Μικρή βοήθεια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 83
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    16

    Μικρή βοήθεια

    Καλημέρα,
    Κατ αρχήν να σας πω πως είμαι νέο μέλος και εύχομαι ότι καλύτερο για όλους.
    Ψάχνοντας στο net βρήκα αυτή την σελίδα για να πω κι εγώ το πρόβλημά μου και όποιοι καλοί μπορέσουν να βοηθήσουν.
    Είμαι 34 ετών και θα έλεγα κανονικός άνθρωπος. Πριν λίγους μήνες χώρισα από μια σχέση 2 ετών σχεδόν όπου ενώ σχεδιάζαμε να παντρευτούμε έγιναν κάποια «απίστευτα πράγματα» και χωρίσαμε. Προσπαθήσαμε και οι δύο να βρούμε μια μέση λύση αλλά δυστυχώς δεν γινόταν κάτι. Μετά από λίγο καιρό και ενώ έψαχνα να βρω τι πραγματικά έφταιξε σε αυτή τη σχέση και πιστεύω πως το βρήκα είπα να συνεχίσω τη ζωή μου με διάφορες δραστηριότες που θα με έκαναν να αλλάξω τρόπο ζωής. Και έτσι έκανα! Όλα πήγαιναν μια χαρά. Μου άρεσαν πολλά πράγματα Μέσα σε 1 μήνα περίπου γνώρισα μια άλλη κοπέλα. Είχα χαρεί απίστευτα. Όμως και με αυτή τα πράγματα δεν πήγαν καλά και δεν είχε ένα τέλος γρήγορο. Από εκείνη την ώρα ως και αυτή τη στιγμή είμαι σε «μαύρο χάλι» Ίσως το χειρότερο της ζωής μου. Πηγαίνω στη δουλειά και κοιτάω τον τοίχο, πίνω και καπνίζω ασταμάτητα, προσπαθώ συνεχώς να βρω κάποια να κάνω μια σχέση, έχω σκέψεις συνέχεια πως θα μείνω μόνος μου σε όλη μου τη ζωή. Πως δεν θα βρεθεί αυτή που θα κάνω οικογένεια. Ξέρω πως ότι κάνω και σκέφτομαι τώρα είναι λάθος!
    Αυτό που θέλω είναι όποιος ξέρει να μου πει τι να κάνω να σταματήσει αυτό το πράγμα. Μόνο αυτό σας παρακαλώ. Θέλω να γίνω όπως πρώτα.
    Σας ευχαριστώ
    vader

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Thessaloniki
    Posts
    1,156
    Φίλε μου Vader καλως όρισες...
    Αντιλαμβάνεσαι κι εσύ ο ίδιος πως ό,τι κάνεις και σκέφτεσαι είναι λάθος, θα ήταν αχρείαστο να επικεντρωθούμε σ\' αυτό το σημείο.

