Υπερβολική ανησυχία!Τα έχω παίξει!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6

Υπερβολική ανησυχία!Τα έχω παίξει!!

Γεια σας.Εδω και μερικούς μήνες είμαι κάθε μέρα με ζαλαδες,πονοκεφαλους,θολού ρα στο κεφάλι,επιμονή κόπωση και αδυναμία συγκέντρωσης.Αρχικα σκέφτηκα πως πρόκειται για κάτι παθολογικό,έκανα ένα σωρό εξετάσεις και όλες βγήκαν τέλειες όποτε στην συνέχεια άρχισα να πιστεύω πως πρόκειται για αγχώδη διαταραχή με έντονη νοσοφοβια.Ψυχολογος δεν με παρακολουθεί βέβαια γιατί δεν είμαι πολύ καλά οικονομικά και προσπαθώ να το παλέψω μόνη μου,πράγμα που άλλες μέρες το καταφέρνω καλά και άλλες όχι.Εκει που χθες ήμουν μια χαρά,διάβασα σε ένα άλλο φορουμ για μια τυπισσα που επειδή είχε χωρίσει και ήταν στα όρια νευρικής κατάρρευσης (δεν έτρωγε,δεν κοιμόταν),ξαφνικά ένιωσε έντονη αδιαθεσία και είχε λιποθυμικό επεισόδιο με σπασμούς.Ε,τι ήταν να το διαβάσω;Τώρα μου έχει καρφωθεί η ιδέα πως θα πάθω το ίδιο.Γενικοτερα λόγω του άγχους που έχω είμαι στην τσίτα και πολλές φορές αναρωτιέμαι μήπως μου προκαλέσω κακό με τόσο άγχος που έχω.Σιγουρα από τον επόμενο μήνα θα ψάξω και για ψυχολόγο,για να κλείσω οριστικά με αυτό το θέμα.Προς το παρόν όμως αγχώνομαι υπερβολικά πολύ μην πάθω ο,τι έπαθε και η κοπέλα,γιατί υπάρχουν στιγμές (κυρίως όταν είμαι έξω και έχει κόσμο) που νιώθω πως σβήνω.Φοβαμαι μήπως αγχωθώ και λιποθυμήσω από το άγχος και τον φόβο.Εχω κουραστεί να σκέφτομαι κάθε μέρα αηδίες του τύπου «σήμερα θα πεθάνω,σήμερα θα λιποθυμήσω» και αλλα πολλά.Παθολογικα οι γιατροί λένε πως είμαι εντάξει και πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.Βεβαια δεν τρώω πολύ καλά και δεν αθλούμαι καθόλου,αλλά οι εξετάσεις μου είναι καλες...λέτε πως παίζει όντως να πάθω κάτι ή όλα αυτά είναι χαζομάρες του μυαλού μου;

Quote Originally Posted by irene22 View Post
    Γεια σας.Εδω και μερικούς μήνες είμαι κάθε μέρα με ζαλαδες,πονοκεφαλους,θολού ρα στο κεφάλι,επιμονή κόπωση και αδυναμία συγκέντρωσης.Αρχικα σκέφτηκα πως πρόκειται για κάτι παθολογικό,έκανα ένα σωρό εξετάσεις και όλες βγήκαν τέλειες όποτε στην συνέχεια άρχισα να πιστεύω πως πρόκειται για αγχώδη διαταραχή με έντονη νοσοφοβια.Ψυχολογος δεν με παρακολουθεί βέβαια γιατί δεν είμαι πολύ καλά οικονομικά και προσπαθώ να το παλέψω μόνη μου,πράγμα που άλλες μέρες το καταφέρνω καλά και άλλες όχι.Εκει που χθες ήμουν μια χαρά,διάβασα σε ένα άλλο φορουμ για μια τυπισσα που επειδή είχε χωρίσει και ήταν στα όρια νευρικής κατάρρευσης (δεν έτρωγε,δεν κοιμόταν),ξαφνικά ένιωσε έντονη αδιαθεσία και είχε λιποθυμικό επεισόδιο με σπασμούς.Ε,τι ήταν να το διαβάσω;Τώρα μου έχει καρφωθεί η ιδέα πως θα πάθω το ίδιο.Γενικοτερα λόγω του άγχους που έχω είμαι στην τσίτα και πολλές φορές αναρωτιέμαι μήπως μου προκαλέσω κακό με τόσο άγχος που έχω.Σιγουρα από τον επόμενο μήνα θα ψάξω και για ψυχολόγο,για να κλείσω οριστικά με αυτό το θέμα.Προς το παρόν όμως αγχώνομαι υπερβολικά πολύ μην πάθω ο,τι έπαθε και η κοπέλα,γιατί υπάρχουν στιγμές (κυρίως όταν είμαι έξω και έχει κόσμο) που νιώθω πως σβήνω.Φοβαμαι μήπως αγχωθώ και λιποθυμήσω από το άγχος και τον φόβο.Εχω κουραστεί να σκέφτομαι κάθε μέρα αηδίες του τύπου «σήμερα θα πεθάνω,σήμερα θα λιποθυμήσω» και αλλα πολλά.Παθολογικα οι γιατροί λένε πως είμαι εντάξει και πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.Βεβαια δεν τρώω πολύ καλά και δεν αθλούμαι καθόλου,αλλά οι εξετάσεις μου είναι καλες...λέτε πως παίζει όντως να πάθω κάτι ή όλα αυτά είναι χαζομάρες του μυαλού μου;
    Και εγώ έχω μια συνεχη κοπωση και θολούρα και ζαλη και αδυναμια και τα σχετικά. Και εγώ δεν τρώω καλά αλλα εχω χαμηλο σίδηρο και έλλειψη καποιας βιταμινης.αν εσύ σε όλα αυτα είσαι στις φυσιολογικές τιμές πιθανον είναι από το αγχος σου.χρονια άγχος και εγώ.έχω κάνει ψυχοθεραπεία έχω καταφέρει να το ξεπερασω εν μερη αλλά είναι στιγμές που παθαινω και εγώ τα ίδια με σένα. Ενας ψυχολογος νομίζω θα σε βοηθήσει.μέχρι να πας κάνε διαφορες δραστηριότητες για να αποσπας το μυαλό σου από αυτά που σε αγχωνουν.αλήθεια γιατί έχεις τόσο αγχος εσυ?

Quote Originally Posted by Αποστολια View Post
    Και εγώ έχω μια συνεχη κοπωση και θολούρα και ζαλη και αδυναμια και τα σχετικά. Και εγώ δεν τρώω καλά αλλα εχω χαμηλο σίδηρο και βιταμινες.αν εσύ σε όλα αυτα είσαι στις φυσιολογικές τιμές πιθανον είναι από το αγχος σου.χρονια άγχος και εγώ.έχω κάνει ψυχοθεραπεία έχω καταφέρει να το ξεπερασω εν μερη αλλά είναι στιγμές που παθαινω και εγώ τα ίδια με σένα. Ενας ψυχολογος νομίζω θα σε βοηθήσει.μέχρι να πας κάνε διαφορες δραστηριότητες για να αποσπας το μυαλό σου από αυτά που σε αγχωνον.αλήθεια γιατί έχεις τόσο αγχος εσυ?
    Δυστυχώς ούτε δραστηριότητες μπορώ να κάνω εύκολα πλέον,καθώς αγχώνομαι υπερβολικά μην πάθω κάτι όσο είμαι στο γυμναστήριο πχ και γίνω ρεζίλι.Εχω ελαττώσει τις βόλτες και όλα όσα έκανα,σπίτι νιώθω πιο ασφαλής.Χθες κατάφερα μετα από πολλούς μήνες να κατέβω για λίγο στην Ερμού,αλλά προς το τέλος κουράστηκα και πήγα να πάθω κρίση πανικού.Θα πάω σε ψυχολόγο οπωσδήποτε.Ειλικρινα δεν ξέρω γιατί έχω τόσο άγχος...φοιτήτρια είμαι,που υποτιθεται ότι θα έπρεπε να απολαμβάνω την ζωή μου.Πιστευω το ολο άγχος ξεκίνησε από τότε που έφυγα από το σπίτι,γιατί αισθανόμουν μοναξιά και σκεφτόμουν πως αν πχ μου συμβεί κάτι δεν θα έχω βοήθεια από κάποιον.Επειτα αυτό το άγχος γιγαντώθηκε.

george1520
    Guest
    Καλησπέρα. Από όσο εχω διαβάσει στην Ελλάδα υπάρχουν ψυχολόγοι που είναι δωρεάν (μπορεί και να κάμω λάθος). Όπως και να έχει το πιο βασικό είναι να βρεις ένα καλό ειδικό για να συζητήσεις μαζί του όλα αυτά που αισθάνεσαι. Να ξέρεις πως όλα αυτά που περνάς δεν είναι κάτι που το περνάς μόνο εσύ. Όταν η ψυχολογία μας δεν είναι στα ύψη αντιδράει το σώμα μας.. Προσπάθησε να απασχολεις το μυαλό σου με διάφορες δραστηριότητες. Αν το σώμα σου σε αυτή την φάση της ζωής σου δεν σε βοηθάει τότε κάνε κάτι πιο απλό. Άρχισε να διαβάζεις ένα βιβλίο, δες ταινίες,ακουσε χαλαρωτική μουσική, ασχολήσου με χειροτεχνίες (στο σπίτι). Υπάρχουν τόσα που μπορείς να κάνεις. Προσπάθησε να αποφεύγεις θέματα τα οποία ξέρεις ότι θα σε επηρεάσουν όπως ιστορίες άλλων, δυσάρεστες ειδήσεις. Φίλους έχεις; Σχέση; να βγεις έξω από το σπίτι. Αν αυτό σε αγχώνει τότε κάλεσε τους στο σπίτι σου. Να ξέρεις ότι κανένα δεν βοηθάει να μένει στάσιμος και να περιμένει το θαύμα, ότι κάτι θα αλλάξει χωρίς να κάνει κάτι εσύ ο ίδιος . Θα υπάρχουν μέρες που θα είσαι χάλια, θα υπάρχουν όμως μέρες που θα είσαι καλά. Τις μέρες που θα είσαι χάλια να πεισμωνεις, να ψάχνεις την αιτία που δεν είσαι καλά.

Junior Member
    Αααααααχχχχ έχω περάσει ακριβώς τα ίδια και πόσο σε καταλαβαίνω και σε νιώθω, φόβος για το οτιδήποτε, φόβος μην πάθω κάτι και γίνω ρεζίλι, κλπ κλπ κλπ, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα σταμάτησα ποδόσφαιρο,γυμναστήριο, την δουλειά μου και πολλές φορές δεν έβγαινα καν έξω,,,
    Και όμως τώρα είμαι μια χαρά δουλεύω, ζω κανονικά , βγαίνω και απολαμβάνω ,,,,, μπορείς να τα καταφέρεις το μόνο σίγουρο είναι αυτό , αλλά που να τα πω όλα εδώ

Senior Member
    Πρέπει να το απομυθοποιήσεις λίγο βρε irene. Πρώτον δεν θα λιποθυμήσεις. Αυτή είναι πολύ ακραία και σπάνια περίπτωση. Δεύτερον και να λιποθυμήσεις τι έγινε; Τρίτον, πριν φτάσουμε στο σημείο να τα λέμε όλα διαταραχή, πόσο καιρό συμβαίνει αυτό;
    Πότε έφυγες να σπουδάσεις; Είσαι καινούρια φοιτήτρια; Κάθε αλλαγή στην ζωή μας μπορεί να φέρει και μια υπερένταση και άγχος, πόσο μάλλον σε νεαρή ηλικία που δεν έχουμε εμπειρία ζωής και ιδίως με τον "προστατευμένο" τρόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά στις ελληνικές οικογένειες.