Results 1 to 15 of 41
Thread: ΒΙΑ
-
29-07-2008, 14:06 #1
ΒΙΑ
Εχω χωρίσει εδω και 5 μήνες απο την κοπέλλα μου μετα απο 3 χρόνια (δηλ. αυτη με έστειλε). Πέρασα και περνάω πολύ δύσκολα - ολο αυτο τον καιρό απέφευγα κάθε επαφή μαζί της και της το είχα δηλώσει παρα΄την επιθυμία της να είμαστε φίλοι και μπλα, μπλά ... Κατα διαστήματα όλο και εμφανιζόταν μέσω διαφόρων τρόπων κανοντάς με να πέφτω όλο και περισσότερο στην θλίψη. Η θλίψη όμως έγινε υπέρμετρος θυμός, σκέψεις βίας άρχισαν να με κυριεύουν παρέμεναν όμως σκέψεις μέχρι πριν λίγες εβδομάδες.
Εμφανίστηκε με τον νέο σύντροφο σε ένα σημείο που ήξερε οτι θα βρισκόμουν σίγουρα εκείνη την ημέρα. Κατευθύνθηκα προς αυτούς την πρόσβαλλα με λόγια και άσεμνες χειρονομίες και προκάλεσα ανοιχτά - ήμουν έτοιμος για όλα - ο τύπος πανικοβλήθηκε και κατέβασε το κεφάλι μη θέλοντας κάν να με κυτάξει - προκάλεσα και άλλο, ήθελα να χυθεί αίμα εκείνη την στιγμή, αυτη δάκρυσε και έσφιξε το χέρι του συντρόφου της, αυτος το τράβηξε και συνέχισε να κυττάει κάτω. "Θα σου γ........ω την μάνα" της είπα και έφυγα. Τα ξημερώματα έσπασα και των δυο τα αμάξια και έστειλα μυνημα επιβεβαιώνοντας οτι είμαι εγω περιμένοντας αντίδραση για να εμπλακώ με αυτή ή με τον οποιοδήποτε πάει να την προστατέψει. Δεν αντέδρασαν.
Δεν έχω αντιδράσει ποτέ έτσι στη ζωή μου ούτε είμαι κανένας τρελλαμένος πιτσιρικάς, εχω ένα παιδί να νοιάζομαι, έχω τρομάξει με τον εαυτό μου . Δεν έχω υπάρξει ποτέ βίαιος - το ακριβώς αντίθετο - η μή βία ήταν πάντα σκοπός μου. Εχω μετανιώσει αλλα αυτό που με τρομάζει είναι το γεγονός οτι ήθελα να κάνω άσχημη ζημιά σε άλλον άνθρωπο εκείνη την ημέρα χωρίς να υπολογίσω καμμία συνέπεια.
- 29-07-2008, 14:20 #2
Απλα εισαι πονεμενος που χωρισατε και αντιδρασες με τετιο τροπο.Πληγωθικες πολυ και νιωθεις προδομενος και γιαυτο προσπα8ησες να το βγαλεις ολο αυτο με την βια. Ειμαι της γνωμης να ηρεμησεις κ να μην ξανασχολι8εις με αυτην γιατι ειναι φανερο πλεον οτι δεν σε θελει πια και οσο εσυ την κινηγας ειμαι σιγουρη ξενερωνει πιο πολυ,εννω αν κοιταξεις το παιδακι σου και τον εαυτο σου,γιατι το παιδι χριαζεται εναν ηρεμο και ευτιχησμενο πατερα γι να ειναι και αυτο.εισαι υποχρεωμενος να συνελθεις για χαρη του παιδιου και κανεναος αλλουνου,
29-07-2008, 14:22 #3
Εάν τα εννοείς αυτά που λες , ανέλαβε τις ευθύνες σου , ρίξε τα μούτρα κάτω και ζήτησε τους συγγνώμη. Ο άντρας με @@ όταν κάνει λάθος το αναγνωρίζει και αναλαμβάνει τις ευθύνες . Μέσα μας συνυπάρχουν τα πάντα , από δολοφονικά ένστικτα μέχρι αγνά και θεϊκά συναισθήματα, εμείς επιλεγούμε τι θα εκδώσουμε . Λοιπόν χαλιναγώγησε αυτήν την συμπεριφορά το ταχύτερων δυνατό , μην περιμένεις ούτε λεπτό, ξέρω θα έρθεις σε δύσκολη θέση να ζητήσεις συγγνώμη, αλλά μόνο έτσι θα πάρεις το μήνυμα ότι αυτές οι συμπεριφορές έχουν συνέπιες .
Α και θεωρώ ότι προφανώς ο χωρισμός ποναει ακόμα, και γι’αυτό ζήτα από την πρώην σου να σεβαστεί και αυτή την θέση σου . Εδώ σε δικαιολογώ, πες της δεν θέλω πάρε δώσε τέλος .
29-07-2008, 14:24 #4
ναι και να σκευτει το παιδι του,το μελλον του πιο 8α ειναι αν παει ο πατερας φυλακη η αν λερωσεις το ποινικο του μητρωο.?
29-07-2008, 14:42 #5
φιλε χρειαζεσαι κατα τη γνωμη μου τη βοηθεια του ειδικου η συμπεριφορα σου ειναι ακραια. Μπορει βεβαια να εχεις πληγωθει πολυ απο την πρωην σου αλλα σε καμμια περιπτωση δε δικαιολογειται ο χουλιγκανισμος που εβγαλες. Το παιδι ειναι απο παλιοτερη σχεση?
29-07-2008, 17:39 #6
Φίλε με το δύσκολο νικ, θα σου πω μια ιστορία.
Πριν πολλά χρόνια είχα μια σχέση που κατέληξε σε αραβώνα. Ο φίλος μου έβγαζε βίαιο χαρακτήρα, αλλά λόγω του ότι ήμουν ερωτευμένη δεν το έβλεπα. Κάποια στιγμή και λόγω άλλων προβλημάτων αποφάσισα να χωρίσω. Επί ένα χρόνο η ζωή μου και η ζωή του επόμενου ανθρώπου που είμασταν μαζί έγινε εφιάλτης. Μέχρι και στην αστυνομία φτάσαμε με χίλιες δυο ταλαιπωρίες και από τις δυο μεριές. Πηγαίναμε διακοπές και τον βλέπαμε να περνάει μπροστά μας με το αυτοκίνητο. Για να μη στα πολυλογώ πέρασε πολύς καιρός μέχρι να σταματήσει να μας δημιουργεί προβλήματα και πλέον είναι στη φάση που με παίρνει ανά διαστήματα τηλ για να μάθει τι κάνω. Μέχρι σήμερα, (έχουν περάσει σχεδόν δέκα χρόνια), δεν έχιε κάνει σχέση, παρά μόνο αρπαχτές της μιας βραδιάς και τίποτα περισσότερο.
Που θέλω να καταλήξω;
Αν κρίνω από τον εαυτό μου, το μόνο που κατάφερνε με την τότε συμπεριφορά του είναι να μετανιώνω για το κάθε λεπτό που πέρασα μαζί του. Εγώ συνέχισα τη ζωή μου, εκείνος έμεινε κολλημένος για πολλά χρόνια εκεί. Όσα αυτοκίνητα και να σπάσεις, ακόμη και να τη χτυπήσεις, να τη σκοτώσεις, η κοπέλα έχει φύγει....όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις, τόσο το καλύτερο θα είναι για σένα.....
ΥΓ. Αν μπορείς πήγαινε και σε ένα ειδικό, θα σε βοηθήσει πολύ, μη τυχόν και τα κάνεις χειρότερα τα πράγματα.....
29-07-2008, 20:29 #7
Gojuryu, είναι φανερό πως είσαι πολύ θυμωμένος και απογοητευμένος. Με το να βγάζεις όμως το θυμό σε ανθρώπους που έχουν κάνει ήδη τις επιλογές τους, εσύ τι κερδίζεις; Όπως βλέπεις, δεν νιώθεις καν καλύτερα.
Σκέψου ότι καταρχήν είσαι θυμωμένος με τον εαυτό σου. Χρησιμοποίησε λοιπόν αυτό το συναίσθημα σαν κινητοποιητική δύναμη για να επεξεργαστείς τα μέχρι τώρα δεδομένα και να αλλάξεις όσα πιστεύεις ότι σε έφεραν σε αυτή τη θέση. Αν νιώθεις ότι μόνος σου δυσκολεύεσαι, ζήτα τη συνδρομή ανθρώπων που εμπιστεύεσαι και γιατί όχι ενός ψυχολόγου. Θα ήθελες να γράψεις τι ακριβώς συνέβη με την τελευταία σχέση σου που κατέληξε στο να αισθάνεσαι έτσι;
29-07-2008, 22:36 #8
Φίλε μου δεν υπάρχει τίποτα πιο βίαιο από την αδιαφορία.