    Πιστεύω πως παρ\' ολο που φαίνεται να ξεπέρασες εύκολα την πρώτη σου σχέση και να έκανες καινούρια σχετικά σύντομα, το πρόβλημα σου κατά την άποψη μου δεν είναι το τέλος της τελευταίας αλλά εκείνο της πρώτης. Δεν ξέρω κατά πόσο σοβαρή ήταν και η μία και η άλλη σου σχέση - δεν μας το λες - αλλά έμεινα με την εντύπωση πως η πρώτη ήταν σε διαφορετικό επίπεδο από την άλλη. Εκείνο που μάλλον σου δημιουργεί αυτές τις εμμονές πως ίσως μείνεις μόνος κλπ, θεωρώ πως είναι το γεγονός ότι είχατε ήδη μπει με την πρώτη σου σχέση στη διαδικασία να σχεδιάζετε το θέμα του γάμου σας και αυτά τα σχέδια με τον χωρισμό σας μένουν ανεκπλήρωτα..
    Δεν μας λες τι \"απίστευτα πράγματα\" συνέβησαν, αν ο χωρισμός σας ήταν με κοινή συναίνεση, αν τέλος πάντων έφταιγε ο ένας ή και οι δυο σας, αν εν τέλει θεωρείς πως κάποιος απ\' τους δυο σας έχει κατά την άποψη σου μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης από τον άλλον...Όλη αυτή η διαδικασία της ματαίωσης των σχεδίων σας με την πρώην σύντροφο σου, ίσως ενδόμυχα έχει πείσει τον εαυτό σου πως έτσι θα είναι πάντα - γεγονός που όπως καταλαβαίνεις δεν θα μπορούσε να ισχύει αφού δεν έχει λογική βάση.
    Είσαι νέος ακόμη, δεν σε πήραν τα χρόνια για να σου δημιουργηθούν τέτοιου είδους ανασφάλειες. Πιστεύω πως αν αφήσεις τον χρόνο να κυλίσει κι εφόσον μπορείς να συνεχίσεις τις δραστηριότητες εκείνες που όπως λες κρατούσαν αμείωτο το ενδιαφέρον σου, θα συναντήσεις τον άνθρωπο που θα σου κάνει \"κλικ\" που λένε για να οργανώσεις την ζωή σου μαζί της...Λίγη υπομονή χρειάζεται και να βγάλεις από το μυαλό σου ιδέες αβάσιμες, απέχουν πολύ λίγο από τον κίνδυνο να μονιμοποιηθούν και είναι κρίμα..Είσαι τόσο νέος..

    Καλή δύναμη :-)

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    16
    Αγαπητέ sabb
    κατ αρχήν σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας.
    Το θέμα μου είναι πως πρέπει επιτέλους να σταματήσω να κοιτάω τον τοίχο και την οθόνη του κομπιούτερ σαν χαζός και να κάνω δουλειά! Εγώ δεν ήμουν ποτέ έτσι! (καλά πέρα από το ποτό και το κάπνισμα) Μου είναι επίσης αδιανόητο που περίμενα τόση ώρα μια απάντηση και δεν έχω κάνει τίποτα άλλο από το πρωί! Που είναι αυτός ο vader ο μια χαρά άνθρωπος με τον καφέ του, το τσιγάρο του (όπως κάθε νορμαλ άνθρωπος) στη δουλειά του; Κάθε μέρα λέω αύριο θα εργαστείς και θα το ξεχάσεις! Κάθε μέρα η ίδια θλίψη στη δουλειά! Κάθε μέρα τσιγάρα και το βράδυ ποτό! Δεν μπορώ να κάτσω στο σπίτι με τίποτα! Με ενοχλούν όλα!
    Ακόμη και τώρα πόσο θα ήθελα να κάνω αυτό το βήμα και να πάρω τα πεταμένα χαρτιά και να ξεκινήσω τη δουλειά μου. Αυτό το πράγμα ότι θα μείνω μόνος για πάντα γιατί μου εμφανίσθηκε τώρα! Μια χαρά ήμουν γμτ! Πάω μια βόλτα έξω!

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Thessaloniki
    Posts
    1,156
    Μα δεν γράφεις τι τελικά είναι αυτό που σε απασχολεί..Μπορείς να βρεις ποια είναι η αιτία του προβλήματος ? Έχει κάποια σχέση το πως είσαι τώρα με την διάλυση των σχεδίων για γάμο που έκανες με την πρώην σύντροφο σου (όπως πιστεύω εγώ) ? Αν όχι, αν συμβαίνει κάτι άλλο που κι εσύ ο ίδιος δεν μπορείς να εντοπίσεις στην επιφάνεια, θα πρέπει να ψάξεις βαθειά μέσα σου να βρεις την αιτία για την οποία σου συμβαίνουν αυτά που σου συμβαίνουν για να μπορέσεις να προχωρήσεις..Αν δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου, θα πρέπει πριν ακόμη αρχίσουν τυχόν συμπτώματα κατάθλιψης, να επισκεφθείς ένα ψυχολόγο που θα σε κατατοπίσει τι πρέπει να κάνεις από τώρα και στο εξής. Μαζί του, κι εφόσον ανοίξεις την ψυχή σου και τον εμπιστευθείς, θα μπορέσετε να βρείτε το μονοπάτι που θα οδηγήσει στον παλιό καλό vader ...

    Και μην μου γράφεις στο πληθυντικό..Είπαμε , είμαι μεγάλος αλλά όχι και σαν ...την Ακρόπολη :)

  5. #5
    Banned
    Join Date
    May 2004
    Location
    στις στεπες του Καυκασου
    Posts
    10,933
    θα σου απαντησω συνοπτικα το απογευμα λογω οτι εχω πηξει στη δουλεια τωρα.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    16
    Ok! Κόβω τον πληθυντικό!
    Νομίζω πως είπα το εξής: \"προσπαθώ συνεχώς να βρω κάποια να κάνω μια σχέση, έχω σκέψεις συνέχεια πως θα μείνω μόνος μου σε όλη μου τη ζωή. Πως δεν θα βρεθεί αυτή που θα κάνω οικογένεια.\" Αυτό με απασχολεί
    (Krino περιμένω και τη δική σου άποψη)

  7. #7
    Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Στον κοσμο μου
    Posts
    76
    Αγαπητε vader ακριβως τα ιδια νιωθω και εγω αν και ειμαι πιο μικρος απο σενα. Προσφατα χωρισα με την κοπελα μου που ειμασταν 8 ολοκληρα χρονια μαζι και ετοιμαζομασταν και εμεις για αρραβωνα. Ακομα δεν το εχω ξεπερασει και τωρα τελευταια μου εχουν μπει οι σκεψεις που εχεις και εσυ οτι θα μεινω μονος μου ολη μου τη ζωη, οτι δεν θα κανω οικογενεια, παιδια και οτι εζησα εζησα. Δεν θα σε παρηγορησω με τις γνωστες κλισε απαντησεις οτι δεν ειναι ετσι και οτι κανε υπομονη και σε περιμενει κατι καλυτερο κτλπ. Εγω αυτο που λεω ειναι λεω στον εαυτο μου ειναι οτι και μονος να μεινω ουτε ο πρωτος θα ειμαι ο ουτε ο τελευταιος αν ειναι να γινει κατι θα γινει. Αρχιζω να πιστευω οτι ολα στη ζωη ειναι θεμα τυχης και συγκυριων.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    16
    Α! ρε mike! Δεν πάμε να πιούμε καμιά μπύρα το βράδυ; Τώρα που άρχισα και το ποτό; Βλέπω ανθρώπους που είναι μαζί και συγκινούμαι!
    Ποιος εγώ ο Vader! Με V κεφαλαίο! Ο Vader που έβγαινε με τους φίλους του πήγαινε στη δουλειά του και ήταν μες την τρελλή χαρά!
    Ως που θα πάει; 1 μήνας έχει περάσει και ακόμη να μου φύγει! Όλο και χειροτερεύει!
    Κάτι πρέπει να κάνω! Πρέπει τουλάχιστον αύριο να μπω στο γραφείο και να αρχίσω τη δουλειά. Πρέπει να βγω έξω το Σάββατο με τους φίλους μου και να διασκεδάσω... δεν πρέπει να κλέω άλλο!Βγαίνω έξω και είμαι μες τη μαυρίλα!
    Πήγα στο γήπεδο να δω την ομάδα μου... πάντα με ευχαριστούσε και δεν ήθελα να τη δω! Ποιος εγώ! Που όταν ήταν ποδόσφαιρο σταμάταγαν όλα! Η Κυριακή ήταν: \"το ματς ξεκινάει 7 εγώ πήγαινα από τις 5!\" γεμάτος χαρά που θα δω την ομάδα μου! Τέλειωσε και αυτό! Τι απογοήτευση είναι αυτή Θεέ μου!
    Πιστεύω να με καταλαβαίνεις mike!

  9. #9
    Banned
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    2,515
    Δεν μου λες mike, έχεις ακούσει το \'συν Αθηνά και χείρα κίνει\'? Δεν είναι λοιπόν όλα θέμα τύχης και συγκυριών.

    Αλλά vader αναρωτιέμαι, μήπως είναι το άγχος σου που καθορίζει τις επιλογές σου, περισσότερο από όσο τα λογικά κριτήρια για το πώς είναι μια σχέση ή το κατά πόσο σου ταιριάζει ένας άνθρωπος?

    Τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι θα μείνεις μόνος σε όλη σου τη ζωή? Καταλαβαίνω την απογοήτευση από τις τελευταίες σχέσεις, αλλά νομίζω θα βοηθούσε να δεις λιγάκι τι έφταιξε κατά τη γνώμη σου και δεν προχώρησαν και τι είναι αυτό που ζητάς. Είναι τόσο απραγματοποίητο που σε καταδικάζει σε μοναξιά?

  10. #10
    Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    58
    Kαι να φανταστεις vader οτι σκεφτομουν να ανοιξω ενα τοπικ με θεμα το ποσο δυσκολο ειναι να κανει κανεις οικογενεια μετα απο ενα ψυχωσικο επεισοδιο, μιας και εγω περασα ενα ψυχωσικο επεισοδιο πριν 2μιση περιπου χρονια.....και με προβληματιζει η ιδεα του γαμου και ποσο δυσκολο ειναι να βρω ενα συντροφο!....

    Εσυ απλως φαινεται να περνας μια περιοδο αγχους με την ιδεα του γαμου και οτι θα μεινεις μονος σου , πραγμα που δεν ειναι λογικο μιας και ο χωρισμος σου ειναι προσφατος (αυτος που πηγαινε για γαμο....). Για καποιους λογους ναυαγησε η σχεση σου και εσυ δεν προλαβες καλα καλα να συνειδητοποιησεις τους λογους του χωρισμου σου και βρεθηκες σε μια καινουργια σχεση που μετα απο συντομο χρονικο διαστημα εληξε κι αυτη.... Για μενα, δεν εχεις προλαβει να διανυσεις την περιοδο πενθους μιας σχεσης σοβαρης που ληγει αδοξα, ποσο μαλλον οταν πηγαινει για γαμο και δεν εχεις δωσει στον εαυτο σου τον χρονο να ξαναζωντανεψει μετα απο αυτη τη σχεση. Εσπευσες να αναπληρωσεις το κενο με μια αντικαταστατρια κοπελα και μαλλον αυτος ηταν και ο λογος που και η δευτερη σχεση σου απετυχε. Αυτο με τη σειρα του σε σοκαρε και σε φοβισε και σε αγχωσε και πιστευεις τωρα, οτι θα μεινεις μονος σου για το υπολοιπο της ζωης σου......

    Δωσε λιγο χρονο στον εαυτο σου να πονεσει και να κλαψει για την χαμενη πρωτη σχεση σου, αφιερωσε περισσοτερο χρονο στον εαυτο σου, σε πραγματα που σε ευχαριστουν, βγες με παρεες, διασκεδασε, ξεκινα χομπυ και θα ερθει και η σχεση που θα σε γεμισει παλι και θα σου δωσει νεα κινητρα και ζωντανια για καινουργια ξεκινηματα στη ζωη και που ξερεις?......μπορει και για γαμο!

    Μην αγχωνεσαι τοσο πολυ, εισαι νεος ακομα!....

  11. #11
    Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Στον κοσμο μου
    Posts
    76
    Αν σε καταλαβαινω λεει, οσο πιο πολλα διαβαζω απο αυτα που γραφεις τοσο πιο πολυ βλεπω τον εαυτο μου στη θεση σου. Και εγω αν με γνωριζες πριν λιγο καιρο θα εβλεπες ενα παιδι με το χαμογελο συνεχως στα χειλη, τωρα δεν θυμαμαι ποτε ειναι η τελευταια φορα που γελασα. Σα να εχει κολλησει ο χρονος, περνανε οι μερες και εσυ βρισκεσαι σε καποιο δικο σου κοσμο, δεν σε ενδιαφερει τι γινεται γυρω σου, δεν σε ενδιαφερει τιποτα απολυτως τιποτα.

  12. #12
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    16
    Γεια σου Marina και lizard
    Marina μάλλον δεν διάβασες ότι είπα πιο πάνω ότι ξέρω τι έφταιξε που δεν τράβηξαν οι σχέσεις! Μπορεί να μην το διατύπωσα σωστά! Πάντως γνωρίζω καλά τι έφταιξε, άλλωστε γι\' αυτό το πρόβλημά μου δεν είναι αυτό.
    lizard ξεκίνησα καινούριο χόμπυ (κάτι που ήθελα να κάνω από παλιά)
    αλλά το άτιμο είναι λίγη ώρα και μόνο 2 φορές τη βδομάδα!
    Το θέμα είναι πως δεν ήμουν ποτέ έτσι! Ίσως έχεις δίκιο lizard έχω απίστευτο άγχος με το θέμα ότι θα μείνω μόνος! Πως μου χει καρφωθεί αυτό το πράγμα!

  13. #13
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    106
    To Λέω πιο πολύ σε σένα Mike θα περάσει θα κάνει τον κύκλο του και θα κλείσει ίσωσ δεν τελειώσει αλλά θα κλείσει. Ετσι είμαι και εγώ. Πέρασαν 3 χρόνια και από τότε που χώρισα. Τίποτα δεν είναι το ίδιο. Αλλαξα εγώ ήταν σα να πέθανε κάποιοσ. Πόνεσε και πονάει όσο δεν φαντάζεσαι. Η πρώτη σ΄κέψη το πρωί και η τελευταία το βράδυ για να μην σχολιάσω τα όνειρα. Να ξυπνάς και να λέσ αποκλείεται. Να είσαι στα μαγαζιά να βλέπεις κάτι να του το πάρεισ και να σκέφτεσαι αφού τελείωσε δεν είμαστε μαζί. Και όμωσ επιβιώνεις. Βλέπω τόσεσ ψυχογενείσ παθήσεις εδώ μέσα και απορώ πώσ είμαι καλά μετά από τόση απόγνωση. Πολύ κλισέ αλλά μάλλον όλα γίνονται για κάποιο λόγο και ίσωσ κάθε εμπόδιο για καλό.Πάντωσ στην δική σου περίπτωση έχω τισ αμφιβολίεσ μου για το αν τελείωσε για πάντα παρότι η κοπέλα δηλώνει ανένδοτη

  14. #14
    Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Στον κοσμο μου
    Posts
    76
    Originally posted by marina38
    Δεν μου λες mike, έχεις ακούσει το \'συν Αθηνά και χείρα κίνει\'? Δεν είναι λοιπόν όλα θέμα τύχης και συγκυριών.
    Δεν λεω οτι ολα πρεπει να τα αφηνουμε στην τυχη και οτι δεν πρεπει να κανουμε κατι και εμεις οι ιδιοι, αλλα θα πρεπει να παραδεχτεις οτι πολλες φορες αλλαζει η ροη των πραγματων απο καποια τυχαια γεγονοτα που εσυ μετα οτι και να προσπαθησεις να κανεις για να τα επαναφερεις δεν τα καταφερνεις.

  15. #15
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    16
    Νατος ο mike!
    Αυτό είναι! Όπως τα λάει ο mike! Βρε δεν πάει να είναι καινούριο το χόμπυ! Δεν πάει να είναι το ποδόσφαιρο στη μέση! Δεν πάει να είναι έξοδος με φίλους! Δεν πάει να είναι play station και pro (δεν ξέρω αν είσαι αυτού του τύπου) δεν πάει να είναι δουλειά, δεν πάει να είναι εκδρομή ή ταξίδι! Ποιός εγώ που οργάνωνα τις εκδρομές και τα ταξίδια! Όλα είναι στάσημα!Δεν με ενδιαφέρει τίποτα! Έτσι ακριβώς!
    Αυτό να φύγει! Αυτό το πράγμα! Και κυρίως η επιμονή μου να βρω γυναίκα!
    Θέλω να πάω με τους φίλους μου να παίξουμε pro και να γίνει να μην πω τι να γίνει... γιατι θα με διαγράψετε... όπως γινόταν πριν 1 μήνα! Αυτό! Αυτό θέλω! Θέλω να γίνω ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ!!!!!

Page 1 of 6 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •