Σφίξιμο στο στομάχι, δύσπνοια - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 24 of 24
    Junior Member
    Quote Originally Posted by Antonis8 View Post
    Εμένα η γαστροσκόπηση δεν ήταν ανώδυνη γιατί την έκανα μόνο με το σπρέι το οποίο δεν με είχε πιάσει κιόλας και επί της ουσίας την έκανα χωρίς κανένα αναισθητικό. Αλλά οκ δεν κρατάει πολύ και βοηθάει. Υπάρχει και το τεστ αναπνοης για ελικοβακτηριδιο ,σκοπεύω να το κάνω μετά από συμβουλή του γαστρεντελογο μου για να μην ξαναμπώ στη διαδικασία της γαστροσκόπησης. Στις γαστροσκοπησεις βγήκε αρνητικό αλλά θέλει να το ξαναδεί γιατί έχω συνέχεια συμπτώματα.
    Καλημέρα Αντώνη και σε ευχαριστώ για την τοποθέτηση σου.Όσο είχες ''δυσπνοια'' ένιωθες συνέχεια ένα σφίξιμο στο στομάχι που σε ανάγκαζε να θες να παιρνεις βαθιές ανάσες σαν να μην φτάνει ο αέρας?Το είχες συνέχεια η κατόπιν κατανάλωσης κάποιον τροφών η καφεϊνης?Ευχαριστώ πολυ και παλι!

Senior Member
    Quote Originally Posted by georkaral3 View Post
    Εσυ με το θεμα καφεϊνης τι εκανες?δηλαδη αν διαπιστωθεί άγχος πρεπει να κοπει τελειως η καφεϊνη?
    Την καφεινη δεν την έκοψα ποτέ, δυστυχώς πινω 2-3 καφέδες την ημέρα αλλά οχι nescafe ή ελληνικό ή espesso. Πίνω χαμομήλι καμιά φορά ή κάποια βότανα που ηρεμούν το πεπτικό.

Senior Member
    Εμένα η γαστροσκόπηση δεν ήταν ανώδυνη γιατί την έκανα μόνο με το σπρέι το οποίο δεν με είχε πιάσει κιόλας και επί της ουσίας την έκανα χωρίς κανένα αναισθητικό. Αλλά οκ δεν κρατάει πολύ και βοηθάει. Υπάρχει και το τεστ αναπνοης για ελικοβακτηριδιο ,σκοπεύω να το κάνω μετά από συμβουλή του γαστρεντελογο μου για να μην ξαναμπώ στη διαδικασία της γαστροσκόπησης. Στις γαστροσκοπησεις βγήκε αρνητικό αλλά θέλει να το ξαναδεί γιατί έχω συνέχεια συμπτώματα.
    Έτσι ήταν η πρώτη μου γαστροσκόπηση γιατί δεν έβρισκε φλέβα ο γιατρός να μου κάνει τη μέθη...μετά έκανα άλλες 3 με μέθη εντελώς ανώδυνες. Είναι από τις εξετάσεις που δε με προβληματίζουν και ούτε το σκέφτομαι σαν κάτι αρνητικό.

Junior Member
    Quote Originally Posted by glamshine4ever View Post
    Έτσι ήταν η πρώτη μου γαστροσκόπηση γιατί δεν έβρισκε φλέβα ο γιατρός να μου κάνει τη μέθη...μετά έκανα άλλες 3 με μέθη εντελώς ανώδυνες. Είναι από τις εξετάσεις που δε με προβληματίζουν και ούτε το σκέφτομαι σαν κάτι αρνητικό.
    H καφεϊνη με μέτρο δεν κανει κακό.Ενα όριο στα 200-300 mg την μερα θεωρείται άκρως safe.Υπάρχει περίπτωση δηλαδή η καφεΪνη να εντείνει τοσο πολυ αυτο το θέμα ?Αν υποθέσουμε παντα οτι ειναι στομάχι.Ελπιζω να μην γινει άδικα η γαστροσκόπηση (δεν ανησυχω για την διαδικασία) και καταλήξει στο άγχος που λενε και ξαναλενε οι γιατροι.Εκεί ξεκινάει ο γολγοθάς.

Πες το μου και αυτό
    Guest
    Quote Originally Posted by georkaral3 View Post
    H καφεϊνη με μέτρο δεν κανει κακό.Ενα όριο στα 200-300 mg την μερα θεωρείται άκρως safe.Υπάρχει περίπτωση δηλαδή η καφεΪνη να εντείνει τοσο πολυ αυτο το θέμα ?Αν υποθέσουμε παντα οτι ειναι στομάχι.Ελπιζω να μην γινει άδικα η γαστροσκόπηση (δεν ανησυχω για την διαδικασία) και καταλήξει στο άγχος που λενε και ξαναλενε οι γιατροι.Εκεί ξεκινάει ο γολγοθάς.
    Καλησπέρα.
    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σου είναι τόσο δύσκολο να δεχτείς ότι μπορεί όλα αυτά να στα δημιουργεί το άγχος.
    Δεν είναι ότι όσοι έχουν διεγνωστει με εγχος η αγχωδεις διαταραχές δεν έχουμε τίποτα. Εχουνε, άγχος!
    Δεν ειναι ότι οι γιατροί δεν βρίσκουν κάτι άλλο και λένε ας πετάξω τώρα το άγχος για να ξεμπερδέψω. Δεν είναι έτσι.
    Και το άγχος ναι, δημιουργεί πολλά προβλήματα περισσότερα ίσως από ότι φαντάζεσαι. Και υπάρχουν και τρόποι αντιμετώπισης με ψυχολόγο, φαρμακευτική αγωγή και ασκήσεις χαλάρωσης.

Junior Member
    Quote Originally Posted by Πες το μου και αυτό View Post
    Καλησπέρα.
    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σου είναι τόσο δύσκολο να δεχτείς ότι μπορεί όλα αυτά να στα δημιουργεί το άγχος.
    Δεν είναι ότι όσοι έχουν διεγνωστει με εγχος η αγχωδεις διαταραχές δεν έχουμε τίποτα. Εχουνε, άγχος!
    Δεν ειναι ότι οι γιατροί δεν βρίσκουν κάτι άλλο και λένε ας πετάξω τώρα το άγχος για να ξεμπερδέψω. Δεν είναι έτσι.
    Και το άγχος ναι, δημιουργεί πολλά προβλήματα περισσότερα ίσως από ότι φαντάζεσαι. Και υπάρχουν και τρόποι αντιμετώπισης με ψυχολόγο, φαρμακευτική αγωγή και ασκήσεις χαλάρωσης.
    Ξέρω πολυ καλα τι μπορει να κανει το άγχος.Απλώς εγώ δεν νιώθω αγχωμένος.Η τουλάχιστον τόσο ώστε να εχω τέτοιο σύμπτωμα.Αγχώνομαι σε φυσιολογικά όρια όπως ένας μέσος άνθρωπος.Τους ψυχολόγους για τέτοια περιστατικά τους θεωρώ πεταμένα λεφτά.Χάσιμο χρόνου.Να μην μπορει ο αλλος να παρει ανάσα και να κάθεται επι συνεδρίες μεχρι να του βρουνε τι εχει και αν εχει.Συγγνώμη κιολας αλλα όταν υπάρχουν έντονα συμπτώματα που εν τέλει οφείλονται στο ''αγχος''αρμόδιος και κατάλληλος ειναι ο ψυχίατρος !

Junior Member
    Καλησπέρα, έχει κάνει κάποιος εγχείρηση για παλινδρόμηση να μας πει αποτέλεσματα ; Δηλαδή αν είδε διαφορά, αν με τα χρόνια επανέρχονται συμπτώματα αν αξίζει γενικά;

Εχω κανει nissen fundoplication πριν χρονια το 2002.κ τωρα ειμαι 41,ειχα πολλες επιπλοκες στην αρχη. Τα συμπτώματα ερχονται κ φευγουν, περασα 2 εγκυμοσυνες τελεια πριν 2 χρονια η 2,κ τωρα εχει λιγο καιρο η παλινδρομηση μ ειναι σε εξαρση κ ειμαι απελπισμένη

Senior Member
    Απο το στομάχι έχω ό,τι σύμπτωμα μπορείς να φανταστείς; Μόνο δύσπνοια; Μέχρι και έκτακτες μου έχει κάνει. Μιμείται τους πόνους καρδιάς και ναι σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έχεις και δύσπνοια,μέχρι και πόνο στα αυτιά από ανέβασμα των γαστρικών υγρών.

Έχω κάνει δύο γαστροσκοπησεις, έχω χρόνια οισοφαγίτιδα. Με την αγωγή καλυτερεψε κάπως αλλα θέλει προσοχή. Υπήρχε διάστημα που ούτε να φάω δεν μπορούσα. Σήμερα έφαγα φακές το απόγευμα,λέω οκ, δεν έφαγα και πολύ , αλλά τελικά μου έκαναν φουλ δυσπεψία,έχω έκτακτες, κινήσεις του στομαχιού, δύσπνοια και δεν πάει ούτε νερό κάτω.
    Καλημέρα!
    Εγώ σήμερα ξύπνησα χάλια…
    Έχω μονίμως αέρα μέσα στο στομάχι ή το έντερο…
    Το καταλαβαίνω γτ όταν παίρνω βαθειά ανάσα που λέμε να γεμίσει το στομάχι αέρα, ακούω σαν γουργουριτα και το
    Εντοπίζω συνήθως από την αριστερή πλευρά. Τις τελευταίες μέρες με έχει διαλύσει,συνέχεια ακούω ήχους (μάλλον από παγιδευμένο αέρα) που χτυπάει μέχρι στον στέρνο ή πλάτη.
    Για εκτακτες δε θα έλεγα αλλά σου δημιουργείται ένα αίσθημα δυσφορίας προς την καρδιά.
    Ο καφές εμένα με ενοχλεί σίγουρα γτ με το που είναι καλά και πιο αρχίζει το θέμα του αερα σε στομάχι-έντερο αλλά έναν πίνω…δε γίνεται να την παλέψω αλλιώς

Page 2 of 2 FirstFirst 12