Results 1 to 15 of 46
Thread: Bromance και ερωτήσεις..
-
27-10-2019, 16:25 #1
Bromance και ερωτήσεις..
Καλησπέρα!
Έχω κάποιες ερωτήσεις αν μπορείτε να βοηθήσετε..
1. Πιστεύετε ότι υπάρχει Bromance στην Ελλάδα;
2. Οι άντρες μπορούν να αγκαλιαστούν κτλ ή θεωρείται γκέι; (Φυσικά δεν αναφέρομαι στο σεξουαλικό κομμάτι γιατί αυτό δεν είναι bromance).
3. Το bromance δεν είναι αδελφική αγάπη μεταξύ αντρών;
Εγώ αν κάποιος το ζητήσει ή το δείξει ότι το θέλει θα το κάνω. Ακόμα και εγώ δεν έχω πρόβλημα και χαιρετάω με αυτό. Είμαι ανοιχτός και πάντα προσπαθώ να βοηθάω.
Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι τελευταία όλοι ή οι περισσότεροι έχουν κόμπλεξ ή φοβούνται την αγκαλιά κτλ; Πολλές φοβούνται ακόμα και να δείξουν την ευαισθησία γιατί πιστεύουν οι άντρες ότι είναι αδυναμία;
Εννοείται την ευαισθησία την δείχνουν σε κοντινό μας άνθρωπο και όχι σε όποιον να'ναι.
Εγώ πχ με ρώτησε ένας φίλος πως μπορεί να βοηθήσει και του είπα αδελφική αγκαλιά και αυτός είπε ότι δεν μπορεί και αφού τον ρώτησα γιατί, απλά μου απάντησε ότι δεν ξέρει για ποιο λόγο.
Πολλές φορές έχω κλάψει γιατί είχα ανάγκη από κάποιον και δεν υπήρχε κανείς. Είχα πάθει και κατάθλιψη μια φορά και κανείς δεν με ρώτησε αν ήμουν καλά..ούτε μήνυμα ούτε τηλ.
Τώρα είμαι οκ..το πάλεψα μόνος μου.
Το αστείο είναι ότι όταν δείχνω ότι νοιάζομαι για τον άλλο ως αδερφό, κάποιοι με ρωτάνε και το παίρνουν στα στραβά για το αν είμαι γκέι ή τρέφω συναισθήματα.. δηλαδή έλεος. Επίσης ο ίδιος ο φίλος σίγουρα μέσα του θα του μπήκε και σε αυτόν αν είμαι ή όχι.
Δυστυχώς εγώ έχω ανάγκη από αδελφό πραγματικό και όχι απλά για να περνάς καλά κτλ αλλά που να βρεις με τέτοια άτομα που τα πάντα τα παρεξηγούν;
Πιστεύετε ότι είμαι υπερβολικός σε αυτά που νιώθω και στο όταν αγαπάω έναν φίλο ως αδελφό και να είμαι εκεί και να προσπαθώ να τον βοηθάω;
Σόρρυ αν το έβαλα σε λάθος κατηγορία..
Και είμαι straight αν κάποιος ρωτήσει.
- 27-10-2019, 17:23 #2
Καλησπέρα...
Πρώτη φορά τον ακούω αυτόν τον όρο αλλά θέλω να πω ότι δεν το θεωρώ "κακό" ν' αγκαλιαστούν και δυο φίλοι... Απλά είναι κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
27-10-2019, 18:12 #3
1. Υπάρχει
2. Και μπορουν και τους βλέπω να αγκαλιάζονται ( ίσως κάποιες φορές υπαρξουν σχόλια από τους γυρω στη παρέα , αλλά κανείς δεν το παιρνει κατάκαρδα )
3.Τώρα αδελφική αγάπη δεν ξερω αν ειναι, υποτίθεται πως ειναι κολλητοι.
4. Το να πεις στον άλλο "πάρε με μια αγκαλια " δεν θεωρείται νορμαλ μεταξυ ανδρων, γενικά το γουτσου γουτσου, θα βγει αυθορμητο όταν ο ενας από τους 2 το εχει ανάγκη. Δεν πρόκειται να πει ο ενας στον αλλο " θελω αγκαλιτσα τωρα".
Ισως εισαι αρκετά εκδηλωτικος και συ σαν αντρας και περνας εκτός του κώδικα επικοινωνιας που εχουν οι αλλοι μεταξυ τους. Δεν ειναι κακό, απλά πρέπει να δεχτεις πως παρεξηγησεις και σχόλια θα υπάρξουν.
Εσυ να εισαι ο εαυτος σου και οποιος είναι να σε καταλαβει θα σε καταλαβει.
Αλλιως βρες γυναικα φίλη, αυτή θα σου κανει αγκαλιτσες πιο εύκολα.
27-10-2019, 19:18 #4
Γεια! Ευχαριστώ για την απάντηση.
Δυστυχώς δεν υπάρχει στα ελληνικά αν δεν κάνω λάθος αλλά αν το μεταφράσουμε είναι η αδελφική αγάπη. Είναι κάτι παραπάνω από το απλό κολλητό. Το σίγουρο είναι ότι είναι καλύτερο από το κολλητό. Επίσης ο αδελφός θα είναι για πάντα εκεί και μαζί περνάτε πιο όμορφα. Να μην πω ότι οι περισσότεροι που είναι σε bromance είναι και πιο ευτυχισμένοι μαζί ως αδέρφια. Μπορείς να δεις παραδείγματα αν το ψάξεις.
Γεια και σε σένα.
Ένα είναι σίγουρο για τα σχόλια. Εγώ θα πω ότι αυτοί που σχολιάζουν ανάλογα βέβαια είναι ομοφοβικοί ή έχουν κόμπλεξ και φοβούνται μην τυχόν είναι σεξουαλική κίνηση.
Ε ναι εντάξει σίγουρα ισχύει αυτό που λες. Δεν το λέμε αλλά ρε συ όταν κάποιοι είναι χαζοί και δεν το βλέπουν αναγκαστικά τους ρωτάς. Οι αδελφικοί φίλοι το γνωρίζουν αυτό και είναι πιο πως να το πω ελεύθεροι, συναισθηματικοί κτλ κτλ και δεν κρίνουν ούτε παίρνουν στα στραβά. Είναι 100% οι εαυτοί τους.
Έχω δει μερικά παιδάκια που εκδηλώνονται κανονικά. Εγώ πχ σε έναν οικογενειακό φίλο του πατέρα μου μου το έδειξε και εγώ με χαρά την δέχτηκα.
Εντάξει με τις γυναίκες είναι αλλιώς.. αλλά και πάλι..εγώ θα προτιμούσα με φίλο αδερφό. Επίσης φιλίες με γυναίκες δεν σχηματίζονται εύκολα γιατί οι γυναίκες κάποια στιγμή το πάνε παραπάνω και μετά αν τους πεις κάτι και ότι θέλεις μόνο φιλίες, γίνεται ότι να'ναι.
Δεν ξέρω ρε συ. Εκδηλωτικός δηλαδή δείχνω τα συναισθήματά μου μόνο όποιος είναι πολύ κοντά μου. Σε άλλους δεν το κάνω, δηλαδή στους άλλους δείχνω σκληρότητα ή αδιαφορία ή όπως το κάνουν ενώ σε κοντινό άνθρωπο δείχνω και την ευαισθησία μου. Δηλαδή σε όποιον αξίζει.
Εδώ έναν φίλο που έχω να δω πολύ καιρό πχ ένα μήνα και όταν έρχεται, εγώ από τη χαρά μου θέλω να τον αγκαλιάσω κτλ αλλά αυτός; Απλή χειραψία και αυτό ήταν. Αυτό τώρα δεν είναι κρύο που υποτίθεται είμαστε καλοί φίλοι; Αν κάποιον έχεις να το δεις καιρό αυτός θα είναι ο χαιρετισμός σου; :Ο Και ναι απογοητεύτηκα από μέσα μου. -_-
Μέχρι στιγμής το αστείο είναι ότι έχω πάρει απαντήσεις περισσότερες από γυναίκες και δεν έχω ακούσει από κανά άντρα για να δω. :D
27-10-2019, 19:31 #5
Τι να σου πω, αν δηλαδη παιρνεις τη σωματική επαφη από τη κοπελα σου πχ και με τον bro αγαπιέστε αλλά δεν εχετε αγκαλιές θα σε πειραζε?
Επίσης, τι ηλικία εχεις εσυ και οι φιλοι σου που παρεξηγιουνται με μια αγκαλιά?
Περιμενε, ισως απαντήσει και κανένας αντρας όταν δει το θεμα σου :p
27-10-2019, 20:00 #6
Το θέμα είναι ότι με διαφορετικούς ανθρώπους αναπτύσσεις διαφορετικούς κώδικες επικοινωνίας. Αν σε καλύπτει συναισθηματικά ο κολλητός σου και δεν του βγαίνουν οι σωματικές εκδηλώσεις δηλαδή πάει να πει ότι είναι λιγότερο φίλος; Εγώ νομίζω ότι κολλάς στο θέμα των σωματικών εκδηλώσεων και δεν κοιτάς την ουσία.
27-10-2019, 20:02 #7
ρε φιλε εγω παω σε μια καφετερια μονοσ και πινω καφε σχολια απειρα μετα μπορει να ερθουν και τα φιλαρακια μου μπορει να ερθουν κι οι φιλεσ μου εσυ σαν νεοσ που εισαι το λεσ μπρομανσ το ντυνεισ με μια λεξη που σε ιντριγκαρει γτ δεν ξερεισ που πανε τα τεσσερα ειναι απλα αληθινη φιλια μεταξυ αντρων και γυναικων αμα παντρευτεισ αυριο τη γυναικα του κολητου σου θα λεσ μπρομανσ πωσ το λεσ θα λεσ η γυναικα του κολητου μου βασικα θα λεσ τα ιδια για ολεσ και τα μπρομανσ και τισ μαλακιεσ θα τα ξεχασεισ γτ θα εχουν βγει αλλα για τουσ νεουσ και θα χαιρονται τα βλαμμενα και εσυ θα λεσ τι λεει τωρα μπρομανσ ειναι τοτε θα το λενε αλλιωσ
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
27-10-2019, 20:45 #8
Όχι δεν θα με πείραζε. Σε καμία περίπτωση. 25 χρονών είμαι και δεν το έκανα απλά είχα ρωτήσει 2-3 άτομα. Ο ένας ήταν θετικός, ο άλλος όχι και μια που είπε ότι όλα είναι περίεργα.
Χαχαχα απλά ήθελα να ακούσω και την άποψη από την πλευρά του άντρα και όχι μόνο από τις γυναίκες :p Μην με παρεξηγείς. Εκτιμάω όλες τις απόψεις.
Γεια σου και ευχαριστώ για την απάντησή σου. Σαφώς ισχύει αυτό που λες. Όχι σε καμία περίπτωση και δεν ανέφερα πουθενά κάτι τέτοιο. Συναισθηματικά δυστυχώς όχι δεν με καλύπτει γιατί δείχνει να μην καταλαβαίνει όταν έχω πρόβλημα ή όταν λέω κάτι. Ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του περισσότερο και δεν προσπαθεί να καταλάβει και τα συναισθήματα των άλλων. Είναι λίγο αδιάφορος νομίζω δηλαδή δεν μπορεί να καταλάβει αν είσαι κάτω ή όχι. Δεν αναγνωρίζει αλλά τέλος πάντων γι'αυτό δεν μπορώ να τον θεωρήσω κάτι παραπάνω αλλά τον αγαπάω σαν αδελφό όμως. Όχι δεν κοιτάω τις σωματικές εκδηλώσεις απλά είπα να ρωτήσω για να ακούσω απόψεις. Και τι να κάνω δηλαδή αν εγώ το πάω με το βαθύ νόημα της φιλίας;
Άκρη με το δικό σου σχόλιο δεν έβγαλα και πολύ. Σε καμία περίπτωση δεν λέμε το bromance σε άτομα γιατί θα παραξενευτούν . Από που έβγαλες το συμπέρασμα αυτό ότι εγώ λέω κάτι τέτοιο; Την λέξη bromance την είπα γιατί δεν ξέρω πως να το πω στα ελληνικά αλλά σίγουρα κολλητός δεν είναι αδερφός. Είναι κάτι παραπάνω. Άντρα με γυναίκα δεν λέγεται bromance αν το σκέφτηκες έτσι αλλά τέλος πάντων. Αντί κολλητός θα πω αδερφός φίλος μου.
Νομίζω θα ήταν καλό να το γράψεις καλά γιατί πραγματικά δεν το εξήγησες καλά σόρρυ.
Και ναι ξέρω τι είναι αληθινή φιλία και τι όχι. Απλά στη σημερινή εποχή κάποιος πολύ εύκολα θα πει τη λέξη φίλος. Φίλος κανονικά είναι μια λέξη αλλά έχει χάσει την σημασία του. Και πίστεψέ με ξέρω πολύ καλά για την φιλία απλά οι περισσότεροι δεν ξέρουν να εκτιμάνε σωστά την φιλία.
27-10-2019, 21:14 #9
Γιατί νοιώθεις την ανάγκη να τον αγκαλιάσεις τον άλλον; το έχεις ψάξει; μπορείς κάλλιστα με ένα χτυπήματακι στον ώμο και να τον παρηγόρησεις αν έχει κάποιο πρόβλημα.εγω και κοπέλες φίλες που είχα ποτέ δεν τις αγκάλιαζα. Κράταγα μια απόσταση. Εκτός αν τις γουσταρα
27-10-2019, 21:25 #10
Είναι λίγο δύσκολο να το περιγράψω. Απλά θέλω και εγώ ρε συ να νοιώσω ότι κάποιος πραγματικά είναι δίπλα μου. Ακόμα και με αυτό που λες κάτι είναι και αυτό αλλά ρε συ δεν ξέρω τι γίνεται αλλά με κάνουν να νιώθω άβολα ακόμα και αυτός ο φίλος με αυτά που δείχνουν. Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω. Με κάθε κίνηση το παίρνουν στραβά για αυτό εγώ αποφεύγω να τα κάνω αυτά. Ούτε εγώ αγκάλιαζα φίλες αλλά μόνο όταν είναι κοντά μου και αυτό ισχύει για όλους. Δυστυχώς δεν μου έμεινε κανένας/καμία.
27-10-2019, 21:55 #11Πες το μου και αυτόGuestΌταν λες δεν σου έμεινε κάνεις - καμία?
Παρεξηγούσαν αυτές τις κινήσεις σου και δεν κανετε πια παρέα ή έγινε κάτι άλλο?
Γιατί μου φαίνεται πολύ παράλογο να απομακρυνθηκαν για αυτόν τον λόγο..
Ίσως είσαι παραπάνω διαχυτικος και δεν σέβεσαι τα όρια του άλλου?
Υπάρχουν πολύ ανθρώποι που δεν τρελαίνονται και για αγκαλιές κτλ.
Έτσι είμαι και εγώ, εντάξει δεν θα απομακρυνθώ αν κάποιος με αγκαλιάσει αλλά όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι δυσκολα θα κάνω πρώτη αυτήν την κίνηση..
27-10-2019, 22:34 #12
Νομίζω από αυτά που λες ότι απλά σου λείπει ένας κολλητός ή αδερφικός φίλος, όπως θες πες το, που να είναι πράγματι φίλος με όλη τη σημασία της λέξης. Αυτός που αποκαλείς κολλητό σου, ίσως και να είναι κολλητός από άποψη συχνότητας που βρίσκεστε, αλλά δεν είναι τόσο καλός φίλος που να είναι στο ίδιο μήκος κύματος με εσένα και να σε καταλαβαίνει. Για αυτό ίσως και εξιδανικεύεις κάπως τον όρο bromance, λες κι αν ο άλλος είναι αγκαλίτσας είναι σώνει και καλά καλύτερος από κάποιον πραγματικά καλό φίλο που σε καταλαβαίνει, έχει ενσυναίσθηση και ταιριάζετε σαν χαρακτήρες.
Κάποια στιγμή θα τον βρεις κι αυτόν, αρκεί να μην προσπαθείς να εκβιάσεις το συναίσθημα ή να επιβάλεις μοτίβα συμπεριφοράς. Πρέπει να συμβεί αυθόρμητα.
28-10-2019, 00:25 #13
Όχι είχαν προκύψει και φασαρίες που με είχαν πληγώσει και όταν τους έλεγα το πρόβλημα, αυτοί το έριχναν ότι εγώ φταίω, τα βλέπω μαύρα, είμαι δραματικός κτλ κτλ.. Δεν παραδέχονταν τα λάθη τους. Εγώ παραδέχομαι και όταν κάνω λάθος ζητάω συγγνώμη ενώ αυτοί όχι. Τέλος πάντων είναι πολύ μεγάλη ιστορία.
Όχι δεν απομακρύνθηκαν για αυτό το λόγο.
Καμία σχέση με τα όρια που λες. Λόγω τσακωμών σταματήσαμε. Το αστείο είναι ότι λένε ότι εγώ τα παρατάω με την πρώτη δυσκολία ενώ αυτοί το έκαναν. Εγώ να προσπαθώ να τα ξαναβρούμε και αυτοί να μην θέλουν.. Whatever.
Ok με τις αγκαλιές. Σεβαστό. Απλά το θέμα είναι αν θέλεις να κάνεις κάτι έστω μια φορά, ο άλλος άνθρωπος γουρλώνει ή ότι κάνει τέλος πάντων δηλαδή το δείχνει.
Ναι αυτό μου λείπει. Όπως τα είπες. Δεν θα μπορούσα να πω τον φίλο ως κολλητό ενώ αυτός με φωνάζει φιλαράκι, μπρο κτλ κτλ... Όσο για το μήκος που λες όχι απαραίτητα. Δύσκολα να υπάρχει κάποιος άνθρωπος ίδιος με το χαρακτήρα μας.. Απλώς να καταλαβαίνουν πραγματικά και να στηρίζουν. Αυτό έχει σημασία. Απλά ρε συ.. όταν κάποιος πονάει περιμένει από τον άλλον να του συμπαρασταθεί. Χτύπα στο ώμο ή αγκαλιά ή ότι άλλη κίνηση και να πεις όλα καλά θα πάνε. Όχι απλά να τον κοιτάς στα μάτια και να είσαι σαν άγαλμα.
Το bromance αν κοιτάξεις είναι τα αδέρφια που δεν φοβούνται να εκφραστούν και είναι 100% οι εαυτοί τους και δεν τα παίρνουν στα στραβά. Είναι και άλλα πράγματα.
Όσο για την αγκαλιά απλά ρώτησα για άποψη για να δω τι παίζει περίπου. Εγώ είμαι έτσι. Μπορώ να το δείξω με τα λόγια και με τις πράξεις.
Δέχομαι να μην κάνει αγκαλιές ή ότι δεν του έρχεται τέλος πάντων. Απλά νομίζω είναι λάθος αν το αίτιο πίσω από αυτό είναι λόγω ομοφοβίας ή τίποτα σεξουαλικό πράγμα. Τέλος πάντων.
Σε καμία περίπτωση για τον εκβιασμό. Δεν είμαι τέτοιο άτομο. Δέχομαι όπως είναι.. Ανέχομαι αλλά αν υπερβεί κάποια όρια ε ναι θα στεναχωρηθώ ή νευριάσω κάποια στιγμή.
Τέλος πάντων...απλά μερικές φορές σκέφτομαι μήπως είναι καλύτερα να μην ασχολούμαι με φιλίες κτλ και να είμαι μόνος; Δεν ξέρω..Last edited by DragonHeart; 28-10-2019 at 00:45.
28-10-2019, 00:54 #14Πες το μου και αυτόGuest
28-10-2019, 01:15 #15
Αν εννοείς αγκαλιά ή κάτι τέτοιο από όλους όχι. Οι δικοί μου δεν είναι και πολύ με αυτά τα θέματα. Από όλους εγώ είμαι ο πιο ευαίσθητος, τα πέρνω όλα με βαθύ νόημα της ζωής κτλ... δεν με καταλαβαίνουν και νιώθω μόνος.
Τώρα το όνειρό μου ή η επιθυμία μου τέλος πάντων είναι να βρω ένα αδερφό που να σέβεται, να μην τα παίρνει στα στραβά, να με στηρίζει κτλ κτλ.. Το ίδιο θα κάνω και εγώ.
Και η αλήθεια είναι ότι θέλω να περνάω στιγμές και το χρόνο μου με τον φίλο. Με την οικογένεια όχι. Σχέση με κοπέλα δεν ψάχνω γιατί δεν είμαι έτοιμος και ούτε το κυνηγάω. Για μένα σημαντικό είναι να βρω φίλο.
Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω.. είναι πολλά τα πράγματα.. Είναι δύσκολο να εκφράσω τα συναισθήματά μου εδώ και όπου αλλού γιατί όπως είπα τα παίρνουν στα στραβά.
Θα μπορούσα να βάλω βίντεο μουσικό για να καταλάβετε αλλά δεν ξέρω αν επιτρέπεται να βάλω youtube link..