Holter SOS - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 102

Thread: Holter SOS

Senior Member
    Quote Originally Posted by Antonis8 View Post
    Μια αξονική για την καρδιά ίσως κάνω. Αλλά φοβαμαι ότι τα συμπτωματα μου με οδηγούν προοδευτικα στην καταρρευση.
    Antonis8 σε νοιώθω όταν λες οτι υποφέρεις από αυτά τα συμπτώματα, είναι όντως πολύ δυσάρεστη εμπειρία η ταχυπαλμία, οι περισσότεροι εδώ μπορούν να στο επιβεβαιώσουν.
    Δεν θέλω να πεις προσωπικές λεπτομέρειες, αλλά σαν χαρακτήρας είσαι πολύ ευαίσθητος? Παίρνεις "κατάκαρδα" μια βαριά κουβέντα, ένα αρνητικό σχόλιο, υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο σπίτι, σε στενοχωρεί τέλος πάντων κάτι ή πολλά πράγματα ταυτόχρονα? Όταν πριν κάποιο διάστημα ξεκίνησε η ορθοστατική ταχυπαλμία όπως την αναφέρεις, προηγήθηκε κάποιο συμβάν που το "έπνιξες" και τελικά ξέσπασε έτσι?

Senior Member
    Οσοι έχετε κανει πείτε μου σας παρακαλώ τι λέει αυτος ο πινακας
    Χωρίς να είμαι ειδικός, αποτι φαίνεται είχες άνοδο 0.2 millivolt σε...κανένα από τα leads και έχεις πτώση του st 0.1 mV σε ένα lead. Οι τιμη αυτή δεν είναι κατι ιδιαίτερο αποσο ξέρω. Και μάλιστα είναι στο avr που θεωρείται ασύνηθες για τέτοιες διαγνώσεις. Τώρα αυτό το seg 27 είτε είναι σε ποιο σημείο της καταγραφής το έπιασε, είτε πόσες φορές δεν ξέρω.
    Τονίζω και πάλι ΔΕΝ είμαι ειδικός.
    "Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."

Senior Member
    Quote Originally Posted by Nikolas73 View Post
    η whole body mri στοχεύει στην ανίχνευση ογκολογικών ευρημάτων, τα συμπτώματα που αναφέρει ο Antonis8 μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό.
    Το σχολιο ηταν tongue in cheek. Αντωνη δεν εχει κανενα νοημα να προσπαθεις ο ιδιος να ερμηνευσεις αποτελεσματα εξετασεων χωρις πτυχιο ιατρικης. Στο λεει καποιος που οι γιατροι τον ελεγαν τρελο 5 χρονια για το οτι παραπονιοταν για συμπτωματα φλεβικης ανεπαρκειας ωσπου καποιος του εκανε την ενδεδειγμενη εξεταση (ντοπλερ) και φανηκε η αληθεια. Προσεξε ομως τη διαφορα: Αλλο συμπτωματα, να λες ποναω, πρηζομαι, γιατι δε με πιστευετε, αλλο ερμηνεια εξετασεων. Ο ασθενης λεει τα συμπτωματα στο γιατρο, και ο γιατρος βγαζει τη διαγνωση. Οχι το αντιστροφο.

Αντωνη, ολες τις εξετασεις του κοσμου να κανεις, σε λιγα χρονια ισως θα θες να τις ξανακανεις.

Antonis8
    Guest
    Quote Originally Posted by Ορέστης View Post
    Το σχολιο ηταν tongue in cheek. Αντωνη δεν εχει κανενα νοημα να προσπαθεις ο ιδιος να ερμηνευσεις αποτελεσματα εξετασεων χωρις πτυχιο ιατρικης. Στο λεει καποιος που οι γιατροι τον ελεγαν τρελο 5 χρονια για το οτι παραπονιοταν για συμπτωματα φλεβικης ανεπαρκειας ωσπου καποιος του εκανε την ενδεδειγμενη εξεταση (ντοπλερ) και φανηκε η αληθεια. Προσεξε ομως τη διαφορα: Αλλο συμπτωματα, να λες ποναω, πρηζομαι, γιατι δε με πιστευετε, αλλο ερμηνεια εξετασεων. Ο ασθενης λεει τα συμπτωματα στο γιατρο, και ο γιατρος βγαζει τη διαγνωση. Οχι το αντιστροφο.

Αντωνη, ολες τις εξετασεις του κοσμου να κανεις, σε λιγα χρονια ισως θα θες να τις ξανακανεις.

Κι εγώ είχα πάει σε αγγειολογο,μου είπε ότι έχω ανεπάρκεια σε δύο βαλβίδες στα πόδια,αλλά προς το παρόν όλα οκ. Μου είχε πει να φοράω κάλτσες συμπίεσης. Και τώρα για την ορθοστατικη αυτό μου λενε.

Παιδιά δυστυχώς δεν είναι στο κεφάλι μου όλα αυτά. Έβγαλα και στα νύχια κάτι περίεργα και στην παλάμη. Και έχω και διάρροια σήμερα,τάση για εμετό. Δεν γίνεται να μην μπορώ να πάρω τα πόδια μου και να μου λένε ότι είμαι καλά. Και καταλαβαίνω το επιχείρημα του άγχους, αλλα ξέρω τον εαυτό μου, άγχος έχω χρόνια, με σωματομορφα. Αλλά αυτά είναι κάτι διαφορετικό.
    Last edited by Antonis8; 18-10-2019 at 13:09.

Antonis8
    Guest
    Quote Originally Posted by geodim View Post
    Χωρίς να είμαι ειδικός, αποτι φαίνεται είχες άνοδο 0.2 millivolt σε...κανένα από τα leads και έχεις πτώση του st 0.1 mV σε ένα lead. Οι τιμη αυτή δεν είναι κατι ιδιαίτερο αποσο ξέρω. Και μάλιστα είναι στο avr που θεωρείται ασύνηθες για τέτοιες διαγνώσεις. Τώρα αυτό το seg 27 είτε είναι σε ποιο σημείο της καταγραφής το έπιασε, είτε πόσες φορές δεν ξέρω.
    Τονίζω και πάλι ΔΕΝ είμαι ειδικός.
    Δεν ξέρω, ο καρδιολογος λέει ότι δεν τα αξιολογούν από το χολτερ,μόνο από καρδιογράφημα ή τεστ κοπώσεως. Σε κάποια φάση είχα βγάλει για ελάχιστα δευτερόλεπτα δύο από τα ηλεκτρόδια γιατι είχε μπλεχτεί η μπλούζα μου,δεν ξέρω μήπως έκανε κάτι στη μέτρηση. Αλλά σε κάθε περίπτωση, είμαι χάλια.

Antonis8
    Guest
    Antonis8 σε νοιώθω όταν λες οτι υποφέρεις από αυτά τα συμπτώματα, είναι όντως πολύ δυσάρεστη εμπειρία η ταχυπαλμία, οι περισσότεροι εδώ μπορούν να στο επιβεβαιώσουν.
    Δεν θέλω να πεις προσωπικές λεπτομέρειες, αλλά σαν χαρακτήρας είσαι πολύ ευαίσθητος? Παίρνεις "κατάκαρδα" μια βαριά κουβέντα, ένα αρνητικό σχόλιο, υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο σπίτι, σε στενοχωρεί τέλος πάντων κάτι ή πολλά πράγματα ταυτόχρονα? Όταν πριν κάποιο διάστημα ξεκίνησε η ορθοστατική ταχυπαλμία όπως την αναφέρεις, προηγήθηκε κάποιο συμβάν που το "έπνιξες" και τελικά ξέσπασε έτσι?
    Έχω κάνει ψυχοθεραπεία, έχω θέματα, είμαι διαγνωσμενος,αλλά όχι, όλα αυτά δεν σχετίζονται. Είναι σαν να μου λένε επειδή εχεις άγχος, απαγορεύεται να αρρωστήσεις.

Antonis8
    Guest
    Quote Originally Posted by Πες το μου και αυτό View Post
    Αντώνη, πως νιώθεις ψυχολογικά με όλα αυτά που περνάς? Δεν σε έχουν επηρεάσει?

Είδα τις εξετάσεις σου και είναι πάρα πολλές κατά την γνώμη μου. Επικεντρώσου στην ψυχολογία σου αυτήν την στιγμή.

Είμαι χάλια ψυχολογικά,λόγω των συμπτωμάτων. Όσο δεν φεύγουν τα συμπτώματα,δεν μπορώ να νιώσω καλά ψυχολογικά. Δεν είναι ψυχολογικό,ξέρω τον εαυτό μου, ψυχολογικα είναι οι κρίσεις πανικού που έρχονται λόγω των συμπτωμάτων. Και έχει καταστραφεί η καθημερινότητα μου,δεν μπορώ να κάνω τίποτα λόγω της ταχυκαρδίας. Χτες που πίεσα λίγο τον εαυτό μου και πήγα να ταισω τα αδέσποτα το πρωί, μετά είχα ταχυκαρδια και καθιστός, 120. Δεν μπορεί να ανταπεξέλθει το σώμα μου σε απλά πράγματα.

Antonis8
    Guest
    https://imgur.com/a/3sSHZ3A
    https://imgur.com/a/dzV33Xi
    https://imgur.com/a/vPunBZJ

Εμφάνισα κόκκινες τέλειες στην παλάμη και κόκκινο νύχι. Σημάδια ενδοκαρδίτιδας.

Πες το μου και αυτό
    Guest
    Είμαι χάλια ψυχολογικά,λόγω των συμπτωμάτων. Όσο δεν φεύγουν τα συμπτώματα,δεν μπορώ να νιώσω καλά ψυχολογικά. Δεν είναι ψυχολογικό,ξέρω τον εαυτό μου, ψυχολογικα είναι οι κρίσεις πανικού που έρχονται λόγω των συμπτωμάτων. Και έχει καταστραφεί η καθημερινότητα μου,δεν μπορώ να κάνω τίποτα λόγω της ταχυκαρδίας. Χτες που πίεσα λίγο τον εαυτό μου και πήγα να ταισω τα αδέσποτα το πρωί, μετά είχα ταχυκαρδια και καθιστός, 120. Δεν μπορεί να ανταπεξέλθει το σώμα μου σε απλά πράγματα.
    Αντώνη, σε έχουν δει 20 γιατροί λες τον τελευταίο καιρό. Άμα υπήρχε ένα σοβαρό πρόβλημα λες να μην στο έλεγε κανείς Πο τους 20? Αντε ένας να έκανε λάθος, και δύο και τρεις αλλα λες και οι 20 να έκαναν λάθος?
    Η μαμά μου έχει πάθει έμφραγμα πριν 10 χρόνια και 20 γιατροί δεν την έχουνε δει συνολικά τόσα χρόνια, ούτε έχει κάνει τόσες εξετάσεις. Κάνει το προκαθορισμενο τσεκ απ και τίποτα παραπάνω.
    Ταυτόχρονα με όλα αυτά που κάνεις γιατί δεν επισκέπτεσαι και έναν ψυχολόγο η ψυχίατρο?

Senior Member
    https://imgur.com/a/3sSHZ3A
    https://imgur.com/a/dzV33Xi
    https://imgur.com/a/vPunBZJ

Εμφάνισα κόκκινες τέλειες στην παλάμη και κόκκινο νύχι. Σημάδια ενδοκαρδίτιδας.
    φίλε η ενδοκαρδίτιδα είναι λοίμωξη τα συμπτώματα είναι συνεχής πυρετός ο οποίος δεν υποχωρεί, (αφού είναι λοίμωξη) αναιμία, ρίγος, βήχας.
    Όταν πάσχουμε από ψυχοσωματικά, το άγχος, η ταραχή για κάποια εμμονή, οι φοβίες μπορούν να μας προκαλέσουν διάφορα, όπως ταχυκαρδία, ζάλη, δύσπνοια, πόνο στο στήθος, ατονία, άλλοι τους χτυπάει στο στομάχι, άλλοι έχουν πονοκέφαλο, άλλοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν σεξουαλικά.
    Από την άλλη, δεν είναι δεδομένο οτι τα συμπτώματα είναι πάντα σταθερά, φυσικά και αλλάζουν. Προχθές είχα ατονία και ταχυκαρδία, χθες είχα ζάλη, σήμερα έχω ένα πιάσιμο στον ώμο, επειδή κοιμήθηκα με το παράθυρο ολάνοιχτο αλλά στο μυαλό μου σκέφτομαι την στηθάγχη που μπορεί να αντανακλά (αν αντανακλάει το κάνει αριστερά, εγω το νοιώθω δεξιά, καταλαβαίνεις δηλαδή).
    Πιες ένα φλυτζάνι χαμομήλι, και δεύτερο φλυτζάνι και πέσε να κοιμηθείς, προσπάθησε να κοιμηθείς πολύ.... θα ξυπνήσεις και θα νοιώθεις καλύτερα.

Antonis8
    Guest
    Quote Originally Posted by Πες το μου και αυτό View Post
    Αντώνη, σε έχουν δει 20 γιατροί λες τον τελευταίο καιρό. Άμα υπήρχε ένα σοβαρό πρόβλημα λες να μην στο έλεγε κανείς Πο τους 20? Αντε ένας να έκανε λάθος, και δύο και τρεις αλλα λες και οι 20 να έκαναν λάθος?
    Η μαμά μου έχει πάθει έμφραγμα πριν 10 χρόνια και 20 γιατροί δεν την έχουνε δει συνολικά τόσα χρόνια, ούτε έχει κάνει τόσες εξετάσεις. Κάνει το προκαθορισμενο τσεκ απ και τίποτα παραπάνω.
    Ταυτόχρονα με όλα αυτά που κάνεις γιατί δεν επισκέπτεσαι και έναν ψυχολόγο η ψυχίατρο?

Με είδε και η ψυχολόγος, έχω ραντεβού και σήμερα.

Παιδιά δεν αξιολογούν τα συμπτώματα μου όμως, αυτό είναι το πρόβλημα. Ναι έχεις συμπτωματα μου λένε, αλλά αγνόησε τα. Αλλά πώς να αγνοήσεις το ότι η καρδιά σου κουράζεται και ανεβάζει παλμούς με μερικά βήματα;

Και στον ψυχίατρο θα πάω, ο καρδιολόγος μου μίλησε μαζί του, μπορεί να μου δώσει και πιο δυνατή αγωγή εντέλει. Αλλά με βάση τη λογικη και μόνο, αν ήταν άγχος,δεν θα σταματούσε η ταχυπαλμια με το ζαναξ; Το ζαναξ όμως απλα με κάνει να μην έχω κρίση πανικού, δεν σταματάει την ταχυπαλμια γιατί δεν έχει να κάνει με άγχος αλλά προκαλείται παθολογικα.

Antonis8
    Guest
    φίλε η ενδοκαρδίτιδα είναι λοίμωξη τα συμπτώματα είναι συνεχής πυρετός ο οποίος δεν υποχωρεί, (αφού είναι λοίμωξη) αναιμία, ρίγος, βήχας.
    Όταν πάσχουμε από ψυχοσωματικά, το άγχος, η ταραχή για κάποια εμμονή, οι φοβίες μπορούν να μας προκαλέσουν διάφορα, όπως ταχυκαρδία, ζάλη, δύσπνοια, πόνο στο στήθος, ατονία, άλλοι τους χτυπάει στο στομάχι, άλλοι έχουν πονοκέφαλο, άλλοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν σεξουαλικά.
    Από την άλλη, δεν είναι δεδομένο οτι τα συμπτώματα είναι πάντα σταθερά, φυσικά και αλλάζουν. Προχθές είχα ατονία και ταχυκαρδία, χθες είχα ζάλη, σήμερα έχω ένα πιάσιμο στον ώμο, επειδή κοιμήθηκα με το παράθυρο ολάνοιχτο αλλά στο μυαλό μου σκέφτομαι την στηθάγχη που μπορεί να αντανακλά (αν αντανακλάει το κάνει αριστερά, εγω το νοιώθω δεξιά, καταλαβαίνεις δηλαδή).
    Πιες ένα φλυτζάνι χαμομήλι, και δεύτερο φλυτζάνι και πέσε να κοιμηθείς, προσπάθησε να κοιμηθείς πολύ.... θα ξυπνήσεις και θα νοιώθεις καλύτερα.

Οι εξετάσεις που μου είχαν κάνει για λοιμωξη στην κλινική έδειξες μηδενική τιμή. Λες να φαινόταν; Αλλά γενικά έχω πολύ δυνατό οργανισμό και ίσως η κλινική μου εικόνα είναι καλή. Αλλά έχω τα συμπτώματα και όταν βγάζεις στην παλάμη εξάνθημα είναι πολύ σοβαρό!

Αναιμία είχε δείξει η εξέταση , αλλά έχω σταθερά αναιμία συνήθως. Μου είπε ο νευρολόγος να το ξαναδούμε, μες στη βδομάδα θα κάνω πάλι αίματος και ούρων.

Φίλε αυτά που λες τα ξέρω. Το πρόβλημα ξέρεις ποιο είναι; Ότι δεν είχα κανένα άγχος,ήμουν μια χαρά και αγχώθηκα μόλις ανεβρεθηκε τυχαία η ορθοστατικη ταχυκαρδία.

Senior Member
    Οι εξετάσεις που μου είχαν κάνει για λοιμωξη στην κλινική έδειξες μηδενική τιμή. Λες να φαινόταν; Αλλά γενικά έχω πολύ δυνατό οργανισμό και ίσως η κλινική μου εικόνα είναι καλή. Αλλά έχω τα συμπτώματα και όταν βγάζεις στην παλάμη εξάνθημα είναι πολύ σοβαρό!

Αναιμία είχε δείξει η εξέταση , αλλά έχω σταθερά αναιμία συνήθως. Μου είπε ο νευρολόγος να το ξαναδούμε, μες στη βδομάδα θα κάνω πάλι αίματος και ούρων.

Φίλε αυτά που λες τα ξέρω. Το πρόβλημα ξέρεις ποιο είναι; Ότι δεν είχα κανένα άγχος,ήμουν μια χαρά και αγχώθηκα μόλις ανεβρεθηκε τυχαία η ορθοστατικη ταχυκαρδία.
    η ενδοκαρδίτιδα δεν προσβάλει δυνατούς οργανισμούς αλλά άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό. Με όλες αυτές τις εξετάσεις που έχεις κάνει τον τελευταίο μήνα θα είχε διαπιστωθεί. Και πρόσεξε, σου ξέφυγε και το ομολόγησες, οτι γενικά είσαι δυνατός οργανισμός. Με το μυαλό πώς θα κάνεις να το κουμαντάρεις. Μόνο έτσι θα ηρεμήσεις.
    Last edited by Nikolas73; 18-10-2019 at 15:50.

Senior Member
    Αντώνη και εγω σημερα ειμαι ολη μερα με ανεβασμένους παλμούς και δισπνοια ετσι στο ξαφνικό. Εφόσον εχεις ολα αυτα γιατι δεν πας να κανεις τις εξειδικευμένες εξετάσεις; Είπες οτι θα ζητήσεις να σου τις κανουν αλλα δεν είπες ακομα κατι για αυτο! Πήγαινε φιλε μου κάνε εξειδικευμένες εξετάσεις εφόσον νομίζεις οτι εχεις ισχαιμία. Αν και τοτε δεν φανεί τοτε πραγματικά δεν υπάρχει κατι αλλο που μπορεις να κανεις τουλάχιστον στο παθολογικό κομμάτι. Εστίασε στο ψυχολογικό μετα. Δες το με ψυχίατρο ίσως να σε βοηθάει κατι αλλο η κάποια αλλη αγωγή. Πάνε όμως και ζητά αυτές τις εξετάσεις!! Γνώμη μου ειναι αυτή. Αν θες να ηρεμησεις και να σιγουρευτείς 100% μονο ετσι θα γινει. Αν και τοτε συνεχιστούν τοτε πάνε ψυχίατρο. Τζάμπα τόσες εξετάσεις και κανεις τις ίδιες και τις ίδιες. Πάνε και κάνε κατι αλλο πες το γιατρο σου.

Senior Member
    Κι εγώ είχα πάει σε αγγειολογο,μου είπε ότι έχω ανεπάρκεια σε δύο βαλβίδες στα πόδια,αλλά προς το παρόν όλα οκ. Μου είχε πει να φοράω κάλτσες συμπίεσης. Και τώρα για την ορθοστατικη αυτό μου λενε.

.
    Μπορεις να ρωτησεις αν σχετιζονται αυτα, αλλα μην καθεσαι ολη μερα να γκουγκλαρεις αρρωστιες, συμπτωματα. Δεν θα σε οδηγησει πουθενα.

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast