το ενστικτο της επιβιωσης μας οδηγει στην διπολικη διαταραχη - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 23 of 23
    Senior Member
    Λίτσα ο masero δεν νομιζω οτι ενοουσε οτι ειναι βολικο και γελοιο το προβλημα της διπολικης διαταραχης,αλλα η αυτοκτονια ως τροπος οριστικης \"διαφυγης\" απο ολο αυτο τον πονο και την απελπισια που προκαλει η δ.δ.

πως γινετε να \"επιβιωσεις\" απο την μανιοκαταθλιψη ή την καταθλιψη τερματιζοντας την ζωη σου?
    αυτο δεν καταλαβαινω και το θεωρω παραδοξο.
    γιατι οταν σκεφτεσε ν αυτοκτονησεις σκασιλα σου για ολα.
    δεν σκεφτεσε.το μονο που σε απασχολει ειναι να βαλεις τελος.
    ε που χωραει οποιαδηποτε κουβεντα σε αυτο?επιβιωση?
    πού?
    δεν μπορω να το καταλαβω.
    λιτσα και εγω προσπαθω για πολλα πραγματα καθε μερα.
    βαζψ τα δυνατα μου και θα ηθελα να μπορουσα καλυτερα.
    κι οταν ζοριζομαι προσπαθω να βαλω την λογικη μου να δουλεψει.

Member
    Μάλλον έχετε δίκιο και οι δύο.

Η λογική λέει ότι είναι γελοίο και μια εύκολη λύση να πεις αντίο στα προβλήματα.
    Το συναίσθημα πονάει τόσο πολύ που το κάνει αληθινό.

Το θέμα είναι ότι έχει μεγάλη διαφορά ο αυτόχειρας που δεν θέλει για παράδειγμα να παραδωθεί στον εχθρό σε έναν πόλεμο ή αυτός τέλος πάντων που το κάνει για τα ιδανικά του απο αυτόν που το κάνει χωρίς λόγο(εκ της λογικής) απλά καθοδηγούμενος απο τα συναισθήματά του.

Οπότε εάν δεν υπάρχει \"εχθρός\" ή και να έχουμε δημιουργήσει έναν εάν δεν μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε τότε ίσως η πράξη έχει μια ερμηνεία.

Εάν τον \"εχθρό\" τον πλάθει η φαντασία ή τον δημιουργούν τα συναισθήματα και όχι η πραγματικότητα τότε τι καλύτερο απο το να αποδεκτείς ότι αγαπάς τον εαυτό σου(αλλιώς αυτοσυντήρηση πιο κυνικά)και να αναφέρεις όλα τα παραπάνω στο γιατρό σου.

Αν μη τι άλλο σκέψου και αυτούς που πεθαίνουν απο βαριές ασθένειες και αφήνουν οικογένειες&φίλους πίσω χωρίς να το θέλουν.
    Εσύ που είσαι υγιής με μια ψυχική ασθένεια που δεν ενοχεύει κίνδυνο θανάτου γιατί να τον αποζητάς?

Δεν είναι λίγο αχάριστο?
    Λίγο άδικο?

Senior Member
    ο αυτοκτονικός ιδεασμός είναι σύμπτωμα της μανιοκατάθλιψης. αυτά που λέτε δεν είναι μανιοκατάθλιψη.

Senior Member
    ο αυτοκτονικος ιδεασμος ειναι συμπτωμα και της σκετης καταθλιψης. πολλοι ανθρωποι που υποφερουν καποια αλλη ψυχικη ασθενεια μπορει να εμφανιζουν και υποβοσκουσα καταθλιψη η ακομα και major depression, και να μην ειναι και διαγνωσμενη η και να συγχεεται με την αλλη ψυχικη ασθενεια.

Senior Member
    Originally posted by carrie
    ο αυτοκτονικος ιδεασμος ειναι συμπτωμα και της σκετης καταθλιψης. πολλοι ανθρωποι που υποφερουν καποια αλλη ψυχικη ασθενεια μπορει να εμφανιζουν και υποβοσκουσα καταθλιψη η ακομα και major depression, και να μην ειναι και διαγνωσμενη η και να συγχεεται με την αλλη ψυχικη ασθενεια.
    μόνο που εδώ μιλάμε για μανιοκατάθλιψη.

Senior Member
    να μην πουμε δηλαδη 2 πραγματα και για τον αυτοκτονικο ιδεασμο μιας και αναφερθηκε?

Senior Member
    το περίεργο με εμένα είναι πως την ζωή μου ήθελα να την τερματίσω μη γνωρίζοντας ότι πάσχω από κατάθλιψη. τώρα πλέον δεν ζητώ κάτι τέτοιο απλά υπάρχουν σκέψεις στο πίσω μέρος του μυαλού μου που με βασανίζουν σε ανύποπτο χρόνο και χώρο. το μόνο πράγμα που με κρατάει είναι η οικογένειά μου και η πίστη μου στον θεό.

Page 2 of 2 FirstFirst 12