Bromance και ερωτήσεις.. - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 46
    Παρεξηγείσαι γρήγορα και εσυ πάντως,
    δεν σου ειπαμε να εισαι χαλαρός για να σε ξεφορτωθούμε ή επειδη κουραστηκαμε.

Η μόνη λύση ειναι κάποια πραγματα να τα αγνοείς, ειδικά αν εισαι μοναχικος και δεν εχεις υποστηριξη θα σε τρελάνει αν παιρνεις κατάκαρδα το τι σχολιάζει ο καθένας.

Συζητηση κάναμε...
    Anyway, καλή συνεχεια και σε σενα :)

Senior Member
    Quote Originally Posted by Vox View Post
    Δυστυχώς έτσι λειτουργεί ο κόσμος, με ταμπέλες και κουτάκια. Βοηθάει όταν δε θέλει ο άλλος να προβληματιστεί ιδιαίτερα μπροστά σε ένα καινούργιο και ίσως ακατανόητο φαινόμενο.

Είδα περίπου στη Wikipedia, στο Merriam-Webster και στο The Free Dictionary. Είδα και μια ενδιαφέρουσα ανάλυση στο liveaboutdotcom. Ανταποκρίνονται σ' αυτό που έχεις κατά νου;

Εντάξει, κατάλαβα, μου φαίνεται όντως χαζό. Πρέπει να έχει μεγάλες ανασφάλειες ο φίλος σου.

Άντρας που είναι σίγουρος για τον εαυτό του δεν κάνει έτσι. Ακόμα κι αν ο φίλος του είναι πράγματι ομοφυλόφιλος, και τι έγινε; Θα τον δαγκώσει; :P

Είχα ακούσει πριν πολλά χρόνια μια ιστορία για κάποιους συναδέλφους και την θυμάμαι ακόμα. Ο ένας (ας πούμε Α) ήταν μεγάλο πειραχτήρι και ήθελε να (παρ)ενοχλεί κάποιον άλλο (ας πούμε Β) που φαινόταν επιρρεπής σε ομοφοβία. «Εκμυστηρεύθηκε» λοιπόν ο Α στον Β ότι είναι τάχα ομοφυλόφιλος. Μετά απ' αυτό, ο Β αρνούνταν πεισματικά να πάρει τον Α στο αυτοκίνητο για οποιοδήποτε λόγο! :D Αφού γέλασε και το παρδαλό κατσίκι, έμαθε στο τέλος (ο Β) ότι όλα ήταν ένα αστείο. Εντωμεταξύ όμως έσπασε το ομοφοβόμετρο!

Είναι προφανές ότι του συγκεκριμένου δεν του «βγαίνει». Δε χρειάζεται να το παιδεύεις. Αν βρεθεί αυτός που ψάχνεις θα το καταλάβετε και οι δυο. Δε θα χρειάζονται εκατέρωθεν εξηγήσεις.

Εξαρτάται από τον άνθρωπο και τη σχέση. Έφερες ως παράδειγμα για «πολύ καιρό» τον ένα μήνα. Ο ένας μήνας για μένα είναι σαν χθες.

Τελευταία βέβαια είδα τυχαία κάποιον μετά από μερικά χρόνια. Με αγκάλιασε και με φίλησε, αν και δεν μπορώ να πω ότι είμαστε φίλοι (στην πραγματικότητα έχουμε περάσει μαζί μόνο λίγες ώρες τα τελευταία δέκα χρόνια). Θα μπορούσαμε όμως να γίνουμε πολύ στενοί γιατί υπάρχει κάτι πολύ δυνατό που είναι κοινό και στους δυο μας. Φυσικά δε θα τον παρεξηγούσα ακόμα κι αν έδινε το τριπλό φιλί ως είθισται εδώ.

Συμφωνώ οριζοντίως και καθέτως (και κατά τις ενδιάμεσες γωνίες), αυτό είναι όντως κουραστικό.

Αν αυτό είναι έτσι όπως το λες, τότε πρέπει να έχεις υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, εξ ου και τα προβλήματά σου στις απόπειρες προσέγγισης. Πρέπει να βρεις κάποιον στο ίδιο επίπεδο.

Κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό. :D

Έλα, μη στενοχωριέσαι, κάτι θα βρεθεί και για σένα. Εντωμεταξύ όμως σχημάτισα την εντύπωση ότι έχεις εκνευριστεί, ή θυμώσει, με την κατάσταση ...
    Ναι κάπως έτσι.

Έχει πολλές ανασφάλειες και κόμπλεξ. Αυτό είναι το σίγουρο αλλά δεν θα κάτσω χαλαστώ εξαιτίας του. Φτάνει πια.

Ε ναι αυτό που λες. Εγώ πάντως δεν θα είχα πρόβλημα αν είχα φίλο ομοφυλόφιλο. Αρκεί να μην με προκαλέσει.

Αυτό που λες να σου πω την αλήθεια μια φορά σκέφτηκα να κάνω το εξής. Από τη στιγμή που όλοι νομίζουν ότι κάτι τρέχει με μένα, σκέφτηκα να τον πω ότι είμαι ομοφυλόφιλος για πλάκα για να επιβεβαιώσω κάτι που μου είχε πει αυτός. Έτσι έτσι για να του δείξω και αυτόν τι άτομο είναι. Θα δω πάντως.

Ε ναι για αυτό σταμάτησα απλά βαρέθηκα να με ρωτάει τι έχω και πως μπορεί να με βοηθήσει. Δεν μπορώ να λέω ψέμματα ότι είμαι καλά και αναγκάζομαι όμως να το κάνω. Δεν γουστάρω μάσκες και ψέμματα όπως κάνουν οι άλλοι.

Αυτό θα κάνω.

Εντάξει για το πολύ καιρό εννοούσα γενικά...και ο ένας μήνας για μένα μπορεί να είναι σαν 1 χρόνο :p Δεν ξέρω χαχαχα.

Εσύ είσαι άτομο που το δέχεσαι και δεν το παίρνεις στα στραβά γι'αυτό το δέχτηκες. Οπότε καταλαβαίνεις :) Και ποιος ξέρει μπορεί μια μέρα να έρθετε πιο κοντά με αυτόν που λες.

Δεν ξέρω. Δεν έχω πρόβλημα να μην βρω κάποιον περίπου με μένα αρκεί να μην με κοροιδεύει. Έχω την εντύπωση ότι απλά ακόμα δεν έχω αξιοποιήσει πλήρως τις δυνάμεις μου αλλά ένα είναι σίγουρο... ότι όσο περνάει ο καιρός οι δυνάμεις γίνονται πιο ισχυρές :p

Χαχαχαχαχαχα έτσι λες; Και έτσι όπως το έγραψες με έκανες να γελάσω χαχαχαχα.

Βασικά η στεναχώρια είναι ότι μπλέκομαι συνεχώς με χαζούς. Περισσότερη απογοήτευση θα έλεγα. Αλλά δεν πειράζει. Αν εννοείς με αυτόν τότε ναι έχω έναν θυμό μέσα μου γιατί με έκανε πολλά και δεν παραδέχεται τα λάθη του και όσες συζητήσεις έχουμε κάνει, το σίγουρο είναι ότι με γράφει και τάχα μου λέει ότι ο τσακωμός δείχνει ενδιαφέρον ο ένας προς τον άλλον.. ναι έτσι είναι αλλά όχι όταν ο ένας είναι αδιάφορος και ξεχνά αυτά που λέμε... Έχω προσφέρει τόσα πολλά και αυτό είναι το ευχαριστώ του. Βέβαια σε αυτό φταίω εγώ αλλά τώρα το μειώνω σιγά σιγά.

Τι να πεις απλά δεν ταιριάζουμε.

Τώρα αν λες εδώ αν θύμωσα όχι. Είμαι ουδέτερος και ίσα ίσα γελάω λίγο γιατί μου έφτιαξες την διάθεση και σε ευχαριστώ για αυτό :)

Quote Originally Posted by Σπουργίτι View Post
    Παρεξηγείσαι γρήγορα και εσυ πάντως,
    δεν σου ειπαμε να εισαι χαλαρός για να σε ξεφορτωθούμε ή επειδη κουραστηκαμε.

Η μόνη λύση ειναι κάποια πραγματα να τα αγνοείς, ειδικά αν εισαι μοναχικος και δεν εχεις υποστηριξη θα σε τρελάνει αν παιρνεις κατάκαρδα το τι σχολιάζει ο καθένας.

Συζητηση κάναμε...
    Anyway, καλή συνεχεια και σε σενα :)
    Δεν παρεξηγούμαι αν λες εμένα. Έτσι σας φαίνεται αλλά όχι δεν παρεξηγούμαι. :p

Είμαι και χαλαρός απλά όταν σε μεγάλο βαθμό με κουράζουν αυτά που κάνουν, κάποια στιγμή μπορεί να σοβαρευτώ και αυτό δημιουργεί παρεξηγήσεις σε άλλους χαχαχα.

Αυτό κάνω. Απλά καμιά φορά δεν μπορώ γιατί όσο τα αφήνω τόσο χειρότερα γίνεται αλλά προσπαθώ σιγά σιγά να ηρεμώ.

Senior Member
    να σασ πω ρε παιδια αλλα δε θα καταλαβετε κατα την αποψη μου ολα βασιζονται στην επικοινωνια στον τροπο και το τι λεσ ετσι δημιουργειται σχεση με τα καταλληλα ορια και αποστασεισ που ειναι απαραιτητα για τα 40 μεγαλωνοντασ τα κριτηρια τησ αγαπησ αλλαζουν δηλαδη οταν εισαι νεαρη θεσ το κωλοπαιδο μετα θεσ το καλο παιδι οπωσ για τισ γυναικεσ αλλαζει το κριτηριο αλλαζει και για τουσ αντρεσ κλπ εν προκειμενω εγω ηθελα λιγο αμπελοφιλοσοφια τησ καφετεριασ λιγο εμφανιση κανα φραγκο πανω κατω αυτα ειχα κι εγω τωρα εχω αλλα και θελω αλλα βιωματα κανα φραγκο μυαλο επικοινωνια μια αποδεκτη εμφανιση αμπελοφιλοσοφια τετοια πραγματακια περιπου μπαφοι μπυρεσ κλπ επιτρεπονται δηλαδη εναν ανθρωπο που περασε δυσκολα εωσ πολυ δυσκολα και ξερει να επικοινωνησει ασ ειναι και 20 ασ ειναι κι 100 αυτα να κανουμε μια συζητηση ανταλλαγησ αποψεων κρατοντασ ο καθενασ την αποψη του αυτα στο περιπου
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by DragonHeart View Post
    Ε ναι αυτό που λες. Εγώ πάντως δεν θα είχα πρόβλημα αν είχα φίλο ομοφυλόφιλο. Αρκεί να μην με προκαλέσει.
    Εγώ από την άλλη πιστεύω ότι ακόμα και στην περίπτωση που είναι ομοφυλόφιλος, αν σε θεωρεί πραγματικά φίλο και σε εκτιμάει, αν υπάρχει αμεσότητα και ειλικρίνεια μεταξύ σας, τότε δε νομίζω ότι μπορεί να τεθεί ζήτημα «πρόκλησης». Το πολύ-πολύ να σου πει κάποια μέρα ότι του αρέσεις και αν είστε και οι δυο άνετοι στο θέμα αυτό να προσπαθήσετε να βρείτε μαζί μια λύση. Σε άλλη περίπτωση βέβαια μπορεί να χρειαστεί να απομακρυνθείτε.

Αυτό που λες να σου πω την αλήθεια μια φορά σκέφτηκα να κάνω το εξής. Από τη στιγμή που όλοι νομίζουν ότι κάτι τρέχει με μένα, σκέφτηκα να τον πω ότι είμαι ομοφυλόφιλος για πλάκα για να επιβεβαιώσω κάτι που μου είχε πει αυτός. Έτσι έτσι για να του δείξω και αυτόν τι άτομο είναι. Θα δω πάντως.
    Ναι αλλά προσοχή μ' αυτά. Το λέω επειδή δεν ξέρω σε τι περιβάλλον κινείσαι και πόσο εύκολα μπορείς να ελιχθείς χωρίς να βλάψεις τον εαυτό σου.

