Υποκρισία παντού/"πρέπει" - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 93
    Senior Member
    Quote Originally Posted by wanderer010 View Post
    Όλοι επηρεαζόμαστε από τον τρόπο που μας βλέπουν οι άλλοι. Εξ αρχής αυτή είναι η διαδικασία μέσω της οποίας αποκτάμε αυτοεικόνα. Βλέπουμε τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν οι άλλοι. Γιατί όταν η κακή συμπεριφορά έρχεται από έναν, πάει στο καλό, το άτομο μπορεί να το εκλάβει ως κάτι που πήγε στραβά με τον συγκεκριμένο έναν. Όταν, όμως, επαναλαμβάνεται, ε τότε μπαίνει στη σκέψη του ότι φταίει ο ίδιος, ότι κάτι είναι λάθος .
    Ναι , κατι ειναι λαθος , ετσι νομιζω ......... στην ηλικια σου ειναι φυσιολογικο ως ενα σημειο να επηρεαζεσαι απο την γνωμη των αλλων ....μεγαλωνοντας θα παψει αυτο , κι εγω στα 18-22 ημουν αρκετα ευαλωτος .........................παροτι εκεινες τις εποχες δεν υπηρχε μπουλιν ....ουτε ιχνος ...

Junior Member
    Παντα υπηρχε και παντα θα υπαρχει.Το θεμα ειναι το ποσο ευαλωτο θα σε βρει,,για να σε επηρεασει.Δυστυχως οι περισσοτεροι τρεφονται απο τις αδυναμιες των αλλων,για να φανουν "καλυτεροι",εστω και υποσυνειδητα.Ετσι λειτουργει απο παντα.Η αναγκη για επιβολη εξουσιας,ειναι η φυση η ιδια.Οσοι δεν το εχουμε ειμαστε μαλλον απο αλλου

Senior Member
    Όλοι επηρεαζόμαστε από τον τρόπο που μας βλέπουν οι άλλοι. Εξ αρχής αυτή είναι η διαδικασία μέσω της οποίας αποκτάμε αυτοεικόνα. Βλέπουμε τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν οι άλλοι. Γιατί όταν η κακή συμπεριφορά έρχεται από έναν, πάει στο καλό, το άτομο μπορεί να το εκλάβει ως κάτι που πήγε στραβά με τον συγκεκριμένο έναν. Όταν, όμως, επαναλαμβάνεται, ε τότε μπαίνει στη σκέψη του ότι φταίει ο ίδιος, ότι κάτι είναι λάθος με τον ίδιο. Τέλος πάντων, είτε σε ελάχιστο είτε σε μέγιστο βαθμό, κάπως θα επηρεαστείς. Είτε το θες, είτε όχι. Έχουμε βασίσει ένα μέρος της αξίας μας στον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν οι γύρω μας.
    Όσον αφορά τη σχολή, δεν πάω να κάνω κολλητούς, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα, καθόλου. Είναι ότι για 1000στη φορά είσαι με ανθρώπους και χωρίς αυτούς. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Το θέμα είναι πως είσαι μόνος σου ξανά και ξανά. Μα ταυτόχρονα πως δεν μπορείς καν να είσαι πραγματικά μόνος σου. Έχω χάσει το νόημα των ανθρώπινων σχέσεων, μιας που όλα είναι ρηχά και έρχονται και φεύγουν. Τίποτα δεν κρατάει και να σου πω κάτι; Πώς να κρατήσει; Οι άνθρωποι είναι οι ίδιες επαναλαμβανόμενες φωνές από διαφορετικά πρόσωπα. Μπορεί να πονέσουμε τόόόόσο πολύ, αλλά στο τέλος, ποιος νοιάστηκε καν; Κανένα νόημα. Με εκνευρίζει αφάνταστα να βλέπω κάποιον να υποκρίνεται πως νοιάζεται.
    Δεν μπορώ τους ανθρώπους, γενικά.
    Γενικότερα, δεν βλέπω νόημα.

Εδώ βλέπω ότι το θέμα σου δεν είναι η υποκρισία που είπες αρχικά, αλλά η εικόνα που έχουν οι άλλοι και κατ΄επέκταση η ίδια για τον εαυτό σου καθώς και η αίσθηση μοναξιάς και έλλειψης του ανήκειν. Και επιμένω ότι το θέμα είναι αλλού και όχι στους άλλους. Δεν μπορεί να μην έχεις βρει ούτε έναν άνθρωπο στα μέτρα σου και όλοι να είναι οι κακοί, υποκριτές που δεν σε νοιάζονται. Το θέμα είναι σε εσένα και στην θεώρηση που έχεις για τα πράγματα. Κάτι κάνεις λάθος και όταν δεν συμφωνούν μαζί σου (ακόμα κι εδώ), σκέφτεσαι απλά ότι είναι οι άλλοι οι κακοί που δεν σε καταλαβαίνουν ή είναι περαστικοί, ενώ εσύ μπορεί να είσαι φάουλ στην πραγματικότητα...

Senior Member
    Αδυνατώ να είμαι γύρω από τα άτομα της σχολής. Δεν μπορώ, πώς το λένε; Η υποκρισία και τα δήθεν, το ότι νιώθω αναγκασμένη να υποκριθώ και εγώ. Ίσως η ειρωνία που παρατηρώ πολλές φορές. Και παίρνουμε και απουσίες, δηλαδή έλεος πια. Σηκώνομαι και φεύγω από τα μαθήματα μόνο και μόνο γιατί έχω εκνευριστεί τόσο πολύ από αυτήν την εικόνα που δεν την αντέχω. Και μετά θα πρέπει να εξηγήσω κιόλας γιατί. Άντε να καταλάβει κανένας. Δεν πρέπει να λείπεις, εκτός αν έχεις σοβαρό θέμα στο σπίτι. Διαφορετικά, είσαι τεμπέλης, αχάριστος, χαζός, αφελής, ανεύθυνος, απρόσεκτος, αμελείς πράγματα. Μία φορά να πάω και να πω, εντάξει δεν ήταν λάθος που ήρθα. Δυστυχώς είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσω. Τίποτα στη ζωή μου δεν είναι επιλογή πια. Είναι όλα πράγματα του "πρέπει".
    φυσικο ειναι να σε επηρεαζουν οι γυρω σου, αλλα δεν ειναι φυσικο να πετας στα σκουπιδια τις σπουδες σου επειδη δεν τα καταφερνεις στις ανθρωπινες σχεσεις...
    προσανατολισου καπου αλλου για φιλιες και σχεσεις. δεν ξερω που. σε παλιες γνωριμιες απο σχολεια και φροντιστηρια, σε συγγενεις και φιλους τους, στην γειτονια σου, καπου αλλου παντως και πηγαινε στην σχολη μονο για τα μαθηματα. ειναι κριμα να χαντακωσεις τις σπουδες σου επειδη δεν τα πας καλα με τους συμφοιτητες.

Senior Member
    Quote Originally Posted by qas View Post
    Παντα υπηρχε και παντα θα υπαρχει.

Μου κανει τρομερη εντυπωση που οταν γραφω δεν υπηρχε μπουλιν στην γενια μου , ολοι μου λενε ' δεν θυμασαι ' , η ' παντα υπηρχε ' ........δεν μπορειτε να φανταστειτε λοιπον εσεις οι νεοι ενα σχολειο χωρις μπουλιν !!! που σε κανενα σχολειο δεν υπηρχε μπουλιν , ειχα αλλαξει δυο ...... μεχρι κι ο κολλητος μου , μεγαλυτερος λιγο απο μενα , 62 , εγινε καθηγητης σε σχολειο το 95 , και του εκανε εντυπωση ποσο ' αγριεμενα ' ηταν τα παιδια ! σε συγκριση με παλαιοτερα βεβαια ..........τοτε φοβομαστα τους καθηγητες , διοτι επεφτε χαρακας στις παλαμες , τραβηγμα φαβοριτας , πεταγαν κιμωλιες με δυναμη σε οποιον εκανε καποια φασαρια , εμενα δε καποιος καθηγητης με ειχε πεταξει με κλωτσια ( κυριολεκτικα ) εξω απ την ταξη , τωρα δεν τολμαει ο καθηγητης να κανει το παραμικρο , διοτι θα περασει πειθαρχικο .............. και το σχολειο ηταν ευκολο τοτε , οχι επιπεδο πανεπιστημιου που ειναι τωρα , και δεν εχουν ελευθερο χρονο τα παιδια , τοτε ειχαμε απλετο ελευθερο χρονο ............ ισως γι αυτο ειναι ' αγριεμενα ' τα παιδια ...... και φοβισμενοι οι καθηγητες , ο κολλητος μου δεν τολμα ως καθηγητης να βαλει χαμηλο βαθμο σε καποιον , διοτι οταν τοχε κανει , τουχαν καταγρατζουνησει το αμαξι του !! ....... ενας φαυλος κυκλος .....
    να μην αναφερθω για το δημοτικο που πηγαινα στην Γενευη την δεκαετια του 60 ( μεναμε οικογενειακως λογω δουλειας του πατερα μου ) , που ηταν εξαιρετικα πολιτισμενο (δημοσιο παρακαλω ) ...... και δεν ειχε Ελβετους μονο , Τουρκους ( ο κολλητος μου τοτε ) , Ισπανους , κ.α. ........ μολις ηρθα εδω , 4η δημοτικου , γυρισα μια μερα , και εβαλα τα κλαμματα , διοτι η δασκαλα μιλαγε αποτομα , και ημουν αλλιως μαθημενος , και πηγε ο πατερας μου σχολειο κι εβαλε τα πραματα στη θεση τους .....

Senior Member
    Ούτε εγώ είμαι πιτσιρίκα αλλά μια χαρά bullying είχα υποστεί και στο δημοτικό και στο γυμνάσιο, μέχρι και ξύλο από αγόρια είχα φάει στο δημοτικό, φαίνονταν από τότε τι άντρες θα γίνουν...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Μπόουλινγκ πάντα υπήρχε κ θα υπάρχει φίλε Mac. Η διαφορά είναι ότι τα σημερινά παιδιά είναι πιο έξυπνα μεν πιο ευαίσθητα δε. Ζουν στο κόσμο της τεχνολογίας. Όλα ξεκινάνε από τους γονείς πιστεύω,αλλα και το τρόπο εκπαίδευσης των νέων. Το ξενοφερτο. Δεν θα πω περισσότερα γιατί δεν είμαι γονέας αλλά πιστεύω κ καμία ξυλια στο ποπό δεν έβλαψε κάνα παιδί ποτε

Senior Member
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post
    Ούτε εγώ είμαι πιτσιρίκα αλλά μια χαρά bullying είχα υποστεί και στο δημοτικό και στο γυμνάσιο, μέχρι και ξύλο από αγόρια είχα φάει στο δημοτικό, φαίνονταν από τότε τι άντρες θα γίνουν...
    Κι εσυ Κυκνε
    εισαι αρκετα μικροτερη μου.......................17 χρ. διαφορα δεν ειναι λιγα .....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Κι εσυ Κυκνε
    εισαι αρκετα μικροτερη μου.......................17 χρ. διαφορα δεν ειναι λιγα .....
    Όντως δεν είναι, απλά σχολίασα γιατί νομίζω ότι είμαι κι εγώ στα ώριμα φρούτα του φόρουμ... :)
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Quote Originally Posted by driveme View Post
    Μπόουλινγκ πάντα υπήρχε κ θα υπάρχει φίλε Mac. Η διαφορά είναι ότι τα σημερινά παιδιά είναι πιο έξυπνα μεν πιο ευαίσθητα δε.
    Ειναι πιο ευτροφα οντως ......... αλλα επιμενω , δεν υπηρχε τοτε μπουλιν , ακομη και τον χαζο της ταξης ουδεις τον πειραζε , ολα αλλαξαν με την δημιουργια ( πιστευω ) του 15μελους , που απεκτησαν εξουσια οι μαθητες .... πολυ κακο να δωσεις εξουσια σενα παιδι κατω των 18 ετων , δεν ξερει να την διαχειριστει ..........

τα παντα ειναι ξενοφερτα , το μπουλιν πρωτοεμφανιστηκε στην Αγγλια , μετα στην Β. Αμερικη ....ακομη κι η μοδα με το μουσι ......

φιλικα ........

Senior Member
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post
    Όντως δεν είναι, απλά σχολίασα γιατί νομίζω ότι είμαι κι εγώ στα ώριμα φρούτα του φόρουμ... :)
    Οχι πιο ωριμο φρουτο ( ! ) απο μενα.......

Senior Member
    Όταν με πήγε δημοτικό ο πατέρας μου είπε στο δάσκαλο αν δεν κάθομαι φρόνιμα έχει το ελεύθερο για ξύλο. Βλέπεις δεν ήμουν μπουμπούκι. Μπουλινκ υπήρχε. Κ εμείς πείραζαμε κ μας πείραζαν. Ακόμα κ στο στρατό το ίδιο. Δεν έπαθε ποτέ κανείς. Ίσως να ήτανε πιο αθώο τότε. 40ειμαι δεν μιλάμε για προ Χριστού. :) ίσως να είναι κ πιο ωμά τα πράγματα τώρα

Senior Member
    Quote Originally Posted by driveme View Post
    Όταν με πήγε δημοτικό ο πατέρας μου είπε στο δάσκαλο αν δεν κάθομαι φρόνιμα έχει το ελεύθερο για ξύλο. Βλέπεις δεν ήμουν μπουμπούκι. Μπουλινκ υπήρχε. Κ εμείς πείραζαμε κ μας πείραζαν. Ακόμα κ στο στρατό το ίδιο. Δεν έπαθε ποτέ κανείς. Ίσως να ήτανε πιο αθώο τότε. 40ειμαι δεν μιλάμε για προ Χριστού. :) ίσως να είναι κ πιο ωμά τα πράγματα τώρα
    Κι εγώ 41, κοντά είμαστε αλλά το ξύλο κυρίως από ομάδα αγοριών και μάλιστα σε κορίτσι δεν το θεωρώ αθώο ούτε ότι δεν έπαθε κανείς τίποτα, εμένα μου έχουν αφήσει ψυχικά τραύματα αυτά... Δεν είναι τόσο απλό...

Senior Member
    Μήπως χρησιμοποιούμε πολύ εύκολα τη λέξη ψυχικό τραύμα;; ξέρω εγώ λέω εγώ...

Senior Member
    Βέβαια τραυματίζεσαι ψυχικά από το bullying και σε επηρεάζει σε πολλά πράγματα βαθύτερα από ότι πιστεύεται γενικότερα.. Κάθε γενιά και χειρότερα γίνονται τα πράγματα στα σχολεία..

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast