Παιδιά μια βοήθεια σας παρακαλώ!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10

Παιδιά μια βοήθεια σας παρακαλώ!!

Καλημέρα παιδιά πριν 1 μήνα πέρασα μια περίοδο έντονου στρες με αϋπνίες εμετούς πόνους στο στομάχι χωρίς να τρώω καλά πολύ λίγο ίσος έχασα κάποια κιλά όλα αυτά δημουργειθηκαν όταν ήταν να πάω σε μια δουλειά και αγχώθηκα τόσο πολύ που μου δημιούργησαν ολα αυτά τα συμπτώματα παλιότερα και όταν πήγαινα σε δουλειές καινούργιες είχα αυτά τα συμπτώματα της πρώτες μέρες μετά έφευγαν γιατί έφευγε και το άγχος τώρα που ήμουν αρκετές μέρες σε αναμονή για την δουλειά μου έμειναν και τα συμπτώματα τελικά η δουλειά δεν έκατσε αλλά τα συμπτώματα έμειναν και για έναν μήνα ήμουν χάλια αποφάσισα κατευθείαν μετά απο 3 βδομάδες να πάω σε ψυχολόγο γιατί κάτι δεν πήγαινε καλά και το καταλάβαινα ο ψυχολόγος μου είπε να πάω σε ψυχίατρο γιατί ίσος χρειαζόμουν φαρμακευτική αγωγή λόγο ότι δεν έτρωγα καθόλου καλά είχα άγχος όλη μέρα ειδικά τα πρωινά και εμετούς συνέχεια και αϋπνία πήγα σε ψυχίατρο ο οποίος μου είπε ότι έχω αγχωδη διαταραχη και πρέπει να ξεκινήσω φαρμακευτική αγωγή μου έγραψε sandoz εσιταλοπράμη 10mg μου είπε για 4 μήνες και θσ το δουλέψουμε εγώ φοβήθηκα δυν αρχή γιατί είναι πρώτη φορά με αντικαταθλιπτικα οι πρώτες μέρες πολύ δύσκολες δεν είχα καθόλου διάθεση μετά απο μια βδομάδα αντικαταθλιπτικων άρχισα να νιώθω πολύ καλύτερα και το άγχος να φεύγει τώρα είμαι στν 23 μέρα είμαι μια χαρά χωρίς άγχος με πολλές σκέψεις όμως και φοβίες ότι μπορεί να το ξαναπαθω άσε που φοβάμαι να ψαξω κσι για δουλειά γιατί φοβάμαι ότι θα αγχοθω και θα τα πάω χάλια και θα πάθω πάλι το ίδιο είμαι 24 χρόνον και πρώτη φορά το παθαίνω έχει κάποιος το ίδιο πρόβλημα;;; σας ευχαριστώ!!

Προφανως εχεις μετατραυματικο στρες. Ειναι λογικο και συμβαινει μετα απο εντονα στρες. Μονο η συμπεριφορικη ψυχοθεραπεια μαζι με την αγωγη λενε πως βοηθαει. Ελπιζω να πανε ολα καλα.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Ευχαριστώ για την απάντηση
    Τώρα είμαι καλύτερα αλλά το θέμα είναι ότι φοβάμαι και λίγο μην μου ξανά τύχει ελπίζω και εγω να πάνε ολα καλά

Senior Member
    Καλησπέρα και από μένα, η εσιταλοπράμη θα σε πιάσει καλά μετά από 1,5 με 2 μήνες, οπότε θα δεις και άλλη βελτίωση. Στο διάστημα που θα παίρνεις την αγωγή καλό είναι να δουλέψεις τρόπους αντιμετώπισης του άγχους ώστε να μπορείς να αντεπεξέλθεις και μετά την αγωγή.

Καλησπέρα Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση έχω αρχίσει και δουλεύω τρόπους αντιμετώπισης με ψυχολόγο ελπίζω να πάνε ολα καλά και μετά την αγωγή!!

Γεια σου!! Για ακόμα μια φορά βλέπω πόσοι πολλοί είμαστε.. Με τα ίδια θέματα.. Η αγωγή θα σε βοηθήσει πολύ... Πέρσι αντιμετώπισα τα ίδια.. Εγω ξεκίνησα την αγωγή και μετά από λίγο την ψυχοθεραπεία.. Το κακό ήταν ότι μόλις αισθάνθηκα καλύτερα σταμάτησα τις συνεδρίες.. Ειχα κάνει μόλις 5...έκλεισα 6μηνες με την αγωγή όντας μια χαρά.. Σαν και πριν!! Και τώρα... Να μαι πάλι εδώ!! Ξεκίνησα ψυχοθεραπεία αυτή τη φορά με την απόφαση ότι θα μείνω.. Το άγχος μου όμως εκτοξεύτηκε μέσα σε μιάμιση βδομάδα πολύ.. Με αποτέλεσμα να αρχίσω πάλι να μην έχω όρεξη για φαγητό, να μην μπορώ να κοιμηθώ.. Να μην έχω διάθεση.. Νομιζω πως θα χρειαστώ πάλι κάτι.. Όσο κι αν δεν το ήθελα.. Η συμβουλή μου είναι απλά μην αφήσεις την ψυχοθεραπεία.. Βρες λύσεις για το πρόβλημα από τη ρίζα του.. Γιατι θα ξαναεμφανιστει.. Έκανες και τα γνωστά όλων μας να πας σε γιατρούς?

Καλησπέρα ναι το έψαξα πολύ και με γιατρούς δεν είχα κάτι μόνο άγχος που δημιουργεικε απο κάποια δουλειά και έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω ψυχοθεραπεία και αγωγή νομίζω ότι το πρόβλημα ξεκίνησε απο την δουλειά μου και την κακή αντιμετώπιση που είχα έτσι μου προκάλεσε φοβία έτσι κάθε φορά που θέλω να πάω σε κάποια καινούργια δουλειά έχω τρομερό άγχοςαν λύσω αυτό ίσος πιστεύω να είμαι καλύτερα

Μετά απο πόσο καιρό σου εμφανίστηκε πάλι το άγχος μόλις τελείωσες την αγωγή;

Μου εμφανίστηκαν κάποια συμπτώματα στους 2 μήνες περίπου.. Πηρα ένα μήνα bespar μόνο για να το καταλαγιασω λίγο και μετά από 1.5 μήνα πάλι κανονικά... Και αυτό το διάστημα μάλλον φουλ... Το πρωί που ξυπνάω( πολύ πρωί) και έχω απίστευτο άγχος και σχεδόν δεν μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι.. Με έχει πιάσει το δεξί μου πόδι και με πονάει, σαν μούδιασμα.. Ουτε ξέρω πως να το περιγράψω.. Επίσης με ενοχλεί ο αυχένας μου και οι ώμοι μου.. Τα έχω παίξει πάλι.. Αυτά πριν 2 βδομάδες που πήγα στον νευρολόγο δεν τα είχα.. Είχα άλλο σύμπτωμα.. Πόνο στη μέση και στον ώμο αριστερά.. Αλλα πέρασε.. Εχω φοβηθεί πάρα πολύ που βλέπω εδώ για μαγνητικες στο πλαίσιο των εξετασεων..εγω δνε έχω κάνει.. Τρέμω στην ιδέα.. Με έχει πιάσει και το στομάχι μου πάλι.. Τι να κάνω? Να τρεξω για περαιτέρω εξετάσεις ή να κοιτάξω το κομμάτι της αγωγής πάλι?

Έτσι τα πρωινά είχα και εγώ το ποιο πολύ άγχος νομίζω ότι τα συμπτώματα είναι απο το άγχος όλα αυτά
    Έχει γίνει κάτι στν ζωή σου που να σου έχει φέρει τόσο άγχος;
    Πχ εμένα μου δημιουργήθηκε ολο αυτό απο την δουλειά το άγχος και προσπαθώ να βρω πως θα το αντιμετωπίσω η να βρω μια δουλειά με λιγότερο άγχος
    Ίσος πρέπει να βρεις τν ρίζα του προβλήματος αν είναι απο άγχος όλο αυτό ελπίζω να πάνε ολα καλά για όλους και εγώ φοβήθηκα πολύ στν αρχή με ολο αυτό που περνούσα αλλά δεν είμαι ο μόνος ούτε εσύ είναι πόλοι με το ίδιο πρόβλημα ελπίζω να τα ξεπεράσουμεε!