Πολύ καλές συμβουλές κι από τη Θεοφανία.
Κι εκτός όλων των άλλων το παιδί σου να νοιάζεσαι. Σ\' έχει ευλογήσει ο θεός μ΄ένα παιδί και κάθεσαι και σπας τα αμάξια της κάθε και του κάθε.... Φιλικά στα λέω.
Συν του ότι αυτά που έκανες είναι ποινικά κολάσιμα (και κοινωνικά)
Το θέμα δεν είναι εκείνη πια, είναι ότι εσύ αισθάνεσαι χάλια. Πολύ λίγα κερδίζονται από το να \"χτυπάς\" αλλού από εκεί που πρέπει. Μην παίζεις το παιχνίδι κανενός. Έχεις ευθύνη για τον εαυτό σου. Μην τη δίνεις στα χέρια άλλων.
30-07-2008, 11:59 #9
the story behind
Originally posted by marina38
Gojuryu, είναι φανερό πως είσαι πολύ θυμωμένος και απογοητευμένος. Με το να βγάζεις όμως το θυμό σε ανθρώπους που έχουν κάνει ήδη τις επιλογές τους, εσύ τι κερδίζεις; Όπως βλέπεις, δεν νιώθεις καν καλύτερα.
Σκέψου ότι καταρχήν είσαι θυμωμένος με τον εαυτό σου. Χρησιμοποίησε λοιπόν αυτό το συναίσθημα σαν κινητοποιητική δύναμη για να επεξεργαστείς τα μέχρι τώρα δεδομένα και να αλλάξεις όσα πιστεύεις ότι σε έφεραν σε αυτή τη θέση. Αν νιώθεις ότι μόνος σου δυσκολεύεσαι, ζήτα τη συνδρομή ανθρώπων που εμπιστεύεσαι και γιατί όχι ενός ψυχολόγου. Θα ήθελες να γράψεις τι ακριβώς συνέβη με την τελευταία σχέση σου που κατέληξε στο να αισθάνεσαι έτσι;
Είμαστε και οι δύο χωρισμένοι με ένα παιδί ο καθένας απο τον προηγούμενο γάμο του. Δεν συζούσαμε αλλα είμαστε μαζί καθημερινά, τα παιδιά μας είχαν άριστη σχέση. Η πρώην συντροφός μου είχε μάλιστα μετακομίσει στην περιοχή μου για να είμαστε κοντά. Γενικά η σχέση μεταξύ μας ήταν καλή χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Της είχα προτείνει να συζήσουμε όταν αποφάσισε να μετακομίσει άλλα η ίδια πίστευε οτι χρειαζόμαστε και άλλο χρόνο σε ξεχωριστά σπίτια για να προσαρμοστεί το παιδί της στην νέα κατάσταση. Αυτό ήταν απολύτως σεβαστό απο εμένα και δεν έφερα καμμία αντίρρηση. Ανέλαβα να της βρώ το καινούργιο σπίτι στην περιοχή μου - πράγμα που έκανα.
Η ίδια είχε ιδιαίτερα προβλήματα με την μητέρα της -Τριαντα πέντε χρόνια δεν είχε καταφέρει να ξεκολλήσει απο δίπλα της - η οποία της είχε δημιουργήσει τρομερές ανασφάλειες και επίσης ήταν εναντίον της σχέσης μας σε σημείο που διέκοψαν την επικοινωνία μεταξύ τους για 6 μήνες αφού είχε μετακομίσει.Σε όλη αυτή την περίοδο της κρίσης, της συμπαραστάθηκα θυσιάζοντας φίλους, διασκέδαση ακόμα και απο την δουλειά μου έκλεβα πολύτιμο χρόνο για να είμαι δίπλα της όταν με χρειαζόταν. Μπήκε σε έναν καινούργιο τρόπο ζωής μαζί μου και έλεγε οτι ήταν ενθουσιασμένη. Της σύστησα και μια φίλη ψυχολόγο όπου έλαβε σημαντική βοήθεια για να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα με την μητέρα της. Ακόμη επιδίωξα να πάμε και μαζί για να μπορώ να βοηθήσω οσο πιο καλά μπορούσα. Τελικά τα προβλήματα μεταξύ τους λύθηκαν και η κατάσταση εξισσορόπησε. Η ζωή μας είχε μπεί σε νορμάλ ρυθμούς και πραγματικά χαιρόμαστε την σχέση μεταξύ μας.
Κατόπιν τέθηκε το ζήτημα απο αυτή να συζήσουμε - όμως εγώ δεν αισθανόμουν έτοιμος να προχωρήσω σε μια τέτοια κίνηση την δεδομένη στιγμή. Δυστυχώς με την κόρη της έβλεπα οτι δεν θα κατάφερνα να συμβιώσω καθώς το παιδί είχε δικα του προβλήματα τα οποία βέβαια είχαν μεταφερθεί απο το οικογενειακό του περιβάλλον και δεν είχα τις αντοχές να εμπλακώ και σε άλλα προβλήματα, ιδιαίτερα με ένα παιδί στο οποίο όφειλα να είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός αλλά και χωρίς κανένα δικαίωμα να παρέμβω στην ανατροφή του.
Το θέμα συζητήθηκε και της εξήγησα οτι καταλαβαίνω την θέση της ως γυναίκα και της εξήγησα οτι άν η συμβίωση (γάμος) ήταν σημαντικό δεδομένο για αυτή θα δεχόμουν οποιαδήποτε αποφασή της για την συνέχιση ή όχι της σχέσης μας. Με διαβεβαίωσε οτι η ζωή μας ήταν πολύ καλή ως είχε και η συμβίωση δεν ήταν τόσο σπουδαίο γεγονός.
Βέβαια απο εκεί άρχισε η αντίστροφη μέτρηση, διότι παρα τα λεγομενά της, άρχισε να \"ψάχνεται\" όπως η ίδια παραδέχθηκε. Η ανασφαλειά της και η δειλία της με κράτησε ως \"καβάντζα\" μέχρι να εξασφαλίσει τον επόμενο υποψήφιο γαμπρό.
Βρισκόμενος σε μια πολύ δύσκολη φάση στην εργασία μου μου προτάθηκε απο την εταιρεία που δουλευω να αναλάβω μια θέση στο εξωτερικό. Εγώ την αρνήθηκα λόγω της σχέσης, βαζοντάς με σε αντιπαράθεση με τον εργοδότη μου και με συνέπεια να μου ανακοινώσουν οτι θα έπρεπε να αρχίσω να κυττάω για άλλη δουλειά μετά απο δεκατέσσερα χρόνια συνεργασίας. Αυτό το γεγονός με κατέβαλλε ιδιαίτερα και χρειαζόμουν στήριξη ιδιαίτερα απο αυτήν, αντί αυτού πήρα μια \"ψύχρα\' και μια αντιμετώπιση του στύλ οτι ήμουν σε κακή διάθεση και χάλαγα και την δική της.
Δεν πέρασε ένας μήνας απο αυτή την εξέλιξη και εντελώς ξαφνικά η \"καλή σύντροφος\" μου είπε οτι έχει \"φρικάρει\" οτι χρειάζεται χρόνο κλπ, κλπ. Για ένα μήνα με είχε στην αναμονή τηλεφωνόντας μου καθημερινά για να δεί τι κάνω να μου πεί πως με \"αγαπάει\" να δεί τι κάνει το παιδί μου και .....άλλα πολλά. Σε κάποια στιγμή συναντηθήκαμε και εν μέσω δακρύων, φιλιών, \"σε αγαπώ\" και ... μπαλαμουτιάσματος μου είπε \"τώρα βγαίνω με άλλον\", \"θέλω να είμαστε φίλοι\", \"να βγαίνουμε τακτικά\", \"τα παιδιά μας να συνεχίσουν να κάνουνε παρέα\" ...... Επέμενε τακτικά, μέχρι το περιστατικό που ανάφερα, να προσπαθεί να επικοινωνήσει με διάφορους τρόπους παρόλο που είχα καταστήσει σαφές οτι δεν ήθελα να \'έχει καμμία επαφή με εμένα ή με το παιδί μου.
To αποτέλεσμα της κάθε εμφανισής της κάθε φορά για μένα βέβαια ήταν να με ρίχνει σε βαθιά κατάθλιψη και μάλιστα να με οδηγήσει σε καταθλιπτικό επεισόδιο. Το πάλεψα όμως με νύχια και με δόντια, πήγα σε ψυχολόγο, έκανα μια καινούργια σχέση, πλάκωσα το γυμναστήριο, ασχολήθηκα έντονα με την κόρη μου. Μέχρι βέβαια την ημέρα που η \"καλή\" κοπέλλα αυτή θεωρησε καλό να έρθει σε ενα περιβάλλον που βρισκόνταν και τα δύο παιδιά μας και συμπτωματικά την ημέρα της ονομαστικής γιορτής μου με το νέο \"πουλέν\" για να μου τον μοστράρει................
Τέλως πάντων δεν είμαι καθόλου περήφανος για αυτο που έκανα και ευχαριστώ όλους τους φίλους και φίλες για την αποψή τους. κάθε σχολιό σας με βοηθάει.
30-07-2008, 12:29 #10
απλα πυστευω οτι ενιωθε τυψεις που θελησε να χωρισει με σενα για καποιον αλλον και ηθελε να εχετε καλες σχεσεις απο τι καταλαβα. εσυ θα πρεπει να κοιταξεις την ζωη σου και της κορης σου.και να ξερεις οτι οταν ραγισει το γιαλι δεν ξανακολαει.στα απυτα σου καιν βρικε αλλον βρες και συ αλλην .στο κατω κατω ο χρονος 8α γιατρεψει την πληγη αυτη και 8α δεις οτι 8α μπορεις να αγαπησεις και χιλιες αλλες γυναικες.
30-07-2008, 13:07 #11
Αρκετές φορές αγαπάμε λάθους ανθρώπους , το ανακαλύπτουμε στην πορεία δύστυχος , είναι και ο μόνος τρόπος άλλωστε .
Η \'\'κυρία\'\' είναι η κλασική …, εάν είναι όπως τα περιγράφεις , σε είχε καβαντζα μέχρι να βρεις τον επόμενο . Όλοι το έχουμε βιώσει και έχουμε νιώσει μαλακές και εξαπατημένη μα για σκέψου , μήπως στην ατυχία σου είσαι πολύ τυχερός που απαλλαχτικές από μια απάτη , την γλύτωσες φίνα φιλαράκο . Ουσιαστικά αυτή είναι η μεγάλη χαμένη που έχασε ένα ωραίο άνθρωπο, και παρόλο που είσαι θυμωμένος πρέπει να χαίρεσαι .
Ααα όσο για την φιλιά που θέλει να διατηρήσει και αυτό για την πάρτυ της το κάνει, θέλει να νιώσει ότι τελικά δεν είναι ο κακός της υπόθεσης .Προσπαθεί να διατήρηση την εικόνα του καλού ανθρώπου που έχει για τον εαυτό της .
Δεν σου αξίζει, κοψε την και μην επιτρέπεις ξανά στον εαυτό σου για κανέναν να παρασυρθείς σε βίαιες συμπροφορές .
Είσαι Οκ τύπος και σου αξίζει κάτι καλύτερο από την \'\'κυρία\'\' , τελικά ο άλλος μήπως είναι ο μεγάλος σου ευεργέτης που λέει και το τραγούδι :)
30-07-2008, 13:19 #12
Φίλε μου......σημασία έχει πως το θέμα τελείωσε. Αυτό πρέπει να καταλάβεις. Ότι δίνουμε σε μια σχέση είναι δική μας απόφαση, κανένας δεν μας τα παίρνει με το ζόρι για να μπορούμε μετά να του τα \"χτυπήσουμε\". Σίγουρα δεν σου φέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο, αλλά αν ήταν εδώ τώρα να είσαι σίγουρος πως και εκείνη θα είχε παράπονα που ΄τώρα δεν μπορείς να διακρίνεις μέσα από τη φρίκη του χωρισμού.
Το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο.
Ψάξε τη δύναμη να συνεχίσεις τη ζωή σου. Είσαι ένας νέος άνθρωπος με ένα παιδί που περιμένει στήριξη από σένα, μη το μαυρίζεις με το να κολλάς σε μια κατάσταση που έχει σηκώσει τοίχο.....
30-07-2008, 13:37 #13
Originally posted by Θεοφανία Ότι δίνουμε σε μια σχέση είναι δική μας απόφαση, κανένας δεν μας τα παίρνει με το ζόρι για να μπορούμε μετά να του τα \"χτυπήσουμε\".
Η σχέση είναι ένα είδος συνεταιρισμού , επενδύουμε , όχι έτσι αόριστα και ότι θέλει ο καθένας αλλά επειδή θέλουμε κάτι από κοινού , έχουμε θέσει κοινούς στόχους και έχουμε συμφωνήσει σε 5 βασικά πράγματα , που διαμορφώνουν ένα πλαίσιο λειτουργιάς της σχέσης .
Θα στο κάνω πιο λιανά, ας πούμε συμφωνούμε οι δυο μας να κάνουμε μια εταιρεία 50 -50 συμμετοχική . Εγώ συνεισφέρω όπως και εσύ στην αρχή , στην πορεία και ενώ εγώ κάνω ανοίγματα και κινήσεις με στόχο το κοινό καλό, εσύ χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια τροποποίηση της συμφωνίας μας , πας και στήνεις από δίπλα ένα καινούριο μαγαζί με άλλο συνέταιρο . Αυτό νομικά τιμωρείτε και έχεις και επιπτώσεις …
30-07-2008, 13:58 #14
αγαπητε φιλε,
ενδιαφερον το στορυ και εχω ερθει μεχρι ενος σημειου εκει που βρισκεσαι.
Ωστο απο μια πιο ψυχραιμη πλευρα (οσο μπορει αυτο να ειναι εφικτο) θα ηθελα να σου δωσω μερικες οπτικες που ισως δεν τις ελαβες υποψην.
1. Καταρχην να εχεις υποψην σου οτι οι γυναικες λειτουργουν διαφορετικα απο οτι οι αντρες.
Λιγο ασημαντοισως αλλα τελικα καθοριστικο.
Οι γυναικες ειναι σε συνεχη εγρηγορση οσον αφορα την σχεση τους.
Το βραδυ αν και πανε για υπνο αυτες σκεφτονται, ακομα και οταν κοιμουνται.
Δεν σταματανε να κανε τιποτα αλλο παρα αυτο.
Μερικες φορες περνανε και στην υπερβολη (εδω μπαινουν και οι ανασφαλειες - φοβιες κλπ) εαν εχουν + ψυχολογικα προβληματα να μεγαλοποιουν καταστασεις.
Αντιθετα οι αντρες δεν μπαινουν καν σε αυτη την διαδικασια.
Θεωρουν οτι ολα βαινουν καλως και αν προκυψει καποιο προβλημα τοτε πολυ απλα θα το συζητησουν.
Εχω επισημανει αρκετες φορες την ελλειψη πραγματικης και ουσιαστικης επικοινωνιας αναμεσα στα ζευγαρια.
Οι γυναικες αφενως σκεφτονται και θελουν να συζητησουν αλλα ειτε τα κρατανε για την παρτη τους ειτε αν θελησουν δεν βρισκουν ανοικτα αυτια οπως θεωρουν, αφετερου οι αντρες κατα βαση ουτε που θα περασει απο το μυαλο μια τετοια διαδικασια. Θεωρουν οτι αφου τα ειπαμε τα συμφωνησαμε δεν εχουμε κατι αλλο να πουμε - η δουλεια με ενα τροπο εκλεισε.
Δυστυχως δεν ειναι ετσι, οι σχεσεις δοκιμαζονται αν θες ΚΑΙ καθημερινως. Η επιβεβαιωση αυτη εαν προκυπτει εχει καλως αν οχι αρχιζει η φθορα της και στο τελος η διαλυση της.
Προσωπικα οσες γυναικες με αγαπησαν και με χωρισαν τις ευχαριστω ολες για τις ομορφες στιγμες που μου χαρισαν, ηταν πολυ γλυκιες, ελπιζω να λενε και αυτες το ιδιο.
Η φαση που περνατε σε ενα αλλο επιπεδο και εκει αρχιζει η καμπη ειναι ενα κρισιμο σημειο που θα επρεπε να σας απασχολησει απο κοινου. Απο οσο γραφεις κανεις δεν το πηρε σαν ενα σημειο οτι θα επρεπε να προβληματιστείτε.
Δεν μπορω να ξερω γιατι, ετσι ειχατε μαθει να επικοινωνητε, ισως να υπηρχε εγωισμος οτι μπορει να υποθεσει καθενας.
Ολος αυτος ο προλογος γινεται σε πρωτη φαση να ανιχνευτουν οι λογοι που οδηγουν στην φθορα.
Συνηθως μπορω να πω οτι τα πετυχημενα ζευγαρια ειναι αυτα που ειτε εχουν κοινους τοπους - αναφορες ειτε αυτα που ναι μεν εχουν διαφορετικοτητες αλλα κανουν υπερβασεις και τις ξεπερνουν.
Με πολυ διαλογο, αντιπαραθεση αν χρειαστει και συνεχη καταθεση επιχειρηματων.
Σορρυ αλλα ετσι ειναι και ετσι δουλευει.
Ολες οι υπολοιπες σχεσεις πανε στο καλο για χιλιαδες λογους που αμα τους απαριθμουσα δεν θα μου εφταναν τρεις ζωες.
Κατα τα αλλα υπαρχει ενα ζητουμενο οντως σοβαρο.
Η διαλυση εγινε - ο πονος κορυφωθηκε.
Οτι ηταν μεχρι χθες συνηθεια, σημερα εγινε απιαστο ονειρο.
Ο θυμος σου πλεον δεν διαχειριζεται και το θεωρω φυσικο ακομα και το που εφτασες στις πραξεις που αναφερεις.
Θεωρω οτι ειναι πραξης εκτονωσης και αυτοαμυνας.
Οντως η πρωην οφειλε να εξαφανιστει αφου της το ζητησες κιολας.
(αν και εγω με καποιες πρωην μου βρισκομαι, εξαιρω αυτες που ηθελαν να με πληγωσουν εκτος απο το να χωρισουμε)
Μιλας για καβαντζα οσον σε αφορα. Εκτιμω οτι και ο επομενος καβαντζα ειναι, μην σου πω οτι χρησιμοποιείται κιολας.
Δεν μπορω να ξερω τι συντηρει κατι τετοιο αρρωστο.
Αυτο που γνωριζω ειναι οτι οι κινησεις θυμου σου δινουν τροφη σε αυτη την αρρωστια.
Δεν θα μπορουσα να δωσω λυσεις συνταγες μιας και το μυαλο δουλευει απο μονο του και δεν κατευθυνεται το ιδιο και η οργη.
Μπορω ομως να σου πω με σιγουρια οτι τετοιες κινησεις σου δινουν τροφη και λαβη για σχολια εναντιον σου.
Η πρωην σου φαντασου οτι πηγαινει για καφε με τον δικο της και την παρεα της και οταν ερχεται η κουβεντα στην σχεση σας αυτο που θα χτυπαει συνεχως σαν ατου θα ειναι οι κινησεις που εκανες και φανταζομαι οτι καταλαβαινεις τα συμπερασματα που βγαινουν.
Βεβαια ο καθενας λεει την αληθεια που τον βολευει - οπως τον βολευει.
Και μην μου πεις οτι δεν σε ενδιαφερει. ΠΡΕΠΕΙ να σε ενδιαφερει, η αξιοπρεπεια μας ειναι αδιαπραγματευτη οτι και αν κανουμε στην ζωη μας και οχι μονο στις σχεσεις μας.
Για το αυριο που ξημερωνει,
Ανοιξε νεα σελιδα στη ζωη σου.
Ακομα και αν προκαλεισαι αδιαφορησε και βρισε μετα, σε καμια περιπτωση ομως μην ξαναεκτεθεις με παρομοιες κινησεις.
Αν στο επιτρεπει ο εγωισμος σου στειλε ενα μυνημα αναγνωριζωμντας το λαθος σου για οτι εκανες - δεν ειναι και πολυ αναγκαιο ομως απλα θα δειξεις οτι πλεον εισαι υπερανω. Αν το κανεις δεν θα το κανεις για αυτην αλλα για εσενα δειχνωντας οτι λυτρωνεσε απο ολο αυτο το πονο.
Τελος αφοσιωσου πλεον στην νεα αυτη σελιδα της ζωης σου και προσπαθησε να την πας ακομα πιο μπροστα, ακομα καλυτερα απο εκει που την αφησες με την πρωην.
Στο βαθμο που θα τα καταφερεις θα καταλαβεις οτι η σχεση σου αυτη ηταν ενα αδιεξοδο και για τους δυο σας.
Ευχομαι πολυ πεισμα και πολυ κουραγιο,
θα τα χρειαστεις και τα δυο,
Καλημερα
30-07-2008, 14:00 #15
Originally posted by Thessalo
Η σχέση είναι ένα είδος συνεταιρισμού
με ολο το σεβασμο βεβαιως βεβαιως που σου εχω.
:cool:
Άγχος και Θλίψη στην καθημερινότητα
06-08-2025, 12:58 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή