Έχω κάτι σοβαρό και κανείς δεν ξέρει τι
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 74
    Antonis8
    Guest

Έχω κάτι σοβαρό και κανείς δεν ξέρει τι

Λοιπόν, τα συμπτώματα μου: Εκεί που ήμουν υποτασικος, τύπου σε κατάσταση ηρεμίας η πίεση μου ήταν 8 η μεγάλη ,πέντε η μικρή, πλέον έχω 10.5 με 7 και φυσικά όταν σηκώνομαι ή κάνω κάποια δραστηριότητα αγγίζει παραπάνω τιμές. Παράλληλα , οι παλμπι μου που σε κατάσταση ηρεμίας είναι 46-60 , με το που σηκώνομαι απλά για να σταθώ όρθιος,πάνε στους 100. Αυτά τα διαπίστωσε και ο γιατρός που με βλέπει.
    Παράλληλα έχω πάρα πολύ έντονα συμπτώματα με το στομάχι και το έντερο,με πιάνουν σουβλιες παντού και φούντωσε πάλι με άσχημο τρόπο η οισοφαγίτιδα. Με χτυπάει ακόμα και στα αυτιά και στο κεφάλι.

Το ιστορικό μου: από πέρυσι τον Νοέμβριο έχω κάνει πολλαπλά τσεκ απ, δεν υπάρχει εξέταση που δεν έχω κάνει και με έχουν δει αμέτρητοι γιατροί ,όλων των ειδικοτήτων και ειδικότερα 10 καρδιολόγοι. Το τελευταίο τριπλεξ που έκανα ήταν μια εβδομάδα πρίν. Έχω κάνει και ένα πρόσφατο τεστ κοπώσεως. Το θέμα είναι όμως πως ενώ στα προηγούμενα τεστ κοπώσεως χρειάστηκε παρα πολύ χρόνος για να φτάσω στους επιθυμητούς παλμούς, στο πιο πρόσφατο ανέβηκαν πολυ εύκολα οι παλμοί μου.

Έκανα σήμερα και υπέρηχο άνω κοιλίας και τριπλεξ αορτής,όλα βγήκαν φυσιολογικα. Εγώ όμως δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου. Δεν είναι φυσιολογικό να κάνω μερικά βήματα και να έχω 115 παλμούς. Εγώ μέχρι τώρα ακόμα και σε κίνηση είχα το πολύ 75

Θα κάνω κάποιες περαιτέρω εξετάσεις αλλά ειλικρινά από κανέναν γιατρό δεν παίρνω ξεκάθαρες απαντήσεις. Χολτερ φορούσα προχθές,δεν έδειξε τίποτα κατά τον καρδιολόγο.

Antonis8
    Guest
    Και το κακό είναι, ότι τα συμπτώματα του άγχους οκ, ήταν μια χαρά εύκολα μέχρι τώρα, αυτό το πράγμα να μην μπορείς να πάρεις τα πόδια σου είναι ανυπόφορο. Και επειδή είμαι αρρωστοφοβικος,δεν με πιστεύει κανείς,όλοι θεωρούν ότι υπερβάλλω. Με έχουν δει καμία εικοσαρια γιατροί την τελευταία εβδομάδα και κανείς δεν μου λέει έναν ξεκάθαρο λόγο στο γιατί έχω αυτά τα συμπτώματα στα καλά καθούμενα. Και για να σας προλάβω,δεν είναι άγχος,το διαπίστωσε και ο γιατρός μου.

Κάτι μου έλεγε για ορθοστατική υπόταση ,αλλά εγώ δεν είχα παλιά, γιατί να έχω τώρα;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Antonis8 View Post
    ...

Κάτι μου έλεγε για ορθοστατική υπόταση ,αλλά εγώ δεν είχα παλιά, γιατί να έχω τώρα;
    γιατι οχι;
    ενα σωρο παθησεις, πριν εμφανιστουν, δεν τις εχει καποιος. δεν γεννιομαστε με ολες τις παθησεις..

Junior Member
    Πιστεύω ότι αν είσαι ξάπλα όλη μέρα λόγω του ότι δεν μπροεις να πάρεις τα πόδια σου,είναι λογικό να ανεβαζεις εύκολα παλμούς,αφού χάνεται η καλη φυσική σου κατάσταση...εγώ κάποτε βαραγα δίωρα μέσα στα γυμναστήρια,και στα καπάκια είχα φροντιστήρια και βολτες και ήμουν ακούραστος...τώρα κάνω ποδήλατο για 2-3 λεπτά και λαχανιάζω φουλ....όταν ανεβαίνω σκάλες εννοείται είμαι κομμάτια.Ουτε κι εγώ μπορώ να πάρω τα πόδια μου και όσο είμαι ξάπλα και δεν κινούμαι έστω και με το ζόρι τόσο χειροτερεύω και κουράζομαι ευκολότερα.Οσον αφορά τα αλλά συμπτώματα σου
    ,το άγχος να ξέρεις έχει πολλές μορφές...εγώ έχω καψίματα στα χέρια και στα δάχτυλα,σουβλιες στην κορυφή του κεφαλιού,αίσθημα πνιγμού,ταση λιποθυμίας,θολούρα και μουδιασματα...και μάντεψε....με το που θα κάνω κάτι που θα με κάνει να ξεχαστω,τσουπ,φεύγουν όλα δια μαγείας...τις σουβλιες στην κοιλιά μην της φοβασαι πάντως,είναι κλασικοτατο σύμπτωμα άγχους και στο λέω εγώ που υποφέρει ολόκληρη η οικογένεια μου από αυτό

Senior Member
    Αδερφέ την εξέταση την έκανες που μου ελεγες; Πάνε για εξειδικευμένες εξετάσεις! Κάνε σπινθηρογράφημα και στεφανιογραφία με το ετσι θέλω! Αν εισαι τοσο χαλια. Υπάρχει και αξονική στεφανιογραφία που ειναι αναίμακτη! Ζήτησε να σου κανουν οτι εξέταση υπάρχει μπας και ηρεμησεις! Αλλιώς μετα φιλε μου πάνε σε ψυχίατρο αν κανεις ολα αυτα και δεν βρουν τιποτα! Γιατι εκείνες οι εξετάσεις βλέπουν καθαρά αν εχεις βουλωμένες αρτηριες η αν εχει οποιοδήποτε πρόβλημα η καρδιά! Μετα απλά πάνε κοίταξε το αλλιώς. Κ εγω είχα αυτα που λες αλλα εμένα με πιάνουν μερικές μερες με την αλλαγή καιρού! Εγω εχω ολα τα συμπτώματα ένως εμφράγματος ολα όμως κάθε μερα τις τελευταίες 4 μερες! Ξυπνάω στον ύπνο μου απο πόνο ατο αριστερό χέρι η απο σφίξιμο στο στήθος! Αν ήταν να πάθουμε κατι θα το είχαμε πάθει! Πάνε κάνε εξετάσεις φιλε μου αυτές τις εξειδικευμένες και εκει θα φανεί 100%. Και να ξερεις επειδή η νονά μου ειναι γιατρος, αν εχεις κατι στη καρδιά 100% φαίνεται μονο με στεφανιογραφία. Ολα τα αλλα δεν ειναι σίγουρα. Ίσως αν φτάσεις σε ενα στάδιο να έχουν κάποιες ενδείξεις αλλα μόνο η στεφανιογραφία θα δείξει 100% ολα τα αλλα δεν ειναι σίγουρα!

Antonis8
    Guest
    Δεν λέω ότι έχω κάτι με την καρδιά. Έχω κάτι με την πίεση που επηρεάζει την καρδιά.

Stef 15 έχω πολύ καλή φυσική κατάσταση. Με το που ξυπνήσω πάω για περπάτημα, κάθε μέρα έκανα χιλιόμετρα, είμαι αδύνατος και κάνω και καλή διατροφή. Μέχρι τώρα οι μετρήσεις μου ήταν μετρήσεις αθλητή, έχουν αλλάξει τον τελευταίο μήνα χωρίς καμία αιτιολογία.

Δεν είναι άγχος ούτε καρδιά, είναι κάτι που έχει διαταράξει το νευρικό μου σύστημα, ή κάποια φλεγμονή στο έντερο ή στο στομάχι που νου δημιουργεί πολύ άσχημα συμπτωματα.

Αν κάτι έχει διαταραχθεί στην πίεση,μπορεί να διαταράξει και την καρδιά.

Antonis8
    Guest
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    γιατι οχι;
    ενα σωρο παθησεις, πριν εμφανιστουν, δεν τις εχει καποιος. δεν γεννιομαστε με ολες τις παθησεις..
    Ναι, γιατί όμως; Είναι γενετικό; Προεκυψε λόγω κάποιας συγκεκριμένης κατάστασης; Θα περάσει να επανέλθω επιτέλους στην καθημερινότητα μου ή θα έχω αυτά τα εβολητικα συμπτωματα συνέχεια; Κανείς δεν μου δίνει απαντήσεις.

Junior Member
    Δεν λέω ότι έχω κάτι με την καρδιά. Έχω κάτι με την πίεση που επηρεάζει την καρδιά.

Stef 15 έχω πολύ καλή φυσική κατάσταση. Με το που ξυπνήσω πάω για περπάτημα, κάθε μέρα έκανα χιλιόμετρα, είμαι αδύνατος και κάνω και καλή διατροφή. Μέχρι τώρα οι μετρήσεις μου ήταν μετρήσεις αθλητή, έχουν αλλάξει τον τελευταίο μήνα χωρίς καμία αιτιολογία.

Δεν είναι άγχος ούτε καρδιά, είναι κάτι που έχει διαταράξει το νευρικό μου σύστημα, ή κάποια φλεγμονή στο έντερο ή στο στομάχι που νου δημιουργεί πολύ άσχημα συμπτωματα.

Αν κάτι έχει διαταραχθεί στην πίεση,μπορεί να διαταράξει και την καρδιά.
    Ωχ καταλαβα....Ευχομαι να είναι περαστικό όλο αυτό!Ειμαι σίγουρος πως αφού το πήρες χαμπάρι νωρίς και το παρακολουθείς τακτικά,δεν κινδυνεύεις από κατι...

Senior Member
    Εμενα σε μου φαίνεται κάτι σοβαρό. Οι παλμοί ανεβαίνουν με τλ άγχος ανεβαίνουν όταν είσαι αγυμναστος κλπ επίσης λες ότι η πίεση σου τωρα ειναι φυσιολογική και το λες για κακό;
    Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..

Senior Member
    Ναι, γιατί όμως; Είναι γενετικό; Προεκυψε λόγω κάποιας συγκεκριμένης κατάστασης; Θα περάσει να επανέλθω επιτέλους στην καθημερινότητα μου ή θα έχω αυτά τα εβολητικα συμπτωματα συνέχεια; Κανείς δεν μου δίνει απαντήσεις.
    λες για δεκαδες γιατρους που σε διαβεβαιωνουν οτι εισαι καλα,αλλα ο ψαξιμο συνεχιζεται καλου- κακου.
    για τα ψυχολογικα σου σε παρακολουθει καποιος; ψυχοθεραπεια, κανεις;

Senior Member
    Διακρίνω μια κατάσταση πανικού φίλε Αντώνη. Καταρχήν να πούμε πως υπόταση/υπέρταση μπορεί να έχεις ανεξαρτήτως παλμών. Λόγω άγχους μπορεί να ανέβει η πίεση όταν ανεβαίνουν και οι παλμοί. αυτό ΔΕΝ είναι παθολογική υπέρταση.
    Όσο για το ότι δεν μπορείς να πάρεις τα πόδια σου θα σου πω την εμπειρία μου: όταν έκανα ένα τεστ.κοπωσεως με άγχος στο θεό, κατάφερα να τρέξω μόνο 5 λεπτά. Χάλια μαύρα. Ο θείος μου με 2 εμφράγματα έβγαζε 8' σκέψου χαχα. Οι παλμοί μου με πριν ανέβω στον διάδρομο ήταν 97,φουλ άγχος. Πάμε τώρα fast forward κάνα χρόνο μετά έκανα άλλο ένα αλλά αυτή τη φορά το άγχος σε χαμηλά επίπεδα. Παρόλο που όλη τη χρονιά σαπισα απτό καθισιο (λόγω δουλειάς) έβγαλα όλα τα στάδια 15 λεπτά σύνολο και καρδιακή απόδοση ακόμη καλύτερη. Η δε σημείωση του γιατρού (ο οποίος έκανε και τριπλεξ πριν και αμέσως μετά το τεστ) ήταν εξαιρετική ανοχή στην κόπωση. Ποιος? Εγώ ο καπνιστής λαπάς.
    Συμπέρασμα: με πολύ άγχος δεν μπορούμε να πάρουμε τα πόδια μας.
    Πάμε τώρα στο στομάχι/έντερο. Στο πολύ άγχος τα είχα όλα: πόνους/καούρες/φουσκώματα/εισοφαγο ότι θες. Είχα πλακωθεί στις πραζολες. Όταν έφυγε το άγχος αρκετά, ξέχασα ότι είχα ξεμεινει από χάπια κάνα δίμηνο και έτρωγα και βράδυ και έπινα και τις μπυριτσες μου. Συμπέρασμα: το άγχος διαλύει τη σωστή λειτουργία του γαστρεντερικού.
    Όλα αυτά που λες εξηγούνται με το άγχος λοιπόν.
    Είχες πει πως σου βρήκαν και κάποιο παράσιτο, που μπορεί να εξηγεί επίσης κάποια από τα συμπτώματα που έχεις και αυτά να ενισχύονται από το άγχος. Με αυτό το έγινε?
    "Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."

Senior Member
    Quote Originally Posted by geodim View Post
    Διακρίνω μια κατάσταση πανικού φίλε Αντώνη.
    Συμφωνώ ήδη από τον τίτλο του θέματος έβγαλε το πόρισμα, φίλε Αντώνη πρέπει να το δεις αλλιώς όσο ασχολείσαι τόσο είναι χειρότερο, θέλεις με το ζόρι να έχεις κάτι; Δεν καταλαβαινω. Εκτός αν όλοι οι γιατροί που πας είναι άχρηστοι τι να πω.

Senior Member
    Κατα τη γνωμη μου επαθες συνδρομο POTS

https://my.clevelandclinic.org/healt...-syndrome-pots

Διαγιγνωσκεται σιγουρα με tilt table test.

Το καλυτερο θα ηταν ομως να μην κανεις αλλες εξετασεις. Απλα φτιαξε το αγχος και το στομαχι (το αγχος γαμαει το στομαχι απιστευτα) και το POTS θα περασει μονο του.

Αμα τρεχεις ολη μερα στους γιατρους ποτε προλαβαινεις να φροντισεις το σωμα σου; Ειμαι 39 και αν δεν προσεχα διατροφη, υπνο, σταση σωματος, μυικη κατασταση, αναψυχη, θα ειχα γινει ερειπιο.

Senior Member
    Φλεβικη ανεπαρκεια δεν εχεις, ετσι; Τα συμπτωματα ειναι βαρος και πρηξιμο στα ποδια χαμηλα.

Antonis8
    Guest
    Quote Originally Posted by Ορέστης View Post
    Φλεβικη ανεπαρκεια δεν εχεις, ετσι; Τα συμπτωματα ειναι βαρος και πρηξιμο στα ποδια χαμηλα.
    Όχι δεν έχω πρήξιμο. Κάποιες φορές νιώθω βάρος αλλά όχι συνέχεια.

Page 1 of 5 123 ... LastLast