Υποκρισία παντού/"πρέπει" - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast
Results 76 to 90 of 93
    Senior Member
    Αυτό εννοείται ότι είναι ψεύτικα αλλά και τι σημαίνει αυτό; ότι θα σκάσεις εσύ; τι μπορείς να κάνεις εσύ για αυτό; δεν μπορείς να αλλάξεις το κόσμο. Μόνο να είσαι ειλικρινής μπορείς και τίποτε άλλο. Να λες αυτό που νοιώθεις κ σίγουρα κάποιος θα το εκτιμήσει. Στο εγγυωμαι

Senior Member
    Quote Originally Posted by wanderer010 View Post
    Πραγματικά κουράστηκα, είμαστε πάντα μόνοι μας. Ταυτότητα έχουμε μέχρι να αρχίσει να μας σέρνει η ζωή, μετά δεν έχουμε. Δεν έχουμε επιλογές, όχι. Σου πέφτουν καταστάσεις και αποφάσεις που δεν πήρες ποτέ εσύ, μα ΠΡΕΠΕΙ να τις δεχτείς. Είμαστε φοβερά αδύναμοι να αλλάξουμε πράγματα, δε γίνεται. Να σου πω ένα μυστικό; Ό,τι και να κάνεις, κάποιος πάνω γελά. Θα κάτσεις να βασανίζεσαι για το ΤΙΠΟΤΑ. Θα πονάς, θα ματώνεις, μα να σου πω κάτι; Κανείς δε θα σε βλέπει. Και να μιλήσεις, να φωνάξεις, κανείς δε θα ακούσει. Ίσως κάποιος ακούσει την κραυγή σου, μα σύντομα θα την ξεχάσει, θα φύγει. Κανείς δε θα σε θυμάται καν. Όλα για το τίποτα. Τίποτα κακό δε μου έχει συμβεί, μα δε δουλεύει πια το κεφάλι μου. Σύντομα κάποιος κάπου θα πει και θα γράψει ό,τι είπα και εγώ, μα τι σημασία έχει; Θα σβηστεί η δική μου σκέψη και ύπαρξη λες και δεν υπήρχε ποτέ. Ένα ηλίθιο τίποτα. Είμαι ένα τίποτα. Πάντα θα είμαι ένα μόνο του τίποτα. Μα γιατί; Γιατί; Εύχομαι να μην είχα υπάρξει ποτέ. Κάποιος γελά ψηλά, γιατί αν έρθει το τέλος σου, ήταν όλα για το τίποτα. Δεν έχεις κανέναν έλεγχο. Θέλω να κλάψω για ώρες απόψε, θέλω να κλαίω όλο το βράδυ. Μα δεν μπορώ, δεν έχω ούτε δάκρυ. Θέλω να πάρω λίγα περισσότερα παυσίπονα απόψε.
    Καλησπέρα..

Θα σου πω να μην τα παρατήσεις. Ξέρω τι περνάς γιατί τα πέρασα και ακόμα τα περνάω.

Αυτοί που θα ενδιαφερθούν θα έρθουν μπροστά σου να το ξέρεις αυτό. Αργά ή γρήγορα θα το βρεις το άτομο..Θέλει κουράγιο. Μην λες στον εαυτό σου ότι δεν αξίζεις. Αξίζεις πολλά παραπάνω από τους άλλους που δεν ενδιαφέρονται.

Και να σου πω κάτι.. Καλύτερα να είσαι μόνη παρά με ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις μόνη.

Μην τα παρατάς και κουράγιο! Πολέμησέ το!

Senior Member
    wonderer αγαπη μου γι αυτο ειμαστε ολοι ισοι απο εδω και περα γι αυτο δε λειτουργουμε γτ η αυτοεκτιμηση μηδεν κι η αυτοπεποιθηση μηδεν εγω παταω στα ποδια μου γτ εμαθα μια δουλεια εχει σημασια ποια δουλεια οχι αγροτησ εγινα και ολα καλα νιωθω ασφαλεια καπωσ γτ λεω θα παω χωραφι θα βγαλω αυτα που χρειαζομαι επισησ εγω ειμαι κωλοφαρδοσ μου μπαινουν ψυλλοι στα αυτια γρηγορα και δεν πελαγωνω ευκολα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Όχι. Έχω πάρα πολύ κακή μνήμη. Μπορώ να πω πως δεν θυμάμαι καν τίποτα από παιδική ηλικία και γενικά οι αναμνήσεις μου είναι πολύ σκόρπιες για να καταφέρω να καταλάβω αν υπάρχει κάποια αιτία κάπου.
    Ο χαρακτηρας δημιουργειται μεχρι τα 8 χρονια , πολυ δυσκολο ( η μαλλον αδυνατον ) να εχεις αναμνησεις πριν τα 5 ετη σου ...δεν ειναι θεμα καλης η κακης μνημης ....

Senior Member
    Άνθρωποι; Πού είναι; Γιατί είμαι πάντα μόνη μου;

Μαλλον η αιτια βρισκεται σε σενα , στην ταση μηδενισμου των παντων ................. δεν μπορουμε να φερουμε τον κοσμο και την κοινωνια στα μετρα μας , εμεις πρεπει να προσαρμοστουμε σε αυτην ........................ τα σοσιαλ μιντια , οι υπολογιστες , εκαναν τους ανθρωπους να κλειστουν στο καβουκι τους , να απομονωθουν ....... οι ηλ.υπολ. ειναι σαν τα χρηματα , καλοι υπηρετες , αλλα κακοι αφεντες ....... η νεα γενια ( και οχι μονον ) τους εχει κανει 2ο τροπο ζωης ...δλδ. αφεντες .....ας πουμε ..

Senior Member
    Quote Originally Posted by driveme View Post
    Μπόουλινγκ πάντα υπήρχε κ θα υπάρχει φίλε Mac. Η διαφορά είναι ότι τα σημερινά παιδιά είναι πιο έξυπνα μεν πιο ευαίσθητα δε. Ζουν στο κόσμο της τεχνολογίας.
    Τοτε θα πρεπει να μου εξηγησεις , φιλε ντραιβ , γιατι εχει πεσει το iq. απο την Βικτωριανη εποχη ( 1800 πρπ. ) 15 μοναδες εως σημερα .....δεστο και στο γκουγκλ αμα εχεις αμφιβολιες .. εγω εχω την εξηγηση , γιατι εχουμε μαθει να σκεφτονται τα μηχανηματα αντι για εμας ........ πολυ σωστα λεγεται οτι αν φερναμε εναν ανθρωπο απο τον Μεσαιωνα και τον εκπαιδευαμε , θα διεπρεπε σημερα ....γιατι? γιατι εχει μαθει να χρησιμοποιει το μυαλο του για τα παντα , ειναι πιο ευστροφος απο εμας ...... και οσο περναει ο καιρος , θα αποχαυνωνομαστε ολο και περισσοτερο , δεν θα γινομαστε πιο ευστροφοι, που να ανακαλυφθη κι η τεχνητη νοημοσυνη , εκει θα αποχαζεψουμε .....

Senior Member
    . Κάθε γενιά και χειρότερα γίνονται τα πράγματα στα σχολεία..
    Eτσι ακριβως ειναι , αγαπητη wanderer .....................oσο για το οτι κοιταει ο καθενας την παρτη του , ειναι φαινομενο των μεγαλουπολεων , μεγαλο παραδειγμα ειναι το συνδρομο genovese , η to bystander effect , λεγεται κι ετσι ,,,,,,,αυτο αναφερεται στο γεγονος οτι ολοι προσπερνανε εναν ας πουμε τραυματια πεσμενο σενα πεζοδρομιο , με την σκεψη , ' ασε , θα βοηθησει καποιος αλλος περαστικος ' .................. δεν γινεται αυτο σε μεγαλο βαθμο στην Ελλαδα , η σε χωρια , αλλα σε μεγαλουπολεις τυπου Ν.Υ η Λονδινο , η ξερω γω ποια , γινεται σε πολυ μεγαλο βαθμο .......

Quote Originally Posted by favvel View Post
    Η σημερινή κοινωνία έχω πάψει να παρακολουθώ τους ρυθμούς με τους οποίους τρέχει και εξελίσσεται, απλά γιατί θεωρώ αυτούς τους ρυθμούς παραφύσιν κάτι που εκδηλώνεται και αποτυπώνεται σε όλους εμάς που έχουμε περάσει ψυχικές ασθένειες. Κάπου θα ξεσπάσει το παράλογο, το μη συμβατό με την ανθρώπινη φύση και ξεσπάει σε εμάς που δεν έχουμε μάθει στον αυτοέλεγχο και στο να σεβόμαστε τα όριά μας και που τρέχαμε από μικροί να ικανοποιήσουμε τις όποιες απαιτήσεις μας έθετε το όποιο σύστημα, που αρχικά ήταν το σχολείο.

Και δεν φταίμε ασφαλώς γιατί μαζί με τις υποχρεώσεις που έχουμε θα έπρεπε από μικρούς να μας δίναν και έναν οδηγό ψυχολογικής επιβίωσης. Επιβίωσης της ψυχής μας δηλ, έναν οδηγό προστασίας του εαυτού απέναντι στις επιδρομές και τις απαιτήσεις της κοινωνίας.
    Ποσο μου ειχε λειψει να σε διαβαζω ! Αυτο που εγραψες στο συνολο του αλλά αυτο που κρατησα ως αποσπασμα με εκανε να νιωσω λογικη. Σε ευχαριστώ !
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Δεν υπάρχει νόημα σε τίποτα.
    Εισαι ενας ζωντανος οργανισμος. Εκτος απο βιολογικες αναγκες εχεις και πνευματικες. Ισως στο δευτερο δεν εχεις συναντησει ανθρωπους με κοινες αναζητησεις. Εισαι βαθια απογοητευμένη. Εαν αυτο δεν ξεκινα απο μικρη ηλικια μαζι με καποια τραυματικα γεγονοτα τοτε απλα βρισκεσαι ισως σε υπαρξιακη κριση ταυτοτητας που δεν ταιριαζει με την κοινωνια μας. Δεν εισαι μονη. Ειμαστε πολλοι. Για να γραφεις σημαινει πως θες να το παλεψεις. Τωρα ειναι η σχολη. Που να δεις στην εργασια τι ανηθικη ανισοτητα υπαρχει. Μηπως να βολταρουμε απο καποιο δημοσιο νοσοκομειο που επειδη δεν εφημερευει λαμβανει εντολη ( φυσικα λογω ελλειψης χρηματων ) να μην αναλαβει ουτε καν εκτακτο περιστατικο;;; και ο ασθενης πεθαινει;; με καλυψε η favvel. Πολεμα εκ των εσω υπερασπιζομενη της δικες σου αξιες αλλά διχως να εγκαταλειπεις τους στοχους σου. Αλλιως παραιτησου. Αλλιως ξεκινα ψυχοθεραπεια για να βρεις τροπους προσαρμογης στα παραλογα. Δεν εχουμε απειρες επιλογες εδω που τα λεμε. Κατανοητη εισαι και εχεις δικιο παρολαυτα δεν το βρισκουμε ετσι απλα.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    Φίλε Mac εγώ υιοθετώ τις έρευνες επιστημόνων που λένε ότι τα σημερινά παιδιά είναι πιο έξυπνα από εμάς. Απλά είναι αποξενωμενα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by driveme View Post
    Φίλε Mac εγώ υιοθετώ τις έρευνες επιστημόνων που λένε ότι τα σημερινά παιδιά είναι πιο έξυπνα από εμάς. Απλά είναι αποξενωμενα.

Σεβαστον ....... ειμαι ενημερος γι αυτες τις ερευνες ....

Senior Member
    . Σαν να παρατηρώ μαριονέτες να πηγαίνουν πάνω κάτω, επαναλαμβάνοντας τις ίδιες λέξεις και τους ίδιους κύκλους χωρίς τέλος.

Γουντερερ , αυτο μου θυμιζει ενα περιστατικο που συνεβη στον κολλητο μου καθηγητη σε σχολειο, στον Νεο Κοσμο το 2001 , που βιαζοταν και τον πλησιαζει ενας αγνωστος νεαρος , τον χτυπα φιλικα στην πλατη , και του λεει , ' ρομποτακια εχετε γινει ολοι σας ' !! τον προβληματισε τον φιλο μου ..... ελεγε αληθεια ο τυπος πιστευω ....

Senior Member
    Ποτέ κανείς δεν πρόκειται να καταλάβει. Ποιος να το κάνει ούτως ή άλλως και γιατί; Είμαστε εγωκεντρικοί όλοι. Κανείς δε νοιάζεται πέρα από το εγώ του.

Αγαπητη wanderer , λες στον εαυτο σου οτι τον αγαπας ? το θεωρω πολυ σημαντικο ....

Senior Member
    Όλη η έννοια της ζωής είναι οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των ανθρώπων.

Senior Member
    Σκόπευα να γράψω και κάτι άλλο πάνω σε αυτό, αλλά ξαφνικά άδειασε το μυαλό μου.

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast