Results 16 to 24 of 24
Thread: Ψυχολόγος ή Ψυχίατρος...;
-
27-11-2005, 14:32 #16
Λοιπόν, πρίν λίγες μέρες πήγα στον δεύτερο ειδικό..
Είχα ρωτήσει απο το τηλέφωνο αν έκανε ψυχοθεραπεία και μου απάντησε θετικά..
Με κράτησε περίπου μισή ώρα, με ρώτησε τι πρόβλημα έχω και τελικά μου είπε να πάρω ένα φαρμακάκι(Ladose) και να ξαναπάω μετά απο δύο εβδομάδες..για να αρχίσουμε να μιλάμε και για τα ψυχολογικά μου..
Πώς σας φαίνεται..;
- 27-11-2005, 15:38 #17
Χάρη, λυπάμαι αν θα σε απογοητεύσω, αλλά αν ο ψυχίατρος στον οποίο απευθύνθηκες έκανε ψυχοθεραπεία, ο χρόνος που θα παρέμενες εκεί θα ήταν 50 λεπτά και αυτός ο χρόνος ισχύει ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. Τα όρια στη θεραπεία τίθενται από τη πρώτη συνεδρία και μέσα σε αυτά περιλαμβάνεται και το όριο του χρόνου. Ακόμη, η πρώτη συνεδρία, είθισται να διαρκεί κατ\' εξαίρεση περισσότερο από 50 λεπτά, μιας και είναι η πρώτη επαφή και έχει και διαγνωστικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δε διαρκεί λγότερο.
Επίσης, αν έκανε ψυχοθεραπεία, δε θα σου έδινε ladosse στη πρώτη συνεδρία. (αυτό το τελευταίο το λέω με επιφύλαξη, αν και συνήθως έτσι συμβαίνει).
Να κάνω την εκτίμηση μου αν και ριψοκινδυνεύω? Ο ψυχίατρος στον οποίο απευθύνθηκες, μάλλον σκοπεύει να κάνει κουβεντούλες μαζί σου, δίνοντας και 5-10 συμβουλές, στηριζόμενες στη προσωπική του εμπειρία. Αυτό όμως ΔΕΝ είναι ψυχοθεραπεία. Δυστυχώς όμως, αποτελεί συνήθη πρακτική πολλών μη ειδικών \"ειδικών\". Δυστυχώς, η ψυχοθεραπεία, όντας κατά κάποιο τρόπο, \"τέχνη του λόγου\" (ποιητική αδεία το λέω αυτό), συχνά γίνεται αντικείμενο εκμετάλευσης από διάφορους.
Χάρη, αποφεύγω τις περισσότερες φορές να λέω σε ανθρώπους που γνωρίζω εδώ στο φόρουμ \"να το τηλέφωνο μου, ελάτε από το γραφείο μου\". Επίσης αποφεύγω να παραπέμπω σε συναδέλφους, ή όταν το κάνω αυτό, συνηθίζω, αν μπορώ, να δίνω 2 και 3 ονόματα ώστε ο άνθρωπος να διαλέγει μόνος του αυτόν που αισθάνεται ότι προτιμά.
Ωστόσο, επειδή σε βλέπω να ταλαιπωρείσαι αρκετό καιρό με το θέμα της επιλογής και να χάνεις χρήματα και χρόνο, πες μου αν θέλεις σε ποια πόλη ζεις και να δω αν μπορώ να σε παραπέμπψω σε κάποιον συνάδελφο που γνωρίζω και εμπιστεύομαι την επιστημονικότητα του και το επαγγελματικό ήθος του.
Αν θέλεις, γράψε εδώ ή στείλε μου e-mail στο [email protected]
ΥΓ. Χάρη, προσωπικά λυπάμαι και θυμώνω με όσα συμβαίνουν στο \"συνάφι\" μου, πχ όταν διαβάζω για τέτοιες περιπτώσεις, συνεδρίας 30 λεπτών. Ωστόσο, ότι και να σου λέω, βάλτο στην άκρη, αν εσύ αισθάνεσαι ότι ο συγκεκριμένος ψυχίατρος με κάποιο τρόπο σου ταιριάζει. Δε θα θελα να φανώ απόλυτος, μπορεί και να κάνω λάθος εκτίμηση.Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.
