Results 31 to 45 of 68
Thread: Γιατί να μου συμβαίνει?
-
28-10-2019, 16:12 #31
Ακριβώς αυτό... Πέρυσι τέτοιο καιρό έκανα συνέχεια ταξίδια, ήμουν στο εξωτερικό μακριά από το σπίτι μου κ όμως εκανα αρκετούς φίλους, περνούσα καλά χωρίς να έχω κανένα φόβο, ζούσα το παρόν κ τώρα δεν μ αναγνωρίζω... Κ αναρωτιέμαι πώς τωρα χρειάζεται προσπάθεια για να βγεις κάπου ήσυχα για καφε...?.με την ελπίδα ότι θα το καταπολεμησεις..
- 28-10-2019, 16:16 #32george1520Guest
28-10-2019, 16:33 #33
28-10-2019, 16:42 #34
Όχι. Τις περισσότερες φορές οι άλλοι έχουν θέμα απλά αυτοί με τη σειρά τους για να νιώσουν καλύτερα μας ρίχνουν το φταίξιμο σε μας δημιουργώντας έτσι αμφιβολίες και ενοχές για τον εαυτό μας. Δηλαδή να μας κάνουν να νιώσουμε ότι εμείς έχουμε θέμα. Υπάρχουν δυο λέξεις. Εμπάθεια και εμπαθής. Η εμπάθεια είναι όταν έχεις περάσει παρόμοια και κάπως καταλαβαίνεις τον άλλον αν πέρασε τα ίδια. Ο εμπαθής είναι αυτός ο οποίος μπαίνει στην ''ψυχή του άλλου'', λαμβάνει πληροφορίες οπότε μπορείς να τον καταλάβεις σε μεγαλύτερο βαθμό. Στην ουσία σαν να έχεις περάσει και εσύ το ίδιο με τα μάτια του ή να φανταστείς με αυτά που λέει.
Τώρα εγώ απλώς κάνω υπομονή αλλά έχει τύχει πολλές φορές να θέλω να γυρίσω σπίτι μου γιατί ένιωθα τόσο χάλια, κούραση, νεύρα κτλ. Παράδειγμα στη σχολή ήταν ένας που κοιτούσε περίεργα και εγώ αμέσως κατάλαβα τι σόι χαρακτήρας είναι και τι κακό άτομο είναι. Το κατάλαβα από την αρχή και όπως αποδείχτηκε μετά από καιρό μου έκανε bullying με τις λέξεις επειδή δεν τον έδινα σημασία. Πάντα μα πάντα όταν πήγαινα ένιωθα αρνητική ενέργεια και ότι κάτι δεν πάει καλά.
Μια φορά επειδή υπερφορτώθηκα, χρειάστηκε να λείψω 2 εβδομάδες από τη σχολή επειδή είχα πέσει κάτω και όταν έλεγα το πρόβλημά μου, μου λέγανε ότι είμαι δραματικός, ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο κτλ κτλ και από κει δείξανε τι σόι άτομα είναι. Το αστείο είναι ότι ενώ το έδειχνε μπροστά, κανείς δεν τον είπε τίποτα απλά και μόνο να μην χαλάσουν τη σχέση τους μαζί του. Whatever.
Οπότε εγώ αν νιώσω κάτι άσχημο τα αποφεύγω τα άτομα. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι κάθε φορά που έβγαινα με κάποιον, πάντα ένιωθα άβολα και μετά αγχωνόμουν σε μεγάλο βαθμό ώσπου ανακάλυψα πολύ αργότερα ότι μου είπε ψέμματα. Και από τότε δεν θα ξανακάνω πίσω σε αυτά.. θα πιστέψω τον εαυτό μου για να είμαι καλύτερα και να είμαι μακριά από τους κακούς ανθρώπους.
Για τα συναισθήματα εγώ ας πούμε φαντάζομαι ότι βάζω ασπίδα και έτσι προστατεύομαι κάπως αλλά να ξέρεις ότι αυτό μετά σιγά σιγά κουράζεσαι. Με την ασπίδα μπλοκάρονται και τα θετικά και τα αρνητικά. Πρέπει κατά κάποιο τρόπο να βάλεις φίλτρο ώστε να αποφεύγεις τα αρνητικά.
Να σε ρωτήσω αν επιτρέπεται; Σε ποιο μήνα και ημερομηνία είσαι; Έχω κάποιο λόγο που ρωτάω για αυτό, γιατί θέλω να εξετάσω κάποια πράγματα.
28-10-2019, 19:34 #35
αμα σασ φυγουν κι οι ψευδαισθησεισ οτι υπαρχει αγαπη οτι υπαρχει φιλια οτι το κρατοσ δεν δουλσυει οτι ειναι ολα χαλια για τισ γυναικεσ για τουσ αντρεσ λογικο ειναι να μην μπορειτε να κανετε τιποτα που ειναι το προβλημα οπωσ ειπαμε ειστε υγιεστατοι ολοι κινητρα δεν εχετε
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
28-10-2019, 19:35 #36
Μ έχεις μπερδέψει κάπως, γιατί μέχρι στιγμής νόμιζα ότι εμπάθεια είναι η αντιπάθεια κ γενικα ότι πρόκειται για λέξη με αρνητικη χροιά...παντως έχω έρθει κ εγώ αρκετές φορές στη θέση σου, με άτομα τα οποία ένοιωθα να μου μεταδίδουν κάτι αρνητικό... Εγώ όμως δεν το καταλάβαινα, νόμιζα ότι εγώ κάνω και λάθος γτ μέσα σ όλες τις θολές σκέψεις κατηγορώ πρώτα τον εαυτο μου.. Μπράβο σου που κατάλαβες εξ αρχής ότι επηρεάζεται αρνητικά από συγκεκριμένο άτομο, το καλύτερο είναι σ αυτές τις περιπτώσεις να κρατάς τις αποστάσεις σου κ να προφυλάσσεις τον εαυτό σου, οκ χωρίς να κλεινεσαι εντελώς υποθέτω .. Όσο για την ερώτηση σου συγγνώμη αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς: εννοείς πόσο καιρό έχω που νιώθω ετσι?
28-10-2019, 19:53 #37
Η εμπάθεια ίσως αλλά η λέξη εμπαθής καμία σχέση. Ρίξε μια ματιά εδώ να δεις αν θέλεις
https://www.psychologytoday.com/us/b...the-difference
Η εμπάθεια στα αγγλικά είναι empathy και το εμπαθής είναι το empath. Θα καταλάβεις την διαφορά της σημασίας.
Το αντίθετο της λέξης εμπαθής είναι ναρκισσιστής και οι εμπαθείς κατά κάποιο τρόπο τραβάνε τους αρνητικούς ανθρώπους σαν μαγνήτης οπότε θέλει προσοχή.
Και εγώ δεν το καταλάβαινα αλλά στην πορεία μαθαίνεις σιγά σιγά και με το χρόνο μαθαίνεις να το χρησιμοποιείς σωστά.. Αυτό που λες έχει συμβεί και με μένα μόνο που τελικά οι άλλοι φταίγανε και όχι εγώ. Το μυαλό κάνει υπερανάλυση και έτσι κουράζεται..οπότε λογικό.
Ναι σαφώς δεν κλεινόμαστε αλλά ανάλογα με το πόσο έχουμε εξαντληθεί, μπορεί να χρειαστεί να πάρουμε πολύ για να είμαστε έτοιμοι αλλιώς αν συνεχίσουμε ενώ είμαστε εξαντλημένοι, θα χειροτερέψουμε.
Κατάλαβες τι λέω; Αν όχι πες μου να προσπαθήσω να το εξηγήσω ή να το αναφέρω με άλλα λόγια.
