Results 1 to 15 of 24
Thread: Σφίξιμο στο στομάχι, δύσπνοια
-
10-10-2019, 13:11 #1
Σφίξιμο στο στομάχι, δύσπνοια
Γεια σας παιδιά.Εδώ και αρκετό καιρό έχω μονίμως(άλλωτε φεύγει , άλλωτε έρχεται) ενα σφίξιμο στο στομάχι.(Πριν μηνες το ειχα στο στήθος)Εχω παρατηρήσει οτι εντείνεται μετα την κατανάλωση καφεϊνης (σε οποιαδήποτε μορφη) αλλά και μετά απο γεύματα κάποιες φορές.Έκλεισα ραντεβού για γαστροσκόπηση για να φύγει και αυτο απο το κεφάλι μου.Καρδιογράφημα και τα σχετικα τα εχω κανει προ πολλού.Προχθές δεν άντεξα και πηρα xanax και ενώ μειώθηκε η ηταν η ιδεά μου το πρωι σηκώθηκα και ειχα ένα μουδιασμα στο στομάχι και ανάγκη για βαθιά αναπνοη που δεν ερχόταν ποτέ !Με τα πολλά πολλά κάπου σταμάτησε και έφυγε και η χθεσινή μέρα.Εν προκειμένω η ερωτηση μου αφορά αν το ''αγχος'' μπορεί να δημιουργήσει επι της ουσίας θέμα στο στομάχι η και παλινδρόμηση?Ειλικρινά δεν ξέρω τι αλλο να κανω πια και εχω απηυδήσει .Εχει κανεις παρόμοια εμπειρία?Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους όσους θα μπουνε στον κοπο να γράψουν.
- 10-10-2019, 13:15 #2Πες το μου και αυτόGuest
Καλημέρα!
Ναι εννοείται πως το άγχος μπορεί να δημιουργήσει θέματα στο στομάχι, είναι σχεδόν και το πρώτο σημείο που χτυπάει το στομάχι.
Και εγώ είχα το ίδιο ακριβώς με εσένα όχι το σφίξιμο στο στήθος αλλά στο στομάχι, πήγα έκανα γαστροσκοπηση έχω ΓΟΠ πήρα αγωγή και είμαι πολύ καλύτερα.
Τις τελευταίες μέρες όμως που είμαι αγχωμένη παλι με χτυπάει το άγχος στο στομάχι!
Πήγαινε να δεις με την γαστροσκοπηση τι θα σου πει και ο γιατρός αλλά μην ανησυχήσεις είναι κάτι πολύ συνηθισμένο τα θέματα στο στομάχι από το άγχος.
10-10-2019, 13:20 #3
Σε ευχαριστώ πολυ για την απάντηση σου.Μαζι με το σφίξιμο στο στομάχι ένιωθες οτι δεν σου φτάνει ο αέρας?Ήταν ολη μέρα η ανα διαστήματα?Γιατί συνήθως η παλινδρόμηση εχει αλλα συμπτώματα και απο τα κυρια που αναγράφονται δεν εχω κάποιο..Υπάρχει η δυνατότητα για προσωπικό μήνυμα?Ευχαριστώ και παλι!
10-10-2019, 13:26 #4Πες το μου και αυτόGuestΜα και εγώ δεν είχα κανένα σύμπτωμα από αυτά που αναγράφονται!!
Μόνο το σφίξιμο στο στομάχι που είχα με έκανε να πάω στον γαστρεντερολογο.
Και ο ίδιος μου είπε οτι συχνά η παλινδρομηση είναι αποτελέσμα άγχους γιατί εγώ ποτέ δεν είχα θέματα με το στομάχι και πάντα πρόσεχα τι έτρωγα, δεν έτρωγα βαριά το Βραδυ, σπάνια πίνω αναψυκτικά και όλα αυτά που σου λένε να προσέχεις στην ΓΟΠ.
Δεν είχα μόνιμο σφίξιμο, έφευγε και ερχόταν ανά διαστήματα. Αλλά πάντα όταν το σκεφτόμουν γινόταν πολύ πιο έντονο.
Ναι ότι θέλεις στείλε μου πμ!
10-10-2019, 13:33 #5
Mάλιστα.Καταλαβαίνω.Επιμέν� � ομως.Εσυ μαζι με το σφίξιμο ένιωθες και δυσπνοια?δηλαδη μια τάση προς βαθιά ανάσα?Πώς στέλνουμε προσωπικό μήνυμα.Δεν βλέπω να υπάρχει επιλογη!
10-10-2019, 13:38 #6Πες το μου και αυτόGuest
10-10-2019, 13:42 #7
Μάλιστα.Καταλαβαίνω.Δεν πειράζει.Δυστυχώς εγώ μαζι με το σφίξιμο νιώθω την ανάγκη για βαθιά ανάσα λες και δεν φτάνει ο αέρας.Πολλοι θα πουνε καραμπινάτο άγχος αλλά μου κανει τρομερη εντύπωση ενώ δεν νιώθω αγχωμένος η τουλάχιστον τόσο ώστε να εκδηλώνεται ετσι.Τι να πω.Ελπιζω να ειναι όντως κατι στομαχικό μηπως δουμε άσπρη μερα!
10-10-2019, 13:49 #8Πες το μου και αυτόGuest
10-10-2019, 13:57 #9
10-10-2019, 14:34 #10
θα προσπαθήσω να στο εξηγήσω όπως μου είχε πει κάποτε ένας γιατρός που είχα παρόμοια συμπτώματα με σένα. Όταν είμαστε αγχωμένοι παίρνουμε πολλές ανάσες χωρίς να το καταλαβαίνουμε ή έχουμε σφιγμένη στάση σώματος με αποτέλεσμα να γεμίζει αέρα το διάφραγμα και να πιέζει το στομάχι και να δίνει και την αίσθηση πνιγμού. Επίσης από άγχος έχουμε έκκριση γαστρικών υγρών σε μεγαλύτερο βαθμό και μπορεί να προκαλέσουν και γαστρίτιδα. Αχγος-στομάχι-εντερο είναι παρέα. Φυσικά και να πας να σου φύγει η ιδέα αλλά το άγχος πολλά προκαλεί ...δυστυχώς...όσο και αν ακούγεται κλισέ.
10-10-2019, 21:32 #11
10-10-2019, 21:35 #12
10-10-2019, 22:20 #13
10-10-2019, 22:43 #14Antonis8GuestΑπο το στομάχι έχω ό,τι σύμπτωμα μπορείς να φανταστείς; Μόνο δύσπνοια; Μέχρι και έκτακτες μου έχει κάνει. Μιμείται τους πόνους καρδιάς και ναι σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έχεις και δύσπνοια,μέχρι και πόνο στα αυτιά από ανέβασμα των γαστρικών υγρών.
Έχω κάνει δύο γαστροσκοπησεις, έχω χρόνια οισοφαγίτιδα. Με την αγωγή καλυτερεψε κάπως αλλα θέλει προσοχή. Υπήρχε διάστημα που ούτε να φάω δεν μπορούσα. Σήμερα έφαγα φακές το απόγευμα,λέω οκ, δεν έφαγα και πολύ , αλλά τελικά μου έκαναν φουλ δυσπεψία,έχω έκτακτες, κινήσεις του στομαχιού, δύσπνοια και δεν πάει ούτε νερό κάτω.
10-10-2019, 22:47 #15Antonis8GuestΕμένα η γαστροσκόπηση δεν ήταν ανώδυνη γιατί την έκανα μόνο με το σπρέι το οποίο δεν με είχε πιάσει κιόλας και επί της ουσίας την έκανα χωρίς κανένα αναισθητικό. Αλλά οκ δεν κρατάει πολύ και βοηθάει. Υπάρχει και το τεστ αναπνοης για ελικοβακτηριδιο ,σκοπεύω να το κάνω μετά από συμβουλή του γαστρεντελογο μου για να μην ξαναμπώ στη διαδικασία της γαστροσκόπησης. Στις γαστροσκοπησεις βγήκε αρνητικό αλλά θέλει να το ξαναδεί γιατί έχω συνέχεια συμπτώματα.