27-11-2005, 16:18 #18
Καλησπερα harry,
εμενα δε μου φαινεται καθολου περιεργο διοτι οι περισσοτεροι ψυχιατροι στην Ελλαδα δεν ειναι εκπαιδευμενοι σε καποιου ειδους ψυχοθεραπεια και αυτο γιατι στην βασικη τους ψυχιατρικη εκπαιδευση δεν περιλαμβανεται κατι τετοιο. Αυτο γινεται στο εξωτερικο οπου οχι μονον σε υποχρεωνουν να διαλεξεις ψυχοθεραπευτικη κατευθυνση αλλα για να γινεις συμβουλος ψυχιατρος \'consultant\' πρεπει να εξιδεικευτεις και περαιτερω σε αυτην. Οσον αφορα τη φαρμακευτικη αγωγη που σου χορηγησε μπορει να εγινε για δυο λογους. Πρωτος μπορει να ειναι για να σε ανακουφισει απο τα συμπτωματα που κατα πασα πιθανοτητα του περιεγραψες μεχρι να κλεισετε την επομενη συνεδρια η δευτερον απλα σου χορηγησε τη φαρμακευτικη αγωγη και σε καλεσε μετα απο 1-2 βδομαδες για να συζητησετε την \'προοδο\' σου.
Στην Ελλαδα υπαρχει εντονη η ταση να συγχεεται η ψυχοθεραπεια με τον απλο διαλογο και την κουβεντα. Αν ο ψυχιατρος που επισκεφτηκες νομιζεις οτι δεν γνωριζει απο καποια συγκεκριμενη ψυχοθεραπεια αλλα κανει μια μιξη ολων αυτων που εχει διαβασει πιθανον καλο θα ηταν να τον αποφυγεις. Δε θα παρω θεση για ολους αυτους που \'αμαυρωνουν\' και το επαγγελμα μου στο χερι ολων των ασθενων και μη ειναι να τους καταγγειλουν η πολυ απλα να μην τους επισκεπτονται.
τεσσα
02-12-2005, 09:21 #19
Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας.
Εργάζομαι στο χώρο της υγείας όπου βλέπω πολλά και σίγουρα το επάγγελμα του γιατρού είναι απο τα πιό δύσκολα..και παρεξηγημένα..
Οντως στην Ελλάδα είμαστε πίσω σε πάρα πολλά θέματα αλλά δεν φταίει πάντα το \"σύστημα\"..
Υπάρχουν πολλοί στο επάγγελμα, όχι μόνο στη συγκεκριμένη ειδικότητα που αλίμονο σου αν πέσεις στα χέρια τους..
Ομως, τι να κάνεις..
Δεν έχω τη δυνατότητα να πληρώσω οπότε αναγκαστικά ψάχνω για εκείνους που δέχονται το ταμείο μου.
Η αλήθεια είναι ότι όσο το ψάχνω τόσο ακούω και διαφορετικές απόψεις.
Οπότε πήρα την αποφαση να ξεκινήσω το Ladose.
Το παίρνω απο εχθές, δεν είχα κάποια παρενέργεια(ναυτία) και απ\'οτι μου είπαν χρειάζονται τουλάχιστον δεκαπέντε με είκοσι μέρες για να δώ κάποιο αποτέλεσμα. Δεν περιμένω τα πάντα απο το φάρμακο, σίγουρα θέλει και προσωπική \"δουλειά\" που θέλω σίγα σιγά να ξεκινήσω.
Και πάλι σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον..
03-12-2005, 17:23 #20
εγώ το μόνο που έχω να προσθέσω ειναι να ψάξεις λιγο καλυτερα να βρεις κάποιον ψυχοθεραπευτη η ψυχολόγο γιατι η ταπεινή μου γνώμη ειναι πως μονο εκεινοι μπορουν να σε βοηθήσουν να λύσεις το προβλημα σου ενω ο ψυχίατρος το καλύπτει απλως με χάπια... επίσης πιστευω πως πολλές φορες οταν η κατάσταση το απαιτει, πρεπει να παιρνουμε χαπια αλλα αυτο για πολύ λιγο και αφου παράλληλα δουλεύουμε το προβλημα μας.,... η δική μου αποψη ειναι πως ο ψυχίατρος σου δινει χάπια και σου λεει 2 3 κουβέντες η συμβουλες... ο ψυχολόγος η ψυχοθεραπευτης ειναι εκεινος που θα σε βοηθήσει να βρεις την ρίζα του προβλήματος και να το πολεμήσεις... αυτα τα λέω εχοντας δει περιπτώσεις ανθρώπων που πήγαιναν σε ψυχίατρο και μετα σε ψυχολόγο... μεγάλη διαφορα... και οσο καιρο ήταν στο ψυχίατρο το μονο που κατάφερναν ήταν να καλύπτουν το πρόβλημα τους με χάπια....
14-08-2007, 01:13 #21
Originally posted by NikosD.
Χάρη, δεν έχει σημασία αν θα επιλέξεις ψυχίατρο ή ψυχολόγο.
Σημασία έχει να επιλέξεις έναν ικανό και σωστό επαγγελματία, ασχέτως κατεύθυνσης ή ειδικότητας. Ο τίμιος επαγγελματίας, αν κρίνει ότι η περίπτωση δεν ανήκει σε αυτές που οφείλει, δικαιούται, μπορεί να αναλάβει, θα σε παραπέμψει στον αρμόδιο επαγγελματία.
Ωστόσο, θα θελα να συμπληρώσω - καταθέσω κάτι, με αφορμή την αίσθηση που μου αποπνέουν κάποιες από τις απαντήσεις: ο ψυχίατρος δεν είναι πιο επαγγελματίας ή πιο ειδικός από τον ψυχολόγο ή τον σύμβουλο. όλοι τους είναι εξ ίσου επαγγελματίες, όλοι τους εργάζονται για τη θεραπεία της μελαγχολίας ή της κατάθλιψης, επιλέγοντας ωστόσο διαφορετικό δρόμο.
Χάρη, να θυμάσαι ότι τις καλύτερες θάλασσες δεν τις έχουμε ταξιδέψει ακόμη. Καλή πορεία να χεις!
Η πιο όμορφη θάλασσα είν\'αυτή
που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.
Το πιο όμορφο παιδί
δε μεγάλωσε ακόμα.
Τις πιο όμορφες μέρες
τις πιο όμορφες μέρες μας
δεν τις ζήσαμε ακόμα,
δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Κι ό,τι πιο όμορφο
κι ό,τι πιο όμορφο
θα\'θελα να σου πω
δεν στο\'πα ακόμα,
δεν στο\'πα ακόμα.
Υ.Γ.Ποιανού είναι το ποίημα;Ex εσύ που τα πήγαινες καλά με τα λογοτεχνικά;
14-08-2007, 11:24 #22
Originally posted by kassi_21
Σημασία έχει να επιλέξεις έναν ικανό και σωστό επαγγελματία, ασχέτως κατεύθυνσης ή ειδικότητας. Ο τίμιος επαγγελματίας, αν κρίνει ότι η περίπτωση δεν ανήκει σε αυτές που οφείλει, δικαιούται, μπορεί να αναλάβει, θα σε παραπέμψει στον αρμόδιο επαγγελματία.
Ωστόσο, θα θελα να συμπληρώσω - καταθέσω κάτι, με αφορμή την αίσθηση που μου αποπνέουν κάποιες από τις απαντήσεις: ο ψυχίατρος δεν είναι πιο επαγγελματίας ή πιο ειδικός από τον ψυχολόγο ή τον σύμβουλο. όλοι τους είναι εξ ίσου επαγγελματίες, όλοι τους εργάζονται για τη θεραπεία της μελαγχολίας ή της κατάθλιψης, επιλέγοντας ωστόσο διαφορετικό δρόμο.
Χάρη, να θυμάσαι ότι τις καλύτερες θάλασσες δεν τις έχουμε ταξιδέψει ακόμη. Καλή πορεία να χεις!
Το πιο όμορφο παιδί
δε μεγάλωσε ακόμα.
Τις πιο όμορφες μέρες
δεν τις ζήσαμε ακόμα,
δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Κι ό,τι πιο όμορφο
κι ό,τι πιο όμορφο
θα\'θελα να σου πω
δεν στο\'πα ακόμα,
δεν στο\'πα ακόμα.
http://deilogos.wordpress.com/2007/04/02/loisos/
Ρίτσος έχει και τον Λοϊζο να μας το τραγουδάει......
Πάντως εγώ έχω μπερδευτεί. Ασεβείς όντας δε, θα παράφραζα τον ποιητή γράφοντας ......
που τώρα δα μέσα της κολυμπώ.
και το πιο όμορφο παιδί
είναι αυτό που με κοιτά
και βλέπω εγώ τον κόσμο όλο.
Τις πιο όμορφες μέρες
μην τις αναπολείς διαρκώς στο χτές,
μην τις ψάχνεις ατέλειωτα στο αύριο
ζούμε στο τώρα εδώ μη το ξεχνάς.
Κι ό,τι πιο όμορφο
κι ό,τι πιο όμορφο
θα\'θελα να σου πω
μα και αν δε ξέρω πως
σου γράφω με στιχάκια ξένα.
14-08-2007, 12:04 #23
Δεν ξέρω αν κάποιο ταμείο πληρώνει για ψυχοθεραπεία. Τα περισσότερα μάλλον θα έχουν έναν ψυχίατρο αλλά από την εμπειρία μου εκείνος είναι κυρίως για να γράφει φάρμακα. Νομίζω χωρίς να είμαι απόλυτος ότι σοβαρή δουλειά γίνεται στους ιδιωτικούς. Εκεί που θα πληρώσεις... σχεδόν ένα νοίκι και βάλε το μήνα. Αλλά θα γίνει δουλειά. Είναι πολλά τα λεφτά (άρη) αλλά δεν νομίζω ότι γίνεται αλλιώς σοβαρή δουλειά.
17-08-2007, 18:32 #24
Originally posted by ex_hus
Originally posted by kassi_21
Το πιο όμορφο παιδί
δε μεγάλωσε ακόμα.
Τις πιο όμορφες μέρες
δεν τις ζήσαμε ακόμα,
δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Κι ό,τι πιο όμορφο
κι ό,τι πιο όμορφο
θα\'θελα να σου πω
δεν στο\'πα ακόμα,
δεν στο\'πα ακόμα.
http://deilogos.wordpress.com/2007/04/02/loisos/
Ρίτσος έχει και τον Λοϊζο να μας το τραγουδάει......
Πάντως εγώ έχω μπερδευτεί. Ασεβείς όντας δε, θα παράφραζα τον ποιητή γράφοντας ......
που τώρα δα μέσα της κολυμπώ.
και το πιο όμορφο παιδί
είναι αυτό που με κοιτά
και βλέπω εγώ τον κόσμο όλο.
Τις πιο όμορφες μέρες
μην τις αναπολείς διαρκώς στο χτές,
μην τις ψάχνεις ατέλειωτα στο αύριο
ζούμε στο τώρα εδώ μη το ξεχνάς.
Κι ό,τι πιο όμορφο
κι ό,τι πιο όμορφο
θα\'θελα να σου πω
μα και αν δε ξέρω πως
σου γράφω με στιχάκια ξένα.
Πολύ καλή η παράφραση. Ε ναι ρε παιδιά...Η πιο όμορφη θάλασσα δεν είναι η ουτοπική,άπιαστη,\'\'αναρμέν ιστη\"-oh my god-...Είναι αυτή που γευόμαστε....Το πιο όμορφο παιδί μεγάλωσε και με κοιτά....Τις πιο όμορφες μέρες μας τις ζήσαμε,τις ζούμε και να τις ζούμε...και όπως πιο ωραία το είπες παραπάνω......Και ό,τι πιο όμορφο θα ήθελα να σου πω ελπίζω να έχω προλάβει και να στο έχω ήδη πει.......γιατί κάνοντας μια παράφραση του Αποστόλου Παύλου στον ύμνο για την αγάπη....αν δεν είχα το κουράγιο να σου πόσο σε αγαπώ τότε χαλκός γέγονα....
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....