ΛΙΓΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
    Junior Member

ΛΙΓΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Γεια σας,
    θα ήθελα λίγη βοήθεια παρακαλώ αλλά μόνο από όσους γνωρίζουν ΚΑΛΑ, γιατί είμαι σε δύσκολη κατάσταση και με βιάζει ο χρόνος.Παρακάτω θα αναφέρω τα θέματα που με απασχολούν και όποιος μπορει ας μου απαντήσει.
    1)Ξέρετε ποια είναι η στάση των ψυχολόγων και των ψυχιάτρων απέναντι σε κάποιον που παρουσιάζει κάποια συμπτώματα ψύχωσης?Καταλαβαίνω ότι είναι λογικό να είναι καχύποπτοι με κάποιους ισχυρισμούς που θα μπορούσαν να είναι συμπτώματα ψύχωσης οτι π.χ. ο τάδε με προσβάλλει διαρκώς ή οτι η μητέρα μου δεν με νοιάζεται και με βλάπτει πολλές φορές και τη μισώ αλλά δίνουν σημασία στα λεγόμενά σου ή σε καταδικάζουν εκ των προτέρων σε κάθε τι? Και αν είναι δύσπιστοι απέναντι στα λεγόμενά σου τουλάχιστον ψάχνουν τα λεγόμενα των άλλων (των κοντινών συγγενικών προσώπων ) κατά πόσο ισχύουν ή ό,τι λένε οι άλλοι είναι και η αλήθεια? Όσο προσεκτικοί πρέπει να είναι στο να εντοπίσουν όλα τα συμπτώματα, άλλο τόσο δεν θα πρέπει να είναι και στο να μην συμπεριλάβουν στη διάγνωση πράγματα που δεν ισχύουν?
    Γενικά τι ξέρετε υπάρχει σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματά των Ανθρώπων που πάσχουν από σχιζοφρένεια ή κάποια άλλη ψύχωση?
    Αν το οικογενειακό σου περιβάλλον όχι απλά δεν σε στηρίζει στην κατάσταση που είσαι αλλά σε πιέζει ακόμα περισσότερο ψυχολογικά θα εισακουστείς από τους ψυχολόγους και τους ψυχιάτρους ή όχι? Και αν όχι που μπορώ να απευθυνθώ? Μέσω δίκης θα μπορέσω να δικαιωθώ ή πάλι τα πράγματα θα είναι εναντίον μου?

2) Χρειάζομαι οπωσδήποτε έναν Καλό ψυχολόγο.Θα ήθελα να έχει πείρα και να είναι ευγενικός (είχα πέσει σε μια αγενή ψυχολόγο και δεν θέλω να ξαναεπαναληφθεί), να είναι όσο ζεστός επιτρέπει η θέση του γιατί προσωπικά είμαι από τους ανθρώπους που δεν μπορώ τους ψυχρούς ανθρώπους και να είναι Ανθρωπος δηλ. να μου φέρεται σαν να είμαι πάνω από όλα άνθρωπος και όχι να μου φερθεί άσχημα αν αυτό που έχω (ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή) εξελιχθεί σε κάποια ψύχωση.Όποιος γνωρίζει κάποιον Καλό στην περιοχή της Αθήνας ας μου πει παρακαλώ.Μια ψυχολόγος στο youtube με συμβούλεψε να πάω σε τρεις και να επιλέξω..Οπότε όποιος γνωρίζει ας μου πει όνομα και επώνυμο.Να πω εδώ ότι θέλω κάποιον που δουλεύει σε δημόσιο νοσοκομείο.Επισης διάβασα ότι δεν μπορούν να μου γράψουν όνομα διότι θα θεωρηθεί διαφημιση....Ισχύει; Αν ναι υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να μου προτείνει κάποιος ψυχολόγο γιατί δεν πρέπει να χάσω άλλο χρόνο....

Ευχαριστώ πολύ..
    Last edited by Katerina100; 10-10-2019 at 12:38. Reason: Ξέχασα να προσθέσω κάτι σημαντικό και επίσης έμαθα κάτι τώρα που δεν ήξερα πιο πριν.

Senior Member
    Για να βγαλουν διαγνωση οι ψυχιατροι χρησιμοποιουν αυτα που λεει το DSM Manual δηλαδη ειναι καποια στοιχεια που πρεπει να παρουσιαζει ο ασθενης σαν λιστα συμπτωματων και αναλογα απο τα συμπτωματα που κρινει ο ψυχιατρος οτι εχεις (εκει ειναι καθαρα υποκειμενικο) απο αυτο βγαινει η διαγνωση.

Δεν υπαρχει ομως καποιου ειδους αντικειμενικη εξεταση προς το παρον νομιζω.

Αλλα αμα εχεις οπτικες ή ακουστικες ψευδαισθησεις κλπ. πας στο φασμα των ψυχωσεων κλπ.

Σου κανουν και εγκεφαλογραφημα.

Στη Αμερικη ξερω οτι μπορουν να κανουν π.χ. και εξετασεις αιματος για σχιζοφρενεια ή διαφορα αλλα πειραματικα.

Παντως ειναι καθαρα υποκειμενικο ακομα και στην Αμερικη. Οποιοσδηποτε παει και ειναι ανησυχος μπορει να του βγαλουν διαγνωση οι ψυχιατροι. Δε θα κανει καποιος τον ντεντεκτιβ για 50 ευρω για να βρει τι πραγματικα γινεται στο σπιτι.

Θα σε δει ανησυχο, θα δει τη γλωσσα του σωματος, θα δει τι λες και απο εκει θα βγαλει ενα υποκειμενικο συμπερασμα.

Τωρα αυτα που λες μπορει να ειναι και σωστα αλλα μπορει να μη το ξερει αυτος κλπ.

Γενικα αμα εισαι ανησυχος θα σε βγαλει τρελο.

Αμα εχεις οπτικες ή ακουστικες ψευδαισθησεις π.χ. ειναι κατι εμφανες και δε μπορεις να το κρυψεις.

Αμα εχεις μονο ιδεες τοτε ειναι υποκειμενικο οπως ειπα.

Εξαρταται σε τι φαση εισαι. Αμα εισαι στην αρχη ή οχι. Αμα προχωρησει το πραγμα μετα δε κρυβεται με τιποτα.

Το θεμα ειναι να μη παθεις και ψυχωση απο φαρμακα γιατι πιο ευκολα παθαινεις ψυχωση αμα αρχισεις τα φαρμακα λογω ευαισθησιας που αποκταει ο οργανισμος απο τα φαρμακα.

Το κυριοτερο για να ηρεμησεις ειναι να κοψεις τους πασεις φυσεως εθισμους ακομα και τους πιο μικρους π.χ. σοκολατες και γλυκα και να κανεις οτι κανανε τα παλια τα χρονια οι μοναχοι.

Γενικα η εποχη μας προκαλει πολλες ψυχικες ασθενειες και ειναι της μοδας τελευταια.

Να κοιταξεις καταρχην να γινεις καλα ακολουθωντας καποια ολιστικη ιατρικη αντιμετωπιση ωστε το σωμα ολιστικα να ειναι υγιες πρωτα και μετα βλεπεις.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    Αν πάρεις τηλέφωνο ένα νοσοκομείο κοντά σου θα μπορέσεις να βρεις ψυχολόγο και άλλους θεραπευτές που μπορούν να κάνουν αντικειμενική διάγνωση

Senior Member
    Μπορείς επίσης να πας σε κέντρο ψυχικής υγείας, εγώ το προτίμησα και απέφυγα το νοσοκομείο, θα βρεις εκεί ειδικούς ψυχιάτρους και είναι δωρεάν. Είμαι Θεσσαλονίκη και δεν μπορώ να έχω γνώμη για την Αθήνα

Τώρα ως προς τη διάγνωση, εμένα προσωπικά ο γιατρός μου μου είπε ότι εάν πήγαινα στα πρώιμα σημάδια της ψύχωσης που ήταν η έντονη καχυποψία και η μανία καταδίωξης, θα μου χορηγούσε αντιψυχωσική αγωγή ακόμη και αν δεν υπήρχαν ακουστικές και οπτικές ψευδαισθήσεις.

Junior Member
    Είναι υποκειμενικό? Οποιοσδήποτε πάει ανήσυχος μπορεί να διαγνωστεί τρελός? Συγγνώμη αυτό είναι τρελό! Κανένας δεν ζήτησε να κάνει ο ψυχίατρος τον ντετέκτιβ.Εγώ απλά θέλω να γίνει σωστή δουλειά και όχι να μου καταλογιστούν πράγματα που δεν ισχύουν...Αν αντιστρέφονταν οι ρόλοι και ήταν αυτοί στη θέση μου θα τους άρεσε μια τέτοια αντιμετώπιση?!...Συγγνώμη κιόλας αλλά μου ακούγεται κάπως υπερβολικό αυτό που περιγράφεις....Εγώ προσωπικά έχω διαγνωστεί μέχρι τώρα από 4 ψυχιάτρους 2 την πρώτη φορά και 2 την επόμενη.Η διάγνωση ήταν πάντα η ίδια , ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή...Στα 16,5 παρουσίασα κάτι προσυμπτώματα και ύστερα από 18,5 μέχρι και τώρα που είμαι 24 υποφέρω....Στο σπίτι είναι πολύ κακό το περιβάλλον, με τη μητέρα μου ανέκαθεν είχα πολύ κακές σχέσεις.Πριν εξεταστώ από τους 2 πρώτους ψυχιάτρους μίλησα με μια ψυχολόγο η οποία στην αρχή ήταν αγενής....Αυτό είναι που θέλω να αποφύγω και φυσικά πολύ χειρότερα πράγματα όπως έναν κακό επαγγελματία....Επίσης ένας άλλος λόγος που θέλω έναν καλό ψυχολόγο είναι για να βρω μέσω αυτού και έναν καλό ψυχίατρο που να είναι φαρμακευτικά δυνατός αν φτάσω σε σημείο να χρειαστώ οποιουδήποτε είδους φάρμακα ( είτε για την ιδεοψ. είτε για ψύχωση).Τους τελευταίους 6 μήνες έκανα ( πολύ πρόσφατα αποκάλυψα στους δικούς μου ό,τι είχα γιατί φοβόμουν και επίσης γιατί όταν προσπάθησα στα 18,5 να τους μιλήσω και τους είπα λίγα πράγματα μόνο η μητέρα μου γύρισε και μου είπε τι δηλαδή είσαι τρελή και εκεί δεν ξανανέφερα τίποτα) θεραπεία με ψυχολόγο αλλά ανακατεβόταν διαρκώς η μητέρα μου.Επίσης όσον αφορά τις ιδέες εγώ αυτό που γνωρίζω είναι πως στην ψύχωση δεν αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι πως δεν ισχύουν σε αντίθεση με την ιδεοψυχαναγκαστική π.χ. όπου αντιλαμβάνεται κανείς το παράλογο της σκέψης.Δεν με απασχολεί πάντως καθόλου να κρύψω κάτι....Απλά να υπάρχει δίκαιη και ανθρώπινη αντιμετώπιση απεναντί μου...Δεν έχω θέμα (σαφώς και δεν μου είναι ευχάριστο) να πάω σε ψυχίατρο ούτε έχω θέμα αν οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί να πάρω φάρμακα...Δεν γνώριζα ότι τα φάρμακα προκαλούν ψύχωση...Καλά αυτά δεν την αντιμετωπίζουν υποτίθεται?
    Ευχαριστώ για τη συμβουλή σχετικά με τους εθισμούς αλλά δεν πιστεύω ότι αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνω για την αντιμετώπιση της ιδεοψυχαναγκαστικής ( η γνωστική συμπεριφορική θεραπεία που έκανα με τον ψυχολόγο είναι μια πολύ σωστή αντιμετώπιση πιστεύω) διαταραχής και πόσω μάλλον της πιθανότητας να αποκτήσω κάποια ψύχωση...Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση.
    Last edited by Katerina100; 10-10-2019 at 21:36. Reason: Ξέχασα να πω κάποια πράγματα...

Senior Member
    κοιτα δεν εχει βρεθει καποια εξεταση που μπορεις να κανεις στον εγκεφαλο και να βγαλει ψυχωση ή σχιζοφρενεια.

και αυτο που λενε για την ντοπαμινη ειναι και αυτο μια υποθεση.

βεβαια αμα το εχεις τα συμπτωματα ειναι πολυ σοβαρα και ειναι σοβαρη αναπηρια αλλα το θεμα ειναι οι ψυχιατροι κινουνται στα τυφλα.

αμα εχεις μονο ιδψ τοτε να κοιταξεις καταρχην τον τροπο ζωης σου.

γενικα ο συγχρονος τροπος ζωης ειναι διεστραμμενος.

κοιταξε να φτιαξεις πρωτα τον τροπο ζωης σου, να εισαι λιγοτερη διεγερμενη απο την τεχνολογια.

να κοιμασαι κανονικες ωρες, να τρως υγεινα.

διαβασε και κανενα βιβλιο φιλοσοφιας κλπ. ή ψυχολογιας για να εχεις περισσοτερη υπομονη με τους αλλους οταν στην μπαινουν.

απο τους ψυχολογους εγω δε βρηκα ακρη.

ειναι σαν να πινεις καφε.

καλυτερα να διαβασεις ενα βιβλιο ψυχολογιας και γενικα συπεριφορας για να μαθεις και κατι και να σου μεινει.

πολλες φορες με τα χημικα που τρωμε, με την τεχνολογια που εχουμε συνεχεια μπροστα μας, τον τροπο ζωης μας παθαινουμε υπερκοπωση και απο εκει πηγαζουν πολλα κακα.

πρεπει απλως να ξεοκουραστεις λιγακι για αρχη.

το πιο σημαντικο ειναι να κανεις καθαρση και συντηρηση δυναμεων.

δηλαδη να καθαριστεις και ψυχολογικα και σωματικα απο τις κακες εμπειριες που εχεις περασει και μετα να κανεις συντηρηση δυναμεων του μυαλου ωστε να μη το παθεις ξανα.

παρτο αποφαση εισαι ευαισθητη και δεν αντεχεις το πολυ αγχος.

το αγχος ειναι το θεμα και το τι αντικτυπο εχει στον οργανισμο.

ταλαπαιρωθηκες σε μια φαση, επαθες υπερκοπωση και τωρα τα βγαζεις αυτα.

αλλα αμα μαθεις να ισορροπεις ολιστικα υπαρχει τουλαχιστον ελπιδα με ή χωρις φαρμακα να νιωθεις πιο ευτυχισμενη.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    βασικα οι ψυχικες ασθενειες τι ειναι ;

μια μουφα ειναι.

τι σημαινει ιδψ και καταθλιψη.

τουλαχιστον στην σχιζοφρενεια εχεις οπτικες και ακουστικες ψευδαισθησεις και ειναι εμφανες.

βασικα ολα ομως προερχονται αμα εισαι σε υπερδιεγερση σε καποιο βαθμο και μπορουν να οφειλονται σε χιλιους δυο λογους.

μπορυν ακομα και τα ιδια τα ψυχοφαρμακα να το προκαλεσουν.

εκει ειναι το θεμα.

καλυτερα να μη μπλεξεις με ψυχιατρους απο την αρχη.

για αυτο καθαρση, συντηρηση δυναμεων του μυαλου και σωματος και διαβασε κανενα βιβλιο ψυχολογιας-φιλοσοφιας-αγια γραφη.