Εννοώ πότε γεννήθηκες σε μήνα και ημερομηνία. Δηλαδή πχ 2/10 ή κάτι.
28-10-2019, 20:52 #38
[QUOTE=DragonHeart;107375
Η εμπάθεια στα αγγλικά είναι empathy και το εμπαθής είναι το empath. Θα καταλάβεις την διαφορά της σημασίας.
Το αντίθετο της λέξης εμπαθής είναι ναρκισσιστής και οι εμπαθείς κατά κάποιο τρόπο τραβάνε τους αρνητικούς ανθρώπους σαν μαγνήτης οπότε θέλει προσοχή.
Και εγώ δεν το καταλάβαινα αλλά στην πορεία μαθαίνεις σιγά σιγά και με το χρόνο μαθαίνεις να το χρησιμοποιείς σωστά.. Αυτό που λες έχει συμβεί και με μένα μόνο που τελικά οι άλλοι φταίγανε και όχι εγώ. Το μυαλό κάνει υπερανάλυση και έτσι κουράζεται..οπότε λογικό.
Ναι σαφώς δεν κλεινόμαστε αλλά ανάλογα με το πόσο έχουμε εξαντληθεί, μπορεί να χρειαστεί να πάρουμε πολύ για να είμαστε έτοιμοι αλλιώς αν συνεχίσουμε ενώ είμαστε εξαντλημένοι, θα χειροτερέψουμε.
Κατάλαβες τι λέω; Αν όχι πες μου να προσπαθήσω να το εξηγήσω ή να το αναφέρω με άλλα λόγια.
Εννοώ πότε γεννήθηκες σε μήνα και ημερομηνία. Δηλαδή πχ 2/10 ή κάτι.[/QUOTE]
Έχεις δίκιο.. Κ εγώ είμαι σε μια φάση που εξαντλουμαι με τις πολλές συναναστροφες, αλλά θεωρώ πως είναι δικό μου θέμα που πρέπει να λύσω ώστε να μη με επηρεάζει τόσο πολύ η στάση των άλλων ή να μη σκέφτομαι τόσο πολύ το τι θα πω κ το πώς θα απαντήσω, φοβουμενη πώς θα το πάρει η άλλη πλευρά..
Πώς το νιώθεις/το κατάλαβες ότι είσαι εμπαθής? Μπορείς να μου δώσεις ένα απτό παράδειγμα από την καθημερινότητα σου, έστω κ γενικόλογα? Όσο για την ημερομηνία που ρώτησες είναι 22/3.. Αλλά τι σχέση έχει αυτό?
28-10-2019, 21:10 #39
Κοίτα σαφώς για το θέμα είναι δικό σου γιατί για τους άλλους είναι άγνωστο. Δεν μπορεί να σε βοηθήσει κάποιος σε αυτό πέρα από από αυτούς που περνάνε παρόμοια με σένα.
Σε καταλαβαίνω για το άλλο. Δεν μπορείς να είσαι 100% ο εαυτός σου εξαιτίας πολλών προβλημάτων και το πως σε κάνουν να νιώθεις οι άνθρωποι.
Παράδειγμα εμπαθής.. χμ..λίγο δύσκολο να το εξηγήσω.
Ένα παράδειγμα είναι ότι όταν δεις τον άλλον να υποφέρει, υποφέρεις και εσύ. Αν κλάψει, θα κλάψεις και εσύ ή αν χαρείς κτλ. Σαν να απορροφάς τα συναισθήματα του άλλου κάπως.
Άλλο παράδειγμα.. μερικούς ανθρώπους που γνώρισα μου έλεγαν πάντα ότι ένιωθαν καλύτερα όταν μου μίλησαν ενώ εγώ κάπως ένιωθα εξαντλημένος. Αυτό γίνεται γιατί στην ουσία τους ''γιατρεύεις''.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα και επίσης υπάρχουν διάφορα είδη εμπαθής.. πχ εμπαθής στο να καταλαβαίνεις τα ζώα, άλλο με τα φυτά, άλλος με ζώα και ανθρώπους και πάει λέγοντας.
Κατάλαβα άρα είσαι Κριός και είσαι με τη φωτιά. Καμιά φορά παίζει ρόλο και το τι είσαι. Η φύση ίσως σε ηρεμήσει.
Edit: Διόρθωση Ταύρου σε ΚριόςLast edited by DragonHeart; 29-10-2019 at 12:06.
29-10-2019, 10:38 #40george1520GuestΤην δουλειά θα πρέπει να την κάνεις εσύ με τον εαυτό σου. Όσοι περνάνε την φάση που περνάς εσύ αυτό θέλουν. Να απομονώθουν γιατί εκεί νιώθουν ασφάλεια. Κάποιες φορές κάνουν προσπάθειες να μιλήσουν στους δικούς τους για να τους βοηθήσουν, απογοητευονται και επιλέγουν και πάλι την μοναξιά. Όπλο σου είναι το πείσμα σου, μόνο αυτό. Να σταθείς απέναντι από αυτό το πράγμα και να το πολεμήσεις.
Φίλε @dragonHeart αυτό που λες δεν ισχύει στην περίπτωση της κοπέλας. Δεν είπε ότι βλέπει πχ ένα χλωμό άνθρωπο και αμέσως νιώθει ότι θα αρρωστήσει, ούτε ότι αν πονάει κάποιος το ποδι του αμέσως το πονάει κι αυτή. Είπε πως απλά επιλέγει να είναι μόνη της. Όσο για τα ζώδια (αν και το θεωρώ κάπως άκυρο) 22/3 είναι κρύος.. Όχι ταύρος.
29-10-2019, 12:08 #41
Δεν ανέφερα πουθενά κάτι τέτοιο. Εγώ είπα μην τυχόν παίρνει την αρνητική ενέργεια των άλλων και να επηρεάζεται κάπως και αυτή. Γι'αυτό άλλωστε υπάρχουν διάφορα είδη εμπαθής και είχα πει αν θέλει να το κοιτάξει. Το ότι απλά επιλέγει να είναι μόνη της για κάποιο λόγο γίνεται.
Τέλος πάντων το μόνο που εύχομαι είναι να γίνει γρήγορα καλά..
Για το άλλο έκανα μικρός λάθος. Ευχαριστώ για την διόρθωση. Ναι δεν έχει και πολύ σχέση αλλά καμιά φορά μπορεί να παίξει λίγο ρόλο. Κάθε ζώδιο θέλει και συγκεκριμένη αντιμετώπιση σε κάποια προβλήματα αλλά δεν θα ασχοληθούμε με αυτό.Last edited by DragonHeart; 29-10-2019 at 12:33.
30-10-2019, 09:09 #42
Κ όταν νιώθεις ότι καθημερινά προσπαθείς και παλεύεις αλλά δεν βλέπεις καμία βελτιωση κ όλα είναι μάταια? Όταν εχεις χάσει το ενδιαφέρον σου για τα πάντα κ δεν βρίσκεις λίγη χαρά σε οτιδήποτε κ αν κάνεις? Κ όταν τρομάζεις που δεν μπορείς να λειτουργήσεις στο κοινωνικό σύνολο? Μ αυτές τις ερωτήσεις παλεύω καθημερινά κ ίσως με παίρνει η κατηφόρα κ τα βλέπω όλα απαισιόδοξα κ συνεχίζεται ο φυσλος κύκλος ... Τα λόγια σας είναι μια δύναμη (που δεν βρίσκω συχνά) ελπίζω να έρθει η στιγμή που θα εχουμε καταπολεμησει τους φόβους και τα άγχη, κ θα νιωθουμε πιο δυνατοί. Κ το εύχομαι αυτό για όλους...
30-10-2019, 09:33 #43george1520GuestΌλες αυτές οι σκέψεις είναι οι σκέψεις που κάνουν όσοι περνάνε αυτό που περνάς. Και στο λέει ένας άνθρωπος που ήταν σε αυτό το στάδιο που είσαι εσύ. Αν το αφήσεις θα σε καταπιεί. Αν θες να αλλάξει θα πρέπει να κάνεις κάτι να αλλάξει. Ξέρεις πως η ζωή είναι ωραία γιατί κάποτε την ζούσες. Όλα αυτά που νιώθεις, που σκέφτεσαι είναι παιχνίδι του μυαλού. Αυτός ελέγχει.. Το μυαλό όμως είναι δικό σου άρα θα πρέπει να παρεις την ζωή ξανά στα χέρια σου. Δεν είναι εύκολο, θέλει χρόνο, υπομονή και πείσμα. Θα έχει μέρες που θα λες "είμαι καλα" αλλά θα σκέφτεσαι αν είσαι όντως καλά γιατί έμαθες να μην είσαι. Θα έρχονται μέρες που δεν θα είσαι καθόλου καλά αλλά και πάλι θα αναρωτιεσαι γιατί να μην είσαι γιατί κάποτε ήσουν συνέχεια καλά. Όλα είναι μέσα στο κεφάλι μας. Πείσμα, δουλειά με τον εαυτό σου και θα έρθει η μέρα που θα είσαι όντως καλά.
30-10-2019, 17:26 #44
Μακάρι να είναι όπως τα λες... Εσένα πόσο καιρό σου πήρε να το πεις αυτό κ όντως να το ξέρεις πως είναι αλήθεια, να το πιστεύεις? Γιατί αποπνέεις μια σιγουριά, μια αυτοπεποίθηση που έχει χτιστεί με κόπο μέσα από δυσκολίες.. Κάποιες φορές σκέφτομαι, γιατί το μυαλό μου να παίζει τέτοια παιχνίδια αυτοκαταστροφής, ενώ βλέπω τριγύρω μου φυσιολογικους ανθρώπους.. Εύχομαι να μπορούσα να το ανταλλάξω μ ένα άλλο μυαλό, όπως κάνεις με τα πουκάμισα χαχ..
30-10-2019, 18:13 #45george1520GuestΚάνω ψυχοθεραπεία από τον Μάρτη του 18. Ήταν το δώρο που έκανα στον εαυτό μου για να βγω από την κόλαση μου. Γιατί αυτό που ζει καποιος (όλα αυτά που περιγράφεις εσύ, οι άλλοι) είναι κόλαση. Δεν είμαι πάντα καλά.. Αλλά πεισμωνω. Όταν δεν είμαι καλά, πάω στο δωμάτιο μου, δίνω χρόνο στον εαυτό μου να τα νιώσει όλα όσα έχει σκοπό να νιώσει (φόβο κτλ) και μετά λέω δεν γίνεται να καθησω εδώ και να το αφήσω να με φάει. Κάποιες φορές μου περνάει περισσότερο χρόνο να το πω αυτό αλλά το λέω. Ξέρω πως εκεί που ήμουν 7 μέρες την βδομάδα χάλια. Τώρα είμαι 10 μέρες τον μήνα (συνολικά). Πήγαινα στην ψυχολόγο και της έλεγα "Ήρθα. Όχι πως θα αλλάξει κάτι αλλα πάρα να κλαίγομαι εκεί πέρα προτίμησα να έρθω".. Εχω δρόμο μπροστά μου αλλα θα τον τερματίσω.
Πολλές φορές λέω αυτό που λες εσύ για το μυαλό.. Μπας και αλλάξει. Ή αν έχει καμιά κάρτα αλλαγής να το δώσω μέσα και να πάρω άλλο..Last edited by george1520; 30-10-2019 at 22:34.