Holter SOS - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast
Results 76 to 90 of 102

Thread: Holter SOS

Senior Member
    Quote Originally Posted by Νοσηρή φαντασία View Post
    Εγώ έχω μόνιμα ταχυκαρδία.Τωρα με ιντεραλ έχω πάλι 90 παλμούς..
    Δε γιατρευεται;

Senior Member
    Αντώνη εγω σημερα σκέψου ήμουν ολη μερα όρθιος στο συνεργείο γιατι έφτιαχνα το αυτοκίνητο μου. Γύρισα έφαγα και έβγαλα το σκυλι βολτα. Ακομα εξω ειμαι με πόνους στη πλάτη αριστερά και στο κέντρο Ειδικα όταν παίρνω ανάσα και οι παλμοι μου δυνατοί και πολυ αυξημένοι!! Το παω κόντρα το άτιμο αλλα τωρα κάθισα κάπου να χαλαρώσω γιατι άρχισε να με τρομάζει ο πόνος. Ειδικα κατα την ανάσα πονάω αρκετά μολις ανέβηκα κατι σκαλες εκει να δεις κόντεψα να πέσω κάτω! Τωρα σκέψου παίρνω βαθυα ανάσα και πονάω πίσω πλάτη αριστερά πλευρό αριστερό στήθος και ο λαιμός αριστερά και καμια φορα κ το κεφάλι πισω. Εγω νομιζω ειναι καρδιά γιατι πάντα παει εκει το μυαλό μου αλλα ίσως να ειναι κρυωμα η κατι αλλο. Και εγω πάνω κάτω τα ίδια τραβάω με σενα συν τους ανυσιχητικους πόνους που εχω!

Antonis8
    Guest
    Μπορεί να είναι μυικό, έντερο, στομάχι. Μπορεί να έχεις κάτι κάπου αλλού, αλλά λόγω της εμμονής με την καρδιά να μην μπορείς να ξεχωρίσεις τα συμπτώματα. Κι εγώ βέβαια με το παραμικρό για καρδιά σκέφτομαι. Κι εγώ πονάω. Σήμερα με έπιασε ξαφνικά ένας γρήγορος πόνος σε όλο το στήθος και από τις δύο μεριές. Ήταν πολύ τρομακτικό αλλά κράτησε μονο λίγα δευτερόλεπτα. Δεν ξέρω τι ήταν. Οι πόνοι καρδιάς έτσι είναι συνήθως, σε όλο το στήθος και νιώθεις δύσπνοια. Εγώ δεν ένιωσα δύσπνοια.

Γενικά δεν με τρομάζουν τόσο οι πόνοι, αν δεν διαρκούν πολύ μου έχει πει ο καρδιολόγος ότι είναι πιθανότατα μυικοί. Αν γίνεται συνέχεια βέβαια είναι τροματικό και ενοχλητικό. Αλλά η ορθοστατική ταχυκαρδία είναι απάλευτη. Σε μένα σίγουρα δεν είναι άγχος, γιατί η ορθοστατική ταχυκαρδία δεν δημιουργείται απο άγχος, αλλά λόγω αυτης καταλήγω να έχω άγχος και κάνω σκέψεις ότι έχω κάτι πιο σοβαρό.

Την Δευτέρα ξαναβάζω χόλτερ να δούμε τι γίνεται. Την Πεμπτη έχω τη μαγνητική εγκεφάλου για να αποκλειστεί κάτι νευρολογικό ή να δω αν έχω κανένα ανεύρυσμα και την Παρασκευή έχω την κολονοσκόπηση. Όταν τα τελειώσω αυτά, μου μένουν κάποιες εξετάσεις αίματος. Αν βγουν όλα καθαρά, θα συνεχίσω να κάνω αυτό που μου είπε ο γιατρός για το αλάτι και το νερό , τις κάλτσες συμπίεσης κλπ, και ελπίζω με τον καιρό να φύγει. Πιστεύω ότι την ορθοστατική ταχυκαρδία μου τη δημιουργεί λοίμωξη στο έντερο. Όταν ξεκίνησαν τα συμπτώματα τον Σεπτέμβρη, είχα πόνο στο έντερο και τότε ξεκίνησε και η ορθοστατική. Αν βρεθεί κάτι, θα πάρω την αγωγή και αν δείξει και το χόλτερ αυξημένους παλμούς θα δω τι θα μου προτείνει ο καρδιολόγος.

Antonis8
    Guest
    Quote Originally Posted by Ορέστης View Post
    Η ορθοστατικη ταχυκαρδια ειναι κατι που θυμαμαι να εχω απο την εφηβεια γιατι σηκωνομουν για κατουρημα το βραδυ και επρεπε να πιαστω απο τον τοιχο για να μην πεσω. Ηταν παντα κατι που διαρκουσε ενα μικρο διαστημα - εβδομαδες; μηνες; - και εφευγε μονο του.

Οταν επαθα τα συμπτωματα που ανεφερα πριν, νομιζω δεν ειχα ορθοστατικη. Ξαφνικα μια μερα, ενω σηκωνα ενα βαρος ενιωσα να χτυπαει πολυ δυνατα η καρδια μου. Λεω, κουρασμενος ειμαι; Την αλλη μερα παθαινα το ιδιο με οποιαδηποτε ηπια δραστηριοτητα. Ταυτοχρονα ενιωθα πρηξιμο στην κοιλια. Μετα απο λιγες μερες η καρδια μου χτυπαγε δυνατα με 100 παλμους ακομα και οταν ημουν ξαπλωμενος.

Για το στομαχι επαιρνα ενα χρονο τα γνωστα ppi οπως νεξιουμ. 40mg τη μερα. Παρατηρησα οτι ηταν σημαντικο να μην αφηνω το στομαχι μου αδειο και να παιρνω το χαπι λιγες ωρες πριν ξυπνησω κανονικα. Εννοειται κρεμμυδια, σκορδα, λιπαρα φαγητα, δε μπορουσα να φαω καθολου. Οπως πηγαινε το στομαχι, ετσι πηγαιναν και τα καρδιολογικα συμπτωματα. Οι γιατροι βεβαια δε με διαφωτισαν, ο γαστρεντερολογος μου ειπε οτι μαλλον εχω κατι καρδιολογικο, οι καρδιολογοι ελεγαν οτι ειναι απολυτα ψυχολογικο. Μεσα στο μυαλο τους δεν εχουν ξεξαθαρο οι καημενοι τι ειναι τα ψυχολογικα προβληματα. Μια πολυ ευγενικη καρδιολογος (κατακτησεις) μου ειπε οτι έχω εμμονή, ο διευθυντής στον ερυθρό μου ειπε οτι εχω λάμπον ομμα, αλλοι ελεγαν αγχος, αλλος ειπε παρασυμπαθητικοτονια απο αγχος... Πιασ' τ' αυγο και κουρευ' το.

Το ασχημο κατα τα 3 αυτα χρονια ξερεις ποιο ηταν Αντωνη; Με εξαιρεση τους πρωτους μηνες που ημουν τεζα, το πιο ασχημο δεν ηταν τα συμπτωματα αλλα οτι απο φοβο και πεποιθηση οτι ειμαι αρρωστος δεν εκανα πραγματα που θα ηταν οφελιμα στη ζωη μου. Σου αλλαζει τελειως τη νοοτροπια αυτο το πραγμα. Δεν παιρνεις ρισκα, δεν φανταζεσαι τις πιθανοτητες για το μελλον, δε βαζεις στοχους. Ενταξει τετοια προβληματα απαισιοδοξιας ας τα πω τα, ειχα παντα, αλλα η ασθενεια ειναι ακομα ενα βαριδι που σε παει κατω αν το αφησεις...

Και τοτε το παλεψα αυτο που ειχα, προσπαθουσα οσο γινεται να ζησω φυσιολογικα, αλλα τωρα βλεπω οτι ημουν τυφλος σε πολλες ευκαιριες. Αν ημουν αισιοδοξος θα τις εβλεπα.
    Εμένα ξεκίνησαν όλα μέσα Σεπτέμβρη. Περπατούσα το πρωί και ένιωσα μια αδιαθεσία, είχα κάνει διάρροια το πρωί και στομαχόπανο. Έβαλα το χέρι στους παλμούς και προς έκπληξη μου ήταν πολύ αυξημένοι. Γύρισα σπίτι, μέτρησα τους παλμούς και ήταν 120 όρθιος. Πήρα ένα ηρεμιστικό γιατί νόμιζα ότι ήταν κρίση πανικού και ξάπλωσα και αμέσως έπεσαν οι παλμοί. Τις επόμενες ημέρες άρχισα να παρατηρώ ότι συμβαίνει όταν είμαι όρθιος.

Το σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας είναι συνήθως σύμπτωμα, θεωρώ πολύ πιθανό να έχουν όλα τη βάση τους στο στομάχι. Θεωρώ ότι έχω κάποια λοίωξη γιατί είχα ένα παράσιτο εκείνο το διάστημα, αλλά φαίνεται ότι ίσως χρειαστώ και αντιβίωση εκτός από το αντιπαρασιτικό που μου είχε δώσει ο γιατρός. Τώρα με την κολονοσκόπηση θα δω. Εγώ βάζω στόχους και προσπαθώ να προσαρμόζομαι, αλλά όταν έχω καρδιολογικά συμπτώματα είναι πραγματικά πολύ δύσκολο γιατί με τρομάζουν. Υπομονή θέλει σίγουρα και ψυχραιμία.

Εσύ πήρες κάποια αγωγή αντικαταθλιπτικών κλπ, ψυχοθεραπεία κλπ; Ή το διαχειρίστηκες μόνος σου;

Antonis8
    Guest
    Quote Originally Posted by Νοσηρή φαντασία View Post
    Εγώ έχω μόνιμα ταχυκαρδία.Τωρα με ιντεραλ έχω πάλι 90 παλμούς..

Ξαπλωμένη ή όρθια; Για όρθια δεν είναι κακοί. Ξαπλωμένη οκ, αφού έχεις πει ότι έχεις θέμα και έχεις γενικά αυξημένους παλμούς. Κάποιοι άνθρωποι δουλεύουν σε παραπάνω ρυθμούς, εγώ δεν ήμουν ποτέ έτσι μέχρι που ξεκίνησε η ορθοστατική. Καθιστός είχα 45, όρθιος 65.

Κοίτα, μακροπρόθεσμα η ταχυπαλμία δεν κάνει καλό στην καρδιά, μπορεί να οδηγήσει σε υπερτροφία ή σε ανεπάρκεια κλπ, αλλά αυτό μπορεί να ελεγχεί με φάρμακα που ρίχνουν τους παλμούς. Εγώ αν συνεχίσω έτσι δεν ξέρω τι λύση θα υπάρξει γιατί έχω παράλληλα και χαμηλη πίεση και αυτά τα φάρμακα τη ρίχνουν.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Antonis8 View Post
    Εμένα ξεκίνησαν όλα μέσα Σεπτέμβρη. Περπατούσα το πρωί και ένιωσα μια αδιαθεσία, είχα κάνει διάρροια το πρωί και στομαχόπανο. Έβαλα το χέρι στους παλμούς και προς έκπληξη μου ήταν πολύ αυξημένοι. Γύρισα σπίτι, μέτρησα τους παλμούς και ήταν 120 όρθιος. Πήρα ένα ηρεμιστικό γιατί νόμιζα ότι ήταν κρίση πανικού και ξάπλωσα και αμέσως έπεσαν οι παλμοί. Τις επόμενες ημέρες άρχισα να παρατηρώ ότι συμβαίνει όταν είμαι όρθιος.

Το σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας είναι συνήθως σύμπτωμα, θεωρώ πολύ πιθανό να έχουν όλα τη βάση τους στο στομάχι. Θεωρώ ότι έχω κάποια λοίωξη γιατί είχα ένα παράσιτο εκείνο το διάστημα, αλλά φαίνεται ότι ίσως χρειαστώ και αντιβίωση εκτός από το αντιπαρασιτικό που μου είχε δώσει ο γιατρός. Τώρα με την κολονοσκόπηση θα δω. Εγώ βάζω στόχους και προσπαθώ να προσαρμόζομαι, αλλά όταν έχω καρδιολογικά συμπτώματα είναι πραγματικά πολύ δύσκολο γιατί με τρομάζουν. Υπομονή θέλει σίγουρα και ψυχραιμία.

Εσύ πήρες κάποια αγωγή αντικαταθλιπτικών κλπ, ψυχοθεραπεία κλπ; Ή το διαχειρίστηκες μόνος σου;
    Ο καρδιολογος μου εγραψε ζαναξ γιατι παθαινα και κρισεις πανικου απο ανησυχια, αλλα δεν τα πηρα γιατι φοβηθηκα οτι θα κανω καταχρηση. Το διαχειριστηκα μονος μου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Ορέστης View Post
    Ο καρδιολογος μου εγραψε ζαναξ γιατι παθαινα και κρισεις πανικου απο ανησυχια, αλλα δεν τα πηρα γιατι φοβηθηκα οτι θα κανω καταχρηση. Το διαχειριστηκα μονος μου.
    κοίτα το Xanax δεν είναι θεραπεία είναι όμως ενα ανχολυτικο αρκετά δημοφιλής και ταυτόχρονα αποτελεσματικό για της κρίσης πανικού... θεωρείτε εθιστικό όπως και όλες η βενζοδιαζεπίνες.. αλλα σε σύγκριση για παράδειγμα με το clonotril κόβεται πολυ πιο εύκολα... ο εθισμός στης βενζοδιαζεπίνες ξεκινάει μεσα σε 2 εβδομάδες καθημερινης χρήσης ακομα και αν αυτό είναι η πιο μικρή δοσολογία το 0.25mg απο την άλλη πλευρά όμως το Xanax ξεχωρίζει απο τής άλλες βενζοδιαζεπίνες διότι επιδρά στο GABA με αποτέλεσμα να προσφέρει χαλάρωση και ταυτοχρόνως μια ελαφριά ευφορία κατι που ίσως το κανει όντως πιο εθιστικό σε μερικά άτομα... εγώ προσωπικά περνώ μακροχρόνια χρήση Xanax όχι τόσο για το ανχος αλλά για τους μυϊκούς σπασμούς και δεν αναφέρομαι σε απλούς σπασμούς... αλλα σε μυοκλονιες.... πάντως το Xanax σε εμένα μου εχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα.. για παράδειγμα έχω βγάλει κάποια μικρά εξανθήματα στο πρόσωπο ευτυχώς τα καλύπτουν τα γένια.... στην γενικές εξετάσεις μου βρέθηκε φλεγμονή δείκτης CRP πολύ υψηλός όπως επίσης και LDH πολύ αυξημένα που αυτό σημαίνει νεκρά κύτταρα... επίσης και ανεβασμένα ένζυμα στο ήπαρ.... οσο για την μόνιμη παρενέργεια που εχω ειναι η μονόπλευρη αδυναμία.... χερι-ποδι και με μουδιάσματα ακομα και στην μισή γλώσσα... είναι πολυ βασανιστικό αυτό παρόλαυτα ακόμα περνώ Xanax διότι ειναι αδύνατον να το σταματήσω.... και έτσι τώρα θα κάνω μια προσπάθεια με αντικαταθλιπτικά απλά θέλω πρώτα όταν βρω χρόνο να Τσέκαρω με γενικές αίματος την φλεγμονή άσχετα που ο ψυχίατρος λέει δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ξεκινά τα απο σήμερα κιόλας... φυσικά αν εγώ πάθω κάτι άραγε έχει ευθύνη αυτός? δεν νομίζω... οπότε νομίζω πώς σκευτομαι λογικά άσχετα με την άποψη του γιατρού μου... νομίζω πώς το σωστό είναι να κανω πρώτα της απαραίτητες εξετάσεις... και αν ο δείκτης φλεγμονής έχει πέσει τοτε ναι θα ξεκινήσω την αγωγή αφου θα το κρίνει πρώτα ο ρευματολόγος...

τώρα για την περίπτωση σου καλύτερα να το διαχειριστείς μόνος σου... μονο σε μεγάλη κρίση πανικου η έντονη ανυσυχια Xanax ετσι δεν θα σου κανει εθισμό αν περνεις σε αραιά διαστήματα.. τώρα εσύ ξέρεις καλύτερα τον εαυτό σου... αν νομίζεις οτι θα κάνεις κατάχρηση και το πιστεύεις αυτο τοτε μην ακουμπήσεις το χάπι... και μιλά με τον γιατρό σου σε κάθε άλλη περίπτωση...

Senior Member
    Αντώνη να σε ρωτήσω κατι. Εχεις νιώσει ποτε πόνους στη πλάτη στο χέρι η μούδιασμα σφίξιμο στο σαγονι; Εγω τωρα εχω τσιμπήματα πάνω πάνω στο στομάχι και σφίξιμο στο σαγονι. Ετσι χωρίς λόγο και κάποιες φορές πιάνει και αριστερό χέρι και λαιμό αριστερ στην καρωτίδα. Νιώθεις ποτε τέτοιους πόνους; Εγω περα της ταχυκαρδίας εχω και αυτα που σου ειπα. Με έχουν τρομάξει αυτα τωρα οι πόνοι στη πλάτη αριστερά και τα τσιμπήματα και σφιξιματα. Ολα αυτα σε σημεία που έχουν να κανουν με καρδιά!! Με έχουν τρομάξει αρκετά.

Quote Originally Posted by Biliskov View Post
    Αντώνη να σε ρωτήσω κατι. Εχεις νιώσει ποτε πόνους στη πλάτη στο χέρι η μούδιασμα σφίξιμο στο σαγονι; Εγω τωρα εχω τσιμπήματα πάνω πάνω στο στομάχι και σφίξιμο στο σαγονι. Ετσι χωρίς λόγο και κάποιες φορές πιάνει και αριστερό χέρι και λαιμό αριστερ στην καρωτίδα. Νιώθεις ποτε τέτοιους πόνους; Εγω περα της ταχυκαρδίας εχω και αυτα που σου ειπα. Με έχουν τρομάξει αυτα τωρα οι πόνοι στη πλάτη αριστερά και τα τσιμπήματα και σφιξιματα. Ολα αυτα σε σημεία που έχουν να κανουν με καρδιά!! Με έχουν τρομάξει αρκετά.
    Καλησπέρα. Είμαι 26 χρόνων και έχω ακριβώς τα ίδια συμπτώματα(επίσης που και που με πιάνει ζαλάδα και άγχος οτ θα πάθω έμφραγμα κτλ) .... Τσιμπήματα λίγο πάνω από το στομάχι, στο σαγόνι σφίξιμο και ενόχληση καθως και στην αριστερή ωμοπλάτη. Σε εμένα ξεκίνησαν μετά από μια δυνατή κρίση πανικού (2 φορές έχω πάθει) αλλά πραγματικά δν ξερω τ γίνεται και γτ δν φευγουν, προσπαθώ να τα αντιμετωπίζω ψύχραιμα και μέχρι στιγμής τα έχω ψιλοκαταφερει.

Antonis8
    Guest
    Quote Originally Posted by akis1 View Post
    κοίτα το Xanax δεν είναι θεραπεία είναι όμως ενα ανχολυτικο αρκετά δημοφιλής και ταυτόχρονα αποτελεσματικό για της κρίσης πανικού... θεωρείτε εθιστικό όπως και όλες η βενζοδιαζεπίνες.. αλλα σε σύγκριση για παράδειγμα με το clonotril κόβεται πολυ πιο εύκολα... ο εθισμός στης βενζοδιαζεπίνες ξεκινάει μεσα σε 2 εβδομάδες καθημερινης χρήσης ακομα και αν αυτό είναι η πιο μικρή δοσολογία το 0.25mg απο την άλλη πλευρά όμως το Xanax ξεχωρίζει απο τής άλλες βενζοδιαζεπίνες διότι επιδρά στο GABA με αποτέλεσμα να προσφέρει χαλάρωση και ταυτοχρόνως μια ελαφριά ευφορία κατι που ίσως το κανει όντως πιο εθιστικό σε μερικά άτομα... εγώ προσωπικά περνώ μακροχρόνια χρήση Xanax όχι τόσο για το ανχος αλλά για τους μυϊκούς σπασμούς και δεν αναφέρομαι σε απλούς σπασμούς... αλλα σε μυοκλονιες.... πάντως το Xanax σε εμένα μου εχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα.. για παράδειγμα έχω βγάλει κάποια μικρά εξανθήματα στο πρόσωπο ευτυχώς τα καλύπτουν τα γένια.... στην γενικές εξετάσεις μου βρέθηκε φλεγμονή δείκτης CRP πολύ υψηλός όπως επίσης και LDH πολύ αυξημένα που αυτό σημαίνει νεκρά κύτταρα... επίσης και ανεβασμένα ένζυμα στο ήπαρ.... οσο για την μόνιμη παρενέργεια που εχω ειναι η μονόπλευρη αδυναμία.... χερι-ποδι και με μουδιάσματα ακομα και στην μισή γλώσσα... είναι πολυ βασανιστικό αυτό παρόλαυτα ακόμα περνώ Xanax διότι ειναι αδύνατον να το σταματήσω.... και έτσι τώρα θα κάνω μια προσπάθεια με αντικαταθλιπτικά απλά θέλω πρώτα όταν βρω χρόνο να Τσέκαρω με γενικές αίματος την φλεγμονή άσχετα που ο ψυχίατρος λέει δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ξεκινά τα απο σήμερα κιόλας... φυσικά αν εγώ πάθω κάτι άραγε έχει ευθύνη αυτός? δεν νομίζω... οπότε νομίζω πώς σκευτομαι λογικά άσχετα με την άποψη του γιατρού μου... νομίζω πώς το σωστό είναι να κανω πρώτα της απαραίτητες εξετάσεις... και αν ο δείκτης φλεγμονής έχει πέσει τοτε ναι θα ξεκινήσω την αγωγή αφου θα το κρίνει πρώτα ο ρευματολόγος...

τώρα για την περίπτωση σου καλύτερα να το διαχειριστείς μόνος σου... μονο σε μεγάλη κρίση πανικου η έντονη ανυσυχια Xanax ετσι δεν θα σου κανει εθισμό αν περνεις σε αραιά διαστήματα.. τώρα εσύ ξέρεις καλύτερα τον εαυτό σου... αν νομίζεις οτι θα κάνεις κατάχρηση και το πιστεύεις αυτο τοτε μην ακουμπήσεις το χάπι... και μιλά με τον γιατρό σου σε κάθε άλλη περίπτωση...

Δεν μπορείς να πάρεις αντικαταθλιπτικά αν είναι αυξημένη η CRP? Πόσο αυξημένη ήταν? Εμένα πριν μήνες ήταν στο 0,2 και πριν ένα μήνα που το είδα ήταν στο 0,1. Μου είπαν είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια και ότι αυτός ο δείκτης μπορεί να ανέβει με το παραμικρό.

Επίσης, να σε ρωτήσω, θεωρείς ότι έρχεται τόσο γρήγορα η εξάρτηση από τα ζαναξ? Εγώ έπαιρνα ένα μήνα συνεχόμενα (μικρή δόση ομως) και μετά το σταμάτησα χωρίς πρόβλημα για τρεις μέρες. Αναγκάστηκα όμως χθες να πάρω γιατί είχα παλι αϋπνία. Τις ημέρες που δεν το πήρα πάντως δεν ένιωθα κάποιο συμπτωμα έλλειψης και είχα κοιμηθεί και πολύ καλά. Ο γιατρός μου είπε ότι είναι πολύ μικρό το διάστημα για να έχω εξαρτηθεί.

Antonis8
    Guest
    Όλα μαζί μόνο σε κρίση πανικού. Ξεχωριστά τα νιώθω αρκετά συχνά, αλλά όχι έντονα. Στο σαγόνι όχι. Ένιωθα όμως στο λαιμό μια σουβλιά. Έκανα τριπλεξ καρωτίδων για να δω μήπως είναι φραγμένη κάποια αρτηρία,βγήκαν όλα οκ. Με έπιανε και μούδιασμα στο πρόσωπο,σαν να μου εσφιγγε κάποιος το λαιμό. Δεν θεωρώ ότι είναι ψυχοσωματικά. Είναι συχνότερα μυϊκό ή πιασμένο κάποιο νεύρο.

Το τσεκ απ' πότε θα το κάνεις; Αντί να ξανακάνεις τριπλεξ καρδιας, κάνε τριπλεξ καρωτίδων.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Alexes 93 View Post
    Καλησπέρα. Είμαι 26 χρόνων και έχω ακριβώς τα ίδια συμπτώματα(επίσης που και που με πιάνει ζαλάδα και άγχος οτ θα πάθω έμφραγμα κτλ) .... Τσιμπήματα λίγο πάνω από το στομάχι, στο σαγόνι σφίξιμο και ενόχληση καθως και στην αριστερή ωμοπλάτη. Σε εμένα ξεκίνησαν μετά από μια δυνατή κρίση πανικού (2 φορές έχω πάθει) αλλά πραγματικά δν ξερω τ γίνεται και γτ δν φευγουν, προσπαθώ να τα αντιμετωπίζω ψύχραιμα και μέχρι στιγμής τα έχω ψιλοκαταφερει.
    Εγω ειμαι 24 και τα εχω ολα αυτα. Και όταν νευριάζω αριστερά εχω τσιμπήματα μουδιασματα κτλ. Αυτο με το σαγονι το εχω συνέχεια με το παραμικρό αν πάθω κατι κατευθειαν εκει χτύαει. Τωρα νευρίασα πριν λιγο με κατι και με έπιασε ολη η αριστερή μεριά λαιμός σαγονι κτλ.. δε ξερω φιλε αν τα επαθα μετα απο κρίση δεν θυμάμαι θα σε γελάσω. Το μονο σίγουρο ειναι οτι το εχω χρόνια!

Senior Member
    Όλα μαζί μόνο σε κρίση πανικού. Ξεχωριστά τα νιώθω αρκετά συχνά, αλλά όχι έντονα. Στο σαγόνι όχι. Ένιωθα όμως στο λαιμό μια σουβλιά. Έκανα τριπλεξ καρωτίδων για να δω μήπως είναι φραγμένη κάποια αρτηρία,βγήκαν όλα οκ. Με έπιανε και μούδιασμα στο πρόσωπο,σαν να μου εσφιγγε κάποιος το λαιμό. Δεν θεωρώ ότι είναι ψυχοσωματικά. Είναι συχνότερα μυϊκό ή πιασμένο κάποιο νεύρο.

Το τσεκ απ' πότε θα το κάνεις; Αντί να ξανακάνεις τριπλεξ καρδιας, κάνε τριπλεξ καρωτίδων.
    Μου ειπε ο γιατρος μου μετα τις γιορτες να παω. Ειπα μια φορα το χρόνο θα κανω και δεν εχει περάσει ο χρόνος. Μάρτιο πηγα καρδιολόγο και τις εξετάσεις αίματος τις έκανα Απρίλιο. Επιμένει οτι δεν εχω κατι και μου λεει να παω μετα τις γιορτες να με κοιτάξει παλι. Ολα τεστ κοποσεως
    Τριπλεξ μου κανει και καρδιά και στις καρωτίδες και παντού. Αλλα τωρα αυτα με ανησυχούν πολυ!

Senior Member
    Ξαπλωμένη 90 και μάλιστα με 1.5 ιντεραλ που είναι για τους παλμους.παρολαυτα δεν ανησυχω
    Ξαπλωμένη ή όρθια; Για όρθια δεν είναι κακοί. Ξαπλωμένη οκ, αφού έχεις πει ότι έχεις θέμα και έχεις γενικά αυξημένους παλμούς. Κάποιοι άνθρωποι δουλεύουν σε παραπάνω ρυθμούς, εγώ δεν ήμουν ποτέ έτσι μέχρι που ξεκίνησε η ορθοστατική. Καθιστός είχα 45, όρθιος 65.

Κοίτα, μακροπρόθεσμα η ταχυπαλμία δεν κάνει καλό στην καρδιά, μπορεί να οδηγήσει σε υπερτροφία ή σε ανεπάρκεια κλπ, αλλά αυτό μπορεί να ελεγχεί με φάρμακα που ρίχνουν τους παλμούς. Εγώ αν συνεχίσω έτσι δεν ξέρω τι λύση θα υπάρξει γιατί έχω παράλληλα και χαμηλη πίεση και αυτά τα φάρμακα τη ρίχνουν.
    Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..

Antonis8
    Guest
    Μου ειπε ο γιατρος μου μετα τις γιορτες να παω. Ειπα μια φορα το χρόνο θα κανω και δεν εχει περάσει ο χρόνος. Μάρτιο πηγα καρδιολόγο και τις εξετάσεις αίματος τις έκανα Απρίλιο. Επιμένει οτι δεν εχω κατι και μου λεει να παω μετα τις γιορτες να με κοιτάξει παλι. Ολα τεστ κοποσεως
    Τριπλεξ μου κανει και καρδιά και στις καρωτίδες και παντού. Αλλα τωρα αυτα με ανησυχούν πολυ!

Κοιτά,δεν το λέω για να σε αγχωσω περαιτερω,αλλά απο τον Απριλιο αιματολογικα πολλα μπορουν να έχουν αλλάξει. Αν θεωρεις όντως ότι είναι κάτι σωματικο, κοίταξε το. Αν θεωρεις ότι είναι ψυχοσωματικο,πηγαινε σε ψυχιατρο για να διαγνωστεις να ξέρεις τι έχεις τουλάχιστον.

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast