια σε πιανουνε ολα μετα ειναι πολυ βαρια αρρωστια

Member
    ναι οντως ετσι ειναι σωστα το λες αλλα συνηθως το παθαινουν μεγαλης ηλικιας ανθρωποι ανω τον 50 πιστευω

Senior Member
    καλα το λες μπιτ.δεν εινε τοσο εντονο σε μενα.αλλα μπορει να εινε κλιρονομικο.ειχαν και αλλοι στο σοι μου.προσπαθω να μην το ακουω.ο ηχος ειναι οπως κανει οι κοκακολα οταν σπανε οι φουσκιτσες μεσα και μερικε φορες σαν τον ψυλο ηχο π βγαζει μια ανοικτη τηλεωρασ,πολυ σπστικο

Senior Member
    [i] σαν τον ψυλο ηχο π βγαζει μια ανοικτη τηλεωρασ,πολυ σπστικο
    Eτσι ειναι ο δικος μου ηχος στο αριστερο αυτι (καμια φορα παει κ στο δεξι αυτι , αλλα για δευτερολεπταΠ, ο οποιος υπαρχει εδω και δυο μηνες συνεχεια και ευτυχως γινεται ενοχλητικος οταν επικρατει ηρεμια ...
    Εχω προσεξει οτι γινεται λιγο ποιο υψισυχνος οταν ανοιγω το στομα μου κανωντας οτι χασμουριεμαι ...

Member
    Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μετά από εξάμηνη θεραπεία με κάθε είδους χάπια και με ημερήσια δόση τα 10 χάπια την ημέρα, μου την έδοσε και τα έκοψα όλα εδώ και πέντε μέρες... Είχα αρχίσει να έχω ενοχλήσεις στο στομάχι , εξάρτηση, κόπωση κλπ κλπ. ..Τώρα μου έμεινε μόνο ο πόνος στον αριστερό ώμο-χέρι-αυχένα και κυρίως το συνεχές σφύριγμα στο αριστερό αυτί, το οποίο ελπίζω να συνηθίσω κάποτε
    όπως κάνουν και οι φίλοι βουτηχτές από το site:
    http://www.greekdivers.com/forum/index.phpshowtopic=665
    Συχνά σκέφτομαι ότι υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά χρόνια προβλήματα (όπως μια τυφλή φίλη) και οι οποιοί δεν το βάζουν κάτω. Ισως αν δεχθούμε μια αναπηρία θα μπορέσουμε να την ξεπεράσουμε και να ζήσουμε παρέα μαζί της...

Member
    καλησπερα σας...παθουσα κι εγω εδω και 10 μηνες περιπου...εχω κι εγω τα ιδια προβληματα με εσας ..Ας ξεκινησω απο την αρχη μετα απο μια σοβαρη απωλεια που ειχα(εχασα το παιδι μου) ξεκινησαν ολα...πρωτα πριξιματα στο μαγουλο..μετα πονο στη δεξια μερια του αυχενα μαζι με πονο στο ματι,αυτι +σπασμους στο αυτι πηγα σε πααααααααρα πολλους γιατρους επιασα πατο εφτασα να μουδιαζει το αριστερο μου ποδι το μαγουλο μου..κ.α.π κατεληξα σε εναν ψυχιατρο (αρκετα καλο κατα την γνωμη μου) κανω θεραπεια με effexor xr 75 mg εδω και δυο μηνες εχω δει μεγαλη βελτιωση ..ο πονος στο αυχενα σχεδον εφυγε..εμεινε μια ελαφρυα αδυναμια να το πω κοπωση στο ποδι...ισως καποτε να περασουν! καλη δυναμη σε ολους...και κατι ακομα..στα χαπια αυτα κατελληξα αφου πηρα αλλα με τα οποια δεν ειδα κανενα αποτελεσμα...οτι χρειαστειτε ειμαι εδω!

Page 1 of 2 12 LastLast