μήπως κάνω κάτι λάθος? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 10 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 136
    Banned
    Originally posted by capr7
    τι εννοείς \"κρίνο\" με την αμφιβολία...?

εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω πραγματικά είναι αν όλο αυτό είναι πραγματικό ενδιαφέρον ή ζήλια, ανασφάλεια κτλ.

απο οσο καταλαβα μου δινει την εντυπωση ανθρωπου που δεν εχει ακομα απογαλακτιστει απο τα μητρικα ενστικτα.
    Αυτο σημαινει, οτι μπορει να εφυγε απο την μητερα του, αλλα μεταπηδησε σε νεα μητερα τις αναγκες αυτες τις εκπληρωνεις σημερα εσυ.
    Πιστευω οτι σε ενα γαμο οι αναγκες αυτες θα γινουν πιο συγκεκριμενες αλλα και πιο ασφυκτικες.

Απο την αλλη βλεπω οτι εσυ εισαι πιο ανεξαρτητη και μαλλον πιο ανετη.

Τωρα αν με ρωτησεις για το αν θα μπορουσατε να ταιριαξετε,
    το μονο σημειο επαφης που βλεπω ειναι να συμμετεχεις στην προσπαθεια οριστικου απογαλακτισμου του.
    Οποτε η ερωτηση απευθυνεται αποκλειστικα σε εσενα,
    σε ενδιαφερει να κανεις κατι τετοιο με στοχο να μεινεις μαζι???
    ξερεις πως να το κανεις?? θες να το κανεις???
    Με ολα τα σεναρια ανοικτα να αποτυχεις παρολες τις προσπαθειες σου.....

Senior Member
    Πολλές φορές έχω υιοθέτησει την επιθετική στάση και γενικότερα να δείχνω εμπράκτως αυτο που θέλω.

Μπορείς λοιπόν να πας τον καφέ σου με την φίλη, αφού πρώτα τον ενημερώσεις.Όχι να πάρεις την άδεια του!Απλά να πεις ότι θα είσαι για καφέ.
    Αν σε αρχίσει στα τηλέφωνα, απάντησε μια φορά, μίλησε του όμορφα και γλυκά και αν συνεχίσει, βάλτο στην αθόρυβη.

Μόλις γυρίσεις σπίτι, μην δώσεις σημασία στα μούτρα και τα νεύρα.Να παραμείνεις μέσα στην γλύκα.

Στο υπερανάλυσα για κάτι τόσο μικρό, αλλά είναι και άλλος ένας τρόπος προσέγγισης του προβλήματος.Να τον μάθεις η ίδια..

Δεν ξέρω αν με κατανοείς.

Banned
    και γιατι βρε νορακι να κανει ολες αυτες τις τσιριμονιες και να μην του πει, σοβαρεψου αλλιως στον ειδικο γιατι εγω δεν ειμαι????

Ακου να μην δωσει σημασια στα μουτρα και στα νευρα!!!!!!

παρακαλω ενα βαζο μεγαλο να το σπασω!

Senior Member
    Αν δώσει σημασία θα σφαχτούν...και θα σπάσουν και τα πιατικά...κρίμας τώρα το ανοίξανε το σπίτι:)

Απλά με τις πράξεις μπορεί να δείξει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας;)

Banned
    Αν υπάρχει ζήλεια και ανασφάλεια από πίσω φαντάζομαι το γνωρίζεις από τη μέχρι τώρα αιτιολόγηση της στάσης του σωστά? Νομίζω όμως ότι αν ο κυρίαρχος παράγοντας είναι το μοντέλο που έχει από την οικογένεια του, σωστά λέει ο krino ότι δεν έχει απογαλακτιστεί.

Το παιδικό πρότυπο δεν είναι ανάγκη να καθορίζει τις ενήλικες τωρινές επιλογές μας. Ο άντρας μου προέρχεται από μία οικογένεια που οι γονείς είναι έτσι ακριβώς, παντού και πάντα μαζί. Ο ίδιος δεν είναι άνθρωπος του καφέ με φίλους ή του γηπέδου. Προτιμά να ασχολείται με κάποια χόμπι μέσα στο σπίτι. Εγώ που είμαι του καφέ με φίλους δεν αισθάνθηκα ποτέ περιορισμένη από εκείνον, ούτε μου ζήτησε να αποδείξω το ενδιαφέρον στερώντας μου πράγματα που με ευχαριστούν. Αν σε ένα ζευγάρι βέβαια όσα ευχαριστούν τον ένα αποτελούν ενόχληση ή εμπόδιο για τον άλλο, τότε σαφώς υπάρχει πρόβλημα.

Πώς παίρνεις τη σωστή απόφαση? Ξεκαθαρίζεις ποια από όσα επιθυμείς να κάνεις είναι αδιαπραγμάτευτα και δηλώνεις με ηρεμία τη θέση σου. Αφήνεις κάποιο χρονικό περιθώριο στον σύντροφο να σκεφτεί και αντίστοιχα να αποφασίσει. Και κοιτάτε αν οι θέσεις σας και οι επιθυμίες σας έχουν κάποιο σημείο σύγκλισης. Χαχα, σαν συνταγή ακούγεται! Στην ουσία τη σωστή απόφαση στην υποδεικνύει το πόσο πίεση νιώθεις.

Banned
    Originally posted by Nora
    Αν δώσει σημασία θα σφαχτούν...και θα σπάσουν και τα πιατικά...κρίμας τώρα το ανοίξανε το σπίτι:)

Απλά με τις πράξεις μπορεί να δείξει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας;)
    γιατι να προκαλουμε νευρα??
    δεν καταλαβαινεις ελληνικα???
    στο λεω τοτε αγγλικα:

GOODBYE!

Member
    Παιδιά ευχαριστώ πολύ... το θεωρώ από τα πιο καλά forum αυτό. Μου έχετε κάνει πολύ καλό...

Να σας πω ότι ήδη μία φορά στις αρχές της συγκατοίκησης έφυγα από το σπίτι για τους ίδιους λόγους (συγκεκριμένα είπα θα πάω για καφέ με μία φίλη ενώ εκείνος θα ήταν στη δουλειά του, και γυρνάει κ μου λέει ότι εγώ έχω το νου μου να πάω για καφέ όταν αυτός πάει για το μεροκάματο...), ενώ εγώ σκέφτηκα ΤΟ ΑΝΤΊΘΕΤΟ. \"Ευκαιρία\" να πάω τώρα να πιω ένα καφέ με τη φίλη μου για να μην τρώω το χρόνο που περνάμε μαζί....
    Γι\' αυτό σας λέω ότι εγώ τα σκέφτομαι διαφορετικά κ δεν μπορούμε να συννενοηθούμε....

ΥΣ. Nora αν το βάλω στο αθόρυβο... θα γίνει χαμός... θα νομίζει ότι είμαι με κανέναν άλλο.... άσε που αν γυρίσω σπίτι άνετη θα πιστεύει ότι δεν με ενδιαφέρει καθόλου αυτός... πράγμα πάλι που δεν ισχύει....

Τον θέλω αλλά αισθάνομαι πολύ πιεσμένη...αυτή είναι η αλήθεια...

Banned
    Χμ, ε ναι τα σκέφτεστε διαφορετικά και ειλικρινά δεν νομίζω ότι μπορείτε με κάποιον τρόπο να συνεννοηθείτε. Νομίζω πως αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση και ανάλογα με τις αντοχές σου, κάποια στιγμή θα νιώθεις τόσο πιεσμένη που δεν θα τον θέλεις κιόλας.

Member
    Αν ειναι τοσο κολημενος πανω σου οσο λες ισως χρειαζεται κατι να τον ταρακουνησει οπως πχ να του πεις να χωρισετε να δεν σταματησει να ειναι τοσο πιεστικος (τι λεω θεε μου). Ακουγεται σαν απειλη αλλα ισως ειναι ενας τροπος να τον κανεις να καταλαβει ποσο σοβαρο προβλημα εχεις. krino γιατι παντα σαν πρωτη λυση εχεις τον χωρισμο απο την στιγμη που και η κοπελα τον αγαπαει πιστευεις οτι δεν αξιζει καν να προσπαθησει να αλλαξει κατι?

Senior Member
    Mike, τι ακριβώς εννοείς τον αγαπάει η κοπέλλα? Μπορεί να υπάρξει αγάπη κάτω από αυτές τις συνθήκες?
    Συμφωνώ με τη μαρίνα, το μέλλον μου φαίνεται χλωμό. Σχεδόν τρομαχτικό με τα δικά μου μάτια.
    Αν παρόλα αυτά θέλεις να προσπαθήσεις δείξε του ότι το εννοείς πως ασφυκτιάς.
    Τι θάλεγες να έκανες μία εκτύπωση στην φορουμιακή αυτή κουβέντα? Θα διαπιστώσει και τις καλές σου προθέσεις και τις απόψεις ενός τυχαίου δείγματος ανθρώπων διαφόρων ηλικιών, μόρφωσης, αντρών και γυναικών, ερωτευμένων και μη, παντρεμένων και ανύπαντρων.

Member
    Μα για να μπει εδω να ζηταει τη γνωμη καποιων ανθρωπων και να αναρωτιεται μηπως και εκεινη καπου ειναι λαθος δειχνει οτι θελει να κανει κατι και να σωσει αυτη την σχεση. Χωρισε απο μια πολυχρονη σχεση για να ειναι με αυτο τον ανθρωπο. ειναι δυνατον να μην τον αγαπαει?

Banned
    Originally posted by mike1978

krino γιατι παντα σαν πρωτη λυση εχεις τον χωρισμο απο την στιγμη που και η κοπελα τον αγαπαει πιστευεις οτι δεν αξιζει καν να προσπαθησει να αλλαξει κατι?

στο θεμα σου, ειχα γραψει μια πλειαδα σημειων που χρειαζονται για μια ιδανικη σχεση.
    Ποσα απο αυτα βλεπεις να υπαρχουν εδω???

Δεν εχω πρωτη λυση τον χωρισμο, οσο το οτι αν αγαπας καποιον ωφειλεις να ακους τις σκεψεις σου και να προβληματιζεσαι.
    Αν τωρα το ζητουμενο ειναι ποιος υποτασει ποιον στα θελω του αλλου, αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα η και ακομα δεν ειναι σχεση.

Λες οτι η κοπελα τον αγαπαει και αν προσπαθει να αλλαξει κατι,
    και σε ρωταω, μονο η κοπελα αγαπαει??? μονο αυτη πρεπει να προσπαθησει??
    Ο σντροφος της τι πρεπει να κανει??
    Να κοιταει την κοπελα ενοσω προσπαθει?
    Και οταν πλανταξει στη προσπαθεια να πεσει στη αγκαλια του??

Οσο οι σχεσεις ειναι ζητουμενο κυριαρχιας τοτε δεν θα ειναι σχεσεις.

Banned
    Και για να πω την αλήθεια νομίζω πως ακόμα κι αν η φίλη μας είναι πάντα και παντού μαζί του και πάψει οποιαδήποτε άλλη κοινωνική σχέση-δραστηριότητα για να αποδείξει το ενδιαφέρον, πάλι ευχαριστημένος δεν θάναι.... Είναι άραγε η αγάπη το δικό του κίνητρο?

Senior Member
    Για μένα η λέξη αγάπη είναι μία παρεξηγημένη λέξη. Τολμώ να πω πως είναι ένα προπέτασμα πίσω από το οποίο κρύβουμε τις ανασφάλειές μας. Από αγάπη οι άνθρωποι βάζουν ντετέκτιβ να παρακολουθήσει τι κάνει ο αγαπημένος τους αν έχουν υποψίες. Από αγάπη εκβιάζουν τον/την αγαπημένη τους να μην τους αφήσει. Από αγάπη ψάχνουν τους λογαριασμούς του κινητού , τις τσέπες, τις πιστωτικές κάρτες του/της αγαπημένης. Από αγάπη εκβιάζουν για να παντρευτούν κάποιον/α που δεν θέλει. Από αγάπη μερικές φορές σκοτώνουν.
    Η αγάπη σε ένα ζευγάρι μου αρέσει πολύ όπως την περιγράφει ο Νίτσε. Λέει ότι υπάρχει αληθινά μόνο στα ζευγάρια στα οποία ο καθένας μπορεί να υπάρξει και μόνος. Που στέκεται στα πόδια του, που είναι αυθύπαρκτος δηλαδή και δεν έχει ανάγκη τον άλλο. Και τότε έχει τον άλλο από αγάπη και εκτίμηση, επειδή ταιριάζουν και περνούν ωραία και δημιουργικά μαζί και το κυριότερο επειδή το θέλουν και οι δύο. Τότε αγαπάς πραγματικά. Αυτή την αγάπη παραδέχομαι αυτήν εκτιμώ και σέβομαι. Όταν όμως λέμε αυτός είναι η ζωή μου και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτόν τότε δεν είναι αγάπη, είναι ανασφάλεια.

Banned
    Originally posted by nature
    Για μένα η λέξη αγάπη είναι μία παρεξηγημένη λέξη. Τολμώ να πω πως είναι ένα προπέτασμα πίσω από το οποίο κρύβουμε τις ανασφάλειές μας. Από αγάπη οι άνθρωποι βάζουν ντετέκτιβ να παρακολουθήσει τι κάνει ο αγαπημένος τους αν έχουν υποψίες. Από αγάπη εκβιάζουν τον/την αγαπημένη τους να μην τους αφήσει. Από αγάπη ψάχνουν τους λογαριασμούς του κινητού , τις τσέπες, τις πιστωτικές κάρτες του/της αγαπημένης. Από αγάπη εκβιάζουν για να παντρευτούν κάποιον/α που δεν θέλει. Από αγάπη μερικές φορές σκοτώνουν.
    Η αγάπη σε ένα ζευγάρι μου αρέσει πολύ όπως την περιγράφει ο Νίτσε. Λέει ότι υπάρχει αληθινά μόνο στα ζευγάρια στα οποία ο καθένας μπορεί να υπάρξει και μόνος. Που στέκεται στα πόδια του, που είναι αυθύπαρκτος δηλαδή και δεν έχει ανάγκη τον άλλο. Και τότε έχει τον άλλο από αγάπη και εκτίμηση, επειδή ταιριάζουν και περνούν ωραία και δημιουργικά μαζί και το κυριότερο επειδή το θέλουν και οι δύο. Τότε αγαπάς πραγματικά. Αυτή την αγάπη παραδέχομαι αυτήν εκτιμώ και σέβομαι. Όταν όμως λέμε αυτός είναι η ζωή μου και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτόν τότε δεν είναι αγάπη, είναι ανασφάλεια.

ειλικρινα δεν εχω διαβασει καλυτερο σου ποστ αγαπητη nature...

και επειδη με εκφραζει απολυτα το εκανα και quote.
    Χαιρομαι οταν διαβαζω τετοια ποστ που αναδεικνυουν την αντικειμενικη κατασταση των σχεσων σημερα.

Page 2 of 10 FirstFirst 1234 ... LastLast