Εντάξει για το πολύ καιρό εννοούσα γενικά...και ο ένας μήνας για μένα μπορεί να είναι σαν 1 χρόνο :p Δεν ξέρω χαχαχα.
    Έτσι είστε τα πιο πολλά νεαρούδια: ορμή κι ανυπομονησία. :D

Δεν ξέρω. Δεν έχω πρόβλημα να μην βρω κάποιον περίπου με μένα αρκεί να μην με κοροιδεύει. Έχω την εντύπωση ότι απλά ακόμα δεν έχω αξιοποιήσει πλήρως τις δυνάμεις μου αλλά ένα είναι σίγουρο... ότι όσο περνάει ο καιρός οι δυνάμεις γίνονται πιο ισχυρές :p
    Δεν ξέρω τι άσσους κρύβεις στο μανίκι, αλλά είναι θετικό που νιώθεις δυνατός.

Βασικά η στεναχώρια είναι ότι μπλέκομαι συνεχώς με χαζούς. Περισσότερη απογοήτευση θα έλεγα. Αλλά δεν πειράζει.
    Έγραψες πιο πριν ότι είσαι μοναχικός τύπος, αλλά από την άλλη έχεις χάσει φίλους για διάφορους λόγους. Δεν είναι σαφές, ψάχνεις εσύ τη μοναξιά ή σε βρίσκει εκείνη; Και αν εσύ ψάχνεις τη μοναξιά, γιατί θέλεις έναν τόσο κοντινό φίλο, σχεδόν χωρίς φραγμούς;

Αν εννοείς με αυτόν τότε ναι έχω έναν θυμό μέσα μου γιατί με έκανε πολλά και δεν παραδέχεται τα λάθη του και όσες συζητήσεις έχουμε κάνει, το σίγουρο είναι ότι με γράφει και τάχα μου λέει ότι ο τσακωμός δείχνει ενδιαφέρον ο ένας προς τον άλλον.. ναι έτσι είναι αλλά όχι όταν ο ένας είναι αδιάφορος και ξεχνά αυτά που λέμε... Έχω προσφέρει τόσα πολλά και αυτό είναι το ευχαριστώ του. Βέβαια σε αυτό φταίω εγώ αλλά τώρα το μειώνω σιγά σιγά.
    Μπορείς να φέρεις παραδείγματα; Δηλαδή ποια λάθη δεν παραδέχεται και τι έχεις προσφέρει εσύ σ' εκείνον; Ρωτάω από απλή περιέργεια, αν είναι βέβαια πράγματα που μπορείς/θέλεις να γράψεις δημόσια.

Είμαι ουδέτερος και ίσα ίσα γελάω λίγο γιατί μου έφτιαξες την διάθεση και σε ευχαριστώ για αυτό :)
    Νά 'σαι καλά νεαρέ μας φίλε. Και μη σε ξαναδώ μουρτζούφλη. :P

Senior Member
    Εγώ από την άλλη πιστεύω ότι ακόμα και στην περίπτωση που είναι ομοφυλόφιλος, αν σε θεωρεί πραγματικά φίλο και σε εκτιμάει, αν υπάρχει αμεσότητα και ειλικρίνεια μεταξύ σας, τότε δε νομίζω ότι μπορεί να τεθεί ζήτημα «πρόκλησης». Το πολύ-πολύ να σου πει κάποια μέρα ότι του αρέσεις και αν είστε και οι δυο άνετοι στο θέμα αυτό να προσπαθήσετε να βρείτε μαζί μια λύση. Σε άλλη περίπτωση βέβαια μπορεί να χρειαστεί να απομακρυνθείτε.

Ναι αλλά προσοχή μ' αυτά. Το λέω επειδή δεν ξέρω σε τι περιβάλλον κινείσαι και πόσο εύκολα μπορείς να ελιχθείς χωρίς να βλάψεις τον εαυτό σου.

Έτσι είστε τα πιο πολλά νεαρούδια: ορμή κι ανυπομονησία. :D

Δεν ξέρω τι άσσους κρύβεις στο μανίκι, αλλά είναι θετικό που νιώθεις δυνατός.

Έγραψες πιο πριν ότι είσαι μοναχικός τύπος, αλλά από την άλλη έχεις χάσει φίλους για διάφορους λόγους. Δεν είναι σαφές, ψάχνεις εσύ τη μοναξιά ή σε βρίσκει εκείνη; Και αν εσύ ψάχνεις τη μοναξιά, γιατί θέλεις έναν τόσο κοντινό φίλο, σχεδόν χωρίς φραγμούς;

Μπορείς να φέρεις παραδείγματα; Δηλαδή ποια λάθη δεν παραδέχεται και τι έχεις προσφέρει εσύ σ' εκείνον; Ρωτάω από απλή περιέργεια, αν είναι βέβαια πράγματα που μπορείς/θέλεις να γράψεις δημόσια.

Νά 'σαι καλά νεαρέ μας φίλε. Και μη σε ξαναδώ μουρτζούφλη. :P
    Αυτό ακριβώς αλλά όπως είπαμε...δεν υπάρχει σεβασμός πλέον. Πάντως αν κάποιος μου έλεγε κάτι τέτοιο, εγώ θα σεβόμουν τα συναισθήματά του και από κει και πέρα θα του έλεγα κάποια πράγματα και από κει αποφασίζει.

Δεν είναι σίγουρο αλλά αν το κάνω, θα είμαι προσεκτικός.

Χαχα είμαι μυστηριώδης :p

Κοίτα. Μοναχικός λύκος ή τύπος είμαι από μικρός. Σε καμία περίπτωση όμως δεν σημαίνει ότι ένας δεν θα ήθελε έστω να έχει κάποιον κοντά του. Η μοναξιά που λες είναι μαζί μου από τότε που γεννήθηκα.

Ένα είναι ότι μια φορά τον είπα ότι τον θεωρώ σημαντικό και αδερφό και εκείνος είπε ότι χάρηκε που είπα αυτά και ότι και αυτός το ίδιο με θεωρεί. Μετά από καιρό όταν ξαναρώτησα, μου είπε ότι δεν με βλέπει έτσι και ότι με βλέπει απλά καλό φίλο και δεν θυμάται να το είπε.. Με έβγαλε τρελό δηλαδή.

Κάποιες προσβολές που πέταξε είναι ότι για παράδειγμα.. Επειδή με είχε κουράσει με αυτά που κάνει, τον είπα ότι δεν μπορούμε να μιλήσουμε κτλ και σε κάποια φάση μου είπε ότι είναι σαν να ακούει μια γκόμενα να γκρινιάζει και ότι έχει σημαντικότερα προβλήματα να ασχοληθεί ενώ εγώ ποτέ μα ποτέ δεν έχω πει κάτι τέτοιο.

Του έχω αφιερώσει άπειρες ώρες και τον βοηθούσα στις δουλειές του, συναισθηματικά κτλ και αυτό είναι το ευχαριστώ του. Με είχε κουράσει η όλη κατάσταση γιατί δεν εκτιμάει πραγματικά και μια φορά που μου είπε ότι αν τον χρειαστώ θα είναι εκεί, ώσπου ήρθε η μέρα που τον χρειάστηκα πραγματικά και του το είπα κιόλας και μου είπε θα βγούμε την επόμενη μέρα. Εγώ περίμενα και τι έμαθα; Βγήκε με τους δικούς του φίλους και τον ρώτησα δεν είπες ότι θα βγαίναμε; Και μου είπε ότι δεν τον ενημέρωσα.. Δηλαδή έτσι περιμένεις από κάποιους που είναι χάλια; Και από τότε μου έμεινε πληγή και δεν τον εμπιστεύομαι.

Κρατάω προφυλάξεις γιατί μου είπε πολλά ψέμματα και πάντα μα πάντα νιώθω περίεργα μετά από κάθε βόλτα. Κάτι σαν να μου λέει μέσα μου ότι πρέπει να τον αφήσω, ότι είναι κακός κτλ κτλ.

Όσες φορές τσακωθήκαμε είναι γιατί δεν καταλαβαίνει και επειδή τα προκαλεί ο ίδιος. Νιώθω ότι δεν λύθηκε κάτι και ότι τα θέματα είναι ακόμα άλυτα. Λέω να του κάνω μια τελευταία συζήτηση και από κει και πέρα ανάλογα με το τι θα γίνει, θα εξαρτηθεί από αυτόν αν θα συνεχίσουμε ή όχι. Πάντως με έχει εξαντλήσει πολύ άσχημα... Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι έχω κάνει και εγώ κάπου λάθη και αν έκανα τα έχω παραδεχτεί και είχα ζητήσει συγγνώμη ενώ αυτός ούτε μια φορά.

Κάθε φορά που στέλνει μήνυμα ή παίρνει τηλέφωνο, με πιάνει άγχος και καθυστερώ πολύ.... με έχει φτάσει στο σημείο να μην θέλω να τον μιλήσω πια. Άσε που κάθε φορά που έλεγα πότε θα τον δω, μου έλεγε ότι θα έρθει κτλ κτλ και είναι όλο λόγια. Βγαίνει με τους δικούς του φίλους συνέχεια. Ναι καλά κάνει δεν λέω τίποτα αλλά ρε συ είναι λάθος αυτά που κάνεις...σεβάσου και τον άλλον.

Τέλος πάντων δεν θέλω να πω παραπάνω λεπτομέρειες. Τα λόγια του δεν ταιριάζουν με τις πράξεις. Είναι αδιάφορος και σκέφτεται τον εαυτό του μόνο...

Ήδη έχω μειώσει τον χρόνο μου μαζί του.

Χαχαχαχα εντάξει!
    ......

Senior Member
    Η μοναξιά που λες είναι μαζί μου από τότε που γεννήθηκα.
    Τώρα, για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό.

Ένα είναι ότι μια φορά τον είπα ότι τον θεωρώ σημαντικό και αδερφό και εκείνος είπε ότι χάρηκε που είπα αυτά και ότι και αυτός το ίδιο με θεωρεί. Μετά από καιρό όταν ξαναρώτησα, μου είπε ότι δεν με βλέπει έτσι και ότι με βλέπει απλά καλό φίλο και δεν θυμάται να το είπε.. Με έβγαλε τρελό δηλαδή.
    ...
    σε κάποια φάση μου είπε ότι είναι σαν να ακούει μια γκόμενα να γκρινιάζει και ότι έχει σημαντικότερα προβλήματα να ασχοληθεί ενώ εγώ ποτέ μα ποτέ δεν έχω πει κάτι τέτοιο.
    ...
    Και μου είπε ότι δεν τον ενημέρωσα.. Δηλαδή έτσι περιμένεις από κάποιους που είναι χάλια; Και από τότε μου έμεινε πληγή και δεν τον εμπιστεύομαι.
    ...
    Λέω να του κάνω μια τελευταία συζήτηση και από κει και πέρα ανάλογα με το τι θα γίνει, θα εξαρτηθεί από αυτόν αν θα συνεχίσουμε ή όχι. Πάντως με έχει εξαντλήσει πολύ άσχημα... Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι έχω κάνει και εγώ κάπου λάθη και αν έκανα τα έχω παραδεχτεί και είχα ζητήσει συγγνώμη ενώ αυτός ούτε μια φορά.
    ...
    με έχει φτάσει στο σημείο να μην θέλω να τον μιλήσω πια. Άσε που κάθε φορά που έλεγα πότε θα τον δω, μου έλεγε ότι θα έρθει κτλ κτλ και είναι όλο λόγια. Βγαίνει με τους δικούς του φίλους συνέχεια. Ναι καλά κάνει δεν λέω τίποτα αλλά ρε συ είναι λάθος αυτά που κάνεις...σεβάσου και τον άλλον.
    Από αυτά που γράφεις φαίνεται να είναι απλά ένας επιπόλαιος νεαρός που δε δίνει και πολλή σημασία στο ότι κάποιος άλλος έχει επενδύσει συναισθηματικά στη σχέση που έχει μαζί του. Α, λέει και μερικές χοντράδες πού και πού.

Τι να σου πω. Αν βλέπεις κάποια καλά στοιχεία σ' εκείνον ίσως να αξίζει να προσπαθήσεις. Ειδάλλως είναι άσκοπη ταλαιπωρία που θα σε ρίχνει τακτικά στην απογοήτευση και στη θλίψη.

Πάντως έχω την αίσθηση ότι κι εσύ έχεις κάποια θέματα. Τι ακριβώς δεν ξέρω αλλά κάτι συμβαίνει εδώ. Π.χ. ένας νεαρός της ηλικίας σου δύσκολα θα έλεγε αυτό που έχω τονίσει με παχιά γράμματα πιο πάνω.

Senior Member
    Τώρα, για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό.

Από αυτά που γράφεις φαίνεται να είναι απλά ένας επιπόλαιος νεαρός που δε δίνει και πολλή σημασία στο ότι κάποιος άλλος έχει επενδύσει συναισθηματικά στη σχέση που έχει μαζί του. Α, λέει και μερικές χοντράδες πού και πού.

Τι να σου πω. Αν βλέπεις κάποια καλά στοιχεία σ' εκείνον ίσως να αξίζει να προσπαθήσεις. Ειδάλλως είναι άσκοπη ταλαιπωρία που θα σε ρίχνει τακτικά στην απογοήτευση και στη θλίψη.

Πάντως έχω την αίσθηση ότι κι εσύ έχεις κάποια θέματα. Τι ακριβώς δεν ξέρω αλλά κάτι συμβαίνει εδώ. Π.χ. ένας νεαρός της ηλικίας σου δύσκολα θα έλεγε αυτό που έχω τονίσει με παχιά γράμματα πιο πάνω.
    Σόρρυ θέλω να πω ότι είμαι μόνος από τότε που ήμουν μικρός. Δηλαδή την μοναξιά την είχα από μικρός.

Δεν ξέρω όπως είπα. Θα κάνω μια τελευταία συζήτηση αν υπάρξει ευκαιρία. Οι δικοί μου λένε να τον αγνοήσω ή να μην το κάνω καθόλου και απλά να μειώσω την επαφή γιατί λένε ότι είναι σαν να τον παρακαλάω έτσι...

Έχω. Δεν αρνούμαι ότι δεν έχω. Ένα θέμα για παράδειγμα είναι η εμπιστοσύνη. Θα πρέπει κάποιος να προσπαθήσει πολύ για να κερδίσει την εμπιστοσύνη μου. Ανάλογα με το κακό, μπορεί να μην εμπιστευτώ ξανά. Γενικά επειδή έχω άριστη μνήμη δύσκολα ξεχνάω. Θυμάμαι τα πάντα από όλες τις στιγμές.

Μην σε πω ότι μια φορά είπε κάτι που δεν έγινε ποτέ και μετά του είπα για να τσεκάρω κάτι και μου έλεγε μετά πώς το θυμάσαι ρε..

Και τι να πεις. Δεν νιώθω μικρός αλλά μεγάλος με όλα αυτά που πέρασα στη ζωή.

Για το θέμα εννοείς γενικά ότι από τη στιγμή που δεν τον έχω εμπιστοσύνη γιατί συνεχίζω να κάνω παρέα μαζί του; Αν είναι αυτό ούτε και εγώ ξέρω γιατί γι'αυτό αρχίζω σιγά σιγά να μειώνω το χρόνο μαζί του για να μην απογοητεύομαι. Του δίνω ευκαιρίες και μέχρι στιγμής δεν μου έχει αποδείξει κάτι..

Φταίω εγώ περισσότερο αυτό είναι το σίγουρο αλλά τέλος πάντων απλά προσπαθώ τώρα να βρω έναν τρόπο να συζητήσω ή να το κάνω να σταματήσει χωρίς να υπάρξουν φασαρίες γιατί στις περισσότερες φορές παίρνει αμυντική στάση και νευριάζει εύκολα..

Senior Member
    Σόρρυ θέλω να πω ότι είμαι μόνος από τότε που ήμουν μικρός. Δηλαδή την μοναξιά την είχα από μικρός.
    Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Συνήθως όταν είμαστε μικρά παιδιά, συναντούμε άλλα παιδιά στο σχολείο και παίζουμε ή έχουμε δραστηριότητες και εκτός σχολείου. Στην εφηβεία βέβαια τα πράγματα συνήθως αλλάζουν πολύ.

Έχω. Δεν αρνούμαι ότι δεν έχω. Ένα θέμα για παράδειγμα είναι η εμπιστοσύνη. Θα πρέπει κάποιος να προσπαθήσει πολύ για να κερδίσει την εμπιστοσύνη μου. Ανάλογα με το κακό, μπορεί να μην εμπιστευτώ ξανά. Γενικά επειδή έχω άριστη μνήμη δύσκολα ξεχνάω. Θυμάμαι τα πάντα από όλες τις στιγμές.

Μην σε πω ότι μια φορά είπε κάτι που δεν έγινε ποτέ και μετά του είπα για να τσεκάρω κάτι και μου έλεγε μετά πώς το θυμάσαι ρε..
    Πώς προέκυψε τέτοιο θέμα εμπιστοσύνης; Δε λέω, όλοι λίγο-πολύ θέλουμε κάποιο χρόνο και επαφή για να εμπιστευτούμε κάποιον αλλά νομίζω ότι εδώ λες κάτι άλλο. Π.χ. μιλάς για κάποιο κακό.

Και τι να πεις. Δεν νιώθω μικρός αλλά μεγάλος με όλα αυτά που πέρασα στη ζωή.
    Δηλαδή; Τι πέρασες;

Για το θέμα εννοείς γενικά ότι από τη στιγμή που δεν τον έχω εμπιστοσύνη γιατί συνεχίζω να κάνω παρέα μαζί του;
    Εννοώ περισσότερο αυτό που έγραψες για την πληγή που έμεινε. Δε βλέπεις εύκολα νέο άνθρωπο να το λέει.

Φταίω εγώ περισσότερο αυτό είναι το σίγουρο
    Δε βλέπω πώς, αλλά για να το λες ... 0.ο

γιατί στις περισσότερες φορές παίρνει αμυντική στάση και νευριάζει εύκολα..
    Δε θα ήθελα κοντά μου άνθρωπο που νευριάζει εύκολα ...

Senior Member
    Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Συνήθως όταν είμαστε μικρά παιδιά, συναντούμε άλλα παιδιά στο σχολείο και παίζουμε ή έχουμε δραστηριότητες και εκτός σχολείου. Στην εφηβεία βέβαια τα πράγματα συνήθως αλλάζουν πολύ.

Πώς προέκυψε τέτοιο θέμα εμπιστοσύνης; Δε λέω, όλοι λίγο-πολύ θέλουμε κάποιο χρόνο και επαφή για να εμπιστευτούμε κάποιον αλλά νομίζω ότι εδώ λες κάτι άλλο. Π.χ. μιλάς για κάποιο κακό.

Δηλαδή; Τι πέρασες;

Εννοώ περισσότερο αυτό που έγραψες για την πληγή που έμεινε. Δε βλέπεις εύκολα νέο άνθρωπο να το λέει.

Δε βλέπω πώς, αλλά για να το λες ... 0.ο

Δε θα ήθελα κοντά μου άνθρωπο που νευριάζει εύκολα ...
    Ισχύει αυτό που λες αλλά εγώ πάντα μόνος έμενα. Άλλες δραστηριότητες δεν έχω κάνει. Ένιωθα μόνος παντού και είχα προσπαθήσει να μπω σε παρέες αλλά μάταια.

Κοίτα εξαιτίας των πολλών προβλημάτων που πέρασα και από τις πολλές προδοσίες πλέον δεν εμπιστεύομαι εύκολα... Αυτή είναι η διαφορά. Και σαν άτομο αν κάποιος κερδίσει την εμπιστοσύνη μου και μετά κάποια στιγμή μου κάνει πολύ μεγάλο κακό κάτι που θα επηρεάσει και την ψυχολογία άσχημα, χάνεται μετά.. Είχα δώσει πολλές ευκαιρίες για να προσπαθήσει να το διορθώσει αλλά δεν βλέπω κάτι. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν αυτό είναι.

Για το τι πέρασα δυστυχώς δεν θέλω να αναφέρω γιατί ήταν άσχημο παρελθόν....και θα τα έλεγα μόνο από κοντά...

Αυτό που λες ισχύει αλλά εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους.

Το φταίω περισσότερο εγώ εννοούσα ότι αν δεν έδινα πολλά δεν θα γινόταν αυτή η κατάσταση. Τουλάχιστον έτσι είπαν και οι δικοί μου...δεν ξέρω.

Το θέμα είναι ότι ήθελα και το έκανα στο να βοηθήσω κτλ απλά κάποια στιγμή αν δίνεις πάρα πολλά, αυτομάτως δημιουργείται ένα θέλω ή μια ανάγκη και αυτή ήταν συναισθηματική στήριξη ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Δεν με ενδιαφέρουν τα υλικά αγαθά ή ότι άλλο.. Αν μου το έκανε αυτό θα ήμουν οκ και δεν θα στεναχωριόμουν.

Και κάποιοι είπαν να βοηθάς χωρίς να περιμένεις κάτι.

Αυτό είναι το πρόβλημα. Σε όσες συζητήσεις που κάναμε μέχρι τώρα πάντα νευρίαζε εύκολα και εγώ να ήμουν ήρεμος. Πάντα έλεγε το εξής ότι αν με θεωρείς κάτι τέτοιο ή ότι σε εκμεταλλεύομαι κτλ τότε να σταματήσουμε να μιλάμε. Και έτσι δεν μπορείς να κουβεντιάσεις.

Εγώ να προσπαθώ να βρω λύση και αυτός να με ''εκβιάζει ή απειλεί κάπως''.. τέλος πάντων.

Αν τον ξαναδώ θα προσπαθήσω για τελευταία φορά και βλέπουμε.. Το άσχημο βέβαια είναι ότι νόμιζα ότι θα μπορούσαμε να είμαστε αδέρφια αλλά δυστυχώς δεν είναι το κατάλληλο άτομο για μένα.

Πες το μου και αυτό
    Guest
    Ισχύει αυτό που λες αλλά εγώ πάντα μόνος έμενα. Άλλες δραστηριότητες δεν έχω κάνει. Ένιωθα μόνος παντού και είχα προσπαθήσει να μπω σε παρέες αλλά μάταια.

Κοίτα εξαιτίας των πολλών προβλημάτων που πέρασα και από τις πολλές προδοσίες πλέον δεν εμπιστεύομαι εύκολα... Αυτή είναι η διαφορά. Και σαν άτομο αν κάποιος κερδίσει την εμπιστοσύνη μου και μετά κάποια στιγμή μου κάνει πολύ μεγάλο κακό κάτι που θα επηρεάσει και την ψυχολογία άσχημα, χάνεται μετά.. Είχα δώσει πολλές ευκαιρίες για να προσπαθήσει να το διορθώσει αλλά δεν βλέπω κάτι. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν αυτό είναι.

Για το τι πέρασα δυστυχώς δεν θέλω να αναφέρω γιατί ήταν άσχημο παρελθόν....και θα τα έλεγα μόνο από κοντά...

Αυτό που λες ισχύει αλλά εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους.

Το φταίω περισσότερο εγώ εννοούσα ότι αν δεν έδινα πολλά δεν θα γινόταν αυτή η κατάσταση. Τουλάχιστον έτσι είπαν και οι δικοί μου...δεν ξέρω.

Το θέμα είναι ότι ήθελα και το έκανα στο να βοηθήσω κτλ απλά κάποια στιγμή αν δίνεις πάρα πολλά, αυτομάτως δημιουργείται ένα θέλω ή μια ανάγκη και αυτή ήταν συναισθηματική στήριξη ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Δεν με ενδιαφέρουν τα υλικά αγαθά ή ότι άλλο.. Αν μου το έκανε αυτό θα ήμουν οκ και δεν θα στεναχωριόμουν.

Αυτό είναι το πρόβλημα. Σε όσες συζητήσεις που κάναμε μέχρι τώρα πάντα νευρίαζε εύκολα και εγώ να ήμουν ήρεμος. Πάντα έλεγε το εξής ότι αν με θεωρείς κάτι τέτοιο ή ότι σε εκμεταλλεύομαι κτλ τότε να σταματήσουμε να μιλάμε. Και έτσι δεν μπορείς να κουβεντιάσεις.

Εγώ να προσπαθώ να βρω λύση και αυτός να με ''εκβιάζει ή απειλεί κάπως''.. τέλος πάντων.

Αν τον ξαναδώ θα προσπαθήσω για τελευταία φορά και βλέπουμε.. Το άσχημο βέβαια είναι ότι νόμιζα ότι θα μπορούσαμε να είμαστε αδέρφια αλλά δυστυχώς δεν είναι το κατάλληλο άτομο για μένα.
    Έχεις αδέρφια?
    Άμα είσαι μοναχοπαιδι, ίσως σου έχει δημιουργηθεί αυτή η ανάγκη από μικρός, να αισθάνεσαι κάποιον σαν αδερφό σου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Πες το μου και αυτό View Post
    Έχεις αδέρφια?
    Άμα είσαι μοναχοπαιδι, ίσως σου έχει δημιουργηθεί αυτή η ανάγκη από μικρός, να αισθάνεσαι κάποιον σαν αδερφό σου.
    Έχω αδερφές. Με τους δικούς μου γενικώς δεν πολυσυζητάω γιατί δεν έχουμε δέσιμο και δεν καταλαβαίνουν και το λέω γιατί παρατηρώ το πως μιλάνε γενικά και το πως φαίρονται. Και δεν έχει σημασία αυτό αυτό που είπες...

Senior Member
    μονοι μασ μεγαλωσαμε απλα εγω δουλευα κι ειμαι πιο ψημενοσ οι γονεισ σου σε βλεπουν σαν ανθρωπο και προσπαθουν να σε διαχειριστουν οχι εκμεταλευτουν διαχειριστουν πρεπει να μαθεισ πρωτα την αληθεια για μερικα πραγματα και μετα θα δεισ οτι συναισθηματα οταν ολα ειναι ευκολα δεν εχει πρεπει να σε δεσει μια εμπειρια προσπαθησε να μαθεισ την αληθεια
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Ένιωθα μόνος παντού και είχα προσπαθήσει να μπω σε παρέες αλλά μάταια.
    Εγώ από την άλλη δεν προσπάθησα ποτέ να κάνω παρέες. Είχα κατ' αρχήν την υποχρεωτική παρέα των συμμαθητών στο σχολείο αλλά ένιωθα μια χαρά μόνος μου εκτός. Έτσι έγινε και δεν είχα ποτέ ούτε έναν φίλο.

Και σαν άτομο αν κάποιος κερδίσει την εμπιστοσύνη μου και μετά κάποια στιγμή μου κάνει πολύ μεγάλο κακό κάτι που θα επηρεάσει και την ψυχολογία άσχημα, χάνεται μετά..
    Τι μπορεί να είναι αυτό το πολύ μεγάλο κακό;

Το θέμα είναι ότι ήθελα και το έκανα στο να βοηθήσω κτλ απλά κάποια στιγμή αν δίνεις πάρα πολλά, αυτομάτως δημιουργείται ένα θέλω ή μια ανάγκη και αυτή ήταν συναισθηματική στήριξη ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
    Δεν ξέρω τι συνήθως συμβαίνει μεταξύ φίλων, αλλά αν υπάρχει αγάπη και ειλικρίνεια λογικά η μεγάλη δοτικότητα δε θα έπρεπε να δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Πιστεύω όμως ότι αυτό προϋποθέτει και την αντίστοιχη ψυχοσύνθεση.

Ναι, δε λέω, αλλά πολλές φορές η βοήθεια που προσφέρεις σε κάποιον, ακόμα κι αν δεν είναι υλική, μπορεί να συνδέεται έμμεσα με υλικά αγαθά ή απολαβές. Είναι φυσική απόρροια της υλικής φύσης μας. Ακριβώς όμως λόγω αυτής της φύσης χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε ποιον (και όταν) παρέχεις υλική βοήθεια, γιατί μπορεί να οδηγηθείς εύκολα σε δυσάρεστες καταστάσεις.

Όντως, έτσι δε γίνεται κουβέντα. Στη θέση σου θα τον άφηνα ήσυχο και ας επικοινωνούσε ο ίδιος αν ήθελε κάτι.

Το άσχημο βέβαια είναι ότι νόμιζα ότι θα μπορούσαμε να είμαστε αδέρφια αλλά δυστυχώς δεν είναι το κατάλληλο άτομο για μένα.
    Πώς σχημάτισες την εικόνα ότι μάλλον είναι αυτός που ψάχνεις; Έχετε κοινό κάτι που είναι πολύ σημαντικό και για τους δύο; Ένιωθες ψυχική εγγύτητα;

Senior Member
    Εγώ από την άλλη δεν προσπάθησα ποτέ να κάνω παρέες. Είχα κατ' αρχήν την υποχρεωτική παρέα των συμμαθητών στο σχολείο αλλά ένιωθα μια χαρά μόνος μου εκτός. Έτσι έγινε και δεν είχα ποτέ ούτε έναν φίλο.

Τι μπορεί να είναι αυτό το πολύ μεγάλο κακό;

Δεν ξέρω τι συνήθως συμβαίνει μεταξύ φίλων, αλλά αν υπάρχει αγάπη και ειλικρίνεια λογικά η μεγάλη δοτικότητα δε θα έπρεπε να δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Πιστεύω όμως ότι αυτό προϋποθέτει και την αντίστοιχη ψυχοσύνθεση.

Ναι, δε λέω, αλλά πολλές φορές η βοήθεια που προσφέρεις σε κάποιον, ακόμα κι αν δεν είναι υλική, μπορεί να συνδέεται έμμεσα με υλικά αγαθά ή απολαβές. Είναι φυσική απόρροια της υλικής φύσης μας. Ακριβώς όμως λόγω αυτής της φύσης χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε ποιον (και όταν) παρέχεις υλική βοήθεια, γιατί μπορεί να οδηγηθείς εύκολα σε δυσάρεστες καταστάσεις.

Όντως, έτσι δε γίνεται κουβέντα. Στη θέση σου θα τον άφηνα ήσυχο και ας επικοινωνούσε ο ίδιος αν ήθελε κάτι.

Πώς σχημάτισες την εικόνα ότι μάλλον είναι αυτός που ψάχνεις; Έχετε κοινό κάτι που είναι πολύ σημαντικό και για τους δύο; Ένιωθες ψυχική εγγύτητα;
    Γι'αυτό έχω σταματήσει..αν από τη στιγμή σε παρέα νιώθεις μόνος σου, κάτι δεν πάει καλά. Σε κάνουν να νιώθεις οπότε και εγώ σταμάτησα.

Τι μπορεί να είναι το κακό; Παράδειγμα να μου κρύψει μυστικό για πολύ καιρό, να μου μιλήσει για κάτι που είδε σε εμένα μπροστά σε όλους κάτι ενώ θα μπορούσε να το πει όταν θα ήμασταν μόνοι, όταν έκανε μια πολύ άσχημη πλάκα και δεν ζήτησε συγγνώμη γι'αυτό και ξέρω πότε μια πλάκα είναι πλάκα. Γενικά δεν παραδέχεται τα λάθη του και νομίζοντας έτσι ότι όλα λύνονται από μόνα τους με τον καιρό κτλ.

Όλα αυτά μου έχουν κάνει πλέον να μην χαίρομαι για αυτόν και να μου άλλαξε την άποψή μου για αυτόν.

Αυτά που λες δυστυχώς δεν έγιναν. Τουλάχιστον έτσι νιώθω εγώ. Και αυτό που λες.. Οκ...απλά ρε συ κουράστηκα να δείχνω ευαισθησία και να προσπαθώ να βοηθάω τον άλλον από τη στιγμή που αυτός δεν κάνει κάτι το αντίστοιχο. Πολλές φορές με κάνει να νιώθω ότι δεν με καταλαβαίνει. Δεν ξέρω ίσως να φταίει ότι δεν μπορεί να δείξει ευαισθησία ή να μην εκφράζεται κτλ.

Χάρες έχω κάνει πολλές φορές και αυτό με κούρασε στο max. Χαιρόμουν που τον βοηθούσα αλλά μετά από καιρό αυτό άλλαξε. Και αυτό γιατί δεν καταλάβαινε μετά από συζητήσεις, γιατί έκραζε μπλα μπλα μπλα. Και το σημαντικότερο από όλα να δείξεις και με τα λόγια και με την πράξη ότι τον καταλαβαίνεις τον άλλον με ευαισθησία και συναίσθημα κτλ κτλ.

Με έχει φτάσει στο σημείο να αγχώνομαι για το τι να του πω και να καθυστερώ να απαντήσω στο τηλ ενώ πριν δεν γινόταν αυτό. Πρώτη φορά στη ζωή μου ένιωσα τόσο έντονο άγχος ότι κάτι δεν πάει καλά!

Αυτό έκανα αλλά ρε συ το θέμα είναι ότι όποιο θέμα δεν λύνεται, χειροτερεύει..τουλάχιστον για μένα. Να τα ξεχάσω; Αδύνατον.

Δεν σχημάτισα.. Απλά στην αρχή έδειχνε οκ τύπος, συμπαθητικός και γενικά μου έδειξε ότι θα μπορούσα να τον εμπιστευτώ. Σιγά σιγά έγινε αυτό που είπα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και μέσα σε λίγο καιρό όλα αυτά άλλαξαν.

Κοινά δεν έχουμε πολλά πέρα από το ότι τελειώσαμε την ίδια σχολή και ας πούμε κάποια προσωπικά... Όσο για ψυχική εγγύτητα...όχι.. γι'αυτό αποφεύγω να συζητάω κάποια προβλήματα...

Senior Member
    Όλα αυτά μου έχουν κάνει πλέον να μην χαίρομαι για αυτόν και να μου άλλαξε την άποψή μου για αυτόν.
    ...
    Πολλές φορές με κάνει να νιώθω ότι δεν με καταλαβαίνει. Δεν ξέρω ίσως να φταίει ότι δεν μπορεί να δείξει ευαισθησία ή να μην εκφράζεται κτλ.
    ...
    Χάρες έχω κάνει πολλές φορές και αυτό με κούρασε στο max. Χαιρόμουν που τον βοηθούσα αλλά μετά από καιρό αυτό άλλαξε. Και αυτό γιατί δεν καταλάβαινε μετά από συζητήσεις, γιατί έκραζε μπλα μπλα μπλα.
    ...
    Με έχει φτάσει στο σημείο να αγχώνομαι για το τι να του πω και να καθυστερώ να απαντήσω στο τηλ ενώ πριν δεν γινόταν αυτό. Πρώτη φορά στη ζωή μου ένιωσα τόσο έντονο άγχος ότι κάτι δεν πάει καλά!
    Περιγράφεις μια πολλαπλά δυσλειτουργική σχέση. Θα έλεγα ότι πνέει τα λοίσθια.

Αυτό έκανα αλλά ρε συ το θέμα είναι ότι όποιο θέμα δεν λύνεται, χειροτερεύει..τουλάχιστον για μένα. Να τα ξεχάσω; Αδύνατον.
    Είναι αυτό που είπα πριν: έχεις επενδύσει συναισθηματικά και αυτό πονάει.

Κοινά δεν έχουμε πολλά πέρα από το ότι τελειώσαμε την ίδια σχολή και ας πούμε κάποια προσωπικά... Όσο για ψυχική εγγύτητα...όχι.. γι'αυτό αποφεύγω να συζητάω κάποια προβλήματα...
    Οι κοινές σπουδές είναι κάτι σημαντικό αλλά δεν αποτελούν εγγύηση ότι μπορείς να έρθεις τόσο κοντά με κάποιον. Μπορεί να βρεις άτομα σε άλλα γνωστικά πεδία, ή χωρίς κάποια ιδιαίτερη κατάρτιση, που να είναι πιο κοντά ψυχικά σε σένα απ' όσο ένας συμπαθητικός συμφοιτητής σου.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast